0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Sieraad laten maken –

Combineer ambacht en luxe in uw stijl!

Vraagt u zich wel eens af hoe het is om een uniek sieraad te laten maken? Bij Juwelier Jos, met meer dan 40+ jaar ervaring als sieraden ontwerper en -reparateur, zetten we uw ideeën om in werkelijkheid. Begint u al nieuwsgierig te worden?
Lees dan verder en ontdek de magie van het creëren van uw eigen sieraad.

Voordelen van het laten maken van een gepersonaliseerd sieraad

Juwelier Jos gelooft dat sieraden meer zijn dan alleen versieringen. Sieraden vertellen uw unieke verhaal, ze symboliseren liefde, herdenken momenten en kunnen zelfs een familie-erfstuk worden. Maar voor iets zo speciaal als dit, zou u het dan niet volledig uniek willen maken? Daarom bieden we de mogelijkheid om een gepersonaliseerd sieraad te laten maken. Het biedt tal van voordelen die standaard sieraden niet kunnen bieden. Laten we eens kijken naar de voordelen die een gepersonaliseerd sieraad gemaakt door Juwelier Jos u kan bieden.

Uniek en persoonlijk

Als u een sieraad laat maken zal dit een uniek sieraad in de wereld zijn. Het weerspiegelt uw persoonlijke smaak, stijl en verhaal. In tegenstelling tot massaproductie, is elk gepersonaliseerd sieraad:

 • Ontworpen volgens uw specificaties.
 • Een weerspiegeling van uw unieke idee, persoonlijkheid en smaak.
 • Elk sieraad dat u laat maken is handgemaakt door onze ervaren ambachtslieden. Ze zorgen ervoor dat elk detail is uitgewerkt naar uw specificaties.

Dit betekent dat niemand anders op de wereld hetzelfde sieraad zal dragen!

Hoogwaardige kwaliteit

Behalve dat een sieraad mooi is en voor een bepaalde reden wordt gekocht, is een sieraad soms ook een investering. De sieraden die we samen met u ontwerpen worden van hoogwaardige materialen gemaakt en door onze kundige en ervaren goudsmeden verwerkt.

Perfect geschenk

Een gepersonaliseerd kan het perfecte geschenk worden. 

Voor verschillende gelegenheden, zoals een verjaardag, jubileum, of een speciaal moment, is het mogelijk om een uniek sieraad te laten creëren dat volledig gepersonaliseerd is. Het kiezen voor een op maat gemaakt sieraad benadrukt hoe bijzonder de ontvanger voor u is, en een dergelijk persoonlijk cadeau zal gegarandeerd een diepe indruk achterlaten. U heeft over de persoon, zijn/haar persoonlijkheid en voorkeuren nagedacht, en dit laten omzetten in een uniek sieraad. 

Zo’n persoonlijk geschenk zal jarenlang gedragen en gekoesterd worden. Hebben we uw interesse gewekt? Kent u een bijzondere persoon die een gepersonaliseerd sieraad verdient? 

Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Sieraden reparaties bij Juwelier Jos door Peter achter werkbank die een ring soldeert

Het proces: 

Hoe wordt een gepersonaliseerd sieraad gemaakt?

We leggen u stapsgewijs uit hoe we samen met u een uniek sieraad creëren dat uw wensen en ideeën precies weergeeft 

Een eerste gesprek

Bij Juwelier Jos begint alles met een persoonlijk gesprek. We willen uw ervaring zo individueel mogelijk maken. In deze stap:

 • Luisteren we naar uw ideeën en visies.
 • Bespreken we uw voorkeuren op het gebied van materiaal en ontwerp.
 • Geven we advies over wat technisch haalbaar is.

Tijdens het eerste gesprek geeft u ons zo veel mogelijk informatie. Met deze informatie zal het makkelijker voor ons zijn om een ontwerp uit te werken dat uw ideeën perfect weergeeft.

Ontwerp en goedkeuring

Na ons uitgebreide gesprek zal onze goudsmid beginnen om een ontwerp te maken. Hierbij:

 • Gebruiken we geavanceerde CAD-technologie om uw ideeën en visie in het ontwerp tot leven te brengen.
 • Voldoen we aan al uw wensen, van vorm tot materiaalkeuze.
 • Zodra het ontwerp klaar is, sturen we u het ontwerp toe en kunt u, indien nodig, nog wijzigingen aan laten brengen.

Productie

Nadat u het ontwerp heeft gezien en akkoord bent gegaan, gaan we uw ring in ons atelier maken. 

In deze fase:

 • Gebruiken we alleen de hoogste kwaliteit materialen.
 • Werken onze bekwame ambachtslieden nauwkeurig om uw sieraad tot het leven te brengen.
 • Nemen we de tijd om elk detail perfect te maken, want uw tevredenheid is onze prioriteit.

De laatste inspectie en levering

Na een nauwkeurige inspectie van onze kant, is uw sieraad klaar om opgehaald te worden. U kunt er zeker van zijn dat uw gepersonaliseerde en unieke sieraad aan onze hoge kwaliteitsnormen voldoet. Uw sieraad is uniek, bijzonder en bovendien op maat gemaakt en zal de persoonlijkheid van de drager perfect weergeven. Uw sieraad is vanuit een bijzondere herinnering geboren en zal deze herinnering verder nog een leven lang voortzetten. 

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor uw volgende op maat gemaakte sieraad.

Materialen en ontwerp voor uw sieraad

Kiezen voor het perfecte, aangepaste sieraad is altijd een zeer persoonlijke en soms ook een emotionele aangelegenheid.

U komt voor de keuze te staan van het kiezen van de juiste edelmetalen, edelstenen en de stijl van het sieraad. Juwelier Jos en zijn ervaren team helpen u hierin uw weg te vinden en de juiste keuzes te maken.

Edelmetalen voor uw sieraad

De schoonheid en waarde van een sieraad worden voor een groot deel bepaald door het edelmetaal waarvan het is gemaakt. Over het algemeen worden voor sieraden edelmetalen als goud, zilver, platina en palladium gebruikt. Elk van deze metalen heeft zo zijn eigen kenmerken en unieke eigenschappen.

Goud – Goud is een van de meest gebruikte edelmetalen in sieraden en staat bekend om zijn glans, duurzaamheid en waarde.

Zilver – Zilver gebruik wordt vaak gekozen voor een wat subtielere uitstraling en is daarnaast ook een meer betaalbare optie.

Platina – Platina is een zeer sterk en duurzaam edelmetaal dat niet vervaagt of verkleurt met de tijd.

Palladium – Palladium is lichter dan platina en goud, maar nog steeds zeer duurzaam en heeft een natuurlijke, witte kleur.

Kiezen van de juiste edelstenen

De keuze van de edelstenen kan uw sieraad van een mooi juweel in een absoluut prachtstuk veranderen. Edelstenen zoals diamanten, robijnen, saffieren, smaragden en vele anderen hebben elk hun eigen unieke schoonheid, glans, kleur en eigenschappen.

 • Diamanten – Diamanten zijn een van de meest gewilde edelstenen voor sieraden. Ze staan bekend om hun helderheid, hardheid en spectaculaire schittering.
 • Robijnen, saffieren en smaragden – Deze kleurrijke edelstenen kunnen een prachtig contrast bieden met het edelmetaal en zo een echt statement maken.

De juiste stijl voor uw sieraad

Na het selecteren van het ideale edelmetaal en de edelsteen die perfect de persoonlijkheid van de drager weerspiegelt, is het tijd om de stijl van het sieraad te bepalen. Deze keuze zal de algehele look van uw sieraad afronden. U heeft de keuze uit diverse stijlen, waaronder traditioneel, klassiek, modern, of eigentijds, om zo het sieraad perfect af te stemmen. Welke stijl kiest u?

Zegelring bij Juwelier Jos laten ontwerpen en maken. Zoals deze zilveren zegelring met eigen, paarse Lapis Lazuli steen.

Zegelring met lapis lazuli steen laten ontwerpen door Juwelier Jos

Hoe werkt u samen met een juwelier?

In de laatste jaren zijn sieraden tot meer dan slechts fraaie accessoires geworden. Ze dienen steeds vaker als middel voor zelfexpressie en weerspiegeling van persoonlijke stijl, wat heeft geleid tot een toename in de vraag naar op maat gemaakte sieraden. Hier volgen enkele adviezen om uw samenwerking met uw juwelier optimaal te laten verlopen:

Doe grondig onderzoek naar de reputatie van de juwelier

 • Zoek naar online reviews en getuigenissen van vorige klanten. Dit kan u een goed beeld geven van de betrouwbaarheid en professionaliteit van de juwelier.
 • Vraag ook vrienden, familie en collega’s om aanbevelingen. Persoonlijke ervaringen kunnen zeer waardevol zijn bij het maken van uw keuze. 

Kijk naar de ervaring van de juwelier

 • Hoelang is de juwelier al actief in de sector? Ervaring is belangrijk in de sieradenindustrie, omdat het jaren van oefening en vakkennis vereist om een expert te worden in het ontwerpen en maken van unieke sieraden.
 • Hebben ze een portfolio van hun eerdere werk? Dit geeft u een idee van hun stijl en kwaliteit van het werk.

Check het serviceaanbod van de juwelier

 • Biedt de juwelier een volledig scala aan diensten zoals ontwerp, productie en reparatie van sieraden? 
 • Is er een mogelijkheid voor aanpassingen en wijzigingen in het ontwerp na de productie van het sieraad?
 • Bieden ze regelmatig sieradenonderhoud en reiniging aan?

Bezoek de juwelier persoonlijk

 • Er gaat niets boven een persoonlijk bezoek. Het stelt u in staat een directe indruk te krijgen van de juwelier, zijn atelier en zijn werk.
 • U kunt ook uw ideeën en ontwerpen aan de juwelier voorleggen en hun expertise daarbij gebruiken.
 • Let tijdens uw bezoek op de klantenservice en de bereidheid van de juwelier om uw vragen te beantwoorden.

Juwelier Jos en zijn personeel begrijpen hoe belangrijk het is dat u vertrouwen heeft in ons als sieradenontwerper. We zijn trots op onze jarenlange ervaring, ons vakmanschap en ons engagement voor de klanttevredenheid.

Onderhoud en verzorging van uw sieraden

U heeft geïnvesteerd in het laten maken van een bijzonder sieraad. De verzorging van uw sieraden is belangrijk om uw sieraden mooi, heel en glanzend te houden. Dit geldt uiteraard voor al uw sieraden, niet alleen voor een op maat gemaakt sieraad. 

We geven u enkele tips hoe u uw sieraden het best verzorgt en onderhoudt.  

Regelmatig reinigen is belangrijk

 • Regelmatig schoonmaken van uw sieraden is heel belangrijk. Afhankelijk van het materiaal, kunt u het sieraad reinigen met een zachte doek of een speciale sieraden reiniger. Bij twijfel, vraag ons team om advies!
 • Let hierbij op dat u uw sieraden nooit schoonmaakt met chemische producten, deze kunnen het materiaal aantasten en onherstelbare schade veroorzaken. 

Bewaar uw sieraden op een veilige plek

 • Het best bergt u uw sieraden op in een droge en donkere plek. Zo kunnen ze niet verkleuren, beschadigd raken of verloren gaan. Een sieradendoos met verschillende vakken waarin elk sieraad zijn eigen plek heeft, is een goede optie. 
 • Houd er rekening mee dat verschillende soorten materialen op andere manieren reageren op hun omgeving. Sommige sieraden verkleuren of beschadigen bijvoorbeeld sneller in vochtige omgevingen. 

Laat uw sieraden regelmatig controleren

Zoals bij vele dingen in het leven, voorkomen is beter dan genezen! Daarom raden wij aan om uw sieraden minstens een keer per jaar door een professional te laten controleren. 

Juwelier Jos zal altijd zorgvuldig uw sieraden inspecteren op eventuele schade of slijtage. Zo kunnen wij bijvoorbeeld loszittende stenen of versleten sluitingen tijdig herstellen. 

Juwelier Jos en zijn team zijn toegewijd aan het bieden van hulp en ondersteuning bij het zorg dragen voor uw sieraden. We erkennen de uniciteit en de persoonlijke verhalen die elk stuk met zich meebrengt. Met onze diensten garanderen we dat uw sieraden generaties lang gekoesterd kunnen worden.

Sieraad laten maken – in het kort

Zoekt u naar een sieraad dat naadloos aansluit bij uw persoonlijke stijl, dan biedt Juwelier Jos precies wat u nodig heeft. Of u nu een op maat gemaakte ring, ketting, of armband wenst, ons team beschikt over de benodigde expertise en het ambacht om uw visie werkelijkheid te maken.

We zijn ons er volledig van bewust hoe essentieel het is om een sieraad te vervaardigen dat uw individualiteit en karakter tot uitdrukking brengt. Daarom streven we naar een nauwe samenwerking met onze klanten, zodat ieder aspect van het sieraad aan uw verwachtingen voldoet.

U wordt uitgenodigd om een afspraak te maken en uw ideeën met ons te delen. We staan u bij gedurende het gehele traject, van de selectie van materialen en edelstenen tot het realiseren van uw ontwerp.

Kiezen voor Juwelier Jos betekent kiezen voor een distinctief sieraad van superieure kwaliteit, iets wat u met trots zult dragen en koesteren voor vele jaren.

Een sieraad op maat is niet alleen een reflectie van uw eigen stijl, maar ook een betekenisvol geschenk voor iemand speciaal.

We zijn enthousiast om u te assisteren bij het vormgeven van het sieraad van uw dromen. Bij Juwelier Jos maken we uw unieke wensen werkelijkheid!

 Heeft u een idee en wilt u een sieraad laten maken?

Maakt u een afspraak met onze goudsmid!

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.