0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Kettingen laten maken –

Uw stijl, uw keuze!

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe kettingen laten maken in zijn werk gaat? Het is een fascinerend proces dat vakmanschap en precisie vereist. Als sieraden ontwerper en reparateur met 40+ jaar ervaring, deel ik, Juwelier Jos, graag mijn kennis over dit ingewikkelde ambacht. Laten we deze wonderlijke wereld van sieraden maken samen ontdekken.

Het belang van gepersonaliseerde kettingen

Alles wat gepersonaliseerd is, is uniek. Het maakt niet uit of het om een kledingstuk gaat, een auto of een sieraad zoals een ketting. Personaliseren betekent uw eigen draai en persoonlijke tint aan iets te geven. 

Een ketting die gepersonaliseerd is, is daarom een uitdrukking van de unieke persoon die u bent. Het zal meer zijn dan alleen maar een ketting. Het wordt een tastbare herinnering aan een leuke vakantie, een bijzondere gelegenheid of een persoon. 

Maar voor wie zijn gepersonaliseerde kettingen een goed idee? En waarom zijn ze zo populair? Laten we eens kijken naar de betekenis en het belang van gepersonaliseerde kettingen.

Wie koopt een gepersonaliseerde ketting of laat een ketting maken?

Om een gepersonaliseerde ketting te laten maken is het niet nodig om bij de rijkere 20% van de samenleving te horen. Ook een persoon met een mooi idee voor een bijzondere persoon en met een klein budget kan een gepersonaliseerde ketting laten maken. 

In feite is elke gepersonaliseerde ketting al uniek op het moment dat u een gravure laat plaatsen. Er zijn zeker geen twee personen die dezelfde ketting met dezelfde gravure laten zetten. Maar wilt u verder dan alleen een gravure gaan?

Er zijn verschillende redenen of ideeën waarvoor u een ketting kunt laten personaliseren. 

Dit kunnen zijn:

 • U laat een ketting personaliseren voor uzelf: de personalisatie hoeft niet per se een gravure te zijn. U wilt misschien een edelsteen toevoegen of een bepaalde combinatie van verschillende kleuren goud. U kunt uw fantasie wat dat betreft de vrije loop laten.
 • U laat een ketting personaliseren als cadeau: Er is niets zo bijzonders als een ketting te ontvangen die speciaal voor u is gemaakt. Het is meer dan een attent gebaar en u zult zich nog specialer voelen als u weet dat er over uw smaak en voorkeuren is nagedacht.
 • U laat een ketting personaliseren voor een speciaal moment: Er zijn vele speciale momenten te bedenken waarvoor u een ketting zou kunnen laten maken. Elke mijlpaal in uw leven of dat van uw naaste kan gevierd worden. Denkt u bijvoorbeeld aan een ketting voor het afstuderen van uw zoon of dochter, het vieren van uw 10 of 25-jarig huwelijk, de geboorte van uw eerste kind of kleinkind … Er zijn talloze voorbeelden te noemen. 

Voor welke redenen kan een gepersonaliseerde ketting gemaakt worden?

Behalve de redenen die we in de vorige paragraaf hebben aangegeven, kan een gepersonaliseerde ketting verschillende zaken vertegenwoordigen, zoals: 

 • Liefde: De liefde staat bovenaan de lijst. Elke persoon die zijn naaste zijn liefde wil laten zien heeft een reden om een ketting te laten maken. Zo zou u uw naam, een koosnaam of een vingerafdruk kunnen laten plaatsen.
 • Herinnering: Heeft u een dierbare die helaas niet meer bij u is? Dan kan een gepersonaliseerde ketting een prachtig aandenken zijn aan die persoon.
 • Identiteit: Uw ketting kan de ideale manier zijn om uw mening of overtuiging te uiten. U kunt de ketting zo aan laten passen, zodat deze precies bij uw stijl past.
 • Geloof: Elk geloof heeft zijn eigen symbool en dit symbool laat zich prachtig weergeven in een gepersonaliseerde ketting. Wilt u iets wat minder zichtbaar is, kunt u kiezen voor een mooie inscriptie die veel voor u betekent.

Zijn gepersonaliseerde kettingen populair?

We merken steeds meer dat het personaliseren van sieraden, en zeker ook kettingen, populairder wordt. Waarom? 

Mensen zijn uniek en willen graag laten zien dat ze uniek zijn. Dus in plaats van een sieraad van de plank te kopen, die iedereen zou kunnen dragen, kiezen vele personen ervoor om een ketting te laten maken en te laten personaliseren. Zo kan elke persoon zijn eigen voorkeur, smaak, stijl, geloof en tint aan een uniek sieraad geven. Wie wil dit nu niet?

Juwelier Jos heeft dit heel goed begrepen. Persoonlijk, uniek, bijzonder en apart zijn woorden die we regelmatig horen. We helpen u graag op weg om uw bijzondere ketting te vinden. Aarzelt u niet langer en neemt u contact met ons op of maakt u direct een afspraak.

Sieraden reparaties bij Juwelier Jos door Peter achter werkbank die een ring soldeert

Het proces van het maken van een ketting

Juwelier Jos heeft een uitstekende reputatie in het ontwerpen en maken van bijzondere sieraden. We luisteren naar onze klanten en kunnen het verhaal vertalen naar een tastbaar sieraad – in dit geval een ketting. 

Uiteraard is het maken van een ketting met een persoonlijke tint een delicaat proces. Dit proces vereist vakmanschap, precisie, aandacht voor detail en vele jaren ervaring. 

Het proces kan enigszins variëren afhankelijk van het ontwerp en de gebruikte materialen. We vertellen u wat meer over hoe uw ketting tot stand zal komen:

Selectie van materialen

Bij het maken van een ketting begint alles met de selectie van de juiste materialen. Dit kan bestaan uit:

 • Edelmetaal: goud, zilver, platina en roestvrij staal.
 • Edelstenen: Diamant, robijn, saffier, en andere kostbare en semi-kostbare stenen.
 • Parels: Zoetwater of zoutwaterparels in verschillende kleuren en maten.

Alle materialen die we in onze sieraden gebruiken zijn van de hoogste kwaliteit zijn en ethisch en verantwoord verkregen.

Ontwerpproces

Na ons gesprek met u hebben we een goed idee wat u in gedachten heeft. Om dit idee verder uit te werken dan een schetsje, gebruiken we 3D software om uw idee verder uit te werken. Uw sieraad zal gelijk herkenbaar zijn. Bent u nog niet helemaal tevreden? Op dit moment kunnen we nog makkelijk veranderingen aanbrengen in het ontwerp voordat uw ketting in productie wordt genomen.

Vervaardiging van de ketting

Pas nadat u volledig tevreden bent met ons 3D-ontwerp en uw goedkeuring heeft gegeven, gaan we beginnen met het smelten en smeden van het door u gekozen edelmetaal. 

Vaak is dit een mix van machinaal en handwerk. 

We besteden hierbij bijzondere aandacht aan de afwerking om ervoor te zorgen dat de uiteindelijke ketting perfect en glanzend is.

Montage van edelstenen

Het volgende gedeelte van het proces is de zetting van de edelstenen. Onze edelsteenzetters plaatsen elk juweel met precisie in de ketting, waarna ze zorgvuldig op hun plaats worden bevestigd.

Afwerking en polijsten

We zijn nu bij de laatste stap van het productieproces van uw ketting aanbeland, namelijk de afwerking en het polijsten. Dit maakt uw ketting echt af. Dan blijft alleen nog de kwaliteitscontrole over en kunt u uw ketting ophalen. 

Juwelier Jos heeft een passie voor het ontwerpen en maken van unieke en prachtige sieraden. Ons productieproces waarborgt dat elke aangepaste ketting die we maken, zijn belofte van schoonheid en kwaliteit waarmaakt.

Ketting personaliseren: Hoe kunt u uw eigen stijl weergeven?

Natuurlijk is een ketting een sieraad, maar u heeft precies die ketting gekocht voor een reden. Hij is namelijk een uitdrukking van iets waar u voor staat, hoe u zich voelt, of wie u bent. 

Van subtiel gedetailleerd tot prominent aanwezig; een ketting kan ook een liefdevol cadeau of een blijvende herinnering zijn. Juwelier Jos is gepassioneerd van het helpen van mensen om hun perfecte sieraad te creëren. We bieden daarom verschillende opties aan voor het personaliseren van uw ketting. 

Materiaalkeuze

Elk sieraad begint met de keuze van het materiaal. Bij het personaliseren van uw ketting heeft u verschillende keuzes:

 • Goud: Goud is een traditionele keuze voor sieraden, met een warme, luxueuze uitstraling die eeuwenlang gewild is.
 • Zilver: Zilver is zacht, wit en luxueus, met een moderne en minimalistische uitstraling.
 • Roségoud: Roségoud is warm en vrouwelijk, perfect voor een zachte, romantische look.

U kunt zelfs verschillende materialen combineren voor een unieke en veelzijdige stijl.

Lettertypen en gravure

Een van de populairste manieren om een ketting te personaliseren is door deze te graveren. Of u nu een naam, initiaal, datum of een kort bericht wilt toevoegen, onze specialisten in Juwelier Jos zijn er om u te helpen. We bieden verschillende stijlen van lettertypen aan, van klassiek tot modern, evenals verschillende graveertechnieken.

Stenen en bedels

Voeg nog meer flair toe aan uw gepersonaliseerde ketting met onze selectie stenen en bedels. Of u nu de klassieke en luxe diamant wenst of de kleurrijke en opvallende edelstenen, bij Juwelier Jos hebben we ze in verschillende kleuren en maten. 

Er zijn vele mogelijkheden en manieren om een ketting te personaliseren. Het enige wat u kan tegenhouden is uw eigen fantasie. Juwelier Jos staat naast u om u te helpen uw idee in werkelijkheid om te zetten.

Zegelring bij Juwelier Jos laten ontwerpen en maken. Zoals deze zilveren zegelring met eigen, paarse Lapis Lazuli steen.

Gouden hanger met vingerafdruk aan ketting

Prijs en tijdsduur voor het maken van een ketting

Als u nadenkt over het laten maken van een persoonlijke ketting, komen er verscheidene vragen in u op. 

Wat zijn de kosten? Hoeveel tijd neemt het in beslag? We geven u hiervan een duidelijk beeld. We richten ons op de kosten en het tijdsbestek die gepaard gaan met dit proces.

Kosten van het maken van een ketting

De goudsmeden van Juwelier Jos geven u een overzicht van de verschillende mogelijkheden binnen uw budget. De kosten voor het laten maken hangen voor het grootste gedeelte af van de materialen die u kiest voor uw ketting. 

Denkt u hierbij aan: 

 • Materiaal: De keuze van het materiaal kan een grote invloed hebben op de uiteindelijke kosten. Kiest u voor goud, zilver, platina of een ander type metaal?
 • Design: Simpelere designs kosten vaak minder dan complexere of meer gedetailleerde ontwerpen.
 • Edelstenen en decoraties: Als je kiest voor edelstenen of andere decoraties kan dit de prijs opdrijven.

Tijdsbestek van het maken van een ketting

Het tijdsbestek voor het maken van een ketting bij Juwelier Jos varieert op basis van de complexiteit van het ontwerp. Hoe ingewikkelder uw ontwerp, hoe langer onze goudsmid eraan zal werken. Echter, tijdens uw gesprek met onze goudsmid, geeft hij u een duidelijke indicatie van de tijd die hij nodig heeft om uw ketting te maken. 

Wilt u gelijk al meer weten over het laten maken van een ketting? Neemt u dan contact met ons en maakt u een afspraak voor een gesprek. Nadien zullen we u specifieke prijsinformatie en de deadline aangeven. 

Hoe onderhoud u uw gepersonaliseerde ketting?

Zoals met alle mooie dingen in het leven, heeft ook uw nieuwe en gepersonaliseerde ketting de juiste zorg nodig. We geven u enkele tips om de glans en schoonheid van uw ketting te behouden. 

Ruwe behandeling vermijden

 • Vermijd het dragen van uw ketting tijdens intensieve activiteiten waar het kan worden blootgesteld aan harde stoten of scherpe objecten.
 • Pas op voor chemicaliën. Verwijder uw ketting bij het aanbrengen van parfum, make-up, haarlak of andere chemicaliën die de metalen kunnen aantasten.

Regelmatige reiniging

 • Maak uw ketting regelmatig schoon met een zachte doek of een speciaal reinigingsmiddel voor sieraden. Dit zal de glans en het uiterlijk van uw sieraad helpen behouden.
 • Vergeet niet om uw sieraad op te bergen op een droge plek buiten bereik van direct zonlicht of hittebronnen.

Onderhoudscontrole en sieraden reparatie

Overweeg een onderhoudscontrole door een professionele juwelier zoals Juwelier Jos minstens één keer per jaar. Tijdens een controle door een juwelier zullen kleine probleempjes gezien en verholpen worden. Uw sieraden worden opnieuw gepolijst en zullen er weer als nieuw uitzien.

Als uw ketting beschadigd raakt of breekt, is het raadzaam om deze naar uw juwelier te brengen. Het is niet aan te bevelen zelf reparaties uit te voeren. 

Met de juiste en regelmatige zorg, kunt er zeker van zijn dat uw sieraden lang mee zullen gaan en u, en eventueel volgende generaties, er lang van kunnen genieten. 

Kettingen laten maken – in het kort

We hopen dat deze blog u duidelijk heeft gemaakt hoe mooi het is om een ketting te laten maken. Het is een bijzonder en persoonlijke proces en het resultaat is altijd een uniek sieraad voor een unieke persoon. Het reflecteert de dragers’ persoonlijkheid en stijl. 

Juwelier Jos is gespecialiseerd in het maken van unieke, op maat gemaakte kettingen. We werken graag nauw samen met onze klanten om ervoor te zorgen dat hun idee, visie en wens tot leven komt in een prachtige, kwalitatief hoogwaardige ketting.

Schroom niet en neem contact met ons op, we helpen u graag bij het realiseren van uw droomketting.

Juwelier Jos

 Heeft u een idee en wilt u een ketting laten maken?

Maakt u een afspraak met onze goudsmid!

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.