0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Ring laten maken –
Duurzame en op maat gemaakte sieraden voor u

Heeft u zich wel een afgevraagd hoe een ring laten maken in zijn werk gaat? Overweegt u om een gepersonaliseerde ring te laten maken, uniek en onderscheidend van alles wat u tot nu toe gezien hebt? Dan bent u op de juiste plek. Met 40+ jaar ervaring als sieraden ontwerper en reparateur biedt Juwelier Jos u de mogelijkheid om uw eigen ring te laten maken. Lees verder om erachter te komen hoe dit in zijn werk gaat.

Het proces van het laten maken van een ring

Bij Juwelier Jos is het creëren en laten maken van een ring een intiem en persoonlijk proces. Dit is mogelijk omdat uitzonderlijk vakmanschap en toewijding aan uw individuele stijl bij ons voorop staat. Uw ideeën, smaak en stijl zullen door onze goudsmeden tot in het kleinste detail uitgewerkt worden.

De eerste stap: neem contact op met ons team

Het begint allemaal met het maken van een afspraak met een van onze vriendelijke medewerkers of goudsmeden. Tijdens dit gesprek legt u uit wat het idee en het verhaal achter de toekomstige ring is. We nemen hiervoor ruimschoots de tijd zodat het eindproduct volledig naar uw wensen zal zijn.

Ontwerp en conceptualisatie

Na de initiële bespreking, schetsen onze ontwerpers mogelijkheden voor uw custom-made ring. Uiteraard nemen we alle details en ideeën mee in het eerste ontwerp. Enkele van deze details hebben te maken met de verschillende elementen van uw ring, zoals edelsteen of edelstenen die gebruikt gaan worden, het edelmetaal waarvan u de ring wilt laten maken, de vorm van de ring en de verdere personalisatie van uw ring zoals een gravure. 

De details worden verder uitgewerkt en uiteindelijk zal een 3D-beeld ontstaan. Dit 3D-beeld is een goede weergave hoe uw ring er uiteindelijk uit zal gaan zien. 

Selectie van edelstenen en metalen

 • Edelstenen: Wij hebben een grote collectie van diamanten, saffieren, robijnen en andere edelstenen ter beschikking. De selectie van de edelsteen (of stenen) voor uw ring is een belangrijk onderdeel om de ring samen te stellen en we zullen samen met u de perfecte edelsteen kiezen die past bij uw ontwerp en budget. Heeft u zelf nog een steen liggen of wilt u de steen gebruiken van een ander sieraad, dan kunnen we dit in het ontwerp verwerken.
 • Metalen: De edelmetalen die we aanbieden omvatten witgoud, geelgoud, roségoud en platina. We helpen u het juiste metaal te kiezen dat past bij de gekozen edelsteen en uw huidtint.

Het maakproces

Dit is het moment waarop het concept tot leven komt. Onze geschoolde goudsmeden combineren moderne technologie met traditionele methoden om uw visie werkelijkheid te maken.

Afwerking en levering

Zodra uw ring klaar is en onze strenge inspectie heeft doorstaan, kan uw ring opgehaald worden. Woont u niet in de buurt van onze winkel in Gouda, dan sturen we de ring naar u op. 

Het is onze passie om u bij het ontwerpen van uw unieke ring te helpen. Een afspraak is met een click zo gemaakt. 

Welke edelsteen past bij u? Juwelier Jos

Belangrijke overwegingen bij het kiezen van materialen voor het laten maken van een ring.

Een ring ontwerpen met gebruik van de juiste materialen kan een uitdaging zijn. Het is meer als alleen een modelletje uitzoeken en meenemen. U gaat nadenken over elke onderdeel van de ring. U neemt beslissingen over het edelmetaal, de kleur van de edelsteen, uw stijl en ook de duurzaamheid en prijs. 

Juwelier Jos en zijn team zijn trots op onze grondige kennis van edelmetalen en juwelen. We geven u enkele overwegingen waarover u zult gaan beslissen:

Kies voor duurzaamheid

Uw ring zal waarschijnlijk elke dag worden gedragen, daarom is duurzaamheid een sleutelfactor bij het kiezen van het materiaal. Hier zijn een paar opties:

 • Goud: Hoewel het zachter is dan veel andere materialen, is goud zeer duurzaam en kan het generaties lang meegaan.
 • Platina: Platina is dichter en duurzamer dan goud, maar ook duurder.
 • Zilver: Zilver is minder duurzaam dan goud en platina, maar kan nog steeds een goede keuze zijn voor degenen die de voorkeur geven aan de kleur.

Stel een budget vast

Het budget dat u vrijmaakt voor het laten maken van een ring kan uw keuze beperken. Echter, we zijn ervan overtuigd dat we binnen uw budget een prachtige en unieke ring kunnen maken. We adviseren u over de mogelijkheden die binnen uw budget vallen. 

Overweeg de stijl van de ring

De stijl die u kiest, zal zowel de keuze van het edelmetaal als ook de prijs beïnvloeden en omgekeerd is dit ook het geval. Een gladde ring met een enkele edelsteen zal minder duur zijn dan een ring met een ingewikkeld patroon en meerdere edelstenen. Ook als u besluit meerdere edelmetalen samen te voegen, zal dit uitwerking hebben op de prijs.

Ken de huidtint van de drager

Afgezien van de persoonlijke voorkeur van elke drager, kan de huidtint van de drager ook een rol meespelen. Zilver is een koele kleur en zal vaak beter bij een wat koelere huidtint passen, terwijl goud een wat warmere gloed heeft. Gouden sieraden ziet men vaak vaker bij een warmere huidtint. Zeker een overweging waard bij de keuze van het edelmetaal voor uw ring.

Bij Juwelier Jos helpen we u graag bij het kiezen van het perfecte materiaal voor uw unieke ring.

Hoeveel kost het om een ring te laten maken?

Het is altijd spannend om een unieke ring te laten ontwerpen en een op maat ontworpen en gemaakte ring kan andere kosten met zich meebrengen. 

Juwelier Jos is transparant over de tarieven en we geven u inzicht in de kosten van het maken van een ring. Ook deze zullen variëren afhankelijk van verschillende factoren.

Factoren die de kosten beïnvloeden

De kosten voor het laten maken van een ring worden beïnvloed door verschillende elementen of factoren: Deze elementen zijn:

 • Materiaal: De kosten van het edelmetaal spelen een grote rol. Edelmetalen als goud en platina zijn bijvoorbeeld duurder dan zilver. De goud- en zilverprijzen hangen af van de dagprijs op de beurs.
 • Edelstenen: Edelstenen maken een ring af en uw keuze voor een edelsteen is gebaseerd op uw voorkeuren en persoonlijke stijl. Ook hier zal de prijs variëren afhankelijk van het soort en de grootte van de edelsteen. Uiteraard vallen deze kosten weg, als u zelf een edelsteen meeneemt.
 • Complexiteit van het ontwerp: Een eenvoudige ring zal minder duur zijn dan een ring met een complexer ontwerp. Hoe ingewikkelder het ontwerp, hoe meer tijd en vakmanschap nodig is om de ring te maken.
 • Arbeidskosten: Dit is direct verbonden met de complexiteit van het ontwerp. Het omvat de tijd en inspanning die onze ambachtslieden besteden aan het maken van uw ring.

Offerte op maat

Na het gesprek waarin alle details voor uw ring zijn besproken zullen we u een prijsopgave geven.

Pas als we weten welke elementen in uw ring samenkomen, kunnen we u een offerte op maat geven. De eerste prijsindicatie zal al tijdens het gesprek gegeven worden. Een gedetailleerde offerte zal u daarna toegestuurd worden. 

Laat uw persoonlijke stijl zien door een unieke ring te laten ontwerpen

Juwelier Jos gelooft dat een ring niet zomaar een sieraad is. De ring wordt een afspiegeling van smaak, persoonlijkheid, voorkeuren en misschien zelfs uw liefdesverhaal. Zo zal elke ring die in opdracht maken uniek zijn, een perfecte weerspiegeling van de drager. 

Als u erover denkt om een eigen unieke ring te laten maken, geven we u graag wat tips en inspiratie om u te helpen bij het ontwerpproces.

Zoek uit wat u echt bevalt

De eerste stap in het ontwerpproces is het identificeren van wat u echt leuk vindt. Kijk eens naar de sieraden die u vaak draagt. Zijn ze minimalistisch of gedetailleerd? Hebben ze een moderne of een vintage uitstraling? Welke edelmetalen en kleuren draagt u graag? Als u zichzelf deze vragen stelt, krijgt u al een en beter idee van uw persoonlijke voorkeuren.

 • Maak een moodboard met afbeeldingen van sieraden die u mooi vindt.
 • Denk na over de symboliek die u in uw ring wilt opnemen. Wilt u bijvoorbeeld een geboortesteen of een speciaal symbool in uw ontwerp verwerken?

Kies het juiste edelmetaal 

De keuze van het edelmetaal kan een grote impact hebben op zowel het uiterlijk als de duurzaamheid van uw ring.

 • Goud is een tijdloze keuze, populair voor alle soorten ringen. Denkt u aan aanzoeks-,verlovings-, trouw- en casual ringen.
 • Zilver is een ander veelgebruikt metaal. Het is veelzijdig en toch betaalbaar.
 • U kunt ook kiezen voor alternatieve materialen zoals roségoud, titanium of palladium, afhankelijk van uw budget en stijl.

Let op de details

Het zijn de kleine details die uw ring echt uniek maken. Van de vorm van de band tot de setting van de stenen. Bijzondere afwerkingen, gravures of aangepaste monogrammen kunnen een wereld van verschil maken in uw unieke ontwerp.

Ons gepassioneerd team van sieradenontwerpers staat klaar om u te helpen bij het ontwerp van uw droomring. We kijken ernaar uit om u te helpen een ring te laten maken die net zo uniek is als u!

AspectVoordelen
Persoonlijk Ontworpen RingUniekheid en persoonlijke expressie, perfecte pasvorm en comfort, mogelijkheid om specifieke wensen en ontwerpelementen te integreren, emotionele waarde door persoonlijke betrokkenheid bij het ontwerpproces, mogelijkheid tot selectie van materialen en edelstenen.
Kant-en-Klare RingDirect beschikbaar en vaak direct mee te nemen, breed scala aan stijlen en ontwerpen direct zichtbaar, geen wachttijd voor het ontwerp- en productieproces, vaak kosteneffectiever dan een persoonlijk ontwerp, eenvoudig te vervangen of te retourneren.

De voordelen van een persoonlijk ontworpen ring boven de aankoop van een kant-en-klare ring.

Als gerespecteerde sieradenontwerper en -reparateur, weten we bij Juwelier Jos hoe belangrijk en uniek sieraden kunnen zijn voor onze klanten. Dit geldt vooral voor ringen. Een ring is immers vaak een symbool van liefde, toewijding en trouw. 
Een ring die speciaal voor is ontwerpen is een bijzonder cadeau. Waarom kiest u voor het laten maken van een persoonlijke ring in plaats van het kopen van een kant-en-klaar exemplaar?

Persoonlijke touch voor unieke betekenis

Het grootste voordeel van een op maat gemaakte ring is dat uw ring echt uniek in de wereld is. Een ring die u zelf hebt ontworpen, of die u samen met een vakman zoals Juwelier Jos heeft ontworpen, zal veel persoonlijker en echter aanvoelen dan een ring die u in de winkel koopt.

 • U kunt elementen kiezen die speciaal voor u zijn, zoals een bepaalde edelsteen, geboortesteen of een edelmetaal.
 • U kunt ontwerpelementen toevoegen die een specifieke betekenis hebben.
 • U kunt een ontwerp laten maken dat uw persoonlijkheid of stijl perfect weerspiegelt.

Uitstekende kwaliteit, handwerk en op maat gemaakt

Wanneer u een ring op maat laat maken, kunt u overtuigd zijn van uitstekende kwaliteit en vakmanschap. De betrokkenheid bij elk detail zorgt ervoor dat de ring precies is zoals u hem bedoeld heeft.

 • Bij Juwelier Jos gebruiken we alleen de hoogste kwaliteit materialen.
 • Onze ervaren juweliers brengen een ongeëvenaard niveau van zorg en aandacht naar elk sieraad dat we creëren.

Waarde voor uw geld 

Is een op maat gemaakte ring duurder dan de kant-en-klare versie? Waarschijnlijk wel. Echter, het weten dat u heeft meegewerkt aan het ontwerp van een uniek sieraad, is een bijzonder gevoel. Het geeft een extra emotie en gevoel van trots. 

 • Met een voor u persoonlijk ontworpen ring betaalt u voor vakmanschap en kwaliteit.
 • U krijgt precies wat u wilt, zonder compromissen te hoeven sluiten op stijl of design.
 • U investeert in een sieraad dat generaties lang kan worden doorgegeven.

Juwelier Jos gelooft in het waarde en het plezier van het dragen van sieraden die specifiek voor u zijn ontworpen. We staan voor u klaar om het ontwerp voor uw ring tot leven te brengen.

Ring laten maken – in het kort

Uw unieke ring laten maken is een bijzondere ervaring en bij Juwelier Jos zorgen we ervoor dat het een onvergetelijk en bijzonder proces wordt. Van begin tot eind werken we nauw met u samen om ervoor te zorgen dat uw ring precies wordt zoals u dat in gedachten heeft.

Maakt u een afspraak en deelt u uw idee met ons. We hebben passie voor sieraden en voor memoriesieraden in het bijzonder. Maakt u gebruik van onze jarenlange ervaring en creëert u samen met ons een unieke ring.

Of u nu op zoek bent naar een verlovingsring, trouwring of een ring om een andere speciale gelegenheid te markeren – Juwelier Jos kan u helpen de perfecte ring te laten maken.

Wilt u een persoonlijk voor u ontworpen ring laten maken?

Maakt u dan een afspraak !

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.