0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Sieraden laten maken –

Unieke ontwerpen afgestemd op uw stijl!

Vraagt u zich af waar u unieke, op maat gemaakte sieraden kunt laten maken? Bij Juwelier Jos kunt u terecht voor prachtige, ambachtelijk gemaakte sieraden. Met meer dan 40 jaar ervaring als sieraden ontwerper en reparateur, brengen we vakmanschap en passie in elk sieraad die we creëren.

Elk stuk dat uit mijn werkplaats komt, is een pronkstuk op zich. Iedereen verdient het om iets speciaals te dragen en ik kan u daarbij helpen.

Het proces van sieraden laten maken: een verdieping van het koopproces

In de wereld van sieraden maken, nemen unieke, op maat gemaakte creaties een bijzondere plaats in. Nu steeds meer mensen waarde hechten aan individualiteit en persoonlijkheid, is er een groeiende vraag naar gepersonaliseerde sieraden. Juwelier Jos neemt u graag mee in het boeiende proces van sieraden laten maken. 

Kennismaking en ontwerp

Om uw eigen sieraad te laten maken is de eerste stap een eerste kennismaking en een gesprek. Gedurende dit gesprek legt u al uw ideeën, wensen en verlangens voor uw sieraad aan onze goudsmid voor en uiteindelijk zal dit resulteren in een eerste schets en ontwerp. 

 • Kennismakingsgesprek: We nemen de tijd om uw voorkeuren, inspiraties en ideeën te begrijpen.
 • Ontwerpproces: Op basis van ons gesprek en uw inbreng wordt een uniek ontwerp gecreëerd.

Productie

Als eenmaal de schets en het eerste ontwerp is gemaakt en u hiermee akkoord bent gegaan, zullen we uw sieraad gaan maken. In ons atelier hebben we beschikking over de laatste technologie, ervaren goudsmeden, veel ervaring en het belangrijkste van alles – liefde voor het vak. 

 • Materiaalkeuze: We selecteren de beste materialen, van mooie edelstenen tot edele metalen.
 • Vervaardiging: Onze vakmensen vervaardigen handmatig uw sieraad met uiterste precisie.

Finishing touches

Nadat uw sieraad klaar is, ontvangt u van ons een bericht dat u uw sieraad kunt ophalen. 

Een sieraad laten maken is een uniek proces en het hele traject van gesprek tot schets, van ruwe producten tot een prachtig sieraad is heel bijzonder. Uw sieraad is uiteindelijk een weerspiegeling van uw idee, stijl en persoonlijkheid. Een uniek sieraad voor een uniek persoon. 

Het team van Juwelier Jos staat klaar om u bij elke stap te begeleiden en te adviseren.

Sieraden reparaties bij Juwelier Jos door Peter achter werkbank die een ring soldeert

Unieke kenmerken van op maat gemaakte sieraden

Juwelier Jos is al jaren gespecialiseerd in het vervaardigen van op maat gemaakte en gepersonaliseerde sieraden. De sieraden die we in de afgelopen jaren hebben mogen ontwerpen waren niet uitsluitend voor vrouwen. We hebben ook sieraden mogen maken voor kinderen en heren. 

Maar wat maakt deze sieraden op maat zo speciaal? We gaan wat verder in op een aantal unieke kenmerken. 

Persoonlijke touch

Persoonlijker dan een op maat gemaakt sieraad is er niet. U bent degene die zegt van welk edelmetaal uw sieraad wordt gemaakt, welke stenen er worden gebruikt, welke gravure er geplaatst wordt en daardoor: welk verhaal er wordt verteld. Juwelier Jos is alleen de uitvoerder van uw wensen en ideeën. 

 • Unieke ontwerpen: Geen enkel stuk is identiek aan een ander.
 • Persoonlijke voorkeuren: u kunt uw eigen waardevolle stenen, metaalsoort of stijl kiezen.
 • Gevoel van exclusiviteit: Een sieraad dat door u in het leven is geroepen en door ons is vervaardigd is uniek. Niemand anders ter wereld zal hetzelfde sieraad hebben.

Vakmanschap

Het ontwerpen maken van een sieraad is een kunst en er is heel wat vakmanschap voor nodig. Dit vakmanschap is een kenmerk van een op maat gemaakt sieraad. Ze zijn met de hand gemaakt door ervaren juweliers zoals bij Juwelier Jos. We zorgen ervoor dat elk klein detail dat u heeft aangegeven in ons gesprek tot in detail uitgevoerd wordt. 

 • Hoge kwaliteit: Elk stuk wordt zorgvuldig gemaakt met oog voor detail.
 • Duurzaamheid: Op maat gemaakte sieraden zijn vaak duurzamer en kunnen generaties lang meegaan.
 • Professioneel advies: Deskundige juweliers begeleiden u bij het ontwerpen van het perfecte sieraad.

Emotionele waarde

Op maat gemaakte sieraden hebben vaak een hogere emotionele waarde. Ze kunnen speciale herinneringen, momenten of mensen in uw leven vertegenwoordigen. Of het nu gaat om een huwelijksring, een verlovingsring of een gedenksieraad, op maat gemaakt betekent altijd meer.

 • Betekenisvolle cadeaus: Ze kunnen een speciaal moment of persoon in uw leven symboliseren.
 • Gevoel van betrokkenheid: Het traject van het ontwerpen van uw eigen sieraad voegt een persoonlijk verhaal en emotie toe.
 • Unieke erfenissen: Op maat gemaakte sieraden kunnen van generatie op generatie worden doorgegeven als familie-erfstuk.

Met hart voor ambacht en aandacht voor uw verhaal creëren we bij Juwelier Jos uw unieke sieraad. Onderscheid u van de massa en kies voor sieraden die werkelijk bij u passen. Kom bij ons langs en ontdek de oneindige mogelijkheden van op maat gemaakte sieraden.

De diversiteit aan materialen gebruikt bij sieraden maken

“The sky is the limit” wordt er wel eens gezegd. En ook bij het laten maken van sieraden geldt dit motto. 

Gebruik uw fantasie en inventiviteit en daag ons uit om gebruik te maken van verschillende materialen. De diversiteit in materialen zorgt ervoor dat uw sieraad niet alleen uniek is, omdat u uw eigen idee heeft ingebracht, maar ook omdat de combinatie van de materialen uniek kan zijn. 

Tijdens ons gesprek komt naar voren of uw idee inderdaad zo uitgewerkt kan worden zoals u had bedacht of dat er kleine aanpassingen gedaan moeten worden. U kunt er in ieder geval zeker van zijn dat uw sieraad kwalitatief hoogwaardig is en dat u lang van uw sieraad kunt genieten. 

Van klassiek goud en sterlingzilver tot moderne kunststof en glas, elk materiaal heeft een uniek karakter en betekenis in de wereld van sieraden.

Goud en zilver

 • Goud, gekend voor zijn glanzende geelachtige kleur en weerstand tegen aantasting, is een van de meest gewaardeerde materialen in sieraden. Het kan worden gemengd met andere metalen om verschillende kleurvariaties en slijtvastheid te krijgen.
 • Zilver is een favoriet bij sieradenontwerpers vanwege zijn reflecterende kwaliteiten en veelzijdigheid. Sterling zilver, dat 92.5% puur zilver bevat, is bovendien budgetvriendelijk en toch duurzaam. 

Edelstenen en parels

Edelstenen en parels worden vaak gebruikt om een unieke en opvallende uitstraling te creëren in sieraadontwerpen.

 • Edelstenen variëren van diamanten en saffieren tot opalen en turkoois. Elk hebben ze hun eigen karakteristiek kleuren en betekenissen.
 • De elegante en tijdloze parel is een natuurlijk materiaal uitgegeven door oesters. Parels kunnen natuurlijk of gekweekt zijn, en elke soort brengt een eigen charme met zich mee.

Alledaagse materialen

Designers richten zich tegenwoordig op het gebruik van alledaags materiaal om een statement te maken met hun sieraden. 

 • Glas wordt vaak gebruikt om kleurrijke, artistieke bedels en hangers te creëren.
 • Kunststof wordt eveneens gebruikt om speelse en hippe accessoires te ontwerpen, ideaal voor dagelijks gebruik. 

Bij Juwelier Jos erkennen we de schoonheid en creativiteit die deze verschillende materialen aan sieraden brengen. Ongeacht uw smaak of stijl, zijn we er zeker van dat we een sieraad hebben dat bij u past.

Welke edelsteen past bij u? Juwelier Jos

Prijsoverwegingen bij het laten maken van sieraden

Heeft u de beslissing genomen om een sieraad op maat te laten maken? 

U kunt zich voorstellen dat elk materiaal dat in uw sieraad wordt gebruikt zijn prijs heeft. We zullen de verschillende materialen voor u doorlichten: 

Goud kwaliteit

Er is een groot verschil in prijs tussen 14 karaat en 24 karaat goud. Het is belangrijk om van tevoren uw budget vast te stellen en welk karaat goud uw voorkeur heeft. 

Soort edelsteen

Misschien kiest u voor een mooi sieraad dat alleen is bewerkt is. Als u besluit om een edelsteen in uw sieraad te verwerken, zullen de kosten automatisch hoger worden. Zo zal een diamant duurder zijn dan bijvoorbeeld een robijn of een amethist. Bovendien telt ook de zuiverheid en de grootte van de edelsteen mee. 

Onze goudsmid zal u uitgebreid informeren over de kosten van de edelsteen in uw sieraad. 

Arbeid en ontwerp

Er zijn sieraden die eenvoudig zijn om te vervaardigen, er zijn ook sieraden die veel meer tijd nodig hebben, omdat ze bijvoorbeeld edelstenen en/of bijzondere zettingen bevatten. Hoe arbeidsintensiever uw sieraad is, hoe hoger de prijs ervan zal uitvallen. 

Extra services

Onder een extra service valt bijvoorbeeld een gravure of andere details die aan uw sieraad worden toegevoegd. 

Juwelier Jos is zo transparant mogelijk over de prijzen en onze prijsopgave zal duidelijk zijn, zodat u precies weet waar de kosten liggen, voordat u uw akkoord geeft. 

toermalijn

Populaire stijlen en trends in op maat gemaakte sieraden

De sieradenwereld is een bijzondere wereld die constant in beweging is. We merken dat het op maat maken van sieraden steeds gewoner wordt. Een op maat gemaakt sieraad weerspiegelt uw individuele smaak en voorkeur en u heeft het heft in handen bij het ontwerp. 

Er zijn vele mogelijkheden om een uniek sieraad te laten maken. We laten u enkele populaire stijlen en trends zien: 

Vintage revisited

Een belangrijke trend in op maat gemaakte sieraden is het herontwerpen van vintage stukken. Dus of u nu een erfstuk heeft dat opnieuw moet worden ontworpen of u houdt gewoon van de vintage look, deze trend kan perfect voor u zijn.

 • Nostalgische gevoelens: Vintage sieraden roepen een gevoel van nostalgie op. Een vintage sieraad heeft al een heel leven achter zich en u gaat daar uw eigen verhaal aan toevoegen. 
 • Unieke stukken: Als een vintage opnieuw ontworpen wordt, betekent dat dat u een volledig uniek stuk krijgt.
 • Duurzaamheid: Het hergebruiken van oude sieraden is ook een duurzame praktijk. Er worden geen nieuwe materialen aan het sieraad toegevoegd wat de impact op het milieu weer een klein beetje verminderd.

Minimalistisch ontwerp

Een minimalistisch ontwerp is op dit moment populair. Minimalistisch betekent echter niet dat een sieraad eenvoudig is. Deze sieraden hebben strakke lijnen die meestal bij verschillende stijlen, formeel en informeel, gedragen kunnen worden. 

 • Veilige keuze: Door de strakke lijnen van het sieraad, zal het makkelijker aan te passen zijn bij verschillende outfits. U kunt in feite niet mis gaan met een minimalistisch ontwerp.
 • Tijdloos: Deze stijl van sieraden is niet gebonden aan modetrends en kan daardoor een leven lang, en zelfs generaties lang, gedragen worden. 
 • Verfijnde elegantie: De eenvoud van minimalistische sieraden straalt een verfijnde elegantie uit.

Kleurrijke edelstenen

Kleurrijke edelstenen zijn een andere belangrijke trend in op maat gemaakte sieraden. Ze kunnen worden gebruikt om statement stukken te creëren of kunnen subtiel worden opgenomen in meer ingetogen ontwerpen.

 • Aanpassing: Edelstenen kunnen worden gekozen op basis van iemands favoriete kleur of geboortesteen.
 • Uitdrukking van persoonlijkheid: De kleur en soort edelsteen kunnen helpen om de persoonlijkheid van de drager uit te drukken.
 • Opvallend: Sieraden met kleurrijke edelstenen zijn vaak opvallend en individueel.

Bij Juwelier Jos zijn we gespecialiseerd in het creëren van op maat gemaakte unieke sieraden. Of u nu houdt van de vintage look, de eenvoud van minimalistische ontwerpen, of de kleur en glans van edelstenen, we werken nauw met u samen om een sieraad te creëren dat perfect bij u past. Aarzelt u niet langer en neem contact met ons op om uw eigen sieraad te laten maken. 

Sieraden laten maken – in het kort

In dit artikel hebben we gekeken naar de mogelijkheden van op maat gemaakte sieraden. Het is duidelijk dat er een wereld van creativiteit en vakmanschap tot uw beschikking staat om uw droomsieraden tot leven te brengen.

Op maat gemaakte sieraden zijn een geweldige manier om uw persoonlijkheid en stijl uit te drukken of om een bijzondere gebeurtenis of persoon in uw leven te vieren of te herdenken. 

Juwelier Jos is er trots op zijn expertise en jarenlange ervaring en het geeft veel voldoening onze klanten te helpen om hun visie voor een sieraad te realiseren. We nodigen u uit om deel te nemen aan dit creatieve en bijzondere  proces. U wordt begeleid door onze ervaren en toegewijde goudsmeden.

We kijken er naar uit om met u samen te werken!

 Heeft u een idee en wilt u een sieraad laten maken?

Maakt u een afspraak met onze goudsmid!

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.