• 24 uur per dag online bestellen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Grote collectie
  • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Herensieraden

Niet elke man houdt ervan, maar herensieraden worden steeds vaker gedragen of gegeven. Denkt u aan een zegelring, een leren armband of een hanger aan een stoer collier.

Herenhorloge Kybor zwart
Leren heren asarmband Josh met asclip

Oorsprong van herensieraden

Weliswaar waren de vroegere herensieraden niet alleen voor de sier en om status aan te geven maar ook noodzakelijke voorwerpen, bijvoorbeeld om de kleding bij elkaar te houden of een stempel op een brief te zetten met de zegelring. Het was zeker niet het privilege van vrouwen alleen om sieraden te dragen. Zo kunnen we in het oude Egypte, in de Griekse mythologie en ook bij de Romeinen zien dat het dragen van sieraden bij heren heel normaal was. 

In de afgelopen eeuwen is de zegelring waarschijnlijk wel een van de bekendste herensieraden geweest. De zegelring werd versiert met het familiewapen van de drager en functioneerde zo als onze huidige postzegel.

Soorten heren sieraden

Herenhorloge

Als we gaan kijken naar de 20e en de 21e eeuw zien we dat het dragen van sieraden door heren steeds populairder wordt. Het populairste herensieraad is een horloge. Vrijwel elke man heeft een horloge in zijn collectie. Herenhorloges zijn er in vele verschillende vormen en maten en in alle prijsklassen. De herenhorloges worden dan ook regelmatig gewisseld en aangepast aan de kleding die de man draagt. 

Wij hebben voor horlogereparaties ook een echte horlogemaker in ons team.

Heren - Titanium - met gratis creditcardhouder
Heren - Titanium Chrono

Heren ring

Daarnaast wordt een ring of een zegelring erg veel gedragen. Zowel jong als oud, met of zonder familiewapen of een gewone ring worden steeds meer gedragen door heren. Steeds meer heren zijn modebewust en een ring wordt gezien als een expressie van de persoonlijke stijl.

Op onze website Memorie Sieraden hebben we onze collectie van herenringen en zegelringen staan. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. U kunt denken aan een gravure of een steen. Maar ook aan het plaatsen van as. U kunt een afspraak inplannen om de mogelijkheden te bespreken.

Geelgouden zegelring met een laser gravure van een anker en volgel
Stoere gevlochten heren ring

Heren armband en heren halsketting

Daarnaast worden ook armbanden voor heren en een gouden ketting voor heren in alle vormen, maten en lengtes worden steeds meer verkocht.

Populair is de Buddha to Buddha armband voor heren. Er wordt ook steeds vaker gekozen voor een stoere, leren armband met een stalen of zilveren sluiting of een schakelarmband in een stoere en grover schakel.

Een mannen ketting is vaak grover en dikker dan een vrouwen ketting. Hier wordt vaak een mannelijke hanger aan gedragen, zoals een haaientand of een dogtag. 

Heren manchetknopen 0603-03

Manchetknopen of dasspeld

Een ander zeer veel verkocht herensieraad is de manchetknoop en/of dasspeld, die aangepast wordt aan het shirt of het pak dat de man draagt. Ook manchetknopen en dasspelden kunnen gepersonaliseerd door initialen of een naam erop te graveren. Hier leest u meer over het graveren van sieraden en voorwerpen.

Materialen

De materialen waarvan mannen sieraden zijn gemaakt variëren sterk. Edelmetaal zoals zilver en goud zijn populair en buiten de edelmetalen zijn er ook veel herensieraden, die zijn gemaakt van bijvoorbeeld staal, leer, rubber of paracord. Herenarmbanden gemaakt van staal, leer, rubber of paracord of een combinatie hiervan zijn momenteel heel populair. 

Bent u op zoek naar een heren sieraad? Bekijk dan onze collectie herensieraden online of kom langs in onze winkel voor het uitzoeken van een sieraad.

Een afspraak inplannen

Hieronder kunt u een afspraak inplannen in onze agenda voor het uitzoeken van uw sieraad.