0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Diamant

A diamond is forever, diamonds are a girl’s best friend.

Wie kent deze uitspraken niet? En wie ontvangt niet graag een sieraad met een diamant? De diamant vertegenwoordigt liefde, geluk, schoonheid en verlangen. Door de vele verschillende manieren van slijpen, zal uw diamanten sieraad er iedere keer weer anders uitzien en zal eindeloos te combineren zijn met welk kledingstuk dan ook. Wilt u ook een sieraad dat elegantie en klasse uitstraalt? Heeft u een idee voor een uniek sieraad? We helpen u graag een mooie diamant uit te zoeken in een passend sieraad. De diamant is de hardste edelsteen op aarde en kan in alle sieraden gedragen worden.

We vervaardigen met veel passie persoonlijke en gepersonaliseerde sieraden die door u en samen met u zijn ontworpen. Uw verhaal en onze ontwerpen vormen een bijzondere combinatie die zijn uiting vinden in een uniek sieraad. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Maak een afspraak bij Juwelier Jos om te kijken welke uniek sieraad bij u past.

Algemene informatie

Diamanten zijn er al miljarden jaren, maar waar komen ze vandaan?

Ondanks dat diamanten voorkomen in gesteente dat vindbaar is op het aardoppervlak, worden de meeste gebruikte diamanten uit koolstoflagen diep onder de grond gedolven. Deze lagen bevinden zich meestal honderden of duizenden meters onder het oppervlak. Er worden wereldwijd meer dan 200 miljoen karaat diamant gedolven. De meeste van deze diamanten komen uit Afrika, met Zuid-Afrika voorop. Ook in Australië, Brazilië, Canada, Rusland en India wordt veel diamant gedolven.

De diamant is al eeuwenlang een symbool van liefde en trouw. Het staat voor pure, duurzame liefde die standhoudt tegen alle uitdagingen. Tegenwoordig is de diamant vaak het symbool van rijkdom en kracht en hij wordt ook geassocieerd met luxe en status.

Waar moet ik naar kijken als ik een diamant wil kopen?

De “4 C’s” zijn de vier kritieke factoren bij het kopen van een diamant. 

Het gaat om Carat (gewicht), Clarity (zuiverheid), Colour (kleur) en Cut (slijpsel). 

Deze factoren bepalen de waarde, schoonheid en kwaliteit van de diamant. Het kopen van een diamant is een dure aangelegenheid. Laat u zich zeker adviseren door uw juwelier. Hij zal u duidelijk maken hoe elke C bijdraagt aan de algehele schoonheid van een diamant en wat voor invloed elke C heeft op de waarde ervan. Hij zal u bijstaan bij het vinden van precies die ene diamant die perfect is voor u. Is de diamant eenmaal gevonden, dan kan het volgende gesprek plaatsvinden over het sieraad waarin uw perfecte diamant zal schitteren.

De werking van de diamant

Diamanten zijn een symbool van schoonheid, kracht en geluk. Zoals ook in andere artikelen vermeld, is onderstaande opsomming van de verschillende werkingen en eigenschappen zeker niet compleet. Dat is ook niet onze bedoeling. We geven u een globaal overzicht wat een diamant voor u kan betekenen.

Spirituele eigenschappen: 

 • De diamant wordt gebruikt bij spirituele ceremonieën om de energie te verhogen.
 • De diamant kan als medium gebruikt worden om contact te maken met de natuur.
 • Het activeert paranormale vermogens en een visionair bewustzijn.
 • Het verhoogt het spirituele bewustzijn door het activeren van de kundalini energie.

Mentale eigenschappen:

 • Een witte diamant wordt gekoppeld aan wijsheid, blauwige diamanten vertegenwoordigen emotionele schoonheid en waarheid.
 • Een diamant symboliseert innerlijke kracht die onvoorwaardelijke liefde, vreugde en energie bevat. 
 • De diamant is het symbool voor ons innerlijke stralende licht. Het licht dat ons in staat stelt om ons echte potentieel te behalen.

Emotionele eigenschappen

 • Een diamant wordt gebruikt om het energiesysteem en het veld van de aura te beïnvloeden.
 • Het versterkt de intensiteit van de emotie. Een geluksgevoel zal sterker worden, maar een wanhopig gevoel wordt ook versterkt door het dragen van de diamant.
 • Het kan helpen bij het verwerken van emotionele blokkades.

Fysieke eigenschappen:

 • Een diamant kan de werking van andere helende stenen versterken.
 • Het werkt goed tegen vergiftiging. 
 • Het behandelt glaucoom, is goed voor de hersenen en kan het gezichtsvermogen verbeteren.

 

Verzorging, reiniging en opladen

Verzorging en reiniging

 • Een eenvoudige manier van ontladen van een diamant is de steen te omhullen met een zakdoek of doek. De doek vormt een barrière tussen iemands energie en die van de steen, zo kan de energie afgevoerd worden.
 • Een andere manier om de negatieve energie af te voeren is met kristallen bolletjes of edelstenenschilderijen.
 • Ontladen kan ook door visualisaties en meditaties.

Het opladen van de steen: 

 • Het is mogelijk om een diamant op te laden met positieve energie. Dit kunt u doen door meditatie en visualisatie. U kunt de werking versterken samen met andere helende stenen.

Chakra’s en de diamant

De diamant hoort bij het 4e chakra (hartchakra), het 6e chakra (voorhoofdchakra) en het 7e chakra (kruinchakra). 

Bij welk sterrenbeeld hoort de diamant?

Het sterrenbeeld die bij de diamant hoort is de Ram.

 

Technische informatie over de diamant

Kleur: kleurloos, geel, bruin, blauw, roze, groen, oranje, rood.Transparantie: doorzichtig tot ondoorzichtig
Streep: Brekingsindex: 2,4
Hardheid: 10Dubbelbreking: gen
Soortelijk gewicht: 3,47  –  3,55Dispersie: rood 2,407 – geel 2,417, groen 2,427, violet 2,465
Splijting: geenPleochroïsme:
Breuk: schelpvormig, zeer brosAbsorptie: niet bruikbaar
Kristallen: kubisch met acht vlakkenFluorescente: zeer verschillend
Chemische compositie: Koolstof C

 

Wat kan Juwelier Jos voor u betekenen?

Liefde, kracht, magie, schoonheid, luxe, sprankelend, elegant, edel, duurzaam: het zijn allemaal woorden die bij een diamant horen. 

Juwelier Jos kan u helpen om de betovering van een diamant te verwerken in een perfect sieraad. Zo kunt u de luxe van sieraden die gemaakt worden met de beste kwaliteit diamanten ook ervaren. Laat u verleiden door de schoonheid en het luxe gevoel van een diamant. Laat uw fantasie de vrije loop en laat onze goudsmeden u helpen om het perfecte sieraad te creëren.

Wacht u niet langer en maakt u een afspraak bij ons. De koffie staat al klaar!