0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Edelstenen kleuren betekenis –

Duik in de wereld van kleur en energie

Bent u op de hoogte van de betekenis van de kleuren van edelstenen?

Juwelier Jos heeft meer dan 40 jaar ervaring als Meester Goudsmid en ook Edelsteenkundige (FGA) en we willen in deze blog u graag wat meer vertellen over de fascinerende wereld en het kleurenspel van edelstenen.

Ontdek samen met ons de verborgen betekenissen achter de verschillende kleuren en welke edelsteen het beste bij u past.

De symbolische betekenis van edelstenen kleuren

Bij Juwelier Jos hebben we een passie voor edelstenen. We zijn gefascineerd door hun schoonheid, diversiteit en de betekenissen die erachter schuilgaan. 

Maar wist u dat de kleur van de edelstenen zelf een rijke symboliek heeft? Elke kleur vertegenwoordigt verschillende aspecten zoals liefde, passie, genezing en kracht. Laten we dieper ingaan op deze fascinerende symboliek.

Rode edelstenen

Rood is de kleur van liefde en passie. Edelstenen met roodachtige tinten, zoals robijnen en granaat, worden vaak geassocieerd met:

Liefde: 
Rode edelstenen zijn symbolisch voor onuitputtelijke liefde en toewijding.
Passie:
De intense kleur rood staat ook symbool voor passie en opwinding.
Blauwe edelstenen
Blauw straalt rust en sereniteit uit. Blauwe edelstenen zoals saffier en blauwe topaas vertegenwoordigen:
Genezing: 
Oude culturen geloofden dat blauwe edelstenen genezende eigenschappen hadden en konden helpen om de geest en het lichaam te kalmeren.
Kracht: 
Daarnaast symboliseren ze vaak kracht en volharding.

Groene edelstenen

Een andere kleur rijk aan symboliek is groen. Groene edelstenen, zoals smaragden en jade, worden meestal in verband gebracht met:

Vruchtbaarheid: 
Al eeuwen lang staat de kleur groen bekend voor vruchtbaarheid en vernieuwing.
Gezondheid: 
De groene kleur wordt verder verbonden aan een gevoel van welzijn en gezondheid.

Een edelsteen vinden die qua symbolische betekenis en kleur past bij uw smaak en uw persoonlijke voorkeur is een echte uitdaging. We helpen u graag om die perfecte edelsteen voor u te vinden. Het puntje op de i is als de steen ook nog eens wordt verwerkt in een uniek sieraad. 

Ontdek de diepere betekenis van edelstenen kleuren

Elke edelsteen draagt een unieke kleur en betekenis met zich mee. Deze kleuren weerspiegelen, naast hun eigen schoonheid, hun eigen unieke kwaliteiten en energieën. 

Bij Juwelier Jos begrijpen we dat de keuze van een edelsteen een persoonlijke aangelegenheid is. Daarom delen we graag het inzicht in de krachtige symboliek en betekenis van verschillende kleuren edelstenen. 

Dit kan helpen bij het beantwoorden van uw vraag: “welke edelsteen past bij mij?”

Rode edelstenen:
Robijnen zijn al eeuwenlang synoniem aan liefde en passie. De intense, bordeauxrode kleur van deze edelsteen symboliseert kracht en moed. Andere rode edelstenen zijn onder andere granaat en rode jaspis, die beiden energie en vitaliteit vertegenwoordigen.
Oranje edelstenen:
Oranje edelstenen als carneool en vuur opaal vertegenwoordigen creativiteit, zelfvertrouwen en enthousiasme. Ze zijn ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar impulsen om uitdagingen aan te gaan en innovatieve oplossingen te vinden.
Gele edelstenen:
Edelstenen variërend van lichtgeel tot honingkleurig, zoals citrien en gele saffier, symboliseren optimisme, vreugde en intellect. Het is de kleur van de zon, brengt een gevoel van warmte en verlicht donkere dagen.
Groene edelstenen:
Groene edelstenen zoals smaragd, aventurijn en jade zijn bekend om hun helende eigenschappen. Groen is de kleur van het leven, groei en harmonie en deze stenen zijn ontworpen om balans en vernieuwing te bevorderen.
Blauwe edelstenen:
Blauwe stenen zoals saffieren, larimar en blauwe topaas zijn verbonden met de hemel en de zee en symboliseren sereniteit, waarheid en spirituele groei. Ze zijn uitstekend voor het bevorderen van de communicatie en het vinden van innerlijke rust.
Violette edelstenen:
Last but not least, de violette edelstenen, die de elegante amethist en charoiet omvatten. Deze zijn over het algemeen verbonden met spiritueel ontwaken, intuïtie en zelfbewustzijn.

Juwelier Jos biedt een uitgebreide selectie van prachtige edelstenen in al deze kleuren en meer. We geloven dat iedereen een edelsteen kan vinden die bij hem of haar past, gebaseerd op persoonlijke voorkeuren, kleuren en betekenissen. We nodigen u graag uit om een kijkje te nemen in onze collectie.

Hoe edelstenen kleuren uw dagelijkse levenservaring kunnen beïnvloeden

Iedereen erkent de onweerstaanbare schoonheid van gekleurde edelstenen. Dat is waar we bij Juwelier Jos in gespecialiseerd zijn. 

Maar wist u dat de kleuren van deze glinsterende stenen meer kunnen doen dan alleen het betoveren van het oog? Ze kunnen ook uw dagelijkse leven beïnvloeden, van uw humeur tot uw relaties. Lees verder om te ontdekken hoe.

Bevorder uw humeur met de kracht van kleuren

Rode edelstenen, zoals robijnen en granaten, worden geassocieerd met passie en opwinding. Door ze te dragen, kunt u een gevoel van enthousiasme en durf opwekken.
Blauwe edelstenen, zoals saffier en larimar, stralen rust en sereniteit uit. Ze worden vaak gedragen om gevoelens van vrede en kalmte te versterken.
Gele edelstenen, zoals citrien en goudtopaas, staan bekend om hun vermogen om optimisme en vreugde te stimuleren.

De kleur van de edelsteen die u kiest om te dragen kan uw humeur veranderen en uw dagelijkse ervaringen verrijken. 

Saffier

Diamant

Robijn

Smaragd

Verhoog uw energieniveau met de juiste edelstenen

Het is geen geheim dat kleuren onze energie kunnen beïnvloeden. Hieronder hebben we een paar voorbeelden van edelstenen en hun energieke invloed:

Groene edelstenen, zoals jade en smaragd, kunnen de energie van groei, vernieuwing en overvloed oproepen.
Purperen edelstenen, zoals amethist, kunnen de fysieke energie balanceren en de geestelijke vermogens versterken.
Oranje edelstenen, zoals carneool en zonnesteen, worden geassocieerd met vitaliteit en enthousiasme.

Het dragen van deze edelstenen kan uw energieniveau verhogen en u helpen zich meer verbonden te voelen met de wereld om u heen.

Verbetert uw persoonlijke relaties

De kleuren van edelstenen kunnen ook een impact hebben op uw relaties. Bijvoorbeeld:

Roze edelstenen, zoals rozenkwarts en morganiet, worden geassocieerd met liefde en vertrouwen. Ze kunnen liefde aantrekken of een bestaande relatie versterken.
Witte edelstenen, zoals maansteen en parel, symboliseren zuiverheid en helderheid, en kunnen helpen bij het bouwen van eerlijke en open communicatie in relaties.

Het dragen van deze edelstenen kan helpen om harmonie en verbondenheid in uw persoonlijke relaties te bevorderen.

Bent u geïnteresseerd en wilt u graag een edelsteen uitkiezen die bij u past? Bent u klaar om de uitdaging met ons aan te gaan? Maakt u een afspraak of loopt u eens binnen in onze winkel in Gouda en laat ons u helpen. 

Edelstenen kleuren integreren in uw dagelijkse leven

Bij Juwelier Jos geloven we dat de fascinerende wereld van edelstenen niet beperkt hoeft te blijven tot sieraden of verzamelobjecten. We denken dat de levendige kleuren en energie van edelstenen een prachtige aanvulling kunnen zijn in uw dagelijks leven. Hier zijn enkele creatieve manieren om de kleuren van edelstenen te introduceren in uw dagelijkse routines.

Vrolijke Sieraden

De makkelijkste manier om edelstenen bij u te dragen, is om ze in een sieraad te laten plaatsen. We geven u een paar ideeën:

  • Zoek naar sieraden die bij uw favoriete kleuren passen en draag ze regelmatig om een vleugje kleur aan uw outfit toe te voegen. Bijvoorbeeld, als u houdt van blauw, dan zijn saffieren of turkooise oorbellen perfect voor u.
  • Probeer verschillende juwelen uit. Het mixen van verschillende edelsteenkralen in armbanden en kettingen kan resulteren in een prachtig, kleurrijk stuk.
  • Laat uw sieraden niet in de la liggen. Zelfs als u een casual dag heeft, kan een klein, eenvoudig stuk zoals een kristallen hanger dit vleugje kleur en sprankeling geven die u nodig heeft.

Thuisdecoratie

Edelstenen kunnen ook worden gebruikt om uw huis te decoreren. Hun kostbare kleuren kunnen elke ruimte omtoveren tot een stijlvolle en rustgevende omgeving.

  • Gebruik grotere edelstenen zoals amethistclusters of rozenkwartsen als statement stukken in uw woonkamer.
  • Plaats kleinere stenen in glazen vazen of kommetjes als kleurrijke tafelaccenten.
  • U kunt zelfs edelstenen inlijsten of als kunstwerk aan uw muur hangen. Denk maar aan een ingelijste collectie van uw favoriete edelstenen. Het zal niet alleen een levendige kleurentoets aan uw huis geven, maar het is ook een geweldige gespreksstof.

Weekendprojecten

Edelstenen kunnen ook een creatief weekendproject zijn. Hier zijn een paar ideeën:

  • Maak uw eigen edelsteenkaarsen: Alles wat u nodig heeft zijn was, wieken, kaarsverf in uw favoriete kleuren en natuurlijk uw edelstenen.
  • Voeg edelsteenkralen toe aan uw knutselprojecten zoals het maken van sleutelhangers, armbanden, of zelfs kleding.
  • Maak uw eigen edelsteenwater om uzelf te reinigen of uw planten te besproeien. Dit is een geweldige manier om de vibrerende energieën van edelstenen te gebruiken in het dagelijks leven.

Bij Juwelier Jos hebben we een breed scala aan edelstenen in verschillende kleuren en vormen. Kom langs en ontdek welke stenen er bij u passen. We zien uit om u te helpen met het brengen van kleur in uw dagelijkse leven.

Het kiezen van de juiste kleur edelsteen voor uw persoonlijke behoeften 

Het kiezen van de juiste kleur edelsteen kan soms verwarrend zijn, vooral met zo veel betoverende kleuren, variëteiten en betekenissen om uit te kiezen. Juwelier Jos, begrijpt hoe belangrijk het is om de perfecte steen te selecteren die niet alleen uw esthetische voorkeur weerspiegelt, maar ook uw unieke behoeften en doelen. 

Hoe kiest u de juiste kleur edelsteen? 

De keuze van de edelsteen kleur moet gebaseerd zijn op verschillende factoren, waaronder uw persoonlijke behoeften, stemming en geboortemaand. Hier zijn enkele manieren om te bepalen welke kleur het beste bij u past:

Uw geboortemaand: 
Sommige mensen geven de voorkeur aan de kleur van hun geboortesteen. Dit kan een diepe persoonlijke verbinding leggen en is een geweldige manier om iets van uzelf in de edelsteen te zien.
Uw persoonlijke behoeften: Edelstenen hebben unieke krachten en betekenissen. Bijvoorbeeld, als u op zoek bent naar een liefdessteen, dan kan een roze of groene edelsteen zoals rozenkwarts of smaragd geschikt voor u zijn.
Uw stemming: Edelstenen worden ook geselecteerd op basis van de energie of stemming die ze uitstralen. Bijvoorbeeld, blauwe stenen zoals saffieren en lapis lazuli bieden een gevoel van rust en vrede.

De betekenis van edelsteen kleuren 

Begrijpen wat elke edelsteen kleur vertegenwoordigt kan u ook helpen in uw keuze. 

Rood: Rode edelstenen, zoals robijnen, symboliseren passie, energie en moed.
Blauw: Blauwe stenen, zoals saffieren en topazen, staan bekend om hun kalmerende effect en hun vermogen om helder denken te bevorderen.
Groen: Groene edelstenen, waaronder smaragden en jade, worden geassocieerd met genezing, overvloed en groei.
Geel: Gele stenen, zoals citrien, symboliseren vreugde, optimisme en succes.
Zwart: Zwarte edelstenen, zoals onyx, staan voor kracht, bescherming en mysterie.

We helpen u graag bij het navigeren door de verbluffende wereld van edelstenen om de perfecte kleur te vinden die past bij uw persoonlijke behoeften en doelen. Voel u vrij om ons te contacteren voor gepersonaliseerd advies en begeleiding.

Edelstenen kleuren betekenis – in het kort

In deze blog hebben we uitgebreid informatie verstrekt, en we hopen dat u nu een beter begrip heeft van wat de kleuren in edelstenen betekenen. Een sieraad verrijkt met een edelsteen is niet alleen een schitterende toevoeging, maar krijgt extra waarde wanneer u zich bewust bent van de unieke betekenis en kleur van de steen. Bovendien, als u zich realiseert dat de edelsteen ook bijdraagt aan emotioneel en spiritueel welzijn, dan is er geen reden meer om te twijfelen. Overweeg een afspraak te maken met een van onze goudsmeden om uw persoonlijke en unieke sieraad te creëren.

U kunt de wereld van edelstenen blijven verkennen en uw sieradencollectie verrijken met enkele van deze wonderen van de natuur. Of het nu om een geboortesteen gaat, een edelsteen die bepaalde eigenschappen vertegenwoordigt of gewoon een steen die u mooi vindt, bij Juwelier Jos bent u altijd aan het juiste adres voor een breed assortiment aan kwalitatieve edelstenen.

We nodigen u uit om bij ons langs te komen, onze collectie te bekijken en de juiste edelsteen te vinden die bij uw persoonlijkheid en behoeften past.

Graag tot ziens bij Juwelier Jos!

Bent u nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak voor een uniek sieraad met een edelsteen.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.