0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Seiko batterij vervangen –
Houd uw horloge in topconditie!

Vraagt u zich wel eens af: Hoe word ik horlogemaker? Als experts in horloge reparatie, met jarenlange ervaring, deelt Juwelier Jos graag zijn kennis. Ons doel? U begeleiden op weg naar deze fascinerende carrière. 

De soorten batterijen in Seiko horloges

Seiko is een bekend en hoog aangeschreven horlogemerk dat gebruikmaakt van verschillende soorten batterijen voor hun uitgebreide assortiment aan horloges. We zullen u in deze paragraaf wat meer informatie geven over de verschillende soorten batterijen die door Seiko worden gebruikt.

Lithium batterijen

Als eerste zijn er de Lithium batterijen. Deze batterijen zijn populair vanwege hun lange levensduur en betrouwbaarheid.

 • Duurzaamheid: Lithium batterijen hebben de langste levensduur van alle batterijen die worden gebruikt in Seiko horloges.
 • Betrouwbaarheid: Ze leveren een consistente energietoevoer, waardoor het horloge consequent nauwkeurig blijft.

Zilveroxide batterijen

Vervolgens hebben we zilveroxide batterijen. Zilveroxide batterijen worden vaak gebruikt in Seiko’s kwarts horloges.

 • Nauwkeurigheid: Zilveroxide batterijen helpen met het leveren van de hoogst mogelijke nauwkeurigheid voor kwarts horloges.
 • Duurzaam: Ze zijn net als de lithium batterijen ook duurzaam, maar ze zijn beter voor het milieu.

Quartz horloge batterijen

Verder maakt Seiko ook gebruik van kwartshorlogebatterijen. Deze batterijen zijn klein maar krachtig en zijn perfect geschikt voor de compacte en lichte Seiko horloges.

 • Compact: Quartz horloge batterijen zijn kleiner dan de andere soorten, waardoor ze passen in de delicaatste en strak ontworpen horloges.
 • Krachtig: Ondanks hun kleine formaat, leveren kwarts batterijen een krachtige energieopbrengst.

Juwelier Jos helpt u graag met het kiezen en vervangen van de juiste batterij voor uw Seiko horloge. We bieden deskundig advies en zorgen ervoor dat uw horloge met de juiste zorg en precisie wordt behandeld.

Batterij vervangen van Casio uurwerk, los uurwerk met 3 batterijen ernaast op witte ondergrond.
Een uurwerk van een horloge waarbij een onderdeel vervangen wordt.

Seiko batterij vervangen – wanneer en waarom?

U bent in het bezit van een Seiko horloge en daar wilt u natuurlijk zuinig op zijn. Seiko is een wereldwijd bekend horlogemerk dat uurwerken maakt van hoogwaardige materialen. Omdat een horloge bestaat uit vele, soms honderden onderdeeltjes, kunt u zich voorstellen dat een horloge regelmatig onderhoud nodig heeft. 

De meest voorkomende reparatie is het vervangen van de batterij – de motor van het horloge. In dit deel van onze blog zullen we bespreken waarom en wanneer u de batterij van uw Seiko horloge moet vervangen.

Waarom een Seiko batterij vervangen?

Het antwoord is vrij simpel – zelfs de beste kwaliteit batterijen hebben een beperkte levensduur. Door het regelmatig dragen en gebruiken van de verschillende functies van uw horloge, zal de kracht van de batterij zwakker worden. Het horloge kan gaan vertragen, stoppen met werken of u kunt uw horloge niet meer opnieuw instellen. 

Als u symptomen van een verzwakte batterij begint te bemerken, is het belangrijk om de batterij van uw Seiko horloge te vervangen.

Juwelier Jos hebben we veel ervaring met het vervangen van batterijen van Seiko horloges. We weten precies welke batterij past bij uw model horloge en hoe we deze veilig en efficiënt kunnen vervangen.

Wanneer moet u de batterij van uw Seiko horloge vervangen?

Er zijn verschillende kenmerken die aangeven dat de batterij van uw Seiko horloge moet worden vervangen. De meest voorkomende die we bij Juwelier Jos tegenkomen zijn:

 • Uw horloge loopt achter in tijd. Dit is vaak het eerste teken. De batterij heeft niet genoeg kracht om het uurwerk aan te drijven, waardoor het horloge begint te vertragen.
 • De secondewijzer van uw horloge springt elke vier seconden in plaats van elke seconde. Dit is een specifieke functie van Seiko horloges om aan te geven dat de batterij vervangen moet worden.
 • Uw horloge stopt volledig met werken. Dit is het ultieme teken dat de batterij leeg is en moet worden vervangen.

Als u ziet dat uw horloge een van deze symptomen heeft, dan is het tijd om de experts van Juwelier Jos te bezoeken. Onze horlogemaker zal de batterij van uw Seiko horloge snel vervangen. Zo kan uw horloge weer optimaal te functioneren en loopt u niet het risico dat de batterij gaat lekken en schade veroorzaakt in het uurwerk.

Een batterij wordt geplaatst in het horloge met een pincet.

Seiko batterij vervangen – Het gedetailleerde proces

Juwelier Jos geeft u een stapsgewijze handleiding voor het vervangen van een Seiko horlogebatterij, zodat u uw betrouwbare tijdwaarnemer weer op volle sterkte kunt laten functioneren. 

Verwijderen van de oude batterij 

Zorgt u ervoor dat u een schone en goed verlichte werkplek heeft waar u alle onderdelen goed kunt zien en organiseren. 

 • Verwijder voorzichtig de achterkant van de horlogekast met een specifieke horlogekastopener. 
 • Let goed op en onthoud de positie van alle kleine onderdelen, zodat u ze op dezelfde manier weer terug kunt plaatsen.
 • Verwijder voorzichtig de oude batterij met een klein pincet.

Plaatsen van de nieuwe batterij 

Nadat de oude batterij verwijderd, kunt u de nieuwe batterij plaatsen.

 • Neem de nieuwe Seiko batterij – zorg ervoor dat deze hetzelfde model is als de oude.
 • Plaats deze in de houder waar de oude batterij zat. Het is cruciaal dat de positieve (+) en negatieve (-) zijden correct worden geplaatst.
 • Zorg ervoor dat de nieuwe batterij stevig op zijn plaats zit, maar gebruik niet te veel kracht.

Het terugplaatsen van de horlogekast 

Nu de nieuwe batterij correct is geïnstalleerd, is het tijd om uw Seiko horloge weer in elkaar te zetten.

 • Zet alle onderdelen in de juiste volgorde weer in elkaar.
 • Zorg ervoor dat de achterkant van de horlogekast correct is geplaatst en gebruik de horlogekastopener om deze weer stevig vast te zetten.

Het vervangen van een Seiko horlogebatterij klinkt misschien als een ingewikkelde klus, maar met geduld en nauwkeurigheid is het iets wat u zelf kunt doen. 

Echter, als u dit liever niet zelf doet, eventueel andere problemen voorziet of tegelijkertijd een onderhoudsbeurt wilt laten uitvoeren, dan is Juwelier Jos altijd bereid om u te helpen met professionele horlogereparatie diensten. 

Uw horloge is een kostbaar bezit en verdient het best mogelijke onderhoud. Juwelier Jos begrijpt dat als geen ander.

Een horloge dat aan het begin staat van de reparatie.

Veelvoorkomende problemen en oplossingen bij het vervangen van de Seiko batterij 

Juwelier Jos begrijpt dat niet iedereen een horlogebatterij kan vervangen. Het kan met name een uitdagende taak zijn als het gaat om hoogwaardige horloges, zoals die van het merk Seiko. 

Om u te helpen bij het navigeren van dit proces hebben we een lijst samengesteld van de meest voorkomende problemen die kunnen optreden bij het vervangen van een Seiko horlogebatterij, evenals de mogelijke oplossingen.

Probleem 1: 

De Seiko batterij zit vast of is moeilijk te verwijderen 

Dit is een veelvoorkomend probleem waarmee velen worden geconfronteerd bij het vervangen van de Seiko horlogebatterij. 

Oplossing: Het is aan te raden om een klein, plat voorwerp zoals een pincet of een kleine schroevendraaier te gebruiken om de batterij voorzichtig los te maken. Zorg ervoor dat u de batterij of de interne componenten van het horloge niet beschadigt.

Probleem 2: 

Het horloge werkt niet na het vervangen van de batterij 

In sommige gevallen kan uw Seiko horloge, ondanks een nieuwe batterij, nog steeds niet werken.

Oplossing: Controleer of de nieuwe batterij volledig is opgeladen. Daarnaast kan het ook nuttig zijn om te controleren of de batterij correct is geplaatst met de juiste polariteit. Indien het probleem aanhoudt, is het mogelijk dat er een onderliggend probleem is met uw horloge, zoals een defecte beweging.

Probleem 3: 

Beschadiging van de O-ring of waterdichte afdichting 

Seiko horloges zijn beroemd om hun hoge waterbestendigheid en deze wordt vaak bereikt door de aanwezigheid van een O-ring of een waterdichte afdichting. Het vervangen van de batterij kan echter schade veroorzaken aan deze componenten.

Oplossing: Zorg ervoor dat u voorzichtig te werk gaat bij het vervangen van de batterij. Als u merkt dat de O-ring of waterdichte afdichting beschadigd is, raden we u aan om deze te vervangen om de waterbestendigheid van uw horloge te behouden.

Juwelier Jos heeft vakkundige horlogemakers in dienst die u kunnen helpen bij het oplossen van bovenstaande problemen bij het vervangen van uw Seiko horlogebatterij. Heeft u twijfel over iets, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen of brengt u uw horloge naar ons atelier. 

Professionele hulp voor Seiko batterijvervanging

Het vervangen van een Seiko horlogebatterij is proces dat precisie en nauwkeurigheid vereist. Het kan blootstelling aan gevoelige onderdelen en elektronische circuits van het horloge omvatten. Hoewel sommige mensen misschien in staat zijn om op eigen houtje een batterijvervanging uit te voeren, raad Juwelier Jos u aan om professionele hulp in te schakelen. 

Waarom professionele hulp?

Er zijn verschillende redenen waarom u beter de hulp van een professional kunt vragen:

 • Ervaring: Onze horlogemakers hebben uitgebreide ervaring en kennis in het omgaan met horloges. Dit geldt uiteraard ook voor het merk Seiko.
 • Gespecialiseerde gereedschappen: Onze horlogemakers gebruiken gespecialiseerde gereedschappen die zijn ontworpen om te werken met delicate horlogeonderdelen. Dit kan helpen beschadiging van het horloge te voorkomen.
 • Zekerheid: Als u ons toelaat om uw Seiko batterij te vervangen, kunt u er zeker van zijn dat het goed wordt gedaan. We garanderen ook de levensduur van de vervangen batterij.

Beste hulp zoeken

Bij het zoeken naar professionele hulp, kunt u de volgende zaken in overweging nemen: 

 • Ervaring en expertise: Kies een horlogemaker met bewezen ervaring en expertise in het werken met Seiko horloges.
 • Reputatie: Controleer de reviews en de reputatie van de horlogemaker op betrouwbare platforms. Een gerenommeerde horlogemaker zou positieve reviews moeten hebben over de verleende service.
 • Service prijs: Hoewel de kosten niet het enige criteria mogen zijn, is het een goed idee om de prijs van de service in overweging te nemen om te zorgen dat deze binnen uw budget valt.

Vertrouw op Juwelier Jos voor uw Seiko batterijvervanging

Juwelier Jos begrijpt het belang van uw geliefde Seiko horloge. Onze hoogopgeleide en ervaren horlogemakers vervangen de batterij van uw Seiko horloge deskundig en veilig. Ze verzekeren u van de hoogste kwaliteitsdienstverlening tegen een betaalbare prijs.

Seiko batterij vervangen – in het kort

Uw Seiko horloge is een tijdloze accessoire die jarenlang meegaat. Door regelmatig uw Seiko batterij te vervangen, blijft uw horloge als nieuw functioneren. Gewapend met de juiste informatie en hulpmiddelen is het vervangen van uw Seiko batterij een relatief eenvoudige taak.

Mocht u echter hulp nodig hebben of nog meer vragen hebben, dan staan Juwelier Jos en zijn medewerkers altijd voor u klaar. We zijn experts in het verzorgen van Seiko horloges en zorgen ervoor dat uw kostbare horloge optimaal blijft presteren. Breng uw horloge naar ons en onze professionals zullen de batterij vakkundig voor u vervangen.

 

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.