0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Zelf uw eigen oorbellen ontwerpen

Uw unieke stijl voor elke gelegenheid

Oorbellen zijn al eeuwenlang een geliefd accessoire bij vrouwen en mannen over de hele wereld. Ze zijn niet alleen een manier om uw outfit te completeren, maar ook een manier om uw persoonlijke stijl en smaak uit te drukken. 

Het zelf ontwerpen van oorbellen biedt een unieke kans om uw creativiteit te uiten en een accessoire te bedenken en te laten vervaardigen dat perfect bij u past. Een uniek sieraad laten ontwerpen is bijzonder en persoonlijk.

In deze blog zullen we wat dieper ingaan op de redenen waarom het ontwerpen van uw eigen oorbellen een geweldige optie is.

Geschiedenis van oorbellen:

Oorbellen hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid (zo’n 3000 jaar voor Christus al). 

Ze werden gedragen als een herkenningssymbool van vreemden. Zo kon iedereen direct zien waar een persoon vandaan kwam. Er was tijdens de middeleeuwen een periode dat er weinig oorbellen gedragen werden omdat de enorme pruiken in de weg zaten. Toen de haarstijl veranderde kwamen de oorbellen weer terug.

Vanaf 1900 evolueerden oorbellen tot een modeaccessoire dat door mensen van alle achtergronden werd gedragen. Door zelf uw oorbellen te ontwerpen, kunt u een moderne draai geven aan deze eeuwenoude traditie en uw eigen unieke stijl uiten in uw sieraden.

Asoorbellen in roségoud in de vorm van een klaver vier bloem met witte zirkonia in midden op witte grote marmeren steen met zalm bloemblaadjes overal rondom.
Geelgouden bloem oorbellen met 4 blaadjes en rode steen in het midden op zwarte achtergrond.

Voordeel van het zelf ontwerpen van uw oorbellen

Net zo als bij het zelf ontwerpen van trouwringen, ringen, kettingen of armbanden is er een enorme overvloed aan keuzemogelijkheden. 

U kunt experimenteren met verschillende edelmetalen, kleuren, vormen en stijlen om een accessoire te creëren dat echt uniek is. Of u nu kiest voor subtiele knopjes, opvallende hangers of delicate oorringen hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de gelegenheid waarvoor u de oorbellen wilt dragen. 

Door uw eigen oorbellen te ontwerpen, bent u niet meer beperkt tot de selectie die winkels aanbieden, maar kunt u uw creativiteit en fantasie de vrije loop laten.

Outfit en persoonlijke smaak

Oorbellen zijn een geweldige manier om uw outfit te accentueren of aan te vullen en uw persoonlijke stijl te laten zien. Als u zelf uw eigen oorbellen ontwerpt, kunt u ervoor zorgen dat ze perfect passen bij uw favoriete kledingstukken. 

Of u nu een casual look wilt creëren voor overdag of een elegante uitstraling zoekt voor een bijzondere avond uit, zelfontworpen oorbellen geven de mogelijkheid om uw stijl op een unieke manier te benadrukken.

Bijzondere gelegenheden

Een andere reden om uw eigen oorbellen te ontwerpen is dat u ze kunt aanpassen aan een bijzondere gelegenheid. 

U kunt hierbij denken aan een bruiloft, een gala-avond of een verjaardagsfeestje. Door zelf uw oorbellen te ontwerpen, kunt u een accessoire dragen dat niet alleen perfect bij de gelegenheid past, maar ook een persoonlijke betekenis en verhaal heeft. 

En wat is leuker om te zeggen dat u uw oorbellen zelf heeft ontworpen?

Geelgouden oorbellen in de vorm van een omtrek van een uil waar je doorheen kan kijken, zittend op groene schaal.

Hoe gaat het zelf ontwerpen van oorbellen in zijn werk?

  • Het idee voor een ontwerp. Hier begint alles mee. U heeft misschien iets moois gezien, maar het is net niet wat u zoekt of u heeft een erfstuk gekregen waar u iets mee wilt doen.
  • Onze goudsmid zal uw idee met u bespreken en op papier zetten in een schets. Zo krijgt u al een visuele indruk hoe de oorbellen gaan worden.
  • De schets wordt overgezet in een 3D programma. Zo kan onze goudsmid zien of uw idee realiseerbaar is en hij kan berekenen wat er aan materiaal nodig is.
  • Na akkoord wordt de 3D-tekening omgezet in een wasmodel en wordt er een mal gevormd. In de mal worden uw oorbellen in het edelmetaal gegoten dat u heeft uitgekozen.
  • Daarna worden de oorbellen afgewerkt en worden de edelstenen geplaatst (als u hiervoor heeft gekozen).
  • Als laatste wordt de gravering geplaatst (ook als u hiervoor heeft gekozen). Met de huidige lasertechnologie zijn er bijzondere gravures mogelijk. Ons winkelpersoneel kan u hierover uitgebreid informeren.

Heeft u zin gekregen om uw oorbellen zelf te ontwerpen? Aarzelt u niet en maakt u een afspraak met een van onze goudsmeden. U bent van harte welkom in onze winkel in Gouda. 

In onze serie artikelen “van idee tot sieraad” kunt u in detail lezen hoe het ontwerpen van een sieraad in zijn werk gaat en een prachtig sieraad tot leven komt.

Waaier oorbellen zilver met blauwe stenen hangend aan tak met pluimen op achtergrond.
Geelgouden doortrek oorbellen met klaver vier onderaan met blauwe diamant op witte ondergrond met groen blad rechtsonder en linksboven.

Wat zijn de kosten van zelf ontworpen oorbellen?

We beloven u dat u voor elke prijs prachtige oorbellen kunt krijgen – en dat menen we echt! 

Dit betekent echter niet dat u elke set oorbellen voor elke prijs kunt krijgen. U zult rekening moeten houden met uw prioriteiten, eventuele alternatieven en uw budget.

De taak van Juwelier Jos om u te helpen de beste manier te vinden om zo dicht mogelijk bij uw idee te blijven en tegelijkertijd zo dicht mogelijk bij uw budget te blijven. 

Lukt dit niet, dan zullen we samen met u de verschillende mogelijkheden bekijken. We zullen u de prijs geven van wat u werkelijk wilt en we zullen u ideeën geven om een identieke look te bereiken binnen uw budget. U kunt hierbij denken aan alternatieve soorten diamanten of andere edelstenen. Zo kunt u de juiste keuze maken tussen dat wat u wilt en dat wat binnen uw budget valt. 

Wist u dat het ook mogelijk is om bij ons een ketting zelf te ontwerpen en een armband zelf te ontwerpen? U kunt zelfs een bijpassende set laten ontwerpen als u dat zou willen. Maak hieronder een afspraak om samen met één van onze goudsmeden alle mogelijkheden omtrent een zelf ontworpen sieraad te bespreken.

Kom langs bij Juwelier Jos en ontwerp uw eigen oorbellen

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.