0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Horlogemaker Den Haag –
Sinds jaar en dag betrouwbaar vakmanschap

Vraagt u zich af waar u in Den Haag terecht kan voor hoogwaardige horlogereparatie? Juwelier Jos, uw betrouwbare horlogemaker, biedt de perfecte oplossing. Met meerdere decennia aan ervaring, hebben we de expertise in huis om uw kostbare horloges weer tot leven te brengen. 

De rijke geschiedenis van horlogemakers in Den Haag

Veel van ons kennen Den Haag als de stad van politiek en koninklijke geschiedenis, maar er is meer dan dat. Den Haag heeft ook een rijke geschiedenis op het gebied van vakmanschap, met name van horlogemakers. Als horloge reparateur heeft Juwelier Jos een passie voor deze geschiedenis en wil deze met u delen. Laten we samen duiken in het fascinerende verhaal van horlogemakers in Den Haag.

Ontstaan van horlogemakers in Den Haag

Horlogemakers zijn van oudsher een gevestigd ambacht in Den Haag. In het begin van de 17de eeuw begonnen de eerste horlogemakers zich hier te vestigen. In 1614 werd de eerste gilde van uurwerkmakers opgericht in Den Haag. Deze gilde stelde strikte regels op voor het vervaardigen van horloges om de kwaliteit en vakmanschap te verzekeren.

De aanwezigheid van het koninklijk hof in Den Haag trok een groot aantal ambachtslieden aan, waaronder ook horlogemakers. Ze handwerkten verfijnde en luxe horloges voor de hoge adel.

Bekende Haagse horlogemakers

Door de eeuwen heen heeft Den Haag verschillende bekende horlogemakers gehuisvest:

 • Jacobus van Wijck was in de 18de eeuw een van de bekendste horlogemakers van Den Haag. Zijn unieke ontwerpen waren beroemd en werden bewaard voor later generaties.
 • Leendert Hanneman leverde in de 19de eeuw een grote bijdrage aan de Haagse horloge traditie. Zijn nauwkeurig gefabriceerde zakhorloges waren geliefd bij de inwoners van de stad.

Horlogemakers in het moderne Den Haag

Het ambacht van horlogemaker blijft tot op de dag van vandaag voortbestaan in Den Haag. Juwelier Jos, gevestigd in Gouda, erkent en waardeert deze decennia oude traditie.

 • Bij het repareren van horloges volgen we de oude methoden en technieken die zijn overgeleverd door generaties van Haagse horlogemakers.
 • We streven ernaar om de traditie en het vakmanschap van horlogereparatie in Den Haag in stand te houden.

De geschiedenis van horlogemakers in Den Haag vertelt een verhaal van vakmanschap, precisie en traditie. Laten we dit erfgoed samen bewaren. Juwelier Jos staat klaar om u te helpen bij elke horlogereparatie. 

Het mechanisme van een horloge uurwerk.
Een uurwerk van een horloge waarbij een onderdeel vervangen wordt.

Het belang van een betrouwbare horlogemaker in Den Haag

Juwelier Jos begrijpt hoe dierbaar een horloge kan zijn. Of het nu een erfstuk is of een kostbare aankoop die een speciaal moment in uw leven markeert, ieder horloge heeft zijn eigen verhaal en verdient het beste onderhoud. We leggen u het belang uit van het hebben van een betrouwbare horlogemaker in Den Haag.

Kwaliteit en zorgvuldigheid

 • Vakkennis: Een betrouwbare horlogemaker heeft uitgebreide kennis van en ervaring met uiteenlopende horlogemodellen en merken. Bij Juwelier Jos worden uw kostbare horloges alleen door deskundige handen aangeraakt.
 • Hoogwaardige onderdelen: Een goede horlogemaker maakt alleen gebruik van hoogwaardige onderdelen voor vervangingen en reparaties. De horlogemakers van Juwelier Jos zorgen ervoor dat uw horloge efficiënt en nauwkeurig blijft werken.
 • Zorgvuldige hantering: Horloges zijn complexe, delicate mechanismen die de nodige zorg verlangen. Juwelier Jos garandeert de beste en zorgvuldigste behandeling van uw horloge tijdens elk onderhoud of elke reparatie.

Betrouwbaarheid en communicatie

 • Heldere communicatie: Een betrouwbare horlogemaker is altijd duidelijk over welke reparatie uw horloge nodig heeft, de kosten van de service en de duur ervan. Juwelier Jos houdt u op de hoogte van elke stap in het proces.
 • Eerlijkheid over prijzen: Onduidelijkheid over tarieven kan leiden tot onaangename verrassingen. Juwelier Jos biedt duidelijkheid vooraf over de kosten van het werk.
 • Service en garantie na reparatie: Een goede horlogemaker biedt garantie op uitgevoerde diensten. Juwelier Jos staat achter de kwaliteit van het werk en biedt een garantie op alle uitgevoerde reparaties. 

Juwelier Jos biedt de beste service en onderhoud voor uw horloge. Het is een geruststelling te weten dat uw horloge bij ons on goede handen is. Heeft u een horloge dat onderhoud of een reparatie nodig heeft? Brengt u het vandaag nog bij ons langs. 

Horlogemaker repareert een Christian Dior uurwerk met witte handschoenen aan.

Het kiezen van de juiste horlogemaker in Den Haag

Om ervoor te zorgen dat u de beste keuze maakt en de juiste horlogemaker vindt, geven we u een korte gids over hoe een horlogemaker in Den Haag te vinden. 

Reputatie en ervaring

Een belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste horlogemaker is de reputatie en ervaring. Hoewel elke horlogereparateur verschillend is, zijn reputatie en ervaring vaak een goede indicatie van de kwaliteit van hun werk. Overweeg zaken zoals:

 • Heeft de horlogemaker positieve online reviews?
 • Hoeveel jaren ervaring heeft de horlogemaker?
 • Is de horlogemaker gecertificeerd of aangesloten bij professionele organisaties?

Serviceaanbod

Daarna kunt u kijken naar de aangeboden diensten van de horlogereparateur. Niet alle horlogemakers kunnen bijvoorbeeld complexe bewegingen repareren of hebben de mogelijkheid om vintage horloges te onderhouden. U wilt zeker zijn dat de horlogemaker diensten aanbiedt die aansluiten bij uw specifieke behoeften. Vragen die u zou moeten stellen zijn:

 • Welke reparatiediensten biedt de horlogemaker aan?
 • Kunt u ook terecht voor het repareren of onderhouden van merkhorloges?
 • Bieden ze garantie op hun werk?

Communicatie en klantenservice

Een goede horlogemaker zal de tijd nemen om uit te leggen wat er mis is met uw horloge en wat er nodig is om het te repareren. Ze zullen al uw vragen beantwoorden en eventuele zorgen die u zou kunnen hebben, wegnemen. Let op de communicatie en klantenservice:

 • Antwoordt de horlogemaker snel en grondig op uw vragen?
 • Worden de problemen en oplossingen duidelijk uitgelegd?
 • Voelt u zich comfortabel bij het team?

Juwelier Jos begrijpt de emotionele waarde van uw horloge en de noodzaak om het in perfecte conditie te houden. We bieden niet alleen ervaring en deskundigheid, maar ook toewijding aan uitmuntende klantenservice en een breed scala aan diensten om aan alle horlogereparatie behoeften te voldoen. Dit varieert van het vervangen van een batterij of waterdichtheidstest tot een uitgebreide onderhoudsbeurt. Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Een horloge dat gerepareerd wordt, het uurwerk is zichtbaar.

Meesterlijke horlogemakers in Den Haag

Horlogemakers en hun ambachten geven de stad Den Haag een aanzienlijke bijdrage op het gebied van vakmanschap en tradities. Dit vak is een veeleisende kunst die precisie, geduld en creativiteit vereist. In dit gedeelte van onze blog willen we enkele van de meest gerenommeerde horlogemakers in Den Haag belichten.

Een vleugje historie: De Haagse School van horlogemakers

De Haagse School is een verzamelnaam voor een groep horlogemakers die in de 18e eeuw in Den Haag werkzaam waren. Deze groep was beroemd om hun vakmanschap in het vervaardigen van horloges en klokken. Enkele opmerkelijke namen zijn:

 • Christiaan van der Klaauw: Bekend om zijn astronomische horloges.
 • Jacobus Coenradus Ungerer: Een voorloper op het gebied van precisiehorloges.

Huidige meesters: moderne horlogemakers in Den Haag

Den Haag blijft een broeinest voor getalenteerde horlogemakers, die zowel traditionele technieken als moderne innovaties omarmen. Enkele gerenommeerde hedendaagse horlogemakers die in de stad actief zijn:

 • Michiel Holthinrichs: Het eerste Nederlandse merk die 3D-geprinte mechanische horloges produceert.
 • Bart Grönefeld en Tim Grönefeld: Beter bekend als de horlogemakers Grönefeld, zij zijn bekend door het produceren van enkele van de meest geavanceerde mechanische uurwerken ter wereld.” 

Het ambacht van Juwelier Jos

Juwelier Jos is gespecialiseerd in het repareren en onderhouden van hoogwaardige horloges. We combineren traditionele technieken met moderne methoden om ervoor te zorgen dat elk horloge dat we onder handen nemen perfect functioneert. Ons team van ervaren horlogemakers en onze geavanceerde werkplaats in Gouda stellen ons in staat om een breed scala aan problemen met betrekking tot horloges en uurwerken op te lossen, van eenvoudige batterijvervangingen tot complexe mechanische problemen.

 • Horlogereparaties
 • Onderhoud en service
 • Vervangen van batterijen
 • Herstellen van antieke horloges
Een horloge dat aan het begin staat van de reparatie.

Toekomstige trends en ontwikkelingen in horlogemaken in Den Haag

Ook in de wereld van de horloge-industrie is er altijd plaats voor vernieuwing en innovatie. Als experts in horlogereparatie houdt Juwelier Jos altijd een vinger aan de pols over de laatste trends en ontwikkelingen. We werpen een blik vooruit naar de mogelijke toekomstige trends in horlogemaken in Den Haag. We zullen ons concentreren op twee belangrijke gebieden, namelijk technologie en duurzaamheid, die waarschijnlijk de horloge-industrie zullen blijven beïnvloeden.

Technologische innovaties

Horloges zijn inmiddels meer dan alleen maar een hulpmiddel om de tijd op af te lezen. De technologische vooruitgang heeft een sterke invloed op de manier waarop horloges worden ontworpen, gemaakt en gebruikt. We zien op dit moment de volgende opkomende technologische trends: 

 • Smartwatches: De opkomst van smartwatches blijft groeien. De technologie wordt geavanceerder en de vraag neemt toe. We kunnen verwachten dat smartwatches steeds meer functies zullen gaan hebben.
 • 3D printen: 3D-printtechnologie kan een doorbraak betekenen in hoe horloges worden gemaakt. Het heeft het potentieel om de productietijd te verkorten en complexe ontwerpen mogelijk te maken.
 • Horloges met zonne-energie: Horloges die op zonne-energie werken zijn niet nieuw, maar we kunnen verwachten dat deze technologie verder zal worden ontwikkeld.

De nadruk op duurzaamheid

Duurzaamheid is een andere belangrijke trend waarvan we verwachten dat die in de nabije toekomst zal groeien. 

 • Recycling: Horlogemerken beginnen met het gebruik van gerecyclede materialen in hun producten om de impact op het milieu te verminderen.
 • Ethische sourcing: Er ligt een groeiende nadruk liggen op ethische sourcing van materialen. Consumenten zijn zich steeds meer bewust van de ethische kwesties rond de winning van materialen zoals goud en diamant.
 • Lokale productie: Er is groeiende belangstelling voor lokaal geproduceerde producten. Dit kan leiden tot een opkomst van kleine, ambachtelijke horlogemakers in Den Haag.

Juwelier Jos volgt deze trends op de voet om ervoor te zorgen dat we onze klanten de best mogelijke service blijven bieden.

Horlogemaker Den Haag – in het kort

Het horlogemakersambacht heeft een sterke traditie in Den Haag, dat zich uitstrekt van de historische Haagse School tot de hedendaagse meesters. Juwelier Jos is er trots op deel uit te maken van deze gemeenschap van vakmensen. Of u nu een vintage uurwerk wilt herstellen of een modern horloge wilt laten onderhouden, we staan klaar om u te helpen.

We hopen dat u genoten hebt van dit artikel over het vakmanschap van horlogemakerij in Den Haag. Juwelier Jos deelt graag zijn kennis van het vak waarin hij dagelijks aan het werk is.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over ons aanbod aan luxe horloges? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team van ervaren horlogemakers staat voor u klaar om u te adviseren en te helpen bij het vinden van het perfecte horloge dat uw persoonlijkheid en stijl reflecteert.

Een horloge die gerepareerd wordt, het uurwerk is zichtbaar.
Een horloge toolkit met verschillende soorten gereedschap.
Een zakhorloge met waarvan het uurwerk open ligt. Deze wordt schoongemaakt.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.