0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

As bewaren in sieraad – 

Maak een dierbare herinnering tastbaar

Vraagt u zich wel eens af hoe u de as van uw geliefde het liefst zou willen bewaren? 

Als expert met 40+ jaar ervaring in de vervaardiging van assieraden, ben ik, Juwelier Jos, hier om u inzicht te geven in het bewaren van as in sieraden. Laten we deze emotionele reis samen beginnen.

De bijzondere en intieme boodschap van as bewaren in een sieraad

Het verlies van een geliefde kan een van de moeilijkste ervaringen zijn die iemand ooit zal ondergaan. Het kan troostend zijn om een tastbaar aandenken aan uw dierbare bij u te dragen. Het vereeuwigen van de as van uw geliefde in een sieraad is een persoonlijke en respectvolle manier om dicht bij hen te blijven. Bij Juwelier Jos, helpen we u bij het creëren van deze intieme herinneringen.

As bewaren in een sieraad: een blijvend eerbetoon

As bewaren in een sieraad kan dienen als een constante, zij het discrete, herinnering aan uw overleden dierbare. Er zijn verschillende soorten assieraden beschikbaar, zoals hangers, ringen en armbanden, die allemaal zorgvuldig de as van uw dierbare kunnen bevatten.

 • Persoonlijk en uniek: as sieraden kunnen worden gepersonaliseerd om de unieke identiteiten en eigenschappen van uw geliefde te weerspiegelen. Denk aan een specifiek ontwerp, initialen, of de geboortesteen van uw geliefde.
 • Ondersteuning in het rouwproces: Door de as van een geliefde dicht bij het hart te houden, kunnen deze sieraden dienen als een hulpmiddel om met het verdriet om te gaan
 • Passend voor elke persoon: Of u nu een man of vrouw bent, er zijn assieraden die bij uw stijl passen en een betekenisvol eerbetoon bieden.

Respectvol en zorgvuldig proces

Hoewel u misschien op uw gemak gesteld bent door het idee van as bewaren in een sieraad, bent u wellicht ook bezorgd over hoe dit proces wordt uitgevoerd. Juwelier Jos hanteert een respectvol en zorgvuldig proces om u gerust te stellen.

 • Veilige bewaring: De as wordt veilig bewaard tijdens het gehele proces.
 • Deskundige vakmensen: Onze gespecialiseerde vakmensen behandelen de as met respect en zorg tijdens het vullen van het sieraad.
 • Afdekplaatje: De geplaatste as wordt afgedekt met een plaatje in hetzelfde materiaal als de hanger. Zo zal de as nooit kwijtraken.

Het team vanJuwelier Jos begrijpt we de betekenis van het bewaren van as in een sieraad. Met zorg, respect, en aandacht voor detail helpen we u graag bij het creëren van een betekenisvolle herinnering aan uw dierbare.

ongeslepen edelstenen

Verschillende soorten assieraden

In de wereld van moderne rouwverwerking, staan assieraden centraal. Deze bijzondere juwelen symboliseren de blijvende band met een overleden dierbare en stellen u in staat een klein deel van de as dichtbij te dragen. We bieden een verscheidenheid aan assieraden aan, waarmee u uw geliefde op een mooie en subtiele manier kunt herdenken.

Assieraden colliers

Colliers of kettingen zijn een van de populairste vormen van assieraden. Ze zijn niet alleen stijlvol, maar bieden ook een zeer persoonlijke manier om uw dierbare dichtbij te houden.

 • Hangers: Deze kettingen hebben een speciaal compartiment waarin een klein deel van de as kan worden bewaard. Er zijn hangers in vele verschillende vormen en maten. U kunt zo een hanger uitkiezen die past bij uw persoonlijke smaak en voorkeur.
 • Hart colliers: Deze colliers hebben een hartvormige hanger, die symbool staat voor eeuwige liefde en verbondenheid.

Assieraden armbanden

Armbanden bieden een subtiele en moderne manier om uw dierbare te herdenken. Ze zijn makkelijk te combineren met andere sieraden en geven een stijlvolle uitstraling.

 • Bedelarmbanden: Deze armbanden hebben een of meerdere bedels, waarin een klein deel van de as kan worden bewaard.
 • Herinneringsarmbanden: Deze armbanden hebben een speciale sluiting of bedel waarin de as kan worden bewaard.

Assieraden ringen

De asringen uit onze collectie zijn bijzonder en persoonlijk. De as wordt verwerkt in het sieraad zelf, waardoor het een echt deel van de ring wordt.

 • Asringen zonder steen: Deze ringen hebben een speciale holte waarin de as kan worden bewaard.
 • Asringen met steen: Deze ringen hebben ook een speciale holte waarin de as geplaatst wordt, alleen wordt de ring verder verfraaid door het plaatsen van een edelsteen.

Bij Juwelier Jos begrijpen we dat het kiezen van het perfecte assieraad een persoonlijk en emotioneel proces kan zijn. Ons winkelpersoneel is ervaren en staat klaar om u te helpen de juiste ring te kiezen.

Zilveren schakelarmband met plaat en gravure in eigen handschrift
Zilveren schakelarmband met plaat en gravure in eigen handschrift

Het proces van as bewaren in een sieraad bij Juwelier Jos

Juwelier Jos gelooft dat sieraden meer zijn dan slechts mooie accessoires. Ze kunnen dienen als tastbare herinneringen aan degenen die we liefhebben en missen. Het is daarom dat we ons engageren in een delicaat, respectvol proces om as te bewaren in een sieraad, een proces dat een kostbaar aandenken creëert dat dicht bij uw hart wordt gedragen. 

Stap 1: Het kiezen van een sieraad

We beschikken over een breed assortiment aan assieraden die met uiterste precisie ontworpen zijn om as te bevatten:.

 • Kettingen
 • Ringen
 • Armbanden
 • Oorbellen

Stap 2: Personalisatie van het sieraad

Naast het assieraad zelf, willen we ervoor zorgen dat elk stuk even uniek is als de persoon die het draagt. Daarom bieden we personalisatie-opties, zoals:

 • Inscripties
 • Diverse edelstenen
 • Verschillende kleuren in zichtbaar as (zachte kleuren of metallic tinten)

Stap 3: Veilig en respectvol verwerken van de as

Eenmaal gekozen en gepersonaliseerd, ontvangen we de as op een veilige en respectvolle manier. Ons vakmanschap garandeert dat het as met de grootst mogelijke zorg wordt verwerkt.

Stap 4: As in sieraad verwerken

De as wordt vervolgens met uiterste voorzichtigheid in het sieraad verwerkt. Dit gebeurt op een manier dat de zichtbaarheid van de as afhankelijk is van de wensen van de klant. Het kan zo zijn dat de as zichtbaar is door transparant materiaal (epoxyhars) of het kan volledig worden ingekapseld en verborgen blijven.

Stap 5: Afwerking

De laatste stap in het proces is het afwerkingsproces. We zorgen ervoor dat het sieraad niet alleen mooi is, maar ook stevig en duurzaam. De as wordt permanent in het sieraad verzegeld, zodat het veilig en voor altijd bewaard blijft.

Ons doel is om een uniek aandenken te creëren dat liefde, respect en herinnering eer aandoet. We zijn er trots op dat we deze prachtige, betekenisvolle sieraden kunnen aanbieden aan onze klanten.

Ashanger traan in zilver van memorie sieraden wordt gevuld met as van overleden dierbare met pincet

Het kiezen van uw sieraad

Personalisatie zoals een gravure

Respectvol verwerken van de as

Het plaatsen van de as

De afwerking van uw sieraad

Tips voor het kiezen van het perfecte assieraad

Het kiezen van het perfecte assieraad kan een emotioneel en toch prachtig proces zijn. 

Juwelier Jos en zijn medewerkers hebben jarenlange ervaring in het helpen van klanten bij deze beslissing. Daarom bieden we u graag enkele tips voor het kiezen van het perfecte assieraad.

Denk na over uw persoonlijke stijl

Er zijn veel verschillende stijlen en soorten assieraden beschikbaar. 

 • Denk aan assieraden met diamanten, zilveren assieraden of gouden assieraden. Het is belangrijk dat het sieraad dat u kiest goed past bij uw persoonlijke stijl en dat u zich comfortabel voelt bij het dragen ervan.
 • Zorg dat uw sieraad bij uw modegevoel en dagelijkse outfits past.
 • Denk aan de grootte en het gewicht van het sieraad – u moet u op uw gemak voelen bij het dragen ervan.

Kies een vorm die betekenis heeft

Veel mensen kiezen een vorm voor het assieraad dat iets symboliseert of eert van de overleden dierbare. Dit kan een hart zijn, een engel, een kruis of iets anders dat relevant is.

Vraag uzelf af wat de overleden dierbare zou waarderen of wat hen het beste vertegenwoordigt. Dit draagt bij aan de betekenis en sentimentaliteit van het sieraad.

Overweeg de duurzaamheid

De kwaliteit van het assieraad is erg belangrijk omdat u uw sieraad koestert en lang zult dragen. Het is dan ook beter om een materiaal te kiezen dat lang mee zal gaan en goed tegen slijtage kan. 

 • Bepaalt u van welk materiaal uw sieraad gemaakt zal worden. (U kunt denken aan goud, zilver of roestvrij staal.)
 • Informeer naar de verzorging en het onderhoud van het sieraad.

We weten dat het kiezen van het juiste assieraad geen gemakkelijke beslissing is. Maar we hopen dat deze tips u kunnen helpen bij het navigeren door dit proces. Onthoud dat het belangrijkste is dat het sieraad u comfort biedt en uw dierbare eert op een manier die voor u betekenisvol is.

De emotionele waarde van assieraden

Assieraden dragen een emotionele waarde die ver voorbij een eenvoudige decoratieve functie reikt. Ze dienen als sublieme bewaarelementen die ons op een elegante manier verbinden met dierbaren die we hebben verloren. En daar gaat niets boven. Onze goudsmeden weten dat elk stuk dat ze creëren, een mooie herinnering vertegenwoordigt en meer dan alleen een sieraad is. 

Nabijheid door assieraden

De meest universele waarde van een assieraad is dat het fungeert als een tastbare herinnering aan geliefden die niet meer fysieke aanwezig zijn. De sieraden zorgen ervoor dat we ons dicht bij hen voelen, ongeacht de afstand of tijd. 

 • De sieraden zijn ontworpen om een kleine hoeveelheid as te bewaren, wat betekent dat een deel van uw dierbare altijd bij u is. 
 • Het helpt bij het verwerken van het verlies, omdat u een stukje van uw geliefde dicht bij uw hart kunt dragen.

Creatief eerbetoon 

Assieraden zijn niet alleen een manier om dicht bij geliefden te blijven. Ze symboliseren ook een uniek eerbetoon aan hun leven en de vreugde die ze in ons leven hebben gebracht. Dit kan op verschillende manieren tot uiting komen.

 • De vorm, stijl, en design van het sieraad kan een hommage zijn aan de persoonlijkheid of voorkeuren van de dierbare.
 • Het kan symbolen of specifieke elementen bevatten die significante herinneringen of elementen uit hun leven vertegenwoordigen.

Gevoelens van troost

Natuurlijk is het grootste cadeau dat deze sieraden kunnen geven, het gevoel van troost tijdens moeilijke tijden. Ze dienen als zachte herinneringen aan de onsterfelijke banden die we delen met degenen die we hebben verloren. 

 • Deze tastbare herinnering kan troost en verlichting bieden, vooral in momenten van verdriet en gemis. 
 • Ze dienen regelmatig als een anker, om u te helpen bij het navigeren door de vaak tumultueuze wateren van verdriet.

Ons ervaren team biedt met zorg gemaakte assieraden die zijn ontworpen om een leven lang mee te gaan. Elk stuk dat we creëren, is een eerbetoon aan de onvergetelijke momenten en mensen in ons leven. Want we geloven dat liefde eeuwig is, net als de emotionele waarde van onze assieraden.

saffieren en smaragden
toermalijn

Libelle Ben
gepersonaliseerd met datum

hart hanger geelgoud
gepersonaliseerd met vingerafdruk en zirkonia’s

As bewaren in een sieraad – in het kort

As bewaren in een sieraad is een buitengewone en intieme manier om uw geliefde te herinneren. Het is persoonlijk, symbolisch en kan een positieve invloed hebben op uw rouwproces. Of u nu kiest voor een hanger, armband, ring of oorbel, u kunt er zeker van zijn dat dit sieraad een unieke betekenis zal hebben voor u.

Mocht u vragen hebben over het proces of wilt u meer weten over de verschillende opties, dan sta ik, Juwelier Jos, altijd klaar om u te helpen. We begrijpen dat dit een gevoelig onderwerp is en we gaan dan ook met de grootste zorg en aandacht met uw wensen om.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we een kostbaar eerbetoon aan uw dierbare kunnen creëren.

Spreekt een assieraad u aan?

Maak een afspraak in onze winkel.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.