0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Saffier

Met de edele schoonheid van zijn stralen brengt de diepblauwe kleur van een affier een luxe aanraking in uw leven. Omdat de saffier bekend staat als versterker van relaties en vriendschappen is een sieraad met een saffier hét cadeau om aan uw geliefde te schenken. Saffieren staan al eeuwenlang symboliek voor krachtig en elegant met een koninklijke uitstraling. Saffieren bieden echter meer dan alleen eenvoudige schoonheid, want dankzij hun duurzaamheid zijn ze jarenlang prachtig te bewonderen. De saffier is bijna zoals hard als een diamant en laat zich zeer goed verwerken in ringen, armbanden en oorbellen. 

Er is niets zo krachtig als persoonlijk gecreëerde sieraden. Uw verhaal en onze ontwerpen vormen een bijzondere combinatie. Met passie gemaakt en uniek voor u, zijn gepersonaliseerde sieraden een speciale manier om iets te geven wat werkelijk uit uw hart komt. Onze sieraden worden gecreëerd met persoonlijke toewijding en zullen van generatie op generatie blijven schitteren. Spreekt deze koninklijke steen u aan en wilt u meer weten over onze werkwijze? Maak een afspraak bij ons voor uw unieke sieraad.

 Algemene informatie over de saffier

De meningen zijn verdeeld over de herkomst van de naam saffier. Een van de theorieën is dat de naam uit het Grieks of Latijn komt. Respectievelijk Sáppheiros of Sapphires. Beide betekenen “blauwe steen”. Een andere theorie is dat de naam uit het Sanskriet komt. De naam sanipryam betekent “de lieveling van Saturnus”. De Ayurveda ziet de steen ook als een heelsteen die gewijd is aan Saturnus. Een derde theorie is de Babylonische betekenis Sipru dat “krassend” betekent. Wel toepassend omdat de saffier na de diamant een van de hardste stenen ter wereld is.

De saffier is al sinds de oudheid een van de meest geliefde edelstenen en wordt gewaardeerd voor zijn prachtige koninklijke blauwe kleur en de buitengewone hardheid. In vroegere tijden werden kleding en het haar van vrouwen versiert met saffieren. In middeleeuwste tijden werd de saffier gebruikt als sieraad voor een verloving of huwelijk. De saffier staat voor echtelijke trouw en vriendschap binnen een relatie. De saffier zou ook zwarte magie en hekserij afweren.  De saffier had in Duitsland ook de bijnaam “overwinnaarsteen”. De ring met een saffier schonk volgens de overleveringen kracht, eer, kuisheid en zelfs onsterfelijkheid.

Saffieren werden sinds de oudheid gevonden in Sri Lanka. Tegenwoordig worden saffieren gevonden in Thailand, India, China, Madagascar, Oost-Afrika en ook in Australië en Montana (Verenigde Staten).Behalve in het bekende donkerblauw komt de saffier in vele kleuren voor; geel, roze, paars, groen en perzik. In rood komt de saffier niet voor. De rode kleur ontstaat door een combinatie met chroom. Dan heet de saffier geen saffier maar robijn.

Hoe weet ik of een saffier echt is?

De kleur van een echte saffier is vaak helderder dan die van andere gemaalstenen. De saffier moet ook transparant zijn – dit betekent dat het licht goed door de steen heen schijnt – en vrijwel ononderbroken. Bovendien kunt u nagaan of de steen veel facetten heeft – bijna altijd acht of twaalf. Echte saffieren bevatten ook vaak innerlijke aderen, alhoewel dit niet altijd het geval is.

De werking van saffier

Zoals ook in andere artikelen vermeld, is onderstaande opsomming van de verschillende werkingen en eigenschappen van de saffier zeker niet compleet. Dat is ook niet onze bedoeling. We geven u een globaal overzicht van wat een saffier voor u kan betekenen.

Spirituele eigenschappen: 

 • Een saffier kan u in contact brengen met de diepere wijsheid in uzelf, het maakt spiritueel.
 • Een saffier helpt bij het zichzelf steeds weer vernieuwen.

Mentale eigenschappen:

 • Saffier zorgt voor deugdzaamheid en liefde voor de waarheid. Het geeft een goed humeur en is vrolijkmakend.
 • Als sinds eeuwen staat de saffier bekend als versterker van relaties, het maakt trouw en onderhoudt vriendschappen. 
 • De saffier ondersteunt concentratie en maakt leergierig en nieuwsgierig. 
 • Hij kan wilskracht en doelbewustheid ondersteunen. 

Emotionele eigenschappen:

 • Angsten en fobieën zullen verminderen of zelfs verdwijnen als u een saffier draagt. U kunt hierbij denken aan smetvrees of pleinvrees.
 • De saffier werkt kalmerend op een heftig temperament en geeft geduld. 

Fysieke eigenschappen:

 • De saffier zal uw vermoeidheid verdrijven. De steen versterkt en heelt zenuwen en is een goede steen bij de ziekte van Parkinson.
 • Hij werkt goed bij het stelpen van bloedingen, kan bloeduitstortingen genezen en spataderen helen. 
 • Hij werkt bloeddrukverlagend.
 • De steen werkt zeer helend bij problemen van de huid, het haar en slijmvliezen. Saffier en saffierwater zijn sterke helers. 
 • Een saffier onder het kussen helpt bij slaapproblemen. 

 

Verzorging, reiniging en opladen

Verzorging en reiniging

 • U kunt een saffier energetisch reinigen, nadat hij met water is afgespoeld, door hem op een Amethist kristal te leggen. Wilt u de saffier grondig reinigen, dan mag hij rustig een week of langer op Amethist liggen. 

Het opladen van de steen: 

 • Het opladen van de saffier kan door hem bij daglicht in een schaaltje samen met Bergkristal te leggen. 

Chakra’s en de saffier

De diamant hoort bij het hartchakra, het voorhoofdchakra en het keelchakra. 

Bij welk sterrenbeeld hoort de saffier?

De sterrenbeelden die bij de diamant horen zijn de Boogschutter en Vissen. 

 

Technische informatie over de saffier

Kleur: grijzig, blauw, paars, geel, oranje, groenTransparantie: doorzichtig tot doorschijnend
Streep: witBrekingsindex: Ne 1,760-1,770, No 1,768 tot 1,779
Hardheid: 9Dubbelbreking: 0,008 tot 0,009
Soortelijk gewicht: 3,47 – 3,55Dispersie:
Splijting: geenPleochroïsme:
Breuk: klein, schelpvormig, ruw, splinterigAbsorptie: 
Kristallen: trigonaal-hexagonaalFluorescente: geen
Chemische compositie: Al2O2 + Ca, Fe, Mg, Si, Ti, Zn

 

Wat kan Juwelier Jos voor u betekenen?

Heeft u een speciaal en dierbaar iemand in gedachten? Laat het weten met een mooie Saffier! 

Juwelier Jos heeft de technologie om een sieraad te maken waarmee u uw liefde op magische wijze bevestigt en versterkt. Bezoek onze winkel en bespreek uw ideeën met onze vakkundige goudsmeden terwijl u van een vers kopje koffie geniet.

Neem vandaag nog contact met ons op en maak een afspraak om samen aan het meesterwerk te beginnen!