0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Zelf uw unieke ketting ontwerpen

Een statement

Sieraden op zich zijn al een statement. Ze laten zien hoe u bent als persoon, wat voor stijl u heeft en kunnen uw outfit en lichaam op de juiste manier accentueren.

Er is een enorme keuze in de wereld aan kettingen. Van het kleinste winkeltje tot de grootste zaak – overal worden kettingen aangeboden. En natuurlijk mogen we het internet ook niet vergeten.

Wilt u een unieke ketting die uw persoonlijkheid weergeeft?

We dagen u uit zelf uw ketting te ontwerpen!

Uiteraard doet u dit niet alleen, onze goudsmeden staan u bij met al hun ervaring, vakmanschap en kennis om een bijzonder sieraad te creëren.

Alles begint echter bij u!

Heeft u er wel eens over nagedacht om een zelf ketting te ontwerpen? Niet zo’n eenvoudige met alleen kraaltjes – maar echt iets bijzonders.

Misschien bent u wel eens gaan rond kijken voor een ketting die bij een bepaalde outfit moest passen of die u nodig had voor een speciale gelegenheid. Ondanks de zoektocht heeft u niets gevonden, maar wel veel ideeën opgedaan.

We helpen u uw ideeën om te zetten naar een prachtige, bijzondere en zeer persoonlijke ketting of kettingen. U bent zeker niet beperkt om maar een enkele ketting te ontwerpen. Het kan natuurlijk ook een set zijn die samen of apart gedragen kunnen worden.

Zilveren gourmet collier met plaat en gravure in chinese tekens op bruine stenen ondergrond.
Geelgouden adelaar in 3D als hanger aan collier, vastgehouden aan 2 oogjes aan vleugels op blauwe ondergrond.

Wat heeft u nodig om uw ketting te ontwerpen?

 • Allereerst inspiratie
  Laat u zich inspireren door de natuur, uw reizen, tijdschriften, modeshows of komt u eens langs in onze winkel. Gaat u eens browsen op het internet en schrijft u op wat u allemaal mooi vind. Denkt u na over de dingen die zeker niet wilt in uw ketting. Dit kan namelijk net zo belangrijk zijn als te weten wat u wel wilt.
 • Denkt u na over de materialen die u wilt gebruiken
  U kunt kiezen uit verschillende edelmetalen zoals goud, zilver of platinum. Wilt u een of meerdere edelstenen? Welke kleur mogen de edelstenen hebben? Wilt u een edelsteen die bij een bepaald sterrenbeeld past of een helende werking hebben?  Wilt u uw ketting laten graveren of wilt u misschien wat as van een overleden dierbare persoon laten verwerken in de ketting of hanger?
 • Vorm
  Welke vorm spreekt u aan? Houdt u van een vierkante hanger of liever een ronde of een andere vorm? Wilt u een glad oppervlak of toch liever een patroon op de hanger of in de ketting?
 • Stijl
  Welke stijl heeft uw voorkeur? Gaat u voor klassiek en elegant met bijvoorbeeld parels of diamanten of houdt u van casual en bont met veel kleuren?
 • Het verhaal achter de ketting
  Vraagt u zich af waarom u zelf uw ketting wilt ontwerpen? Wilt u de ketting voor uw 25 jarige trouwdag, de geboorte van uw kind of kleinkind, als herinnering aan een persoon die er niet meer is, wilt u een steen verwerken die een bepaalde uitstraling heeft, of gewoon zo, omdat u het leuk vindt.
 • Ketting en hanger
  Als u de hanger zelf ontwerpt heeft deze een mooie ketting nodig om te schitteren. Ons winkelpersoneel kan u uitgebreid informeren over de verschillende kettingen die verkrijgbaar zijn. Van heel fijn tot stoer. Ook hierin is er veel keuze.
  Behalve de typische gouden en zilveren kettingen kunt u uiteraard ook kiezen voor leer, zijde of andere materialen.

Als u hierover heeft nagedacht en u heeft een beeld voor ogen, nodigen we u uit om een afspraak te maken met één van onze goudsmeden. 

Samen met de goudsmid zult u tot een ontwerp komen dat volledig aansluit bij uw idee van het perfecte sieraad voor die speciale gelegenheid of outfit.

In ons atelier zullen we het ontwerp verder uitwerken en vervaardigen. Elke stap wordt bij ons in huis gedaan. Als u uw ketting eenmaal in huis hebt, kunt u vol trots zeggen dat u het zelf hebt ontworpen. Een uniek sieraad voor een uniek persoon.

Witgouden collier met structuur en bijpassende klapcreolen op zwarte, fluwelen ondergrond.

Wat zijn de kosten van een zelf ontworpen ketting?

We beloven u dat u voor elke prijs een prachtige ketting kunt krijgen – en dat menen we echt!

Dit betekent echter niet dat u elke ketting voor elke prijs kunt krijgen. U zult rekening moeten houden met uw prioriteiten, eventuele alternatieven en uw budget.

De taak van Juwelier Jos om u te helpen de beste manier te vinden om zo dicht mogelijk bij uw droomketting te komen en tegelijkertijd zo dicht mogelijk bij uw budget te blijven.

Lukt dit niet, dan zullen we samen met u de verschillende mogelijkheden bekijken. We zullen u de prijs geven van wat u werkelijk wilt en we zullen u ideeën geven om een identieke look te bereiken binnen uw budget.

Zo kunt u de juiste keuze maken tussen dat wat u wilt en dat wat binnen uw budget valt.

Wist u dat het ook mogelijk is om bij ons een ring zelf te ontwerpen en een armband zelf te ontwerpen? U kunt zelfs een bijpassende set laten ontwerpen als u dat zou willen. Maak hieronder een afspraak om samen met één van onze goudsmeden alle mogelijkheden omtrent een zelf ontworpen sieraad te bespreken.

Geelgouden 3D hanger in vorm van roos ingezwart in randen aan goud gourmet collier op stenen ondergrond met gedroogde gele bloemen ernaast.
Collier wordt gesoldeerd in Edelsmederij Jos boven werkbank met hete, blauwe vlam en vastgehouden door pincet.

Kom langs bij Juwelier Jos en ontwerp uw eigen ketting

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.