0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Geboortestenen per maand –

Ontdek uw unieke steen en betekenis!

Wist u dat elke maand een speciale geboortesteen heeft die geluk en welvaart brengt? 

 

Met meer dan 40 jaar ervaring als Meester Goudsmid en Edelsteenkundige, zijn we bij Juwelier Jos gespecialiseerd in het adviseren over geboortestenen per maand. 

Wilt u meer weten over: welke edelsteen past bij mij? Lees dan verder, want in dit artikel ontdekt u de magische wereld van geboortestenen.

Ontdek de unieke betekenis van geboortestenen met Juwelier Jos

Bij Juwelier Jos zijn we gefascineerd door de rijke, kleurrijke wereld van geboortestenen. Elk van deze schatten heeft zijn eigen unieke betekenis en symbolisme die verweven zijn met de maand van uw geboorte. Deze glanzende juwelen kunnen een bijzondere persoonlijke betekenis hebben, een spirituele betekenis dragen, en zijn ook perfect als een doordacht cadeau. 

In dit artikel geven we u graag een overzicht van de verschillende geboortestenen per maand.

Januari: Granaat
De dieprode granaatsteen staat symbool voor vriendschap en vertrouwen. Het wordt gezien als een licht in de donkere koude wintermaanden.

Februari: Amethist
Amethist, de prachtige paarse edelsteen, staat symbool voor wijsheid, spiritualiteit en innerlijke vrede. Het wordt geassocieerd met royalty’s en goddelijkheid.

Maart: Aquamarijn
Aquamarijn, met zijn glinsterende zeeblauwe tinten, staat voor sereniteit, schoonheid en eerlijkheid. Deze edelsteen is een perfecte weerspiegeling van de kalmerende zee.

April: Diamant
De diamant is het symbool van onverwoestbare kracht, eeuwige liefde, vreugde en energie. Het staat voor ons innerlijke licht en versterkt de intensiteit van emotie. 

Mei: Smaragd
Smaragden zijn bekend voor hun diepgroene kleur die geluk en voorspoed symboliseert.

Juni: Parel
De parel, een symbool van puurheid en onschuld, is de perfecte keuze voor iemand geboren in juni.

Juli: Robijn
Robijnen zijn opvallende rode edelstenen die passie, moed en kracht vertegenwoordigen.

Augustus: Peridoot
Peridoot met hun levendige groene schaduwen staan symbool voor kracht en vitaliteit.

September: Saffier
Saffieren, met hun diepe blauwe kleur, symboliseren wijsheid, nobelheid en spirituele groei.

Oktober: Opaal
Opaal staat voor hoop, onschuld en zuiverheid.

November: Topaas
Topaas, gekend voor zijn gouden tint, staat symbool voor liefde en genegenheid.

December: Turkoois
Turkoois, bekend om zijn fascinerende blauwgroene kleur, staat voor succes, geluk en welvaart.

Bij Juwelier Jos houden we ervan om u te helpen uw perfecte geboortesteen te vinden. Of u nu op zoek bent naar een persoonlijk cadeau, of gewoon meer wilt weten over de betekenis achter deze prachtige stenen, we staan altijd klaar om u te helpen.

Peridoot Juwelier Jos

Saffier

Peridoot/Olivijn

Parel

Aquamarijn

Robijn

De betekenissen achter elke geboortesteen

Van glanzende robijnen tot sprankelende smaragden en alles daartussenin, elke geboortesteen heeft een unieke betekenis en symboliek. Deze edelstenen, die elk corresponderen met een specifieke maand van het jaar, werden gebruikt door onze voorouders vanwege hun vermeende helende en mythische krachten. Hier bij Juwelier Jos, vinden we dat deze prachtige edelstenen nog steeds even relevant en fascinerend zijn en zijn we verheugd u meer te mogen vertellen over de diepere betekenis van deze geboortestenen.

Januari: Granaat
Kenmerkend voor zijn dieprode kleur, vertegenwoordigt de granaat betrouwbaarheid, doorzettingsvermogen en stabiliteit. Het wordt gezien als een krachtige talisman die reizigers beschermt tegen gevaren.

Februari: Amethist 
Amethist, een serene lila edelsteen, staat voor vrede, kalmte en evenwicht. Het wordt geloofd dat het de drager helpt stress te verminderen en innerlijke rust bevordert. 

Maart: Aquamarijn
Aquamarijn, een prachtige blauwe steen, symboliseert moed, eerlijkheid en trouw. Het wordt ook gezien als een beschermsteen voor zeelieden. 

April: Diamant
Diamanten vertegenwoordigen puurheid, onschuld en eeuwige liefde. Ze worden algemeen erkend als het symbool van rijkdom en macht.

Mei: Smaragd
Smaragd, in zijn kenmerkende groene tint, staat voor vernieuwing, hoop en vruchtbaarheid. 

Juni: Parel
De parel is een symbool van pure schoonheid, zuiverheid en nieuw begin. Het wordt ook geassocieerd met wijsheid en welvaart. 

Juli: Robijn 
Robijnen, met hun levendige rode kleur, symboliseren passie, moed en verlangen. Ze werden ook als koninklijke stenen beschouwd. 

Augustus: Peridoot
De peridoot, een groene, glanzende steen, symboliseert groei, welvaart en succes. 

September: Saffier
Saffieren worden geassocieerd met wijsheid, koninklijke deugden en goddelijke zegeningen. Ze komen voornamelijk in blauw, maar zijn ook in andere kleuren beschikbaar.

Oktober: Opaal
Opaal, ook wel bekend als “de koningin van edelstenen”, symboliseert hoop, zuiverheid en waarheid. 

November: Topaas
Topaas, een schitterende oranjegele edelsteen, staat voor liefde, affectie en warmte. 

December: Turkoois
Turkoois is een symbool van geluk, succes en goede gezondheid. Het wordt ook geassocieerd met spirituele groei en bescherming.

Bij het kiezen van het perfecte sieraad, kan de diepere betekenis van een edelsteen de liefde, zorg en waardering die u voor de ontvanger voelt, verder benadrukken. Bij Juwelier Jos helpen we u graag bij het vinden van het perfecte geboortesteen sieraad.

Maansteen Juwelier Jos

Toermalijn

Citrien

Tanzaniet

Hoe draagt u uw geboortesteen?

Heeft u altijd al willen weten hoe u uw geboortesteen kunt dragen? Goed nieuws! Er zijn verschillende mooie en unieke manieren om uw geboortesteen te dragen en te stralen met die speciale vonk. Van elegant tot casual, er is altijd een manier om deze bijzondere edelsteen toe te voegen aan uw outfit. Bij Juwelier Jos geven we u graag een aantal tips voor het dragen van uw geboortesteen. Laten we beginnen!

Sieraden: de klassieke keuze

De gangbaarste manier om uw geboortesteen te dragen is met sieraden. Dit kan op verschillende manieren:

 • Ringen: Een ring met uw geboortesteen kan een prachtig statement zijn. Moderne of traditionele ontwerpen, de keuze is aan u.
 • Kettingen: Een ketting met een hanger van uw geboortesteen kan een mooie en subtiele toevoeging zijn aan uw outfit.
 • Oorbellen: Een paar oorbellen met uw geboortesteen kan een leuke twist geven aan uw dagelijkse look.
 • Armbanden: Een elegante manier om uw geboortesteen te dragen. Simpel en toch stijlvol.

Accessoires: een creatieve draai

Bent u op zoek naar meer creatieve manieren om uw geboortesteen te dragen? Denk dan eens aan accessoires:

 • Broches: Een broche met uw geboortesteen kan een stijlvolle aanvulling zijn op uw outfit.
 • Manchetknopen: Voor de heren zijn manchetknopen met uw geboortesteen een stijlvolle en subtiele keuze.
 • Haaraccessoires: Haarspelden, haarbanden of tiara’s met uw geboortesteen kunnen een leuke touch geven aan uw kapsel.

Ongeacht uw geboortesteen, bij ons vindt u altijd een passende manier om deze te dragen. Vergeet niet dat het dragen van uw geboortesteen altijd een persoonlijke keuze is. Daarom moedigen we u aan om te experimenteren en te zien welke opties het beste bij u passen. Bij Juwelier Jos helpen we u graag bij het vinden van de perfecte manier om uw geboortesteen te dragen.

Geboortestenen als originele cadeau-ideeën

Schenken betekent veel meer dan alleen iets aan iemand geven. Het gaat om het overbrengen van genegenheid, respect, liefde of vriendschap. En als we willen verrassen, kan het vinden van een uitzonderlijk cadeau een uitdaging zijn. 

Maar geen zorgen, daarom zijn wij er. Bij Juwelier Jos hebben we een variëteit aan geschenken voor elke gelegenheid en voor alle smaken. En als u op zoek bent naar iets echt uniek en speciaal, kunnen we u vertellen dat geboortestenen als cadeautjes erg gewild en betekenisvol zijn. Deze cadeau-ideeën kunnen variëren van sieraden met de geboortesteen tot decoratieve items. Laten we eens naar enkele opties kijken!

Sieraden met geboortestenen

Een favoriete methode om geboortestenen cadeau te doen is via sieraden. Dit komt doordat het een persoonlijk en gepersonaliseerd geschenk is dat met trots gedragen wordt en als een blijvende herinnering kan dienen aan een bijzondere gelegenheid of de gever ervan. Enkele van de sieraden die we kunnen aanbieden zijn:

 • Geboortesteen-ringen
 • Geboortesteen-kettingen
 • Geboortesteen-armbanden
 • Geboortesteen-oorbellen

Decoratieve items met geboortestenen

Naast sieraden zijn er verschillende andere manieren om geboortestenen te gebruiken in geschenken. Deze stenen kunnen worden verwerkt in decoratieve objecten die een artistieke en persoonlijke touch aan elk huis kunnen toevoegen. Sommige van deze opties kunnen zijn:

 • Geboortesteen-kandelaars
 • Geboortesteen-gedenkbeeldjes
 • Geboortesteen-sleutelhangers

Bij Juwelier Jos leggen we de nadruk op topkwaliteit en aandacht voor detail in elk van onze producten. Het is ons doel dat de ontvanger van uw geschenk de uitzonderlijke en persoonlijke waarde ervan echt ervaart en voelt. We zijn er om u te helpen met de perfecte geboortesteen-cadeau-ideeën.

9 Opaal stenen in ronde vorm op stenen ondergrond.

Opaal

Smaragd

Bijzondere feiten over geboortestenen die u misschien niet wist

Oorsprong van geboortestenen

De traditie van geboortestenen gaat terug tot de oudheid. Men geloofde dat bepaalde edelstenen krachtige eigenschappen hadden die correspondeerden met de maanden van het jaar.

 • De amethist, gekoppeld aan de maand februari, werd geacht de drager te beschermen tegen dronkenschap. 
 • De smaragd, verbonden aan mei, stond bekend als een teken van wedergeboorte en liefde.2. Elke steen heeft zijn unieke eigenschappen

Elke geboortesteen heeft zijn unieke eigenschappen en betekenissen. 

 • Zo staat de diamant, de geboortesteen voor april, bekend om zijn onverwoestbaarheid en staat het symbool voor eeuwige liefde.
 • De robijn, de geboortesteen voor juli, staat symbool voor passie en moed.

Geboortestenen worden gebruikt in verschillende culturen

Geboortestenen zijn niet enkel een Westers fenomeen. Ze worden eveneens gebruikt in verschillende culturen over de hele wereld.
Bijvoorbeeld in de Hindoeïstische cultuur, waar ze ‘Rashi Ratna’ worden genoemd en een grote rol spelen in de astrologie.

Geboortestenen hebben een helende werking

In de wereld van de edelstenen, gelooft men dat geboortestenen ook helende eigenschappen hebben. 

In dat opzicht wordt bijvoorbeeld aangenomen dat de aquamarijn – de geboortesteen van maart – helpt tegen ziektes van het hart, de lever en de maag. 

Geboortestenen als geluksbrengers

Velen geloven dat het dragen van uw geboortesteen u geluk kan brengen. Het dragen van een sieraad met uw geboortesteen zou geluk en succes aantrekken.

Dit maakt geboortestenen een populair geschenk voor speciale gelegenheden zoals geboortes, verjaardagen en jubilea.

De geboortestenen met hun symbolische betekenis in het kort:

MaandGeboortesteenSymbolische Betekenis
JanuariGranaatBescherming, standvastigheid
FebruariAmethistWijsheid, kalmte, bescherming tegen dronkenschap
MaartAquamarijnSereniteit, helderheid, gezondheid
AprilDiamantSterkte, eeuwige liefde, onoverwinnelijkheid
MeiSmaragdWedergeboorte, liefde, vruchtbaarheid
JuniParel/MaansteenZuiverheid, schoonheid, nieuw begin
JuliRobijnKracht, passie, energie
AugustusPeridootBescherming, positieve kracht, heling
SeptemberSaffierWijsheid, loyaliteit, adel
OktoberOpaal/ToermalijnHoop, creativiteit, genezing
NovemberTopaas/CitrienVreugde, energie, overvloed
DecemberTurkoois/TanzanietGeluk, succes, welvaart

Geboortestenen per maand – in het kort

Geboortestenen zijn niet alleen mooi, maar ook doordrenkt met geschiedenis, symboliek en spiritualiteit. Bij Juwelier Jos helpen we u graag bij het kiezen van het perfecte sieraad met uw geboortesteen. Bezoek onze winkel voor een persoonlijk advies.

We hopen dat u nu een beter begrip heeft van geboortestenen per maand en hun betekenis. Met behulp van dit artikel zal de aankoop van een volgend sieraad met een geboortesteen voor uzelf, een vriend of vriendin nog persoonlijker zijn.

Bij Juwelier Jos hebben we een breed scala aan juwelen met geboortestenen in verschillende stijlen. Geïnteresseerd in het vinden van de perfecte geboortesteen sieraad? Bezoek dan onze winkel of website voor onze prachtige collectie.

We zien ernaar uit u te mogen verwelkomen en u te helpen bij het vinden van het perfecte sieraad. Kom vandaag nog langs bij Juwelier Jos, we wachten op u!

Wilt u meer weten over uw geboortesteen?

Maak een afspraak in onze winkel.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.