0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Ring ontwerpen edelsmid –
Een kunstwerk om uw vinger

Heeft u ooit gedroomd van uw eigen unieke ring? Met meer dan 40 jaar ervaring als sieradenmaker, helpt Juwelier Jos om die droom werkelijkheid te laten worden. In dit artikel delen wij met u de informatie om een ring te laten ontwerpen bij een edelsmid. Ontdek de magie van het creëren van uw eigen sieraad op maat.

Het proces van ring ontwerpen bij Juwelier Jos

Het ontwerpen van een ring voor een klant is altijd een bijzonder proces. Juwelier Jos geeft zijn klanten de mogelijkheid om bij het ontwerpen actief mee te werken om zo een ring te creëren die de gedachte achter de ring perfect weergeeft. De ring is altijd uniek omdat het verhaal achter de ring en de persoon die hem gaat dragen ook uniek is. 

U probeert uw ideeën aan onze goudsmid over te brengen en u kiest u de edelmetalen, de edelstenen en de stijl van de ring.

We geven u een inzicht in de keuken van onze goudsmeden en vertellen u wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van een ring door een edelsmid. 

Het begin: het ontwerp

Het hele proces begint met het ontwerp. We werken nauw samen met onze klant om hun ideeën tot leven te brengen:

 • We bespreken hun ideeën, inspiraties en stijl.
 • We helpen hen bij het kiezen van het metaal (goud, zilver, platina etc.)
 • We begeleiden hen bij het selecteren van de juiste edelsteen.

Van schets tot 3D-model

Na de initiële bespreking wordt het idee omgezet in een schets. Deze schets wordt vervolgens omgezet in een 3D-model:

Via speciale software wordt er door de edelsmid een 3D-model van de ring gemaakt. Deze “rendering” of computerbeeld geeft u een goed idee hoe uw ring er in het echt uit zal zien. 

De productie:

Zodra het ontwerp is goedgekeurd, begint de productiefase:

 • Het metaal wordt in de gewenste vorm gesmolten en de ring wordt gevormd.
 • Er wordt veel precisie en aandacht besteed aan het plaatsen van de stenen.

De afwerking:

Als laatste stap wordt de ring zorgvuldig gepolijst en gecontroleerd op eventuele imperfecties:

 • We willen ervoor zorgen dat elke ring die we creëren voldoet aan de hoogste normen.
 • De ring is nu klaar om gedragen te worden, volledig uniek en persoonlijk.

Bij Juwelier Jos, maken we meer dan alleen sieraden; we helpen u om kostbare momenten in prachtige, tastbare herinneringen te veranderen. Neem vandaag nog contact met ons op en begin aan uw eigen unieke sieradenreis.

De verschillende stadia van het ontwerp: het gesprek, de schets, de vervaardiging en het eindproduct 

De belangrijkheid van creativiteit en vakmanschap in het ontwerp van een edelsmidring

Bij Juwelier Jos geloven we dat het naar voren brengen van creativiteit en het gereedschapstalent van een vakman cruciaal is in het ontwerpproces van een luxe edelsmidring, ook een ‘sieraad op maat’ genoemd. Het combineren van deze twee elementen resulteert in een ring die niet alleen weelderig en uniek is, maar ook een waar kunstwerk.

Creativiteit: het hart van het ontwerpproces

De rol van creativiteit in het maken van een sieraad op maat kan niet onderschat worden.

 • Vanuit de creativiteit van uw als klant en van de goudsmid kunnen aparte en soms ook innovatieve ideeën ontstaan.
 • Elke persoon is uniek – dit maakt ook uw sieraad uniek.
 • Door het brainstormen tussen goudsmid en klant worden de grenzen soms verlegd. Het resultaat is een ring die absoluut zal opvallen en een blijvende indruk achterlaat. 

Vakmanschap: de sleutel tot uitstekende afwerking

Het vakmanschap zorgt voor precisie in alle etappes van het maken van uw ring. Van idee naar schets naar eindproduct. 

Door het vakmanschap zal de edelsmidring niet alleen mooi zijn om te zien, hij zal ook perfect passen en comfortabel zijn om te dragen. 

De rol van creativiteit en vakmanschap staat bij Juwelier Jos hoog in het vaandel bij het ontwerp van een edelsmidring. We ontwerpen samen met u we op maat gemaakte sieraden die volledig overeenkomen met het idee dat u in uw hoofd had. 

Goudsmeden en horlogemakers bij Juwelier Jos.
Sieraad solderen bij Juwelier Jos door Peter achter werkbank

Ons team staat voor u klaar

Welke materialen gebruiken edelsmeden voor uw ring?

Er gebeurt iets magisch wanneer u bij een edelsmid binnenstapt. De prachtige creaties, glinsterende edelstenen, en de delicate handenarbeid die elk meesterwerk tot leven brengen, zijn echt een spektakel. 

Juwelier Jos en zijn goudsmeden zijn meesters in het weergeven van een bijzonder verhaal of een persoonlijke stijl in een sieraad zoals een ring. Welke materialen gebruiken we zoal om uw perfecte ring te creëren? 

Edelmetalen

Het begin van elk sieraad het edelmetaal dat wordt gebruikt. Elk edelmetaal is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en heeft zijn eigen eigenschappen.  We zetten ze voor u op een rijtje: 

 • Goud: Goud is het meest gebruikte edelmetaal in de industrie en blijft erg populair. De glans en uitstraling van goud blijft ongeëvenaard.
 • Zilver: Zilver is een goed alternatief voor een kleiner budget en bij de juiste verzorging blijft de unieke glans behouden.
 • Platina: Platina is bekend om zijn koele glans en zijn hardheid. Een bijzonder edelmetaal voor uw ring.

Edelstenen

Geen ring is compleet zonder een glinsterende edelsteen! Bij Juwelier Jos hebben we een breed scala aan edelstenen die we gebruiken om onze ringen te verfraaien.

 • Diamant: Deze betoverende en duurzame edelsteen staat bekend om zijn schoonheid.
 • Smaragd: Deze prachtige groene steen heeft een rijke geschiedenis.
 • Saffier: Een saffier is een duurzame steen en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. 
 • Parels: een klassieke en elegante keuze die vaak gebruikt wordt in ringen.

Een edelsmid doet meer dan het combineren van een edelmetaal met een edelsteen. Elke edelsmid is ook een artiest, een ambachtsman met vakmanschap. 

Juwelier Jos houdt ervan de vakkundige vaardigheden en de creativiteit van zijn edelsmeden in te zetten voor het maken van een ring die uw verhaal vertelt en weergeeft. 

Loop binnen bij onze winkel om de magie van het edelsmeden zelf te ervaren.

Goudsmid Jessy soldeert een gouden ring achter haar werkbank

geelgouden ring met oranje saffier – eigen ontwerp

De nauwkeurigheid van detail bij het ontwerpen van edelsmidringen

Juwelier Jos heeft een diepe waardering voor de kunst en wetenschap van het ontwerpen van edelsmidringen. Het is een proces waarbij voorzichtige aandacht nodig is voor elk klein detail. Dit draagt bij aan de uitzonderlijke schoonheid en kwaliteit van de uiteindelijke creatie.

Ontwerpproces – van concept tot creatie

Het ontwerpproces begint met een idee of concept. Dit wordt in een ontwerpschets uitgewerkt. Elke ring die we in het atelier van Juwelier Jos creëren is een product van gedetailleerd vakmanschap en niet te vergeten, de creatieve geest.

 • Eerst creëren we een handgemaakte schets waarin alle fijne details worden opgenomen.
 • Deze schets wordt dan van het papier naar een 3D programma overgezet in digitale vorm.
 • De digitale vorm staat in verbinding met een 3D-printer en het ontwerp wordt eerst gemaakt in wasvorm.
 • Het wasmodel wordt gebruikt om een gietvorm te maken. Als deze klaar is zal het gekozen edelmetaal hierin gegoten worden.
 • Ten slotte wordt de ring zorgvuldig afgewerkt en indien nodig gezet met de gekozen edelstenen.

Schittering van edelstenen – Het belang van precisie

Welk element voor u het belangrijkst is, ligt bij u. Kiest u voor een bepaalde kleur, of is een bepaalde vorm leidend?. 

 • Wat komt het eerst? De edelsteen of de slijpvorm? Als u al een steen heeft zal die bepalend zijn. Heeft u een bepaalde ringvorm in gedachten, dan zal de edelsteen aan de vorm aangepast worden.
 • De kwaliteit van de edelsteen wordt beoordeeld met de bekende 4 C’s: in het Nederlands: karaat (Carat), helderheid (Clarity), kleur (Color) en de laatste: de slijpvorm (Cut).

Juwelier Jos garandeert dat elke edelsteen zorgvuldig wordt gezet in uw ring.

De keuze van het edelmetaal – Een cruciaal detail

Het edelmetaal dat u voor uw toekomstige ring kiest, is een belangrijke keuze. Net zo belangrijk is de keuze van de edelstenen. U kunt bij ons kiezen uit verschillende edelmetalen zoals goud, zilver, platina en palladium of een combinatie ervan.

 • U kunt geen slechte keuze maken. Uw budget en ook uw persoonlijke voorkeur spelen een belangrijke rol.
 • Elk edelmetaal heeft zijn eigen uitstraling en effect. Zo zal een zilveren ring met een saffier of diamant een andere uitstraling hebben dan dezelfde ring maar in witgoud of roségoud. Voor welke uitstraling gaat u?

Elke stap in het ontwerp- en productieproces wordt met veel aandacht voor detail en toewijding uitgevoerd. Schitterende edelsmidringen creëren is meer dan ons beroep, het is onze passie.

Gouden baren en zilveren baren in verschillende groottes en gewichten.
Welke edelsteen past bij u? Juwelier Jos

de belangrijkste componenten van uw ring – het edelmetaal en de edelstenen

Het belang van klantbetrokkenheid bij het ontwerpen van een edelsmidring

Juwelier Jos gelooft er steevast in dat onze klanten een belangrijke rol spelen bij het creëren van een persoonlijk en uniek sieraad zoals een edelsmidring. Uw inbreng, ideeën en voorkeuren zijn cruciaal in het proces om tot het perfecte ontwerp te komen. 

Klantbetrokkenheid, het fundament van ons ontwerpproces 

We beginnen niet lukraak met het ontwerpen van sieraden. Het maken van een sieraad op maat heeft vele kanten. Uw verhaal, passie, persoonlijke smaak en stijl spelen allemaal mee in de keuze van de materialen voor uw ring. Ze zullen zich treffen in een ring of ander sieraad dat echt voor u bestemd is.

 • Personalisatie: Omdat elke persoon uniek is, zal ook elk verhaal uniek zijn. Elke persoon heeft zijn eigen reden om een ring op maat te laten maken.
 • Tevredenheid: Een ring die tussen u en onze goudsmid is ontstaan, geeft een idee van voldoening en tevredenheid. U zult kunnen zeggen:”het was mijn idee”.
 • Betrokkenheid: Door uw medewerking en ideeën zal het eindproduct trouw blijven aan uw visie en verwachtingen.

Hoe stimuleert Juwelier Jos klantbetrokkenheid? 

We betrekken onze klanten actief in alle aspecten van het ontwerpproces. Hier zijn enkele manieren waarop we dit doen:

 • Persoonlijk gesprek: We beginnen met een persoonlijk gesprek in onze winkel in Gouda om uw voorkeuren, stijlen en verhalen te begrijpen.
 • Feedback: We zullen regelmatig om feedback en suggesties vragen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat het ontwerp in lijn is en blijft met uw verwachtingen.
 • De keuze van materialen: Als u op gesprek komt, heeft u al een idee welk edelmetaal u wilt gebruiken. Waar nodig geven we u advies en zullen u begeleiden bij de keuze van de edelstenen.

Voor Juwelier Jos is uw betrokkenheid bij het ontwerpproces essentieel. Samen creëren we een prachtige edelsmidring die zowel uw stijl weerspiegelt als uw verhaal vertelt. Zo wordt uw sieraad, net zoals u, uniek en bijzonder.

Ring ontwerpen edelsmid – in het kort

Het zelf ontwerpen van een ring en samenwerken met een goudsmid is een mooi, persoonlijk en zeker creatief avontuur. U kunt uw fantasie de vrije loop laten; onze goudsmid zal u zeggen of uw idee uitgevoerd kan worden. Zeker is wel, de mogelijkheden zijn eindeloos en het resultaat zal altijd uniek en enig zijn. 

We hopen dat Juwelier Jos zijn passie voor een sieraad op maat heeft kunnen overdragen.

Heeft u wel eens met het idee gespeeld om een ring te laten ontwerpen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Ons winkelpersoneel staat klaar om uw vragen te beantwoorden.

Geïnspireerd? Aarzelt u niet langer en maakt u een afspraak. Juwelier Jos is er om u te begeleiden in elke stap van het proces. Begin vandaag nog aan het avontuur van het ontwerpen van uw eigen ring.

Wilt u een ring laten ontwerpen door onze goudsmid?

Maak een afspraak in onze winkel

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.