0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Zilveren schakelarmband

Een zilveren schakelarmband is een prachtig accessoire dat elke outfit juist dat extra cachet kan geven, het kan voor elke aangelegenheid aangepast worden. De zilveren armband die u draagt gedurende de werkdag of naar een officiële presentatie is zeker niet dezelfde die u draagt naar een bruiloft.

Volgens het groene boekje: “Hoe hoort het eigenlijk?” (over de Nederlandse etiquette) is het belangrijk dat de sieraden, die men draagt smaakvol zijn en de drager of draagster in de beste betekenis van het woord sieren. Eén ding staat vast overdaad schaadt.

De oudere generatie is geleerd om zilver met zilver te dragen en goud met goud, geen fijne sieraden met grove sieraden en geen echte sieraden met namaak sieraden.

Tegenwoordig is het gelukkig niet meer zo strikt en het is mogelijk om een zilveren schakelarmband alleen te dragen of te combineren met andere schakelarmbanden, zowel in zilver als in goud of andere materialen. Op dit moment is het zelfs zo, hoe meer armbanden, hoe beter.

Wij hebben zowel zilveren schakelarmband voor dames als zilveren schakelarmband voor heren.

Gourmetschakel plat

Schakelarmband met graveerplaat

Tegenwoordig zijn er veel verschillende schakels verkrijgbaar

Om maar een kleine greep te maken uit onze collectie:

  • Koningsschakel
  • Jasseronschakel
  • Gourmetschakel plat
  • Bismarckschakel
  • Bambooschakel
  • Visgraatschakel
  • Cobraschakel
  • Ankerschakel
  • Slangenschakel

Om er maar een aantal te noemen.

Schakelarmband zilver of goud?

Een zilveren schakelarmband kan alléén gedragen worden, samen met andere armbanden, aangevuld worden met bedels of zelfs gepersonaliseerd worden met gravure en/of een naam. Deze naam kan cursief gevangen worden in de zilveren armband of er kan een naam gegraveerd worden op een plaatje.

Als de naam gegraveerd wordt op een hanger of bedel, is het mogelijk om te kiezen uit verschillende schriften. Met de huidige lasertechniek, die ook bij ons aanwezig is, is het zelfs mogelijk om een gravering te maken in het handschrift van uw geliefde of van uzelf of een vingerafdruk. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Zilveren gevlochten schakelarmband geoxideerd.
Zilveren Jasseron schakelarmband.

Het meten van een schakelarmband:

Wat is de ideale maat van een armband? Dit hangt af van uw persoonlijke stijl en voorkeur. De ene man of vrouw draagt de armband liever losser dan de ander. We kunnen een aantal richtlijnen geven voor het opmeten van uw armband:

Maat meten aansluitende armband pols:
Indien u het liefst een aansluitende armband draagt, dan kunt u uitgaan van uw polsomtrek + 1,5 cm.

Maat meten armband losser op de pols:
Draagt u het liefst uw armband wat losser, dan kunt u uitgaan van uw polsomtrek + 2 cm en bij een ruime armband neemt u uw polsomtrek + 3 cm.

Voordat u online een armband bestelt is het belangrijk om de juiste maat te weten. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.
Heeft u hulp nodig bij het opmeten van een armband? Aarzelt u niet, wij helpen u graag.

Onderhoud en bewaren van een zilveren armband

Het is het beste om armbanden in een stoffen doek te wikkelen of op te hangen. Als de sluiting dicht is kan de armband niet in de knoop raken.

Het schoonmaken van een armband (en ook van andere sieraden) kan het beste gedaan worden in een sopje met zo weinig mogelijk chemicaliën. Laat het sieraad even in het sopje liggen en maak de armband daarna voorzichtig schoon met een zachte doek.

Zilveren schakelarmband kopen?

Bij Juwelier Jos bent u aan het juiste adres! Wij maken voor u een schakelarmband op maat die u perfect past. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wij laten u graag onze uitgebreide collectie armbanden zien. Heeft u specifieke wensen of wilt u uw armband passen, maak dan een afspraak met één van onze medewerkers in de winkel.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.