0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Ring met as laten maken –
Creër een persoonlijk aandenken van liefde

Heeft u ooit overwogen om ringen met as te laten maken? Juwelier Jos, met 40+ jaar ervaring als sieraden ontwerper en reparateur, kan deze bijzondere en persoonlijke sieraden voor u creëren. 

De fascinerende wereld van ringen met as laten maken

Beeld het u in: u transformeert uw geliefde juweel in iets persoonlijks, emotioneels en unieks. Bij Juwelier Jos, worden uw dromen en herinneringen vormgegeven aan de hand van de uitingen van uw liefde. Vandaag introduceren we een concept dat zowel elegantie als emoties combineert: ringen met as laten maken. 

Asringen zijn meer dan zomaar sieraden; ze zijn tastbare herinneringen, symbolen van oneindige liefde en blijvende verbinding. Vanuit een niveau van vakmanschap en respect, laten we bij Juwelier Jos deze betekenis tot leven komen.

Wat zijn ringen met as?

Ringen met as zijn speciale soorten herdenkingsjuwelen, waarin een kleine hoeveelheid as van een geliefde persoon of huisdier is verwerkt. Het sieraad wordt zorgvuldig met de hand gemaakt om de as op een respectvolle en subtiele manier in de ring te incorporeren.

Stijl ontmoet betekenis

Bij Juwelier Jos begrijpen we dat elk sieraad een verhaal vertelt. Daarom bieden we verschillende stijlen, vormen en metalen om uit te kiezen voor uw asring. 

Van klassiek tot modern, we kunnen u verzekeren dat u een sieraad vindt dat de persoonlijkheid en het leven van uw dierbare perfect weerspiegelt.

Ons creatieproces

Bij Juwelier Jos laten we u zien hoe uw dierbare herinneringen omgezet worden in een prachtig sieraad. Dankzij onze deskundigheid in het ontwerpen van as- en memoriesieraden streven we ernaar om elk stuk te creëren met de grootste zorg en aandacht voor detail. 

Hier zijn enkele stappen in ons proces:

 • Eerst bespreken we uw ontwerpvoorkeuren en geven we u verschillende opties.
 • U geeft ons uw toestemming of verandert iets aan het eerste ontwerp.
 • We nemen een kleine hoeveelheid as en verwerken deze in het goud of zilver van de ring.
 • Eenmaal voltooid, presenteren we u de ring 

Herinneringen die een leven lang meegaan

Door een ring met as te laten maken, creëert u een eeuwige tastbare verbinding met uw geliefde. Het is een manier om altijd een stukje van hen bij u te dragen. Bij Juwelier Jos, begrijpen we hoe belangrijk deze herinneringen zijn en zijn we geëngageerd om u te helpen deze te herdenken op de meest prachtige en zorgvuldige manier.

Duik in de fascinerende wereld van ringen met as. Maak uw herinneringen tastbaar met Juwelier Jos.

Tijdens uw eerste gesprek zult u een model en materialen voor asring kiezen

De procedure en het proces van ringen met as laten maken

Bij Juwelier Jos, begrijpen we dat het verlies van een dierbare een diepe impact op ons leven kan hebben. Om dit verlies te helpen verwerken, bieden we de mogelijkheid om een ring te laten maken met de as van uw dierbare. We gaan wat verder in op de procedure en het proces van het maken van deze diep persoonlijke sieraden uit.

 Het eerste gesprek

Het proces begint met een persoonlijk gesprek met onze goudsmid. In dit gesprek kunt u het verhaal achter uw assieraad vertellen en uw wensen en voorkeuren aangeven. Het gesprek is de kern van uw ring. Het is belangrijk voor ons dat de ring die we samen met u gaan creëren een waardevolle en getrouwe herinnering is aan uw dierbare. 

 Ontwerp en selectie van materialen

Na het eerste gesprek zullen we een aantal ontwerpen voorstellen. We zullen ook de verschillende materialen bespreken die gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld: 

 • Zilver
 • Geelgoud
 • Witgoud
 • Roségoud

 Bij Juwelier Jos, gebruiken we altijd materialen van hoge kwaliteit om ervoor te zorgen dat uw sieraad een leven lang meegaat.

Productie

De ring wordt op bestelling gemaakt. Onze ervaren juweliers zullen zorgvuldig werken om uw ontwerp tot leven te brengen en een waardevol eerbetoon te maken aan uw dierbare.

 Plaatsing van de as

Het meest unieke aspect van dit proces is de plaatsing van de as van uw dierbare in de ring. Dit gebeurt op een respectvolle en zorgvuldige manier. Bij een ring met zichtbaar as wordt de as gemengd met een speciaal soort hars, waardoor het veilig en permanent in de ring kan worden verwerkt. 

 Aflevering van de ring

Als de ring klaar is, zullen we deze persoonlijk aan u presenteren.

 Uw ring wordt geleverd in een hoogwaardig sieradendoosje, klaar om gedragen of bewaard te worden als een dierbare herinnering.

Links een asring met zichtbare as, rechts een asring met onzichtbare as

Verschillende design-opties beschikbaar voor ringen met as

Bij Juwelier Jos begrijpen we de diepe betekenis en het dierbaar gevoel verbonden aan assieraden. Omdat iedereen uniek is, zijn we van mening dat de sieraden die we dragen dat ook moeten zijn. En er is geen sieraad zo persoonlijk als een assieraad. Daarom bieden we u verschillende designopties voor ringen met as.

Verschillende metalen

Bij Juwelier Jos kunt u kiezen uit een verscheidenheid van metalen voor uw asring. Onder onze selectie vindt u: 

 • Sterling zilver: Een klassiek en altijd geliefd metaal.
 • Goud: Beschikbaar in zowel wit goud, geel goud en rosé goud.
 • Titanium: Een sterk en duurzaam metaal voor diegenen die op zoek zijn naar een ring die een leven lang meegaat.

Verschillende stijlen

Omdat iedereen uniek is en zijn eigen smaak en voorkeur heeft, bieden we u een breed scala aan ontwerpen. U kunt kiezen tussen eenvoudig en minimalistisch tot iets moderner gedurfder. We hebben het juiste ontwerp voor u.

 • Solitair ringen: Deze bevatten een enkele, belangrijke edelsteen. De as is in een askamer in de band verwerkt.
 • Bandringen: Bij een ring met onzichtbaar as is de as verwerkt in de band van de ring. Bij een ring met zichtbare as, is de as vermengd met een (gekleurd) hars over een uitsparing van de band.
 • Infinity ringen: Deze hebben het symbool van de oneindigheid met as erin verwerkt

Maatwerk

Alle assieraden en dus ook de asringen worden op bestelling met de hand gemaakt. Er zijn geen twee personen gelijk, dus ook de asringen zijn persoonlijk en uniek. Immers is het verhaal dat u met de asring weergeeft voor iedereen weer anders. 

Tijdens het gesprek met onze goudsmid deelt u hopelijk dit verhaal met ons en uw idee voor een asring. U zult samen met onze goudsmid uw wensen realiseren. 

Bij Juwelier Jos vinden we het belangrijk dat u een asring krijgt die niet alleen een gedenkteken is, maar ook uw gevoelens perfect weergeeft. Onze assieraden zijn niet van “gewone” sieraden te onderscheiden en u kunt ze zonder probleem samen dragen.

 

 

 

 

Uw asring kan worden gepersonaliseerd met een gravure in het handschrift van uw dierbare

Overwegingen bij het kiezen van een juwelier voor het maken van asringen

Het laten maken van een asring of een ander assieraad is persoonlijk en emotioneel. Het moet met zorg en respect gemaakt worden om de herinneringen aan uw dierbare eer aan te doen.

Het is daarom belangrijk om een juwelier te kiezen die bij u past. We geven u enkele overwegingen bij het kiezen van een juwelier voor het maken van uw asring.

Kennis en expertise

Het verwerken van as in een assieraad is een gespecialiseerde techniek die ervaring en vaardigheid vereist. Het is daarom belangrijk om een ​​juwelier te kiezen die expertise heeft in het maken van asringen. Bij Juwelier Jos zijn we gespecialiseerd in het maken van asringen. 

 • Uw gekozen juwelier moet een diepgaande kennis van verschillende materialen en edelstenen hebben.
 • De juwelier moet de technische knowhow hebben om de as veilig en op een respectvolle manier te verwerken.

Duidelijke communicatie

Duidelijke en transparante communicatie is van groot belang wanneer u een juwelier kiest om een asring te maken.

 • Zorg ervoor dat de juwelier het proces van het maken van uw asring duidelijk aan u uitlegt.
 • De juwelier voldoet aan uw specifieke wensen en kan eventuele vragen die u heeft beantwoorden.

Betrouwbaar en respectvol

Het uitkiezen van een asring of een ander assieraad is persoonlijk en emotioneel. De juwelier die u kiest, zal respectvol en betrouwbaar moeten zijn.

 • Kies een juwelier die een ruime ervaring heeft in het maken van assieraden.
 • De juwelier heeft een vertrouwelijk proces voor het hanteren en bewaren van de as van uw dierbare.

Bij Juwelier Jos begrijpen we hoe belangrijk het is om tijdens dit moeilijke proces voorzichtig en respectvol te zijn. Neem de tijd om de juiste juwelier te selecteren.

Zorg en behoud van ringen met as

Als specialist in sieraden ontwerpen en reparatie, zijn we bij Juwelier Jos goed thuis in de zorg en het behoud van ringen met as. Een asring met de as van een dierbare is meer dan alleen een sieraad; het is een kostbaar en emotioneel aandenken dat met zorg behandeld moet worden. We delen waardevolle tips om ervoor te zorgen dat uw ring een leven lang meegaat.

Correct dragen

Het dagelijks dragen van een ring met as kan leiden tot enige slijtage. Onderstaande tips kunnen u helpen de ring op een correcte manier te dragen en te bewaren:

 • Afdoen tijdens het slapen: rust geeft de ring ook een rustpauze.
 • Vermijd contact met chemische stoffen: deze kunnen het metaal en de as beschadigen.
 • Regelmatig schoonmaken: vuil kan de glans van de ring wegnemen en het metaal aantasten.

Regelmatig reinigen en onderhoud

Frequent onderhoud en schoonmaak van de ring kunnen de levensduur ervan verlengen. Bovendien helpt het de ring zijn glans te behouden. Hier zijn enkele punten om te overwegen bij het schoonmaken:

 • Afspoelen met warm water: dit zal helpen om eventueel vastzittend vuil los te maken
 • Zacht poetsen met een zachte tandenborstel.
 • Milde zeep gebruiken: sterke detergenten kunnen het metaal aantasten.
 • Na het schoonmaken goed afdrogen: dit voorkomt watervlekken of corrosie.

Laat professioneel onderhoud plegen

Naast regelmatige thuiszorg raadt Juwelier Jos aan om de ring minstens één keer per jaar professioneel te laten reinigen en inspecteren. We zorgen voor:

 • In diepte reinigen: om hardnekkig vuil en vlekken te verwijderen.
 • Inspectie op schade en slijtage: dit stelt ons in staat om kleine problemen op te vangen voordat ze grote worden.
 • Polijsten: om eventuele krassen of slijtage aan het oppervlak van de ring te herstellen.

Gedenksieraden vereisen bijzondere zorg en aandacht. Bij Juwelier Jos helpen we u graag met advies en professionele service om ervoor te zorgen dat uw ring een blijvende herinnering blijft. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een onderhoudsafspraak in te plannen.

Een ring met as laten maken – in het kort

We hebben u hopelijk een duidelijk beeld kunnen geven van het proces van het laten maken van een ring met as van een dierbare. We geloven dat ieder individu uniek is en we streven ernaar om zijn of haar herinnering tot leven te brengen in een uniek sieraad. 

Bij Juwelier Jos, begrijpen we dat dit een zeer persoonlijke keuze is en we zijn er om u te begeleiden en te ondersteunen door dit proces.

Bent u klaar om de eerste stap te zetten en een ring te laten maken met as van uw dierbare? Neem dan vandaag nog contact met ons op. We helpen u graag bij het creëren van een prachtige herinnering die generaties lang kan worden gekoesterd. 

We zijn er om u te ondersteunen, dus aarzel niet om vragen te stellen of om advies te vragen. Onze ervaren juweliers maken met zorg en aandacht uw persoonlijke herinneringssieraad.

Wilt u een ring met as laten maken?

Maakt u dan een afspraak, u bent van harte welkom!

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.