0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Persoonlijk sieraad –
Unieke juwelen die uw verhaal vertellen

Zou u graag een persoonlijk en gepersonaliseerd sieraad willen laten maken? Een sieraad dat uw stijl, persoonlijkheid en specifieke voorkeuren weergeeft? 

Juwelier Jos, met 40+ jaar ervaring in het ambacht van sieraden maken, is gespecialiseerd in het helpen ontwerpen en in eigen atelier vervaardigen van deze handgemaakte sieraden.

De diepere betekenis van persoonlijke sieraden

Sieraden zijn zeker niet nieuw en worden al eeuwen lang gebruikt om status, stijl, persoonlijkheid en waarden uit te drukken. Een sieraad voegt altijd iets toe aan onze eigen uitstraling en heeft vaak ook sentimentele waarde. Bij Juwelier Jos begrijpen we de diepe betekenis die persoonlijke sieraden kunnen hebben.

Het uitdrukken van uw persoonlijke stijl in een handgemaakt sieraad

De keuze van een sieraad hangt af van wat u wilt weergeven en is nauw verbonden met uw persoonlijke stijl en voorkeuren. Sieraden kunnen subtiel zijn, een statement maken, of iets daartussenin.

Sommigen neigen naar het minimalisme en kiezen voor een eenvoudige, maar toch elegante ring, terwijl anderen kiezen voor opvallende of ongewone sieraden om hun creativiteit en stijl te laten zien.  

Juwelier Jos heeft een brede keuze aan sieraden die zonder enige twijfel alle persoonlijke stijlen aan zullen spreken.

Sentimentele waarde

Elk sieraad heeft sentimentele waarde – De sentimentele waarde betreft de reden achter het sieraad; het familielid van wie u het heeft gekregen of het erfstuk dat al generaties in de familie wordt doorgegeven.

We helpen u graag om dergelijke sentimentele stukken te restaureren of te repareren. We creëren nieuwe sieraden die u voor altijd zult koesteren.

Herinneringen

Voor velen creëren sieraden een krachtige verbinding met hun herinneringen. Zo kan een hanger herinneren aan een plek die u heeft bezocht tijdens uw huwelijksreis, of oorbellen kunnen herinneren aan de geboorte van uw kind. Een erfstuk kan de drager herinneren aan een geliefde ouder of grootouder.  Elk sieraad geeft een bepaald moment, plaats of tijd weer. 

Juwelier Jos is de expert in het omzetten van een herinnering in een tastbaar sieraad. We helpen u graag om het perfecte sieraad te vinden dat bij de herinnering past. 

asbedel roségoud
Goudsmid Jessy soldeert een gouden ring achter haar werkbank

het zetten van edelstenen door de goudsmid

de goudsmid aan het werk

Ontdek de diverse soorten persoonlijke sieraden

Persoonlijke sieraden hebben de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Ze bestaan in verschillende vormen, van naamkettingen tot armbanden met geboortestenen en fotohangers. Wij bij Juwelier Jos bieden een breed scala aan dergelijke artikelen en in dit artikel zullen we de verschillende soorten persoonlijke sieraden verkennen.

Naamkettingen

Een naamketting is altijd uniek en zal een persoonlijk tintje aan uw outfit verlenen. U kunt laten zien wie u bent of u kunt de naam van uw naaste of kind(eren) dicht bij uw hart dragen.
Bij Juwelier Jos kunnen we:

 • De naam of initialen van u of uw geliefde graveren op een bedeltje. 
 • Speciale datums of korte berichten toevoegen voor extra betekenis.
 • De ketting vervaardigen in goud, zilver, of roségoud, afhankelijk van uw voorkeur.

Initialenringen

Initialenringen zijn een andere unieke manier om een stukje personalisatie toe te voegen aan uw sieraden. Deze ringen zijn vaak draagbaar en stijlvol en completeren elke outfit met een persoonlijke touch. Bij Juwelier Jos kunnen we:

 • Ringen maken met een of meerdere initialen
 • Een verscheidenheid aan lettertypes aanbieden die bij uw stijl te passen
 • Extra details toevoegen zoals geboortestenen of kleine symbolen

Armbanden met geboortestenen

De geboortesteen is sterk verbonden met de maand waarin u of uw geliefde geboren is. Een geboortesteen in een armband is zo een mogelijkheid om een speciale persoon te herdenken of een bijzonder cadeau voor een naaste vriend(in). 

Ook de kleuren van de geboortesteen voegen karakter toe aan uw armband. Bij Juwelier Jos helpen we u om:

 • Een mooie edelsteen te selecteren die bij uw geboortemaand hoort
 • De armband aan te passen aan uw maat en voorkeur
 • Unieke details toe te voegen zoals initialen of datums

Fotohangers

Een hanger met een gegraveerde foto is een andere manier of een geliefd persoon of huisdier dicht bij uw hart te dragen.
Bij Juwelier Jos kunnen we:

 • De hanger personaliseren met uw gekozen foto
 • Het ontwerp verder personaliseren met initialen, datums of korte berichten
 • De foto beschermen met een laagje transparant hars voor duurzaamheid

Elk sieraad wordt door onze goudsmeden vakkundig gemaakt en wordt volledig naar uw voorkeuren en wensen aangepast. Aarzelt u niet hierover contact met ons op te nemen. 

Bedelarmband met persoonlijke gravures

Plaatarmband met gravure in eigen handschrift

Het kiezen en ontwerpen van persoonlijke sieraden

De keuze en het ontwerpen van een sieraad is niet altijd makkelijk. Het gaat om het verhaal achter het toekomstige sieraad.
Juwelier Jos zet de verhalen om naar een uniek sieraad dat geen ander zal hebben. Al onze sieraden zijn prachtig ontworpen en worden van hoogwaardige materialen in ons atelier vervaardigd. 

Waar kunt u aan denken als u een persoonlijk sieraad gaat kiezen?

Het kiezen van materialen en stenen

Het verhaal begint bij de keuze van het edelmetaal en de edelstenen 

 • Gouden of zilveren sieraden: u kunt kiezen tussen goud en zilver. Normaal gezien worden onze sieraden vervaardigd van 14 karaat goud. Echter, als u liever een 18 karaat gouden sieraad wilt, is dit zeker mogelijk. Voor een zilveren sieraad gebruiken we sterlingzilver. Bij de overweging wat u kiest aan edelmetaal kan uw huidskleur meespelen.
 • Edelstenen: Elke edelsteen heeft invloed op u of de ontvanger. U kunt uw keuze laten afhangen van de spirituele of emotionele werking van een bepaalde steen. Wilt u niet zo diep gaan, dan kunt u kiezen voor een geboortesteen.

Het toevoegen van persoonlijke details

Het personaliseren van uw sieraad gaat verder dan het kiezen van materialen en stenen. Het gaat ook om het toevoegen van unieke details die het sieraad echt van u maken.

 • Inscripties: Voeg een persoonlijke boodschap, datum of naam toe aan uw sieraad voor een extra speciaal tintje.
 • Speciale symbolen: Overweeg het toevoegen van symbolen die voor u belangrijk zijn, zoals een hart, oneindigheidssymbool of initialen.

Bij Juwelier Jos begrijpen we dat het kiezen en ontwerpen van persoonlijke sieraden een intiem proces is. Ons winkelpersoneel begeleidt u in het keuzeproces, van de keuze van de edelmetalen, de edelstenen en de gravures en verdere persoonlijke details. 

Sieraad graveren bij Juwelier Jos, zoals deze hanger met lasergravure van een vingerafdruk

gravure van een woord
(meerdere lettertypen beschikbaar)

hanger met vingerafdruk

Verzorging en onderhoud van persoonlijke sieraden: tips en adviezen 

Reinigen van sieraden 

Regelmatig reinigen is de eerste stap in het onderhouden van sieraden. Het kan het vuil verwijderen dat zich heeft opgehoopt en uw sieraden hun originele glans teruggeven. De reiniging kan gedaan worden in een sopje met milde zeep.  Gebruikt u een zachte doek voor de reiniging en het afdrogen van uw sieraden.

Hetzelfde geldt voor sieraden met edelstenen. Draagt u extra zorg voor de zettingen van de edelstenen. 

Sieraden opbergen 

 • Bij het opbergen van uw sieraden, zorg er altijd voor dat ze niet met elkaar in contact komen. Metaal kan krassen op het oppervlak maken en edelstenen kunnen loskomen.
 • Bewaar ze in een sieradendoos met verschillende vakjes of koop sieradenzakjes.
 • Vermijd het contact met chemische stoffen zoals parfum, lotion en schoonmaakmiddelen. Draag uw sieraden pas nadat u uw parfum of lotion hebt aangebracht.
 • Neem uw sieraden af tijdens het sporten, zwemmen of andere activiteiten die ze kunnen beschadigen.
 • Laat uw sieraden regelmatig nakijken door een professional. Een goudsmid zal slijtage of kleine schade met het juiste gereedschap vaststellen en repareren. 

Vergeet niet, elke sieraad op maat verdient de beste zorg!

Het geven van persoonlijke sieraden als geschenk

Het kiezen van het perfecte cadeau is niet altijd makkelijk. Ook hier komt het verhaal achter het sieraad weer naar voren. Een dergelijk geschenk is een uitdrukking ban liefde, waardering, vriendschap of een mijlpaal in het leven van u als gever en de ontvanger. 

Het kiezen van persoonlijke sieraden

Het succes van het geven van persoonlijke sieraden ligt in de doordachte keuze van het juiste sieraad voor de ontvanger. 

 • Ken de ontvanger: Kent u de smaak van de ontvanger wat betreft het soort sieraden dat ze graag dragen? Gaan ze voor subtiele stukken of maken ze liever een statement? 
 • Ken hun stijl: Als het een goede vriend(in)  is, zou u hun sieradendoos kunnen inspecteren of foto’s van hen bekijken om een idee te krijgen van wat ze leuk vinden.
 • Voeg een persoonlijk element toe: Een gepersonaliseerde touch zoals initialen, geboortesteen of een betekenisvol symbool kan het geschenk extra speciaal maken. 

Hoe te verpakken en te presenteren

De presentatie van uw geschenk kan even belangrijk zijn als het gekozen sieraad zelf. De presentatie maakt het proces af. 

Prachtige verpakking: Een apart sieradendoosje van hoge kwaliteit zal de schoonheid van het sieraad benadrukken. 

Persoonlijk bericht: Voeg een handgeschreven notitie toe dat uitlegt waarom u dat specifieke stuk hebt gekozen. Het hoeft geen roman te zijn, een paar betekenisvolle zinnen kunnen al veel impact hebben.

Geef het persoonlijk: Als het mogelijk is, geef het cadeau dan persoonlijk. Dit maakt het nog specialer voor zowel gever als ontvanger.

Een persoonlijk en gepersonaliseerd geschenk is een mooie en bijzonder manier om uw gevoelens voor de ontvanger uit te drukken. Juwelier Jos en het winkelpersoneel hopen dit hele proces zo eenvoudig en plezier mogelijk te maken voor u. 

Persoonlijk sieraad – in het kort

Een persoonlijk sieraad uitkiezen, voor uzelf of voor een ander, is niet eenvoudig. Het bijzondere is dat u uw persoonlijke stijl en het verhaal achter het sieraad kunt uiten. 

Alle sieraden, of het nu een ring, ketting of armband is, hebben hun eigen manier om betekenis, herinnering en emotie weer te geven. Het gaat om het vinden van sieraden die bij u passen en die u of de ontvanger graag dragen.

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen of twijfels? Aarzelt u niet om contact op te nemen. Ons winkelpersoneel staat altijd voor u klaar om het juiste sieraad te vinden. 

Kiest u voor kleur of betekenis?

geelgouden zegelring met initialen

Wilt u graag een persoonlijk sieraad kopen of laten maken?

Maak een afspraak in onze winkel.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.