0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Gouden ring laten maken –

Creëer vandaag nog uw droomring!

Het fascinerende proces van een gouden ring laten maken

We laten u in deze blog zien hoe een eenvoudige grondstof zoals goud veranderd in een gouden ring op maat. Een sprankelend sieraad, waarvan we hopen, dat het liefde, vreugde en een bijzonder verhaal weergeeft. 

Gesprek en ontwerp

Het proces begint al lang voordat het goud zelfs maar wordt aangeraakt. Tijdens het gesprek met onze goudsmid vertelt u hem de reden voor uw gouden ring, het mooie verhaal erachter, en geeft u uw voorkeur aan voor het edelmetaal en uw persoonlijke smaak en stijl. 

Alles bij elkaar zal dat de inspiratie zijn voor uw eigen en unieke sieraad.

Na het gesprek met onze goudsmid, zal hij, na een eerste schets, deze schets digitaal overbrengen in een 3D programma. Zo krijgt u al een goed idee hoe uw gouden ring eruit zal gaan zien. Eventuele veranderingen kunnen op dit moment doorgegeven en uitgevoerd worden. 

Pas nadat u tevreden bent en akkoord bent gegaan met het ontwerp, zullen we uw ring gaan vervaardigen.  

Voorbereiding van het goud

Na goedkeuring van het ontwerp begint het daadwerkelijke vakmanschap van het vormen van goud in uw ring.

 • Goud in zijn ruwe vorm wordt gesmolten bij hoge temperaturen.
 • Het wordt vervolgens in de gewenste vorm gegoten volgens het overeengekomen ontwerp, een proces dat bekend staat als goudgieten. 
 • Na het gieten wordt de ring gekoeld en gehard, klaar voor verdere verfijning.

Verfijning en polijsten

Zodra de ring zijn basisvorm heeft gekregen, begint het proces van verfijnen.

 • Eerst worden eventuele oneffenheden of overtollig materiaal voorzichtig verwijderd.
 • Daarna wordt de ring gepolijst en verder zo afgewerkt zodat hij de glans heeft die nodig is. Het polijsten is een kunst dat met vaste hand en een scherp oog voor detail door onze goudsmeden wordt uitgevoerd. 

Zetten van de edelstenen

Het zetten van edelstenen is een kunst op zich.

De edelsteen of edelstenen die u voor uw ontwerp heeft gekozen worden geplaatst in uw ring. Elke steen wordt met de hand geplaatst en vastgezet op de juiste manier.

Het resultaat van dit proces zal een unieke, persoonlijk en gepersonaliseerde gouden ring zijn. Uw idee is door onze goudsmid omgezet naar een tastbaar en draagbaar sieraad. De ring zal een blijvende herinnering zijn aan een speciale gelegenheid, idee, wens of persoon. 

Elk sieraad en dus ook elke gouden ring wordt zorgvuldig en ambachtelijk door onze goudsmeden in ons atelier vervaardigd. 

asbedel roségoud
asbedel witgoud

geelgouden ring met oranje saffier
(eigen ontwerp)

Blauwe seylon saffier met
6 briljante, witgoud

Wat zijn de voordelen van een op maat gemaakte gouden ring

We hopen dat we uw interesse hebben gewekt om een gouden ring te laten maken. 

Het heeft als voordeel dat de ring perfect is aangepast op uw ideeën, wensen en voorkeuren. Het zal ook uw verhaal of de reden achter deze ring precies weergeven.

We zetten nog wat voordelen voor het op maat laten maken van een gouden ring voor u op een rijtje:

Een uniek ontwerp

Het allergrootste voordeel van het op maat laten maken van een gouden ring is zonder enige twijfel de exclusiviteit van uw ring. Er zal geen enkele ring zoals die van u bestaan.

Tijdens het gesprek met een van onze goudsmeden zult de volledige controle over het ontwerpproces hebben. U kunt elk detail van de ring bepalen: breedte, dikte, edelstenen of eventuele andere elementen toevoegen. Dit zou een geboortesteen, initialen of een gravure in het handschrift van een geliefd persoon kunnen zijn. Uw fantasie geeft de grenzen aan.

Goud van hoge kwaliteit

Bij Juwelier Jos werken we standaard met 14 karaat goud en omdat het productieproces in eigen atelier wordt doorlopen kunnen we de kwaliteit van uw gouden ring garanderen. 

Doordat het geen sieraad is van de lopende band maar een handgemaakt sieraad zal de duurzaamheid hoger zijn. Bij Juwelier Jos zijn we trots op ons ambacht en we gebruiken alleen hoogwaardige materialen.

Buitengewone waarde

Tenslotte zal een op maat gemaakte gouden ring een bijzondere en buitengewone waarde hebben door het verhaal achter uw sieraad. De emotionele waarde van een op maat gemaakte gouden ring is misschien nog belangrijker en waardevoller dan de waarde van het goud en de edelstenen waarvan de ring gemaakt is.

Fijngoud, de basis voor uw unieke ring

gouden trouwringen voor hem en haar

Hoe kiest u een uniek ontwerp voor een gouden ring?

Bij Juwelier Jos weten we dat het kiezen van een uniek ontwerp voor een gouden ring een intiem en persoonlijk proces is. Misschien wilt u een speciale gelegenheid vastleggen of een aandenken laten maken dat generaties lang meegaat. 

Welke reden u ook heeft, we zijn er om u te helpen het perfecte ontwerp te vinden. Hier zijn enkele tips om u te begeleiden bij het kiezen van een ontwerp voor een unieke gouden ring.

Denk na over uw persoonlijke stijl

Elke persoon heeft een unieke stijl die tot uiting komt in de sieraden die ze kiest. Overweeg wat uw persoonlijke smaak reflecteert. 

Bent u eerder iemand die graag opvalt door bijzondere en grote sieraden, of bent u eerder wat ingetogen en houdt u meer van subtiele, klassieke ontwerpen? 

We geven u een paar richtlijnen om rekening mee te houden: 

 • Bij en minimalistische stijl kiest u het best voor een eenvoudig en elegant ontwerp met een enkele diamant of edelsteen.
 • Als u houdt van vintage of antieke stijlen, zoek dan naar gouden ringen met gedetailleerde gravures en complexe ontwerpen.
 • Voor een moderne uitstraling, overweeg dan geometrische vormen of ringen met ongewone instellingen.

Aanpassen aan uw behoeften

Bedenk hoe u van plan bent de ring te gebruiken. Is het voor een speciale gelegenheid zoals een verloving of een verjaardag? Of wilt u de ring dagelijks dragen? 

Wilt u uw ring dagelijks dragen is het beter een minder kwetsbaar ontwerp te kiezen.

Kies de juiste edelsteen

De edelsteen is een belangrijk onderdeel van uw ring en zal het eerste zijn wat men ziet. Overweegt u welke edelsteen en welke kleur het best bij u, uw persoonlijkheid of de gelegenheid past. 

Een andere overweging kan zijn welke kleur bij uw huidskleur past of welke edelsteen een bijzondere betekenis voor u heeft. Verder kunt u denken aan de hardheid van de edelsteen, zeker als u van plan bent de ring dagelijks te dragen.

Bij Juwelier Jos kunt u een breed scala aan unieke ontwerpen voor gouden ringen verwachten.

toermalijn

de eerste schets

Welke edelsteen heeft uw voorkeur?

Hoe kan ik een op maat gemaakte gouden ring het best onderhouden?

Een gouden ring laten maken is een bijzondere ervaring. Het gaat niet alleen om de materiële waarde, maar zeker ook een emotionele waarde. 

De verzorging van uw speciale ring is daarom belangrijk. We geven u enkele tips zodat uw ring zijn glans en schoonheid behoudt. 

Regelmatig reinigen

Het schoonhouden van uw gouden ring is essentieel voor het behoud van zijn glans. 

 • Maak een zachte doek nat met warm water en een beetje milde zeep. Wrijf voorzichtig over de ring om vuil en vet te verwijderen.
 • Spoel de ring af onder stromend lauw water en droog deze onmiddellijk met een andere zachte doek.
 • Poets uw ring ten minste eenmaal per maand voor het beste resultaat.

Jaarlijkse inspectie door de juwelier

Zeker als u uw ring dagelijks draagt, kan het gebeuren dat hij slijt of andere kleine beschadigingen oploopt. Juwelier Jos geeft daarom als advies dat u uw ring eens per jaar laat controleren. Hij zal kleine gebreken ontdekken die u mogelijk over het hoofd ziet.

Juwelier Jos biedt deze inspectiedienst aan en kan ook kleine reparaties uitvoeren om ervoor te zorgen dat uw ring in topvorm blijft.

Regelmatig polijsten 

Goud kan zijn glans verliezen na verloop van tijd. Het regelmatig polijsten van uw ring kan helpen de glans te behouden.

Een juwelier kan uw ring professioneel polijsten, maar u kunt ook speciale poetsdoekjes kopen en de ring zelf thuis polijsten. 

Polijst uw ring minimaal een keer per kwartaal om zijn glans te behouden. 

Het vermijden van schadelijke stoffen 

Bepaalde stoffen kunnen goud beschadigen. Het is het beste om uw gouden ring te vermijden met deze stoffen.

 • Verwijder uw ring voordat u met chemicaliën werkt.
 • Vermijd contact met make-up, parfum en lotions. Deze stoffen kunnen een laag vuil op het goud achterlaten en ervoor zorgen dat het er doffer uitziet.
 • Draag uw ring niet tijdens het sporten of andere intensieve fysieke activiteiten. Dit kan krassen en andere schade veroorzaken.

Bij Juwelier Jos willen we dat u blijft genieten van uw gouden ring. Heeft u nog andere vragen betreffende onderhoud van uw sieraden? Komt u rustig langs in onze winkel of neem contact met ons op.

Uw gouden droomring laten maken

Juwelier Jos en zijn goudsmeden zouden graag uw gouden droomring tot leven willen brengen. We werken graag met onze klanten samen om het idee om te zetten naar een bijzonder ontwerp en eindproduct. 

Kiest u voor een modern, klassiek, of uniek ontwerp? Mogen we uw idee omzetten naar een unieke gouden ring? 

We gaan ervan uit dat we uw verwachtingen kunnen overtreffen. Tot gauw ziens in onze winkel in Gouda. 

witgouden ring met smaragd

geelgouden zegelring met familiewapen

Wilt u graag een gouden ring laten maken?

Maak een afspraak in onze winkel.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.