0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Diamant in ring laten zetten kosten
Schitterend voor ieder budget

Vraagt u zich af hoeveel het kost om een diamant in een ring te laten zetten? Bij Juwelier Jos helpen we u graag verder. Met meer dan 40 jaar ervaring in sieraden reparatie, kunnen we u voorzien van deskundig advies en uitstekende service. Ontdek meer over de kosten en het proces in dit artikel.

Het proces van het laten zetten van een diamant in een ring

Bij Juwelier Jos begrijpen we dat een sieraad vaak meer is dan gewoon een stuk metaal en stenen. Het is een herinnering, een expressie van liefde, of zelfs een familie-erfstuk. Daarom nemen we bij Juwelier Jos de tijd om uw sieraad te verzorgen alsof het van onszelf is. Vandaag zullen we het proces bekijken van hoe we een diamant zetten in een ring.

Selectie van de diamant

Het eerste dat u doet, is uw diamant kiezen. Bij Juwelier Jos hebben we een breed assortiment van diamanten in verschillende maten, vormen en kleuren. Ons deskundig team zal u helpen de perfecte steen te kiezen die past bij uw smaak en budget.

Selectie van de ring

Als u uw diamant eenmaal heeft gekozen, is de volgende stap de juiste vorm van uw ring en zetting voor uw diamant te vinden. Elk diamantslijpsel heeft zijn eigen zetting waarin de steen het best tot zijn recht komt. Uiteraard hangt ook deze keuze weer af van uw budget, uw persoonlijke stijl en voorkeur.

Bevestiging van de diamant

Zodra u uw diamant en ring hebt geselecteerd, zal een van onze ervaren edelsmeden de diamant in de ring zetten. Dit is een secuur proces en vereist een vaste hand en een oog voor detail.

Laten polijsten en reinigen

Na de diamant in de zetting is gezet, zal de ring worden schoongemaakt en gepolijst zodat hij glanst en schittert.

De diamant is en blijft een klassieke keuze voor een aanzoeksring, een verlovingsring, trouwringen of een misschien zelfs jubileumring. De diamant heeft bijzondere eigenschappen en staat al lang bekend als een teken van duurzame liefde.

Gouden baren en zilveren baren in verschillende groottes en gewichten.

Wat maakt het laten zetten van een diamant in een ring duurder?

Bij Juwelier Jos begrijpen we dat de keuze om een diamant in een ring te laten zetten een weloverwogen, soms emotionele en zeker een financiële investering is. 

Maar welke zijn de factoren die kosten beïnvloeden? We zetten ze voor u op een rijtje zodat u deze in overweging kunt nemen bij uw keuze: 

De grootte van de diamant

De grootte van de diamant speelt een aanzienlijke rol in de kosten. Grotere stenen vereisen meer arbeid en vaardigheid om correct te plaatsen, wat resulteert in hogere kosten.

Kwaliteit van de diamant

De kwaliteit van diamanten wordt beoordeeld op basis van de vier C’s: Cut (in welke vorm is de diamant geslepen), Color (welke kleur heeft de diamant – champagne, geel), Clarity (hoe zuiver is de diamant die u heeft gekozen) en Carat (hoeveel karaat /gewicht heeft de diamant). 

Hoe hoger de 4 Cs ingeschaald worden, hoe hoger de kosten voor uw diamant zullen worden. Het zetten van sommige vormen zal meer werk vergen dan een klassiek geslepen diamant.

Complexiteit van het ontwerp

Meer complexe ontwerpen vereisen meer tijd en vaardigheid om te voltooien. Als u kiest voor een complex ontwerp met meerdere diamanten of een ingewikkelde instelling, zal dit de kosten verhogen.

Soort edelmetaal

Het soort edelmetaal dat u kiest voor uw ring zal zeker de kosten beïnvloeden. Edelmetalen zoals goud en platinum, of een combinatie van bijvoorbeeld wit- en roségoud, zijn duurder dan sterlingzilver of roestvrij staal.

Expertise van de juwelier

Juwelier Jos is gespecialiseerd in het zetten van diamanten en andere edelstenen. 

We streven ernaar om transparant en eerlijk te zijn over onze prijzen. Tijdens de afspraak waarin de keuze van edelmetaal en diamant zullen we voorrekenen wat de kosten zullen zijn voor het maken van de ring en het zetten van de diamant. 

We trachten binnen het gezette budget van onze klant te blijven en zullen de juiste mogelijkheid binnen dat budget aangeven.

Aan de werkbank gebeurt de magie – de diamant wordt gezet

Gemiddelde kosten van verschillende soorten diamanten voor ringen

Iedereen weet dat diamanten kostbaar zijn. Maar weet u wel hoeveel ze werkelijk kosten? Bij Juwelier Jos zijn we experts op het gebied van diamanten. We weten hoeveel elke diamant kost en waar de variatie in prijs vandaan komt. We zullen de gemiddelde kosten van verschillende soorten diamanten voor ringen nader bekijken.

Ronde Diamant – De populaire keuze

Ze zeggen dat klassiek nooit uit de mode raakt en dat geldt zeker voor de ronde diamant. Dit soort diamant is de populairste stijl voor verlovingsringen. Maar populariteit komt met een prijskaartje. De prijs van een ronde diamant ligt tussen de €3.000 – €20.000.

Princess cut – De moderne variatie

De princess cut diamant is de tweede populairste stijl na de ronde diamant. Het is een wat modernere slijpvorm die de steen uniek maakt met een aparte glinstering. De princess cut diamant is iets minder duur dan de ronde diamant, de prijs varieert tussen de €2.500 – €15.000.

Emerald cut – De vintage archetype

Emerald cut diamanten stralen een soort vintage elegantie uit die geen ander soort diamant kan evenaren. Deze slijpvorm is perfect voor iemand die houdt van antieke sieraden. Het prijskaartje is ook minder intimiderend, een gemiddelde emerald cut diamant voor een ring zou kunnen kosten tussen de €1.500 – €12.000.

Oval cut – De veelzijdige diamant

De Oval Cut diamant is een stijl die even tijdloos als modieus is. Deze slijpvorm kan in bijna elke ringstijl gedragen worden en is vooral favoriet bij bruiden die op zoek zijn naar iets unieks. Ook hier spelen de grootte en de kwaliteit mee in de prijs. Een oval cut diamant kost tussen de €2.000-€18.000.

Dit zijn de diamantenslijpsels die het meest verkocht worden. Er zijn zeker nog andere vormen. Bent u daarin geïnteresseerd, aarzelt u niet onze medewerker ernaar te vragen. Zoals u ziet, hangt de prijs af van de 4C’s. 

Vindt u het moeilijk alleen een keuze te maken? We helpen u graag. Maakt u gebruik van onze ervaring en kennis.

Diamant rond

Diamant princess cut

Diamant emerald cut

Diamant oval cut

Behalve bovenstaande populaire slijpvormen, geven we u een kort overzicht van andere slijpvormen van een diamant
SlijpvormKenmerken
Rond BriljantMeest populaire vorm, maximale schittering
PrinsesVierkant of rechthoekig, modern en elegant
OvaalLangwerpig rond, maakt vingers slanker
MarquiseBootvormig, lang en smal, uniek en opvallend
PeerCombinatie van marquise en ovaal, elegant
KussenVierkant met afgeronde hoeken, vintage uitstraling
EsdoornAchtzijdig, complex, voor liefhebbers van unieke vormen
AsscherVierkant met afgeknipte hoeken, Art Deco-stijl
RadiantHybride tussen prinses en kussen, levendige schittering
HartRomantische vorm, symbool van liefde

Effectieve manieren om te besparen op de kosten van het laten zetten van een diamant in een ring

Als sieraden reparatie specialist, weten we bij Juwelier Jos dat het laten zetten van een diamant in een ring een kostbare zaak kan zijn. Maar weet u ook dat er verschillende manieren zijn om op deze kosten te besparen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van uw ring? 

We lichten een tipje van de sluier voor u op: 

Kies voor een voordeliger edelmetaal

De diamant, de ster van uw ring, heeft zijn prijs en misschien wilt u daar niet op besparen. U kunt wel besparen op het edelmetaal waarin u uw mooie steen laat zetten. Kiest u bijvoorbeeld voor zilver of roestvrij staal, dan zal dit goedkoper zijn dan als u kiest voor goud of platinum. 

  • Zilver: Het is niet zo duurzaam als goud, maar toch laat zilver zich goed combineren met een diamant. Ook in een zilveren ring zal een diamant schitteren. 
  • Roestvrij staal: Dit is een zeer duurzaam en betaalbaar alternatief. Het hoogglans oppervlak draagt bij aan de algemene uitstraling van de diamanten ring.

Zoek naar promoties en aanbiedingen

Ook bij Juwelier Jos komen er van tijd tot tijd promoties en aanbiedingen voorbij. Zo geven we regelmatig korting op onze diensten, waaronder het zetten van een diamant in een ring. Houd onze website en sociale media goed in de gaten om deze kansen niet te missen. 

Laat een kleinere diamant zetten

Het formaat van de diamant speelt eveneens een belangrijke rol in de totale kosten van de ring. Als u overweegt om een kleinere diamant te laten zetten, kunt u belangrijke besparingen realiseren. 

Bedenk: Hoewel een grotere diamant indrukwekkender kan zijn, kan een goed gesneden kleinere diamant net zo prachtig en sprankelend zijn.

Doe het onderhoud zelf

Bij het bezit van een diamanten ring komen ook onderhoudskosten kijken. Hoewel het belangrijk is om uw ring regelmatig door een professional te laten reinigen, kunt u geld besparen door enkele eenvoudige onderhoudstaken zelf uit te voeren. 

  • Zetting: Maak uw ring schoon met een zachte tandenborstel en warm zeepwater.
  • Oplettendheid: Wees alert op losse diamanten of beschadigingen aan uw ring. Het op tijd aanpakken van problemen kan dure reparaties in de toekomst voorkomen.

Vergeet niet dat het laten zetten van een diamant in een ring een investering is. En hoewel het verstandig is om manieren te zoeken om te besparen, is het even belangrijk om niet in te leveren op de kwaliteit van uw ring. Immers, een prachtige diamanten ring kan een leven lang meegaan!

Vergelijking van de kosten van ringen met diamanten 

Het kopen van een diamanten ring is een belangrijke investering. En net zoals bij alle grote aankopen is het een goed idee om prijzen tussen juweliers te vergelijken. Let wel, prijs mag niet het enige criterium zijn: de kwaliteit van de diamant en het vakmanschap dat in het maken van de ring zelf is gestoken, zijn minstens zo belangrijk. 

Bij Juwelier Jos zijn we trots op onze eerlijke prijsstelling en we bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. We helpen u graag bij het maken van deze keuze.

Factoren die de prijs van een diamanten ring bepalen

  • De kwaliteit van de diamant: Dit omvat de vier C’s – Carat (karaat), Color (kleur), Clarity (helderheid) en Cut (slijpvorm). Hoe hoger een, enkele of alle Cs zijn, hoe hoger de prijs van uw diamant zal zijn.
  • Het gebruikte edelmetaal: De kost van de ringband zelf kan aanzienlijk variëren afhankelijk van het gekozen metaal. Goud en platinum zijn doorgaans duurder dan zilver.
  • Ontwerp en vakmanschap: Een op maat gemaakt ontwerp of een complexe ring zal meer kosten vanwege de extra tijd en vaardigheid die erin is gestoken.

Wat niet te vergeten bij de kostencalculatie

Er komt nog iets meer kijken bij de aankoop van een ring met een diamant. Bij een grote investering zoals de aankoop van een ring met een diamant hoort een goede verzekering en regelmatig onderhoud. Ook moet u rekening houden met de kosten voor een eventueel herstel of aanpassing, bijvoorbeeld het groter of kleiner maken van uw ring. 

Juwelier Jos biedt een uitgebreide service. We onderhouden, reinigen, repareren en passen uw ring aan. Heeft u de diamant liever in een andere zetting of heeft u een idee over hoe uw ring er anders uit kan zien? Werkt u dan samen met een van onze goudsmeden aan een nieuw ontwerp.

Het kopen van een diamanten ring is een belangrijke beslissing en investering en het is goed als u daarvoor de tijd neemt. Het hele team van Juwelier Jos staat graag voor u klaar.

Diamant in ring laten zetten – in het kort

In deze blog hebben we u laten zien welke kosten u kunt verwachten als u een diamant in een ring wilt laten zetten. 

Juwelier Jos biedt de best mogelijke service tegen een eerlijke prijs. Ons advies is helder en transparant. Heeft u verder nog vragen? Neemt u gerust contact met ons op of maakt u een afspraak in onze winkel. 

Tot gauw ziens!

Wilt u meer weten over de kosten van het zetten van een diamant?

Maakt u dan een afspraak

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Juwelier Jos, dé juwelier van Gouda

Bezoek onze winkel

Lange Tiendeweg 17
2801 KD Gouda
Tel: 0182 786338
jos@juwelierjos.nl

U bent van harte welkom in onze winkel of in ons atelier.

Openingstijden
Maandag en zaterdag
09.00 – 17.00 uur

Dinsdag t/m vrijdag
09.00 – 17.30 uur

2024 – Juwelier Jos