0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Heren sieraden bij Juwelier Jos.
Ruime keuze in heren sieraden in goud en zilver.

Niet elke man houdt ervan, maar heren sieraden worden steeds vaker gedragen of gegeven. Denkt u aan een zegelring, een leren armband of een hanger aan een stoer collier. Bij ons kunt u terecht voor zowel heren sieraden in goud als heren sieraden in zilver. Herensieraden zijn vaak hip, modern en stoer en steeds meer van nu. Dus bent u op zoek naar een herensieraad? Wij kunnen u hier zeker verder mee helpen, als ook met het onderhoud en de reparatie van uw sieraad

Heren sieraden in goud

Heren sieraden worden zowel in goud als zilver verkocht. Heren sieraden in goud zijn duurder in aanschaf, maar behouden wel hun waarde. Bijvoorbeeld een heren ketting in goud kunt u aanschaffen in verschillende lengtes, breedtes en schakels. De prijs van een gouden heren sieraad is afhankelijk van het gewicht in goud, het aantal karaat en de complexiteit van het sieraad.

Heren sieraden in zilver

Naast goud kunt u ook kiezen voor heren sieraden in zilver. Zoals een zilveren heren ketting of een zilveren armband voor heren. De aanschafwaarde van een zilveren herensieraad is lager dan een heren sieraad van goud. Daarentegen verliest het sneller zijn waarde en kunt u het alleen tegen een minimale prijs weer inleveren. Een zilveren sieraad heeft dus een kortere levensduur dan een gouden sieraad.

Heren sieraden in overige materialen

De materialen waarvan mannen sieraden zijn gemaakt variëren sterk. Heren sieraden in zilver en goud zijn het populairst. Maar buiten de edelmetalen zijn er ook veel heren sieraden, die zijn gemaakt van bijvoorbeeld staal, leer, rubber of paracord. Herenarmbanden gemaakt van staal, leer, rubber of paracord of een combinatie hiervan zijn momenteel ook heel populair. Maar ook houten armbanden of titanium geschakelde armbanden komen veel voor.

Oorsprong van heren sieraden

Weliswaar waren de vroegere heren sieraden niet alleen voor de sier en om status aan te geven maar ook noodzakelijke voorwerpen, bijvoorbeeld om de kleding bij elkaar te houden of een stempel op een brief te zetten met de zegelring. Het was zeker niet het privilege van vrouwen alleen om sieraden te dragen. Zo kunnen we in het oude Egypte, in de Griekse mythologie en ook bij de Romeinen zien dat het dragen van sieraden bij heren heel normaal was.

In de afgelopen eeuwen is de zegelring waarschijnlijk wel een van de bekendste herensieraden geweest. De zegelring werd versiert met het familiewapen van de drager en functioneerde zo als onze huidige postzegel.

Soorten heren sieraden, het heren horloge

Als we gaan kijken naar de 20e en de 21e eeuw zien we dat het dragen van sieraden door heren steeds populairder wordt. Het populairste herensieraad is een heren horloge. Vrijwel elke man heeft een horloge in zijn collectie. Heren horloges zijn er in vele verschillende vormen en maten en in alle prijsklassen. De heren horloges worden dan ook regelmatig gewisseld en aangepast aan de kleding die de man draagt.

Wij hebben voor horloge reparaties een echte horlogemaker in ons team. Deze gediplomeerde horlogemaker heeft meer dan 25 jaar ervaring in het repareren, herstellen en restaureren van horloges. Heeft u een kapot of niet goed werkend heren horloge? Dan kunt u deze bij ons laten repareren. 

Heren ring

Daarnaast wordt een heren ring of een zegelring voor heren erg veel gedragen. Zowel jong als oud, met of zonder familiewapen of een gewone ring worden steeds meer gedragen door heren. Steeds meer heren zijn modebewust en een ring wordt gezien als een expressie van de persoonlijke stijl.

Op onze website Memorie Sieraden hebben we onze collectie van heren ringen en zegelringen staan. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. U kunt denken aan een gravure of een steen. Maar ook aan het plaatsen van as. U kunt een afspraak inplannen om de mogelijkheden te bespreken.

Heren armband en heren halsketting

Daarnaast worden ook armbanden voor heren en een gouden ketting voor heren in alle vormen, maten en lengtes worden steeds meer verkocht. Populair is de Buddha to Buddha armband voor heren. Er wordt ook steeds vaker gekozen voor een stoere, leren armband met een stalen of zilveren sluiting of een schakelarmband in een stoere en grover schakel. Een mannen ketting is vaak grover en dikker dan een vrouwen ketting. Hier wordt vaak een mannelijke hanger aan gedragen, zoals een haaientand of een dogtag.

Manchetknopen of dasspeld

Een ander zeer veel verkocht herensieraad is de manchetknoop en/of dasspeld, die aangepast wordt aan het shirt of het pak dat de man draagt. Ook manchetknopen en dasspelden kunnen gepersonaliseerd door initialen of een naam erop te graveren. Hier leest u meer over het graveren van sieraden en voorwerpen.

Bent u op zoek naar een heren sieraad? Bekijk dan onze collectie herensieraden online.

Bekijk alle heren sieraden bij Juwelier Jos

Benieuwd geworden naar winkel collectie sieraden voor heren? In onze winkel kunt u de gehele collectie bekijken en direct een sieraad uitzoeken dat bij u past.