0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Ring laten maken kosten –

Creëer vandaag nog uw droomring

Vraagt u zich af wat de kosten zijn om een ring te laten maken? Bij Juwelier Jos, met 40+ jaar ervaring als sieradenmaker en -reparateur, helpen we u graag. We bieden u niet alleen kwaliteit, maar zijn ook transparant in onze prijzen. Lees verder voor meer informatie. 

Overwegingen voor het laten maken van een ring

Als u eenmaal heeft besloten om een ring te laten ontwerpen en maken door een ervaren juwelier, zijn er verschillende dingen waaraan u moet gaan denken om van idee naar ontwerp en naar uiteindelijke ring te komen. U gaat onder andere besluiten welk edelmetaal u kiest, welke stijl van ontwerp en welke juwelier uw ring voor u gaat maken. 

In deze blog van Juwelier Jos, specialist in sieraden, reparatie en maatwerk, bespreken we enkele van deze belangrijke overwegingen.

Het gekozen metaal

Het eerste dat u moet overwegen bij het laten maken van een ring is het gekozen metaal. Er zijn verschillende types beschikbaar, waaronder:

 • Goud: Dit is een van de populairste keuzes voor ringen. Het is duurzaam en heeft een klassieke uitstraling. Houd er echter rekening mee dat de prijs van goud fluctueert, wat invloed kan hebben op de kosten van uw ring.
 • Zilver: Een meer betaalbare optie, maar is wel minder duurzaam dan goud.
 • Platina: Dit is een uiterst duurzaam metaal dat minder snel krast dan goud of zilver, maar het is ook een van de duurste opties.

Ontwerp van de ring

Een ander belangrijk aspect is het ontwerp van de ring. De prijs kan aanzienlijk variëren. Dit hangt af van hoe ingewikkeld of eenvoudig het ontwerp is. Hieronder een aantal opties:

 • Standaardontwerpen: Dit zijn vaak eenvoudigere, minder gedetailleerde ontwerpen dat duurdere kwaliteiten hebben.
 • Maatwerk: Als u een uniek ontwerp wilt, praten we over een ander prijskaartje. Maatwerk houdt in dat bij het maken van uw ring uw persoonlijke voorkeur en stijl volledig naar uw wensen worden weergegeven. Er zal geen tweede ring zijn die hetzelfde is. 

De ambachtsman

Van een ervaren ambachtsman- of vrouw kunt u verwachten dat het sieraad dat door hem of haar is gemaakt van hoge kwaliteit is en dat uw sieraad een hoge graad van detail bevat. U mag dan ook een hogere prijs verwachten. 

Het is wel zo dat investeren in kwaliteit zich altijd uitbetaald. Kwaliteit uit zich in voortreffelijk vakwerk en een rijkdom aan kennis waarop u kunt terugvallen. Uw ring zal in de werkelijkheid net zo mooi zijn als u in gedachten had.

Juwelier Jos en zijn goudsmeden staan voor u klaar. Aarzelt u niet en neemt u gerust contact met ons op of maakt u een afspraak. U kunt dan uw droomring bespreken met een van onze goudsmeden.

Sieraad solderen bij Juwelier Jos door Peter achter werkbank

Kostprijs van verschillende soorten metaal voor ringen

Een ring bestaat uit verschillende materialen, maar het belangrijkste materiaal dat in een ring gebruikt wordt is het edelmetaal. Uw keuze voor een bepaald edelmetaal hangt af van uw persoonlijke voorkeur en uiteraard speelt ook de prijs een belangrijke rol. 

Als sieradenmaker, begrijpt Juwelier Jos dit volkomen. We geven u hieronder een lijst van de kosten van de verschillende materialen die in een ring gebruikt kunnen worden. Met die kennis kunt u een vergelijking maken en een weloverwogen beslissing nemen.

Goud

 • De prijs van goud varieert aanzienlijk en is afhankelijk van de dagprijs op de markt en van de hoeveelheid karaat. 
 • 14 karaats goud is doorgaans goedkoper dan 18-karaats of 24 karaats goud. Dit komt doordat 14 karaat goud minder “echt” (puur) goud bevat dan bijvoorbeeld 18 of 24 karaat. 
 • Ook de kleur van het goud (geel, wit, roze) heeft invloed op de prijs. Witgoud en roségoud worden met andere metalen vermengd om hun kleur te verkrijgen. 

Zilver

 • Zilver is over het algemeen de goedkoopste optie van de metalen.
 • Sterlingzilver, de meest gebruikte variant voor sieraden, is een legering met 92.5% puur zilver.

Platina

 • Platina is zwaarder en duurzamer dan goud, en dit weerspiegelt zich in de kosten.
 • Platina is een zeer zuiver metaal en hypoallergeen, waardoor het een aantrekkelijke, maar dure keuze is.

Titanium

 • Titanium is lichter en sterker dan staal, en heeft een unieke donkergrijze kleur.
 • Het wordt vaak gekozen door mannen voor zijn kleur. Het is goedkoper dan platina, maar duurder dan zilver.

Een vergelijking van de verschillende metalen die u kunt gebruiken voor uw ring en van de prijzen ervan zal uw keuze voor het juiste materiaal vergemakkelijken. 

De goudsmeden van Juwelier Jos adviseren u over de beschikbare keuzes gebaseerd op uw voorkeuren, stijl en last but not least, uw budget. Neem gerust contact met ons op voor professioneel advies.

De invloed van edelstenen op de prijs van het laten maken van een ring

Edelstenen kunnen een belangrijk onderdeel zijn van uw ring. Vaak wordt een edelsteen verwerkt omdat die bepaalde steen een bijzondere betekenis of eigenschappen heeft voor de drager. Het kan ook zijn dat een edelsteen uit een erfstuk opnieuw gezet wordt in een nieuwe ring. 

Elk onderdeel van de ring heeft invloed op de prijs. We gaan verder met onze uitleg over de kosten die ontstaan bij het maken van een ring. 

De betekenis van edelstenen

Edelstenen zijn natuurlijke producten uit de aarde. Sommigen zijn zeldzaam en daardoor duurder, anderen zijn makkelijker verkrijgbaar en daardoor wat goedkoper.

Wat echter ook veel meespeelt, is de symbolische, emotionele en zelfs spirituele betekenis van een steen. Zo is de diamant bijvoorbeeld de steen van de eeuwigheid en rozenkwarts staat symbool voor liefde. 

De kosten van edelstenen

Ook de prijs van edelstenen varieert sterk en is afhankelijk van het type, de grootte, de kwaliteit en de zeldzaamheid van de steen.

 • Diamanten zijn de duurste edelstenen. De prijs van een diamant is gebaseerd op het karaatgewicht, de helderheid, de kleur en de slijpvorm.
 • Smaragden, saffieren, en robijnen zijn over het algemeen minder duur dan diamanten, maar de waarde kan ook sterk variëren op basis van de kleur, slijpsel en helderheid van de edelsteen.
 • Ook halfedelstenen, zoals topaas, amethist of citrien, kunnen aan ringen worden toegevoegd. Ze zijn goedkoper dan de edelstenen, maar kunnen een mooie toevoeging zijn aan een sieraad.

De toevoeging van edelstenen aan een ring

Bij Juwelier Jos, kunnen we elk type edelsteen integreren in uw ringontwerp. De prijs van het toevoegen van deze edelstenen aan de ring varieert echter ook. Ook bij het zetten van een edelsteen hangt de prijs af van de grootte van de steen, het type zetting en de tijd die het kost om deze in de ring te zetten.

Bij het uitzoeken van een edelsteen voor uw ring, proberen we de balans te vinden tussen uw budget, uw wensen, de symboliek achter uw ring en de schoonheid van het uiteindelijke ontwerp. 

Welke edelsteen past bij u? Juwelier Jos
Gouden baren en zilveren baren in verschillende groottes en gewichten.

De invloed van het ontwerp op de prijs

Het op maat laten maken van een ring, of welk ander sieraad dan ook, is een speciaal proces. Het heeft altijd een reden, een verhaal. 

Het is een reflectie van een speciale gebeurtenis, of gewoon verwennerij voor uzelf, u geeft uw persoonlijke touch aan uw sieraad. Het is een investering, maar wel eentje waarvan u uw leven lang kunt genieten. 

Heeft het ontwerp van uw ring ook invloed op de prijs? Jazeker! Hoe? We leggen het u uit: 

Hoe complexiteit en details de kosten beïnvloeden

Het ontwerp van uw ring speelt een grote rol bij het bepalen van de prijs. We geven u enkele voorbeelden: 

 • Complexe ontwerpen: Hoe ingewikkelder het ontwerp van de ring is, hoe meer tijd en vakmanschap er nodig is om het te creëren. Dit resulteert in hogere kosten. Een eenvoudig en strak ontwerp zou bijvoorbeeld minder kosten dan een ingewikkeld, filigraanwerk.
 • Gedetailleerde decoratie: Als het ontwerp van de ring veel details of decoratieve elementen bevat, neemt de prijs toe. Elk klein detail vereist extra werk en precisie, wat bijdraagt aan de uiteindelijke kosten.
 • Extra functies: Functies zoals gravures, ingewikkelde zettingen of speciale afwerkingen kunnen ook de prijs verhogen. Deze elementen vereisen extra tijd, vaardigheid en middelen.
toermalijn

(As)zegelring 8-kant stomp
witgoud

van eenvoudige modellen …..

Ring vossenstaart breed
met vierkante binnenring geelgoud

naar ……

Dames ring combi-model. 
Geelgoud met zilveren binnenband en zirkonia
…….gecompliceerde modellen

Tarieven van verschillende ringambachtslieden: Waar voor uw geld 

Als u op zoek bent naar de perfecte ring, of u nadenkt over het repareren van een erfstuk, wilt u zorgen dat u de beste waarde voor uw geld krijgt. Echter, de tarieven van verschillende ringambachtslieden kunnen sterk variëren. 

Juwelier Jos gelooft in transparantie en waarde, en daarom hebben we dit overzicht gemaakt van de kosten van verschillende ringmakers, plus enkele tips om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen.

Gemiddelde prijsgebieden en factoren

De prijs voor de diensten van een ambachtsman kan sterk variëren op basis van een aantal factoren. We geven u enkele indicaties: 

 • Ring ontwerp: De kosten voor het ontwerpen van een gepersonaliseerde op maat gemaakte ring kunnen variëren van € 400 tot zo hoog als € 3.000, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp en de materialen die worden gebruikt.
 • Ring reparatie: De kosten voor reparatie van een ring variëren meestal tussen € 50 – € 400, afhankelijk van de aard van de reparatie.

Verdere factoren die de kosten van ambachtslieden kunnen beïnvloeden:

 • Ervaring: Over het algemeen, hoe meer ervaren de ambachtsman, hoe hoger hun tarieven zijn.
 • Vakmanschap: Hoogwaardige en gedetailleerde ambacht vergt meer tijd en expertise.
 • Materialen: De kosten van de materialen die worden gebruikt, zoals goud, zilver, platina of edelstenen, zijn van invloed op de totale kosten.

Hoe krijgt u de beste prijs-kwaliteitverhouding?

 • Vraag offertes aan: Om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen, is het handig om offertes aan te vragen bij verschillende juweliers.
 • Referenties controleren: Zoek referenties en lees beoordelingen om te controleren of de klanten tevreden zijn met de kwaliteit van de diensten.
 • Let op duidelijke prijsstelling: Zorg ervoor dat de prijzen die worden aangeboden duidelijk en gedetailleerd zijn zonder verborgen kosten.
 • Onderhandel: Aarzel niet om te onderhandelen. Veel juweliers zijn bereid om met hun prijzen te werken om aan uw budget te voldoen.

Juwelier Jos biedt hoogwaardige kwaliteit tegen eerlijke en sterke prijzen. Bovendien verzorgen we sieraadreparaties en onderhoud van uw sieraden. 

Waarom neemt u niet contact met ons op voor een gratis offerte? Laten we samenwerken om de ring van uw dromen werkelijkheid te maken. 

(As)ring A star is born
Swarovski zirkonia’s – witgoud

(As)ring A star is born
Swarovski zirkonia – geelgoud

Ring laten maken kosten – in het kort

We hebben in deze blog een idee gegeven van de gemiddelde kosten voor het laten maken van een ring. 

Hopelijk heeft dit u geholpen bij het plannen en budgetteren voor uw sieraad. De prijzen die in dit artikel zijn genoemd zijn alleen een richtlijn. De uiteindelijke prijs hangt af van de materialen die u in uw ring wilt gebruiken en de complexiteit van uw ontwerp.

Als juwelier Jos hebben we de ervaring en expertise om u te helpen bij het laten maken van uw droomring. Aarzelt u niet langer en maakt u een afspraak met onze goudsmid. Samen komen we tot een prachtig ontwerp voor uw droomring. 

We kijken ernaar uit om u te helpen bij het creëren van een prachtige, gepersonaliseerde ring die u voor altijd zal koesteren.

 Heeft u een idee en wilt u een ring laten maken?

Maakt u een afspraak met onze goudsmid!

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.