0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Heren sieraden goud

Gouden sieraden voor heren in de oudheid

Sieraden voor mannen meestal in het goud zijn zo oud als de weg naar Kralingen! En waarschijnlijk zelfs ouder dan dat. Eigenlijk droegen heren veel eerder gouden sieraden dan dames.

Zegelringen

Een sieraad dat in de meeste gevallen door heren gedragen wordt is de zegelring. Ze werden gebruikt voor het verzegelen van brieven met een persoonlijk zegel of familiewapen. De gouden zegelring bevat in de hedendaagse tijd vaak een persoonlijke gravure of symbool wat het een authentiek en persoonlijk herensieraad maakt.

Goud als status

Als we even een blik in de verleden tijd werpen, zien we farao’s met de meest fantastische gouden maskers en de Inca’s en Maya’s, die hun goden vereerden met onder andere gouden sieraden. In de middeleeuwen droegen alleen de bisschoppen en edelen sieraden en werden mantels en capes versierd met gouden knopen en gespen.

Gouden gebruiksvoorwerpen

Weer wat later kwam men het zakhorloge in allerlei uitvoeringen als herensieraad tegen. Een hele lange tijd was de zegelring niet alleen gebruiksvoorwerp voor het verzegelen van  brieven maar ook een sieraad om status, rijkdom en aanhang aan bondgenootschappen aan te geven. (Denkt u maar aan de Masons).

Goud als symbool van macht

Kettingen werden gebruikt als uiting van macht. Ook met deze gouden heren sieraden werd rijkdom en weelde aangetoond. En laten we de dasspelden en de manchetknopen niet vergeten. Het herenhorloge kan ook zeker gezien worden als een sieraad en is tegenwoordig zeer populair. De luxe horlogemerken Patek Phillipe, Rolex, Audemars Piquet, Jaeger Lecoultre, Breitlin, Omega enz. bewijzen, dat sieraden nog steeds als status symbool gelden. Een gouden heren sieraad is ook een waardevaste investering. Helemaal wanneer de rente op spaarrekeningen zo laag of zelfs in de min staat.

Bij Juwelier Jos kunt u terecht voor gecertificeerde horlogereparatie van deze grote merken, maar ook uw ambachtelijk en analoog uurwerk.

Uw favoriete horloge kapot? U kunt zonder afspraak binnenlopen voor een reparatie!


Zie de reparatie mogelijkheden

Gouden heren sieraden van nu

Niet alleen in de oudheid maar ook tegenwoordig dragen mannen oorbellen.

De meeste mannen dragen een zilveren of gouden ring, ketting of een armband. Uiteraard zijn nog meer mogelijkheden voor heren sieraden in goud. Denkt u bijvoorbeeld aan manchetknopen, een dasspeld/-schuif, een geldklem of sleutelhanger. En zelfs exclusieve gouden smartphone’s of horloges.

Aangezien heren anders gebouwd zijn dan dames, zijn gouden heren sieraden vaker ook wat robuuster. De schakels zijn wat breder, de kettingen wat langer en een armband wordt vaak gecombineerd met producten zoals leer, staal of titanium.

Een gouden heren sieraden set samenstellen of ontwerpen

In de hedendaagse tijd vinden ook veel heren een stijlvolle outfit belangrijk met een persoonlijke accent. Gouden sieraden zijn uiterst geschikt en mogen eigenlijk niet ontbreken in uw garderobe. Het is belangrijk dat u uw sieraden op elkaar afstemt om zo uw presentatie krachtig te onderstrepen.

Een gouden heren sieraden set is mooi op elkaar afgestemd en natuurlijk uit te breiden. Wanneer u al uw sieraden op elkaar afstemt ontstaat er een harmonisch geheel. Een personal brand is belangrijk; u heeft immers maar één keer de kans voor een eerste indruk.

In veel gevallen is een bruiloft een mooie aanleiding en gelegenheid om te investeren uw persoonlijke sieraden collectie.

Aan welke combinatie van gouden heren sieraden kunt u denken:

  • Ringen / zegelringen
  • Armbanden / schakelarmbanden
  • Colliers / schakelcolliers
  • Manchetknopen
  • Dasspeld / dasschuif
  • Geldklem
  • Sleutelhanger

U kunt denken aan een set van schakelarmband + schakelcollier. Er zijn diverse soorten schakels, maakt u een afspraak om de mogelijkheden te zien en te passen.

Het is ook mooi om een eigen persoonlijke set gouden heren sieraden te laten ontwerpen met een persoonlijk patroon of symbool. De manchetknopen Dambord hierboven zijn daar een voorbeeld van.

In ons atelier ontwerpen en vervaardigen we zelf edelmetalen sieraden. Daardoor is het mogelijk om een patroon van een ring of manchetknopen ook op andere sieraden te laten terug komen. Natuurlijk kunt u ook een eigen patroon laten ontwerpen met een van onze edelsmeden.

We denken graag met u mee en kunnen de meeste wensen realiseren. Maak een afspraak voor meer informatie en het bespreken van de mogelijkheden.

Geelgouden manchetknopen poli/mat gediamanteerd, set met dasschuif

Geelgouden armband konings 3,2 mm

Geelgouden zegelring massief lagensteen

Gouden schakelarmband gourmet 4,3 mm

Personaliseren

Praktisch alle gouden heren sieraden zijn te personaliseren. U kunt denken aan het laten plaatsen van edelstenen, maar ook met graveringen zoals bijvoorbeeld naam, datum, symbool of tekst. Ook het toevoegen van een askamer is in veel gevallen mogelijk

Unieke collectie of samen ontwerpen

We nodigen u uit om op uw gemak onze collectie gouden heren sieraden op onze website te bekijken of maak een afspraak om onze uitgebreide collectie te zien en te passen.

Vindt u niet het juiste sieraad voor uzelf of voor uw partner en heeft u zelf een idee voor een sieraad, maakt u dan een afspraak met een van onze goudsmeden. Zij luisteren naar uw wensen en zo ontwerpt u samen uw ideale herensieraad.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.