0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Asbedel goud –

Unieke en prachtige herinneringsjuwelen

Heeft u ooit gehoord van de fascinerende wereld van asbedel goud? 

Welkom bij Juwelier Jos. Met meer dan 40 jaar ervaring als maker van assieraden, delen we graag onze kostbare inzichten en expertise over dit uniek soort gedenksieraden. Onze passie ligt in het vereeuwigen van herinneringen die nooit zullen verbleken, net zoals goud.

Geschiedenis van asbedel goud

Het emotionele gewicht en de schoonheid van een asbedel goud maakt het een van de belangrijkste stukken in de sieraden industrie. Wij, at Juwelier Jos, zijn vereerd om deze mooie herinneringen te mogen creëren. Maar hoe is deze traditionele manier van herinneren ontstaan? In deze blogpost gaan we dieper in op de geschiedenis van asbedel goud.

Herkomst van asbedel goud

Asbedel goud haalt zijn oorsprong uit de oudheid waar assieraden werden gecreëerd in eerbetoon aan de overledenen. As werd opgeborgen in kleine gouden hangers met de gedachte aan de onbreekbare en eeuwige liefde.

Met het verstrijken van de tijd, evolueerde het concept van assieraden en nam vele vormen aan, waarvan er een bekend werd als asbedel goud.

Asbedel goud door de eeuwen heen

 • In het Victoriaanse tijdperk was de asbedel goud een populair ritueel onder de elite. Het werd beschouwd als een manier om rouw te behandelen en werd vaak gepresenteerd bij begrafenisceremonies.
 • In de moderne wereld, draagt de asbedel goud klassieke en eigentijdse ontwerpen die de herinnering aan een geliefde koesteren. Het dient als een troost voor degenen die hun dierbaren hebben verloren en helpt hen te eren.

Asbedel goud bij Juwelier Jos

Bij Juwelier Jos waarderen we de gevoeligheid en emotie die gepaard gaat met het maken van een asbedel goud. We hebben een toegewijd team van vakmensen die met het grootste respect en zorg omgaan met het maken van elk stuk asbedel goud. 

Elke asbedel geeft de persoonlijke band weer tussen twee personen en het verhaal dat achter hun liefde en vriendschap ligt. Ons streven is om elke asbedel uniek en bijzonder te maken voor de drager. De perfecte manier om een dierbare persoon te eren. 

Een eerbetoon aan het verleden, een geschenk voor de toekomst

Een asbedel goud blijft een tijdloos symbool van liefde, respect en herinnering. Het is meer dan alleen een sieraad; het is een waardevolle schat die generaties lang gekoesterd wordt.

Moge de geschiedenis van asbedel goud u inspireren bij uw keuze voor een bedel die de herinnering van uw geliefde eert. Wij bij Juwelier Jos staan voor u klaar om dit proces met zorg en respect te begeleiden.

asbedel roségoud
asbedel witgoud

Het proces van het maken van asbedel goud

In de wereld van sieraden maken, is het creëren van een asbedel goud een delicate en complexe taak. Een taak die een hoge mate van expertise, aandacht voor detail en gevoelige handen vereist. Bij Juwelier Jos, begrijpen we hoe betekenisvol deze stukken kunnen zijn en daarom zetten we ons in om sieraden van de hoogste kwaliteit te leveren. Laten we het proces ontdekken van het maken van een gouden asbedel bij Juwelier Jos.

Fase 1: Ontwerp 

Ons proces begint altijd met het ontwerp. Dit begint bij het gesprek tussen onze goudsmid en u als klant waarin u uw ideeën aangeeft. 

 • Als het idee is uitgelegd zal onze goudsmid een eerste schets maken.
 • Daarna wordt gekozen voor een bepaald ontwerp, 
 • En dan wordt een specifiek ontwerp bewerkt tot een eindconcept.

Fase 2: Keuze van het edelmetaal

Nadat het ontwerp is goedgekeurd en gefinaliseerd, wordt het type goud gekozen voor de asbedel. Bij Juwelier Jos gebruiken we alleen 18k goud in onze creaties om de hoogste kwaliteit en duurzaamheid te waarborgen.

Fase 3: Gieten en vormen 

Als de eerste schets is getekend, zal onze goudsmid de tekening overbrengen op de 3D computer. Vandaar verloopt het verdere proces tot het uiteindelijke assieraad. Wilt u meer hierover weten, leest u onze serie over “van idee tot sieraad“.

Fase 4: Toevoeging van as 

Zodra de gouden asbedel volledig is gevormd, wordt een kleine hoeveelheid as van de gekozen persoon of huisdier toegevoegd. Dit wordt gedaan met uitgebreid respect en zorg.

Fase 5: Afwerking en polijsten 

Tot slot is het tijd voor de afwerking en het polijsten. De bedel wordt zorgvuldig gepolijst om ervoor te zorgen dat het glanst en glimt zoals het hoort.

Bij iedere stap van het proces bij Juwelier Jos, wordt absolute aandacht besteedt aan detail. Iedere gouden asbedel is een eerbetoon en een liefdevolle herinnering, en we zijn er trots op dat we deel uitmaken van die prachtige, emotionele reis.

Zilveren schakelarmband met plaat en gravure in eigen handschrift
solitair roségoud<br />

de eerste schets

3D tekening

plaatsen van de as

afwerking

Verscheidenheid aan ontwerpen en stijlen in asbedel goud

Asbedels van goud bieden een elegante en duurzame optie. Bij Juwelier Jos hebben we een breed scala aan asbedel goudontwerpen en -stijlen om aan de persoonlijke voorkeuren en behoeften van onze klanten te voldoen. We geloven in personalisatie en individualiteit, daarom bieden we verschillende opties, van traditionele designs tot unieke stukken. 

Verscheidenheid aan ontwerpen

Als uw keuze voor een gedenkteken bij een asbedel goud ligt, vindt u bij ons een verscheidenheid aan ontwerpen. We hebben:

 • Gedetailleerde hartvormige bedels. 
 • Bedels met ingegraveerde berichten of initialen. 
 • Verfijnde en eenvoudige ronde bedels. 

Elke gouden asbedel is uniek omdat hij naar uw persoonlijke wensen is vervaardigd. Er zijn geen twee bedels die precies hetzelfde zijn. Het maken van uw bedel wordt met veel respect en toewijding van onze goudsmeden gedaan. 

Stijlvolle goudopties

Bij Juwelier Jos waarderen we de verfijning en de tijdloze aantrekkingskracht van goud. Het biedt niet alleen een luxueuze uitstraling, maar is ook duurzaam en bestand tegen tijd en elementen. We zijn er trots op een verscheidenheid aan stijlen in asbedel goud aan te bieden, waaronder:

 • Gepolijst gouden afwerking voor een klassieke look
 • Roségouden bedels voor een warme, moderne look
 • Geelgouden bedels voor een traditionele en tijdloze stijl. 

Aanpassen aan uw persoonlijke voorkeur

We begrijpen dat het kiezen van een asbedel goud een persoonlijke en intieme beslissing is. Daarom bieden we bij Juwelier Jos ook de mogelijkheid om uw gouden asbedel te personaliseren. Of het nu gaat om het graveren van een speciaal bericht, een naam, of een datum, we zijn er om u te helpen bij deze belangrijke keuze. 

Er is geen juiste of verkeerde manier om een geliefde te herdenken. De waarde van een gedenksieraad zit in wat het voor u betekent en de herinneringen die het oproept. Ons assortiment aan asbedel goud biedt u de mogelijkheid om een passende herinnering aan uw dierbare te dragen. 

Goudsmid Jessy soldeert een gouden ring achter haar werkbank

Hoe een asbedel goud een aandenken kan zijn

Als geliefden overlijden, kan het moeilijk zijn om met het gemis om te gaan. Bij Juwelier Jos begrijpen we hoe waardevol een aandenken kan zijn in het helpen herinneren aan de mooie momenten die u samen deelde. Dit is precies de reden waarom we asbedels van goud aanbieden. We willen ervoor zorgen dat u uw dierbaren altijd dicht bij u kunt dragen, zelfs na hun overlijden. 

Het symbolisme van goud 

Het gebruik van goud in onze asbedels is zeer symbolisch. Goud is een waardevol edelmetaal dat de tand des tijds heeft doorstaan, het is letterlijk tijdloos. Uw asbedel in goud is zo een symbool van de onbreekbare band met uw dierbare.  Goud is altijd geassocieerd met zuiverheid, kwaliteit en waarde.

Het is een edelmetaal dat zich makkelijk in verschillende vormen laat bewerken. Zo kan uw idee prachtig omgezet worden naar een unieke asbedel 

Kies voor een persoonlijk aandenken

Bij Juwelier Jos streven we ernaar om gepersonaliseerde asbedels te leveren. Dit betekent dat u zelf kunt beslissen over de vorm, grootte en zelfs de inscriptie die op de bedel staat. Op deze manier kunt u een asbedel dragen die werkelijk een reflectie is van uw dierbare.

 • Een hartvormige asbedel kan bijvoorbeeld een liefdevolle relatie of sterke band symboliseren.
 • U kunt ervoor kiezen om een gedenkwaardige datum of de naam van uw dierbare op de bedel te graveren.

Een tastbaar aandenken

Als een dierbare overlijd, blijven herinneringen over. Ze zijn er, maar zijn niet tastbaar. Een asbedel in goud kan een tastbaar teken en aandenken zijn aan uw dierbare. Soms kan het dragen van een assieraad troost brengen, wetende dat een klein beetje van uw dierbare dichtbij u is. 

Onze goudsmeden en winkelpersoon helpen u graag bij elke stap: van uw idee tot aan het uiteindelijke assieraad. Uw asbedel zal zonder enige twijfel betekenisvol zijn en persoonlijke waarde hebben. 

Tips voor het onderhouden van asbedel goud

Een asbedel goud is een waardevol sieraad dat met zorg moet worden behandeld. Of het nu een aandenken is aan een geliefde persoon of huisdier, het is belangrijk dat u uw sieraad goed onderhoudt om zijn schoonheid en integriteit te behouden. Daarom presenteren we bij Juwelier Jos enkele tips voor het onderhouden van uw gouden asbedel.

Opbergen

 • Zorg ervoor dat de asbedel goud goed opgeborgen is wanneer deze niet wordt gedragen. Bewaar het in een juwelenkistje of een speciale doos voor assieraden.
 • Bescherm de bedel tegen krassen, deuken of andere vormen van schade.
 • Bewaar uw asbedel apart van andere sieraden om te voorkomen dat ze elkaar beschadigen.

Reiniging

 • Maak de asbedel goud regelmatig schoon. Gebruik mild warm zeepwater en een zachte doek of borstel om vuil of vingerafdrukken te verwijderen. Spoel vervolgens grondig en droog met een zachte doek.
 • Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen of harde borstels, omdat deze het oppervlak van de asbedel kunnen beschadigen.
 • Laat uw asbedel goud professioneel schoonmaken bij Juwelier Jos. We hebben het gereedschap en expertise om uw sieraad veilig en effectief te reinigen.

Langdurige zorg

 • Houd de asbedel uit de buurt van chemische stoffen zoals make-up, haarlak, parfum en schoonmaakproducten. Deze stoffen kunnen de glans van de asbedel aantasten.
 • Verwijder de asbedel bij het zwemmen, douchen of slapen.
 • Neem uw asbedel mee voor regelmatige controles bij Juwelier Jos. We kunnen eventuele schade vroegtijdig detecteren en de bedel professioneel reinigen.

Onthoud dat het onderhouden van een gouden asbedel niet alleen gaat om het behoud van zijn fysieke conditie, maar ook om het eren van de herinnering die het vasthoudt. Door deze tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw asbedel goud er altijd op zijn best uitziet en de herinnering aan uw dierbaren blijft eren.

saffieren en smaragden
toermalijn

Asbedel goud – in het kort

We hopen dat onze blogpost u meer informatie heeft gegeven over assieraden in het algemeen en de asbedel goud in het bijzonder.

Als een persoon of huisdier overlijdt, volgt er een moeilijke tijd en soms is het gevoelig hierover te praten. Een assieraad kan troost bieden en ons ervaren winkelpersoneel en goudsmeden staan klaar om u te adviseren en te helpen. 

Ons doel is om bij Juwelier Jos zorg, kwaliteit en oprechte aandacht voor de klant samen te laten komen. 

Tot ziens in onze winkel in Gouda. 

Bent u geïnteresseerd in een assieraad?

Maak een afspraak in onze winkel.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.