0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Heren sieraden bij Juwelier Jos.
Ruime keuze in heren sieraden in goud en zilver.

Niet elke man houdt ervan, maar heren sieraden worden steeds vaker gedragen of gegeven. Denkt u maar aan een zegelring, een leren armband of een hanger aan een stoer collier.

Bij ons kunt u terecht voor zowel herensieraden in goud als herensieraden in zilver. Herensieraden zijn vaak hip, modern en stoer en steeds meer van nu. Dus bent u op zoek naar een herensieraad? We kunnen u hier zeker verder mee helpen, als ook met het onderhoud en de reparatie van uw sieraad.

Herensieraden in goud

Herensieraden worden zowel in goud als zilver verkocht. Herensieraden in goud zijn duurder in aanschaf, maar behouden wel hun waarde. Zo kunt u een heren ketting in goud aanschaffen in verschillende lengtes, breedtes en schakels. De prijs van een gouden heren sieraad is afhankelijk van het gewicht in goud, het aantal karaat en de complexiteit van het sieraad.

Herensieraden in zilver

Naast goud kunt u ook kiezen voor herensieraden in zilver. Zoals een zilveren herenketting of een zilveren armband voor heren. De aanschafwaarde van een zilveren herensieraad is lager dan een herensieraad van goud. Daarentegen verliest het sneller zijn waarde en kunt u het alleen tegen een minimale prijs weer inleveren. Een zilveren sieraad heeft dus een kortere levensduur dan een gouden sieraad.

Heren sieraden in overige materialen

De materialen waarvan mannen sieraden zijn gemaakt variëren sterk. Herensieraden in zilver en goud zijn het populairst. Maar buiten de edelmetalen zijn er ook veel herensieraden die zijn gemaakt van bijvoorbeeld staal, leer, rubber of paracord.

Herenarmbanden gemaakt van staal, leer, rubber of paracord of een combinatie hiervan zijn momenteel ook heel populair. Maar ook houten armbanden of titanium geschakelde armbanden hebben hun plaats in de markt veroverd.

Oorsprong van herensieraden

Weliswaar waren de vroegere herensieraden niet alleen voor de sier en om status aan te geven maar ook noodzakelijke voorwerpen, bijvoorbeeld om de kleding bij elkaar te houden of een stempel op een brief te zetten met de zegelring. Het was zeker niet het privilege van vrouwen alleen om sieraden te dragen. Zo kunnen we in het oude Egypte, in de Griekse mythologie en ook bij de Romeinen zien dat het dragen van sieraden bij heren heel normaal was.

In de afgelopen eeuwen is de zegelring waarschijnlijk wel een van de bekendste herensieraden geweest. De zegelring werd versiert met het familiewapen van de drager en functioneerde zo als onze huidige postzegel.

Soorten herensieraden, het herenhorloge

Als we gaan kijken naar de 20e en de 21e eeuw zien we dat het dragen van sieraden door heren steeds populairder wordt. Het populairste herensieraad is een herenhorloge. Vrijwel elke man heeft een horloge in zijn collectie. Herenhorloges zijn er in vele verschillende vormen en maten en in alle prijsklassen. De heren horloges worden dan ook regelmatig gewisseld en aangepast aan de kleding die de man draagt.

We hebben voor horloge reparaties een ervaren uurwerkmaker in ons team. Deze gediplomeerde horlogemaker heeft meer dan 25 jaar ervaring in het repareren, herstellen en restaureren van horloges. Heeft u een kapot of niet goed werkend heren horloge? Dan kunt u deze bij ons laten repareren.

Herenring

De herenring of een zegelring voor heren wordt erg veel gedragen. Zowel jong als oud, met of zonder familiewapen of een gewone ring. Steeds meer heren zijn modebewust en een ring wordt gezien als een uitdrukking van de persoonlijke stijl.

Op onze website Memorie Sieraden hebben we onze collectie van heren ringen en zegelringen staan. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. U kunt denken aan een gravure of een edelsteen. De zegelring kan ook gebruikt worden als assieraad en bevat dan een klein beetje as van uw dierbare. kunt een afspraak inplannen om de mogelijkheden te bespreken.

Herenarmband en herenhalsketting

Behalve zegelringen en horloges zijn er armbanden voor heren en gouden kettingen voor heren in alle vormen, maten en lengtes die steeds meer verkocht worden.

Populair is de Buddha to Buddha armband voor heren. Er wordt ook steeds vaker gekozen voor een stoere, leren armband met een stalen of zilveren sluiting of een schakelarmband in een stoere en grovere schakel. Een mannen ketting is vaak grover en dikker dan een vrouwen ketting. Hier wordt vaak een stoerdere hanger aan gedragen, zoals een haaientand of een dogtag.

Manchetknopen of dasspeld

Een ander zeer veel verkocht herensieraad is de manchetknoop en/of dasspeld, die aangepast wordt aan het shirt of het pak dat de man draagt. Ook manchetknopen en dasspelden kunnen gepersonaliseerd worden door initialen of een naam erop te graveren. Hier leest u meer over het graveren van sieraden en voorwerpen.

Bent u op zoek naar een herensieraad? Bekijk dan onze collectie herensieraden online.

Bekijk alle herensieraden bij Juwelier Jos

Benieuwd geworden naar onze winkel collectie sieraden voor heren? In onze winkel kunt u de gehele collectie bekijken en direct een sieraad uitzoeken dat bij u past.