0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Horloge repareren kosten: betaalbare tarieven voor topkwaliteit reparaties

Heeft u zich weleens afgevraagd hoeveel het kost om een horloge te repareren? Ontdek in dit artikel wat de kosten kunnen zijn en wat bij een horloge reparatie komt kijken. Wij vertellen u hier graag meer over.

Op het moment dat u uw horloge naar ons of een andere juwelier in Nederland brengt, vraagt u zich waarschijnlijk af wat de kosten zullen zijn. De waarheid is, de kosten van horlogereparaties variëren sterk omdat deze van verschillende factoren afhankelijk zijn. Hier zijn enkele van de meest voorkomende factoren die de prijs van uw horlogereparatie kunnen beïnvloeden.

Type en complexiteit van de reparatie

De aard en complexiteit van een vereiste reparatie speelt een cruciale rol bij het bepalen van de kosten. Eenvoudige reparaties zoals het vervangen van een batterij of het aanpassen van een horlogeband zijn minder duur dan bijvoorbeel een complex probleem met het uurwerk. Vaak moet deze dan compleet vervangen worden om het probleem te verhelpen.

Kwaliteit en merk van het horloge

De kwaliteit en het merk van uw horloge kunnen ook de reparatiekosten beïnvloeden. Reparaties voor luxe horloge merken zoals bijvoorbeeld een Rolex of Breitling zullen meer kosten omdat deze speciale onderdelen bevatten en ook een speciale techniek vereisen om het horloge te kunnen repareren.

Het vervangen van onderdelen

De kosten van vervangende onderdelen kunnen aanzienlijk variëren. Soms is het onderdeel die vervangen moet worden zeldzaam of uit productie, wat de kosten kan opdrijven. Nu zijn vaak horloge onderdelen wel goed te verkrijgen maar afhankelijk van welk onderdeel maakt ook onderscheid in de kosten.  
Het kan soms ook nodig zijn om onderdelen in te voeren uit het buitenland of te bestellen bij de fabrikant, dit kan ook mogelijke kosten met zich meebrengen.

Expertise van de horlogemaker

De ervaring en expertise van een horlogemaker kunnen ook invloed hebben op de reparatiekosten. Dit komt namelijk omdat sommige reparateurs meer ervaring hebben dan anderen en sommige horloges ook een bepaalde expertise vereisen die niet iedereen kan uitvoeren. Hierdoor kan de horlogemaker een hoger tarief hebben dan een minder ervaren reparateur. Wij zullen altijd de juiste prijs en kwaliteit hanteren bij Juwelier Jos. U kunt rekenen op de nodige expertise en ervaring tegen een aantrekkelijke prijs

We zullen de kosten altijd vooraf met u bespreken voordat wij aan een reparatie beginnen, zodat u weet wat u kunt verwachten en geen onaangename verrassingen krijgt.

Kostenberekening voor verschillende soorten horlogereparaties

Wij begrijpen dat uw horloge meer is dan alleen een accessoire en een voorwerp die de tijd aangeeft. Het is een stukje vakmanschap die vaak een blijvende herinnering, sentimentele waarde of zelfs een statussymbool vertegenwoordigt. Wanneer het tijd is om uw horloge te repareren, kan het belangrijk zijn om te begrijpen hoe de kosten van deze reparaties worden berekend.

De onderzoeksfase

Zodra u langskomt in onze winkel om uw horloge te brengen, zullen wij een onderzoeksfase starten. Dit geeft ons inzicht in de werkzaamheden die nodig zijn en stelt ons in staat om een nauwkeurige offerte op te maken.

De kosten van een horloge schoonmaken?

Eén van de meest voorkomende services die wij aanbieden, is het schoonmaken van horloges. Een schoonmaakbeurt omvat het volgende:

 • Het demonteren van een horloge
 • Een reiniging van alle onderdelen
 • Inspectie op eventuele schade
 • Het smeren van het uurwerk
 • Het weer in elkaar zetten van het horloge

Hier vindt u de kosten voor een horloge reparatie

Glas vervangen

Het kan ook weleens voorkomen dat het glas van uw horloge kapot is gegaan of diepe krassen bevat. Dan kan het zo zijn dat u het glas wilt vervangen. Deze reparatie is natuurlijk afhankelijk van het model en merk van het horloge, en welk type glas erin gezet mag worden. De kosten variëren tussen de €45 en €150.

Horlogeband vervangen en repareren

Leren en stalen horlogebanden kunnen slijten, barsten of breken. Deze zijn vaak eenvoudig te vervangen tegen een schappelijke prijs. U kunt bijvoorbeeld gaan voor een nieuwe kleur band of een mooie moderne band. Een nieuwe horlogeband kan variëren tussen de €25 en €100.

Complexe reparaties

Sommige reparaties zijn gecompliceerder en vergen meer tijd en aandacht. Dit kan het vervangen van een uurwerk zijn, het herstellen van waterschade of bijvoorbeeld het uitvoeren van cosmetische restauraties. Hiermee bedoelen wij dat indien u een horloge als erfenis heeft gehad en deze wat schade bevat of veel krassen heeft, dan kunnen wij deze weer voor u opknappen zodat het er als nieuw uitziet. De prijs hiervan variëren veel, daarom raden wij u aan om uw horloge langs te brengen zodat wij een prijsopgave kunnen maken.

Onvoorziene kosten bij het repareren van horloges

Als uw horloge een reparatie nodig heeft, kan het soms verrassend zijn om te ontdekken dat de uiteindelijke kosten hoger kunnen uitvallen dan u voorspeld had. Vraag ons zeker vrijblijvend naar de mogelijkheden en een prijsopgave. Wij kunnen dan vooraf met u communiceren wat de kosten zullen zijn. Indien wij tijdens het proces tegen andere zaken aanlopen zullen wij altijd open en transparant met u communiceren over mogelijke bijkomende kosten.

Onderdelen en materialen

Bij het repareren van horloges kunnen specifieke onderdelen en materialen nodig zijn. Hoewel deze meestal in de initiële offerte worden opgenomen, kan het voorkomen dat we tijdens het reparatieproces ontdekken dat er aanvullende, speciale onderdelen nodig zijn die niet van tevoren konden worden bepaald. Hierover zullen wij dan contact met u opnemen, zodat u niet voor verassingen komt te staan.

Verschil in reparatiekosten tussen high-end en budget horloges

Het is een feit dat een reparatie van een luxe horlogemerk duurder uit zal vallen dan een wat goedkoper merk. Hierbij kunt u denken aan, een Rolex horloge versus een Michael Kors horloge. Natuurlijk zullen wij met beide modellen netjes en zorgvuldig omgaan en wij begrijpen dat ieder horloge waardevol is. Zoals wij eerder in het artikel hebben vernoemd, ligt het prijsverschil aan het model en merk horloge wat uiteindelijk verschil geeft in bijvoorbeeld een uurwerk en andere materialen. U kunt bij ons vrijblijvend langskomen zodat wij naar uw horloge kunnen kijken en een realistische prijs kunnen geven. Mocht u nieuwsgierig zijn en willen weten wat ongeveer de kosten zullen zijn dan kunt u hier een kijkje nemen.

Complexiteit van het ontwerp

 • High-end horloges, zijn meestal complexer in hun ontwerp en functionaliteit. Dit betekent dat ze meer tijd, vaardigheid en precisie vereisen om te repareren.
 • Budget horloges, zitten vaak iets eenvoudiger in elkaar en zijn dus gemakkelijker en goedkoper om te repareren.

Deskundigheid en tools

Ieder horloge is uniek en vereist soms verschillend gereedschap om gerepareerd te worden. Dit staat ook gelijk aan de deskundigheid die een horlogemaker moet hebben om een horloge te repareren. Dit draagt allemaal bij aan de prijs. Natuurlijk hebben wij de juiste gereedschappen in huis liggen maar het kan ook voorkomen dat er een speciaal onderdeel of gereedschap besteld moet worden om uw horloge te kunnen repareren.

Investeer in kwaliteit

Hoewel een kwaliteitshorloge in eerste instantie duurder kan zijn, kan het op de lange termijn geld besparen. Hoogwaardige horloges hebben vaak minder reparaties nodig, wat de kosten na een langere periode verminderen. Wij geven u graag enkele tips in verband met de kwaliteit van een horloge:

 • Kies een horloge van een betrouwbaar merk met een goede garantie.
 • Let op de kwaliteit bij het kopen van een horloge, wat is het materiaal en hoe ziet de horlogeband eruit.
 • U kunt de aanschaf van een horloge als een investering zien en geen uitgave.
 • Houdt uw horloge schoon en droog en ga hier zorgvuldig mee om, dit kan zeker op de lange termijn helpen.

Door deze tips te volgen, kunt u de kosten van een horlogereparatie tot een minimum beperken en tegelijkertijd zorgen dat uw horloge er op en top blijft uitzien. Wij staan bij  Juwelier Jos zijn altijd beschikbaar om u te helpen met het onderhoud van uw horloge en reparaties.

Inzicht in de kosten

Wij hopen dat dit artikel heeft bijgedragen aan het inzien van de kosten en welke factoren hieraan bijdragen. Ieder horloge is uniek en de kosten voor onderhoud of reparaties kunnen sterk variëren, afhankelijk van het merk, model en aard van de schade.

Als u meer wilt weten over dit onderwerp, of u bent geïnteresseerd in een horloge reparatie, dan bent u bij ons van harte welkom. Wij helpen u graag om uw horloge weer in perfecte staat te brengen. Neemt u contact met ons op voor meer informatie of kom bij ons langs en wij helpen u zo snel mogelijk.