0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Zelf uw eigen ring ontwerpen

Ontwerp uw eigen unieke ring: een bijzonder cadeau

Het creëren van een bijzondere ring is een geweldige manier om uw creatieve kant te uiten en een bijzonder cadeau te creëren voor vrienden of uw partner. 

Het maakt niet uit of u alleen een liefhebber bent van sieraden of dat u iets unieks en bijzonders wilt laten maken voor een dierbare vriend of vriendin, het zelf ontwerpen van een ring of een set ringen is een verrassend en buitengewoon proces. 

U kunt de grenzen van uw fantasie testen en Juwelier Jos zal u helpen om uw fantasie tot werkelijkheid te brengen. 

Geelgouden ring 4 banden met opengewerkte structuur, eigen bruine steen van klant in verwerkt op glazen ondergrond, bruine stenen rondom ring en met lichtstralen op achtergrond.
Zelf ontworpen asring roségoud met 2 honden op kop, grove structuur met witte stenen eromheen en zwarte onder- en achtergrond.

Waaraan moet u denken bij het zelf ontwerpen van een ring?


Fantasie

U kunt spelen met verschillende vormen, edelmetalen en edelstenen om een ring of ringen te creëren die perfect bij u of bij de ontvanger van de ring past. U kunt rekening houden met smaak, stijl, persoonlijke voorkeuren, de helende werking van edelstenen of een kleurenthema.
U kunt kiezen voor minimalistisch (less is more) met strakke lijnen of voor een opvallende creatie met een interessant lijnenspel en gekleurde edelstenen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Personalisatie

Een ring door u zelf ontworpen is uniek en persoonlijk. U heeft rekening gehouden met de persoonlijkheid van de drager door de keuze van edelmetalen en edelstenen aan hem of haar aan te passen. Toch is het mogelijk om uw ring of ringen nog verder te personaliseren.
Met de lasertechniek van tegenwoordig is het mogelijk de ongewoonste oppervlakken te graveren. Een gravure kan zo op de zijkant van een brede ring staan, of bij een zegelring kan een tekst in het handschrift van uzelf gezet worden. U zit niet langer vast aan alleen een gravure met een naam en datum aan de binnenkant van de ring.
Wat u ook kiest, de personalisatie geeft nog meer betekenis aan uw cadeau.


Een experiment met verschillende materialen

Als u zelf uw ring ontwerpt, heeft u de vrijheid om te experimenteren met verschillende materialen. U kunt hierbij denken aan hout, keramiek of zelfs gerecyclede materialen. U kunt deze laten verwerken in de traditionele edelmetalen zoals goud en zilver.


Wie werkt uw idee uit en maakt het werkelijkheid?

Bij Juwelier Jos zijn we specialisten in het uitwerken en vervaardigen van bijzondere sieraden. We brengen uw visie tot leven.
Onze professionele edelsmeden hebben de kennis en het vakmanschap en samen bijna 100 jaar ervaring om uw ideeën om te zetten in een prachtige en unieke ring. Onze serie artikelen “van idee tot sieraad”  leggen in detail uit welke stappen uw ring doorloopt, voordat hij om uw vinger zit.

Witgouden grote ring met rode smaragd op marmeren ondergrond.

Waarom ontwerpt u zelf een ring?

Er zijn vele redenen waarom u zelf een ring wilt ontwerpen. Een daarvan is dat u al lang op zoek bent naar iets bijzonders, maar het nog niet bent tegengekomen.
Een andere reden kan zijn dat u een speciaal gebaar wilt doen naar een geliefd persoon – juist omdat die persoon zo belangrijk voor u is.
Misschien heeft u zelfs een ring of een ander sieraad geërfd en wilt u dit een tweede leven geven. 

Achter het idee zelf een ring te ontwerpen ligt een verhaal. Elk sieraad heeft zo’n verhaal en het is het verhaal dat een ring of welk ander sieraad dan ook zo speciaal maakt. Niet alleen voor de drager, maar ook voor de gever. 

Nieuwsgierig geworden? Heeft u al een idee? 

We horen het graag van u en gaan de uitdaging aan! Maakt u een afspraak met een van onze goudsmeden en roept u dit unieke sieraad tot leven. 

Zegelring zilver zelf ontworpen door klant met eigen, paarse Lapis Lazuli steen.
Set zelf ontworpen zilveren ringen met open gevlochten patroon op effen grijze ondergrond en zwarte achtergrond.

Wat zijn de kosten van een zelf ontworpen ring?

We beloven u dat u voor elke prijs een prachtige ring kunt krijgen! 

Dit betekent echter niet dat u elke ring voor elke prijs kunt krijgen. U zult rekening moeten houden met uw prioriteiten, eventuele alternatieven en uw budget.

De taak van Juwelier Jos om u te helpen de beste manier te vinden om zo dicht mogelijk bij uw idee te blijven en tegelijkertijd zo dicht mogelijk bij uw budget te blijven. 

Lukt dit niet, dan zullen we samen met u de verschillende mogelijkheden bekijken. We zullen u de prijs geven van wat u werkelijk wilt en we zullen u ideeën geven om een identieke look te bereiken binnen uw budget. U kunt hierbij denken aan alternatieve soorten diamanten of andere edelstenen.

Zo kunt u de juiste keuze maken tussen dat wat u wilt en dat wat binnen uw budget valt. 

Wist u dat het ook mogelijk is om bij ons een oorbellen zelf te ontwerpen? U kunt zelfs een bijpassende set laten ontwerpen als u dat zou willen. Maak hierboven een afspraak om samen met één van onze goudsmeden alle mogelijkheden omtrent een zelf ontworpen sieraad te bespreken.

Set geelgouden ringen smal en rond met 3 grote briljanten in damesring in solitair zetting op zwarte steentjes ondergrond en grijze rots achtergrond.

Een set geelgouden trouwringen waarvan de damesring met 3 briljant geslepen diamanten is gezet.

Witgouden combi ring met topaas in solitair zetting. Ringen kunnen uit elkaar gedragen worden, zowel los als in elkaar op glanzende grijze ondergrond en blauwe lint achtergrond

Set witgouden combi-ringen, met topaas in solitair zetting, die zowel samen als apart gedragen kunnen worden.

Kom langs bij Juwelier Jos en ontwerp uw eigen ring

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.