0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Van idee tot sieraad Deel 7:
Het laseren van een sieraad

 

Wanneer u kiest voor een sieraad met een gravure, dan is dit de laatste stap. Nog niet zo lang geleden was het alleen mogelijk een gravering van een naam of een datum te plaatsen. De graveringen werden door goudsmeden en juweliers met de hand geplaatst in een ring of hanger, of op de achterkant van een horloge. Dat vergde vakmanschap en tijd. De mogelijkheden om op andere plaatsen en artikelen te graveren waren er nog niet.

Gelukkig zijn de tijden veranderd. Voor het graveren van unieke sieraden wordt nu namelijk gebruik gemaakt van een laserapparaat. Dit biedt oneindig veel mogelijkheden. Niet alleen horloges, ringen en hangers kunnen nu gegraveerd worden, ook voor andere sieraden is die mogelijkheid er nu.

Daarnaast zijn de soorten gravures eindeloos. U kunt nog steeds kiezen voor een naam of datum, maar ook voor een quote, een foto of een logo in verschillende lettertypes. Zo kunnen verschillende soorten sieraden (en andere voorwerpen) op een eenvoudige manier heel persoonlijk worden gemaakt.

Voorbeelden van gravures

Om te laten zien wat er allemaal mogelijk is, hebben we een paar voorbeelden van gravures:

  • Een laser gravering op de zijkant van een horloge;
  • Het laser graveren van een tekst in uw eigen handschrift;
  • Het laser graveren van gecompliceerde patronen zoals bijvoorbeeld logo’s of vingerafdrukken;
  • Het laser graveren van manchetknopen of andere kleine voorwerpen;
  • Het laser graveren van een foto op een object zoals bijvoorbeeld de achterkant van een horloge of een hanger.

Buiten het laser graveren van sieraden is het ook mogelijk om sieraden te “snijden” met een lasermachine. Sieraden zoals hangers en oorbellen en ornamenten met een ingewikkeld patroon kunnen uit een edelmetaal zoals zilver of goud uitgesneden worden. Ook kunnen materialen zoals hout en RVS met een laser uitgesneden worden.

Nu het sieraad helemaal is gemaakt en afgewerkt is het klaar om verzonden of opgehaald te worden. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw sieraad, raden wij u aan het goed te verzorgen. Doe het bijvoorbeeld af met sporten, slapen en schoonmaken en maak het regelmatig schoon met een poetsdoek en goud- of zilverpoets. Laat het ook jaarlijks door de juwelier controleren. We controleren dan of het sieraad een reparatie nodig heeft en of stenen nog goed zitten ook kunnen moeilijk bereikbare plekjes schoonmaken en eventuele krassen verwijderen. Ook controleren we waar nodig het slotje. Het zou zonde zijn wanneer u uw collier of armband verliest door een slot dat niet goed meer sluit.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Hiernaast kunt een selectie zien van de lettertypes die gebruikt kunnen worden. Ook een tekst in uw eigen handschrift of in het handschrift van uw dierbare kan gelasered worden op verschillende sieraden en objecten.
Ons winkelpersoneel kan u hierover verder informeren.