0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Horloge repareren Rotterdam –
Betrouwbare reparaties van hoge kwaliteit

Heeft u ooit naar uw horloge gekeken en gedacht: “Ik wilde dat ik wist waar ik dit kan laten repareren?” Vanuit het hart van Gouda, niet te ver verwijderd van Rotterdam, biedt Juwelier Jos al jaren professionele horlogereparaties aan. Met zijn uitgebreide ervaring in het vakgebied, lossen hij en zijn team alle horlogeproblemen op.

Zoekt u een betrouwbare horloge reparateur in de buurt van Rotterdam? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Signalen dat uw horloge reparatie nodig heeft

Juwelier Jos heeft jarenlange ervaring in het herkennen van problemen met hoogwaardige uurwerken. In deze blog delen we enkele belangrijke indicatoren die aangeven dat uw horloge misschien wel een reparatie nodig heeft. Wacht niet tot uw horloge volledig ophoudt met werken- leer de tekenen te herkennen en laat het horloge tijdig repareren. 

Frequente vertragingen

Merkt u dat uw horloge steeds achterloopt? Dit is een van de meest voorkomende tekenen dat iets niet in orde is. Factoren die bijdragen aan dit probleem zijn onder andere:

 • Een versleten batterij die vervanging behoeft.
 • Een probleem met het uurwerkmechanisme van het horloge.

Zichtbare schade aan de wijzerplaat

Schade aan de wijzerplaat kan optreden door een val of stoot. Enkele veelvoorkomende schades zijn:

In deze gevallen is het belangrijk om uw horloge zo snel mogelijk te laten repareren om verdere schade te voorkomen.

Problemen met de kroon

De kroon van uw horloge, dit is het draaiknopje aan de zijkant, is belangrijk voor het instellen van de tijd. Als dit onderdeel niet goed werkt, kan dat duiden op een probleem en is het zaak een expert te raadplegen.

Vocht in het horloge

Als er condens of waterdruppels in uw horloge verschijnen, is dat meestal een slecht teken. Water in het uurwerk kan tot ernstige schade leiden. U moet het horloge dan ook zo snel mogelijk laten drogen en repareren.

De bovengenoemde problemen zijn slechts een paar signalen dat uw horloge reparatie nodig heeft. Onthoud dat het altijd beter is om het probleem op tijd te identificeren en te laten repareren. Juwelier Jos staat ter beschikking om u te helpen met al uw horloge reparaties. Kom langs of maak vandaag nog een afspraak.

Het vaststellen van de meest voorkomende horlogeproblemen 

Elk horloge, ongeacht de kwaliteit of de duurzaamheid, zal na verloop van tijd enkele problemen gaan ondervinden. Deze problemen kunnen variëren van kleine problemen, zoals een losse horlogeband, tot meer ingrijpende problemen zoals mechanische defecten.

Juwelier Jos weet hoe belangrijk het is om dit op tijd op te merken en vroegtijdig tot een diagnose te komen. Het herkennen van symptomen van veel voorkomende horlogeproblemen kan helpen om kostbare schade te voorkomen. 

Problemen met de batterij 

Gebrek aan beweging of een stoppende secondewijzer zijn vaak een teken van problemen met de batterij. Veel mensen merken niet dat de batterij van hun horloge leeg is totdat het te laat is. Controleer uw horloge regelmatig om ervoor te zorgen dat het op volle snelheid loopt. Enkele tekenen van een batterijprobleem zijn:

 • Het horloge loopt achter of stopt plotseling. 
 • De secondewijzer springt in stappen van enkele seconden. 
 • Het digitale scherm is gedimd of helemaal uit. 

Mechanische problemen 

Mechanische horloges zijn prachtige stukjes techniek die kunnen worden beïnvloed door een verscheidenheid aan factoren, waaronder slijtage, vuil of stof, en fysieke schade. Sommige veel voorkomende symptomen van mechanische problemen zijn:

 • Het horloge loopt constant voor of achter. 
 • Het horloge stopt volledig, ondanks een volle batterij. 
 • Er is een ratelend geluid of een los onderdeel binnenin het horloge. 

Problemen met de horlogeband 

Een veel voorkomend probleem dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de horlogeband. Problemen met de band kunnen variëren van versleten materiaal tot een defecte sluiting. Controleer regelmatig de band van uw horloge op de volgende symptomen:

 • De band is versleten of gescheurd aan de randen. 
 • De sluiting of gesp werkt niet goed. 
 • De band is vervormd of uitgerekt. 

Juwelier Jos weet dat uw horloge meer is dan alleen een manier om tijd aan te geven. Het is een investering, een erfstuk en misschien zelfs een modeaccessoire zijn dat uw persoonlijke stijl weergeeft. We hebben een passie voor het leveren van topkwaliteit horlogereparaties om ervoor te zorgen dat uw horloge in de best mogelijke conditie blijft.

Een collectie van losse horlogebandjes met een horloge.
Een uurwerk van een horloge waarbij een onderdeel vervangen wordt.

Soorten horlogeservices beschikbaar bij Juwelier Jos in Gouda voor Rotterdam en omstreken

Indien u een horloge reparatie service in Rotterdam nodig heeft, bent u bij Juwelier Jos aan het juiste adres. We bieden een reeks diensten aan voor allerlei types horloges, van klassieke polshorloges tot complexe chronografen. Hieronder leggen we enkele van de belangrijkste diensten uit die we aanbieden.

Horloge onderhoud en service

Net zoals een auto, heeft ook een uurwerk regelmatig onderhoud nodig om nauwkeurig en betrouwbaar te blijven. Onze gekwalificeerde horlogemakers voeren de volgende taken uit onder de algemene onderhoudsservice:

 • Reiniging en smering van de bewegende delen
 • Vervanging van versleten onderdelen
 • Instellingen voor tijd en datum controleren en bijstellen indien nodig

Horloge reparatie

Of het nu gaat om een antiek erfstuk of een modern quartzhorloge, onze experts hebben de vaardigheden en ervaring om allerlei soorten reparaties uit te voeren. Hier zijn enkele van de reparatieservices die we aanbieden:

 • Uurwerk reparatie
 • Vervangen van een gebroken glas
 • Restauratie van vintage uurwerken

Horlogebanden en accessoires

Naast onderhoud en reparatie van uurwerken, beschikken we uiteraard over een breed aanbod van horlogebanden. Van sportieve siliconen banden tot elegante leren banden, we hebben voor ieder wat wils. Bovendien bieden we ook:

 • Horlogekistjes en opbergoplossingen
 • Vervanging van horlogebatterijen
 • Verstelbare banden voor een perfecte pasvorm

Onze horlogemakers verzorgen uw uurwerk met uiterste zorg. Heeft uw horloge een onderhoudsbeurt nodig of merkt u dat uw horloge anders loopt dan gewoonlijk? Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Horlogemaker repareert een Christian Dior uurwerk met witte handschoenen aan.

Hoe kiest u de juiste horlogereparateur in Rotterdam?

Het kiezen van de juiste horlogereparateur is niet altijd even eenvoudig. Zeker niet in een stad als Rotterdam waar er vele opties zijn om uit te kiezen. De juiste horlogereparateur moet niet alleen de nodige technische vaardigheden hebben, maar moet ook uitstekende klantenservice leveren tegen eerlijke prijzen. Hier zijn enkele overwegingen bij het maken van uw keuze.

Kijk naar ervaring en expertise

Het herstellen van horloges is een vak dat veel ervaring en expertise vereist. Ervaring en expertise moeten in overweging worden genomen bij het kiezen van de juiste horlogereparateur. Juwelier Jos, gevestigd in Gouda, heeft meer dan 30 jaar ervaring in het onderhoud en herstel van allerlei soorten en merken horloges.

Kijk of de reparateur positieve klantbeoordelingen heeft

Betrouwbare horlogereparateurs hebben over het algemeen veel positieve klantbeoordelingen die hun vakmanschap en klantenservice bevestigen. Lees online beoordelingen en getuigenissen over Juwelier Jos en merk op hoe vaak klanten onze vriendelijke service, eerlijke prijzen en snelle reparatietijden opmerken.

Vergelijk prijzen

Hoewel prijs niet het enige criterium zou moeten zijn, is het belangrijk om prijzen te vergelijken om ervoor te zorgen dat de reparatie tegen een eerlijke prijs wordt uitgevoerd. Juwelier Jos streeft ernaar om zeer concurrerende prijzen aan te bieden zonder in te boeten aan kwaliteit of service.

Vestigingsplaats en openingstijden

De locatie van de horlogereparateur en de openingstijden kunnen ook van invloed zijn op uw keuze. Juwelier Jos is centraal gelegen in de stad Gouda, slechts een kattensprong verwijderd van Rotterdam. Onze openingstijden zijn op maandag en zaterdag van 09.00 tot 17.00 en van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur.

Kijk naar de aangeboden diensten

Verschillende horlogereparateurs bieden verschillende diensten aan. Kijk naar aangeboden diensten om ervoor te zorgen dat de door u gekozen reparateur de diensten kan bieden die u nodig hebt. Juwelier Jos biedt verschillende diensten aan zoals horloge reiniging, horlogeband vervanging, batterij vervanging en nog veel meer.

Als u bovengenoemde overwegingen in gedachten houdt, kunt u een horlogereparateur kiezen die betrouwbaar, ervaren en prijsconcurrerend is.

Een horloge dat gerepareerd wordt, het uurwerk is zichtbaar.

Welke stappen doorloopt uw horloge tijdens de reparatie of onderhoud?

Het hebben van een betrouwbaar en functioneel horloge is uitermate belangrijk in ons dagelijks leven. Juwelier Jos begrijpt het belang van uw kostbare horloge en daarom bieden we kwaliteitsvolle horlogereparatie diensten voor Rotterdam en omstreken. 

We laten u het proces stap voor stap zien: van binnenkomst tot het moment dat u uw gerepareerde horloge in handen neemt.

Het diagnoseproces

Wanneer u uw horloge naar Juwelier Jos brengt, starten we met een grondige inspectie van uw uurwerk om nauwkeurig te bepalen wat er mis mee is. Er wordt grondig gekeken naar:

 • De staat van het uurwerk, inclusief de handen en het horlogetandwiel.
 • De algehele esthetiek van het horloge, inclusief de behuizing, horlogeglas en wijzerplaat.
 • De functies van het horloge en of alle functies werken zoals ze zouden moeten.

Dit grondige diagnoseproces zorgt ervoor dat we een helder en nauwkeurig overzicht hebben van de reparatie die nodig is.

De horlogereparatie

Zodra we hebben vastgesteld wat uw horloge nodig heeft, kunnen we beginnen met het reparatieproces. Dit kan variëren van:

 • Uitvoeren van een compleet onderhoud waarbij we het horloge volledig demonteren, schoonmaken, monteren en oliën.
 • Vervangen van kapotte of beschadigde onderdelen zoals horlogeglas of wijzers.
 • Complexe herstelwerkzaamheden aan het uurwerk van het horloge.

Elke horlogereparatie wordt met de grootst mogelijke zorg en expertise uitgevoerd.

Kwaliteitscontrole

Als uw horloge eenmaal gerepareerd is, voeren we onze kwaliteitscontrole uit. Hierbij wordt het horloge nauwkeurig gecontroleerd op:

 • Algehele functionaliteit: we zorgen dat alle functies van het horloge correct werken naar de specificaties van de fabrikant.
 • Esthetiek: we zorgen dat uw horloge er op zijn best uitziet
 • Betrouwbaarheid: we zorgen dat uw horloge nauwkeurig de tijd aangeeft en betrouwbaar blijft werken.

Met deze stappen garanderen we al onze klanten dat ze een goed gerepareerd en betrouwbaar horloge ontvangen.

Bij Juwelier Jos komt uw horloge op de eerste plaats. We hebben passie voor detail en we zijn er trots op dat we een gerenommeerde horlogereparatie service voor Rotterdam en omstreken bieden. Breng uw horloge vandaag nog binnen voor een vakkundige reparatie.

Een horloge dat aan het begin staat van de reparatie.

Horloge repareren Rotterdam – in het kort

Functioneert uw favoriete horloge niet naar behoren of heeft het schade opgelopen? 

Juwelier Jos uit Gouda biedt professionele reparatiediensten aan voor Rotterdam en omgeving om uw horloge weer in topconditie te krijgen. 

Het repareren van horloges is delicaat en vereist een hoge mate van vakmanschap. Onze gekwalificeerde horlogemakers zullen ervoor zorgen dat uw horloge met de grootst mogelijke zorg wordt behandeld. We streven ernaar om de beste service te leveren bij elke reparatie die we uitvoeren. 

Neem dus vandaag nog contact met ons op en laat uw horloge repareren door onze experts Vertrouw op Juwelier Jos, uw go-to expert in horlogereparatie voor Rotterdam en omstreken. 

Een horloge die gerepareerd wordt, het uurwerk is zichtbaar.
Een horloge toolkit met verschillende soorten gereedschap.
Een zakhorloge met waarvan het uurwerk open ligt. Deze wordt schoongemaakt.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.