0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Loopt uw horloge achter of voor?
Voorkom tijdverlies met deze tips

Juwelier Jos vervangt de horloge batterij of het uurwerk

Helaas kan het op een dag gebeuren; uw horloge loopt achter of uw horloge loopt voor. Beide keren erg vervelend, omdat u wellicht te laat voor uw afspraken komt, of juist veel te vroeg bent.

U kunt proberen de tijd zelf weer goed zetten, maar wanneer dit niet meer gaat of wanneer het horloge al gauw weer de verkeerde tijd aangeeft, heeft uw horloge een onderhoudsbeurt nodig. Ook kan het zijn dat uw uurwerk aan vervanging toe is. Het hangt van het horloge af, wat er moet gebeuren. We informeren u graag over alle mogelijkheden om uw horloge weer op tijd te laten lopen. En wist u dat we nog veel meer horloge reparaties voor u kunnen uitvoeren?

Maak een afspraak bij Juwelier Jos voor uw horloge reparatie

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

Quartz horloge loopt achter of voor

Uw quartz horloge loopt achter of voor? Een quartz horloge is een horloge dat op een batterij loopt, daarom wordt er eerst gekeken of het probleem aan de batterij ligt. De batterij wordt vervangen, en wordt gekeken of het horloge wel goed loopt. Mocht dit het geval zijn, dan bent u alleen de kosten voor een nieuwe batterij kwijt. De kosten van de batterij hangen af van het merk en model van uw horloge en variëren tussen €10 en €75, op het moment van schrijven. Voor een actuele prijsindicatie kijkt u hier.

Mocht het horloge niet lopen na het vervangen van de batterij dan is er hoogstwaarschijnlijk iets kapot in uw uurwerk. Vaak is de spoel die de stroom afgeeft ontregelt en moet deze vervangen worden. Bij een lager segment horloge zal het nodig zijn een nieuw uurwerk in het horloge te plaatsen. Dit is minder arbeidsintensief en daarmee goedkoper dan het uurwerk volledig demonteren, kijken wat er kapot is, de onderdelen vervangen en het uurwerk weer monteren. Bij een hoger segment horloge, zoals een Rolex, Breitling, Omega of TAG Heuer wordt er een volledige onderhoudsbeurt uitgevoerd.

Na vervanging van het uurwerk wordt uw horloge weer waterdicht getest. Wij geven standaard 12 maanden garantie op een nieuw uurwerk in uw horloge. 

Mechanisch horloge loopt achter of voor

Om te voorkomen dat uw mechanische horloge verkeerd gaat lopen, raden we u aan om elke 2 à 5 jaar een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Is uw horloge complexer, bijvoorbeeld met extra functies zoals de maanstand, een chronograaf en een dag- en/of datum aanduiding, dan is het zelfs aan te bevelen elke 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen. Gaat u toch door met dragen, dan kan dit slijtage aan het horloge veroorzaken.

Tips van horlogemaker Peter voor het onderhoud van uw horloge:

  • Voorkom harde stoten en schokken.
  • Zorg ervoor dat uw horloge waterdicht blijft.
  • Controleer regelmatig het glas van uw horloge. Door diepe krassen of breuken kan er vocht in het horloge komen.
  • Wees voorzichtig met extreme temperatuurwisselingen.
  • Indien u een automatisch horloge heeft met een datum, verzet u de datum dan niet tussen 21.00 en 3.00 uur. Normaal is het zo dat het mechanisme van uw horloge de datum gedurende deze periode aanpast.
  • Blijf bewegen – voor een mechanisch uurwerk is het belangrijk dat het in beweging blijft. Is dit niet het geval dan kan de olie indrogen en dit kan er voor zorgen dat het horloge onregelmatig loopt.
  • Draagt u het horloge niet, windt het horloge dan regelmatig op.
  • Wees voorzichtig met chemicaliën zoals parfum, chloor, alcohol en haarlak. Dit kan de kleur van de kast van uw horloge aantasten.
  • De kast van uw horloge wordt door pennen vastgehouden aan de horlogeband. Controleer af en toe de pennen van uw band. Het zou zonde zijn als u hierdoor uw horloge zou verliezen.
  • Vertrouw uw horlogemaker en doe liever geen zelfreparatie.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van een uurwerk

Mocht het uurwerk van uw horloge worden vervangen, dan spreken we vooraf een (maximaal) akkoordbedrag af met u. We hoeven dan niet steeds contact met u op te nemen en kunnen de reparatie sneller uitvoeren. Hieronder ziet u een overzicht van de prijzen. De geschatte kosten en het akkoordbedrag is afhankelijk van uw horlogemerk en type horloge en variëren tussen onderstaande bedragen, op het moment van schrijven. Op deze pagina kunt u klikken op uw horlogemerk en de actuele prijzen bekijken.

Soort HorlogeTypeFunctiesPrijs
QuartzMulti-functioneelAlleen tijd€59 – €470
Tijd, dag, datum€69 – €490
Chronograaf€89 – €600
MechanischAlleen tijdHandopwinding€225 – €427
Automaat€310 – €537
Dag, datumHandopwinding€270 – €520
Automaat€365 –  €520
Multi functioneelHandopwinding€425 – €790
Automaat€550 – €870

We rekenen een onderzoekstoeslag, variërend tussen €15 en €100, voor het beoordelen van uw horloge, ongeacht of u akkoord gaat met de prijsopgave voor de reparatie. Als u besluit om de reparatie te laten uitvoeren, beschouwen we deze onderzoekskosten als een deelbetaling voor de totale reparatiekosten. Als u echter besluit af te zien van de reparatie, worden de onderzoekskosten niet gerestitueerd.

Worden de kosten toch onverwacht hoger? Dan ontvangt u altijd eerst een bericht van ons met de vernieuwde prijsopgave. U kunt dan zelf besluiten om hier wel of niet akkoord mee te gaan. 

Tijdsduur uurwerk horloge vervangen

Als uw uurwerk vervangen moet worden omdat uw horloge achter of voor loopt, dan hangt de tijdsduur af van een aantal zaken.

Is het uurwerk op voorraad bij de leverancier, hoe lang duurt het om het uurwerk naar ons te verzenden en de tijd die nodig is om het nieuwe uurwerk in het horloge te zetten. Een gemiddelde tijd voor het vervangen van een uurwerk is minimaal 4 weken. Dit kan oplopen naar 12 weken, mits één van eerdergenoemde zaken tegenzit. Helaas moet u het horloge gedurende deze periode bij ons in de winkel laten. Rekent u gemiddeld op een doorlooptijd tussen de 6 en 10 weken.