0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

As verwerken in sieraden –

creëer een tastbaar aandenken van liefde

Heeft u zich ooit afgevraagd wat er gebeurt met as na een crematie? 

Bij Juwelier Jos, met meer dan 40 jaar ervaring in het vak, verwerken we deze as zorgvuldig in unieke en betekenisvolle assieraden. We willen u graag kennis laten maken met een gedenkwaardige manier om uw dierbaren dichtbij te houden.

De geschiedenis en traditie van het gebruik van as in sieraden

Het gebruik van as in sieraden is geen nieuwe traditie. De geschiedenis gaat al lange tijd terug in verschillende culturen. Er zijn verklaringen van de Noorse Vikingen tot aan tegenwoordig toe. Er zijn verschillende manieren om as van een overleden persoon als herinnering in een sieraad te bewaren. 

Bij Juwelier Jos eren we deze rijke geschiedenis door deze traditie voort te zetten met onze stijlvolle assieraden.

De vroegere traditie van assieraden

De traditie om as te gebruiken in sieraden begon al in de tijd van de oude culturen. Hier zijn enkele vroege voorbeelden:

 • De Oude Grieken hadden een traditie waarin ze in hun zakken of als halskettingen kleine urnen droegen die as bevatten als een manier om de herinnering aan hun geliefden te bewaren.
 • In de Victoriaanse tijd, werden ‘haarjuweeltjes’ erg populair. Dit waren sieraden die kleine hoeveelheden haar van een geliefde bevatten, vaak vermengd met as of zelfs ingekapseld in hars. Het was een manier van rouwen en herinneren aan een geliefd persoon.

Het hedendaagse gebruik van assieraden

Inmiddels zijn vele oude tradities helaas verloren gegaan. Toch is de kern van deze tradities bewaard gebleven en worden assieraden nog steeds gebruikt om een herinnering aan een dierbare tastbaar te maken. Ondanks dat de vervaardiging en de stijl inmiddels zijn veranderd, is de betekenis achter de assieraden hetzelfde gebleven.

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor assieraden als een permanente herinnering aan een dierbare overledene. Of u het nu onder een shirt draagt, dicht bij uw hart, of het tentoonstelt op een zichtbare plaats, assieraden worden gedragen als een symbool van liefde en blijvende verbinding.

Assieraden zijn vaak discreet, stijlvol en passend bij de moderne mode en niet te onderscheiden van een “gewoon” sieraad. U kunt kiezen uit verschillende edelmetalen en de assieraden personaliseren met een gravure en/of edelstenen.

asbedel roségoud
asbedel witgoud

Asring voor kinderen
ster groot, zilver

Asring voor heren
tekst/naamring, buddhaserie geelgoud

Juwelier Jos en de traditie van assieraden

Bij Juwelier Jos erkennen we het belang van de geschiedenis en traditie van as in sieraden. 

Assieraden zijn waardevolle en emotionele sieraden. We zijn ons daarvan bewust en daarom streven we ernaar om de oude tradities van de assieraden in stand te houden. We geven aan onze assieraden een modernere tint. Zo kunt u bij ons kiezen uit een breed scala van ontwerpen, van klassiek tot modern en abstract. 

Dankzij de geschiedenis en traditie van het gebruik van as in sieraden, kunnen we iets zeer persoonlijks en waardevols bieden. Bij Juwelier Jos helpen we u om uw geliefde dicht bij uw hart te houden, letterlijk en figuurlijk, met onze betekenisvolle assieraden.

Het proces van het plaatsen van as in sieraden 

Het plaatsen van as in sieraden kan een hartverwarmende manier zijn om een geliefde te herdenken en bij Juwelier Jos nemen we deze taak zeer serieus. 

Het plaatsen van de as wordt door onze goudsmid gedaan met de grootste mogelijke zorg, respect en aandacht. We zijn er ons erg van bewust dat een assieraad een van de weinige tastbare dingen is die nog over is van een uw dierbare. 

Overleg en ontwerp

Onze eerste prioriteit is om naar uw wensen te luisteren. Zodra u contact met ons opneemt, plannen we een overleg in om uw voorkeuren te bespreken. Tijdens dit gesprek kunt u het type sieraad kiezen waarnaar uw voorkeur uitgaat. U kunt kiezen voor een ring, een ashanger of armband. We zullen ook kijken naar de stijl van uw sieraad en het edelmetaal waarvan het gemaakt wordt. Als laatste besluit u of u de as zichtbaar of onzichtbaar verwerkt wilt hebben. 

Na ons eerste gesprek zal onze goudsmid uw wensen en voorkeuren verwerken in de computer. U kunt dit ontwerp bekijken en indien nodig veranderingen aan laten brengen. Pas na uw goedkeuring zal uw assieraad in productie genomen worden. 

Het plaatsen van de as

Zodra het ontwerp is goedgekeurd en uw assieraad is vervaardigd, gaan we over tot het plaatsen van de as in het sieraad. Dit doen we met veel zorg en respect, wetende hoe belangrijk deze as voor u is.

De as wordt door ons vakkundig en discreet verwerkt in het sieraad. Het proces kan variëren, afhankelijk van het type sieraad en de aard van het ontwerp, maar het resultaat is altijd een subtiele en stijlvolle herdenking aan uw geliefde. 

Afwerking en levering

Zodra de as veilig in het sieraad is opgenomen, besteden we aandacht aan de afwerking. De afwerking van een assieraad bestaat uit het plaatsen van edelstenen als u die heeft besteld, het plaatsen van de gravure en het polijsten.

Als het assieraad klaar is en door ons is gecontroleerd, zal het zorgvuldig verpakt en aan u geleverd worden. Onze zorgvuldigheid en vakmanschap begint bij het ons eerste gesprek tot aan de levering van uw assieraad. 

Bij Juwelier Jos begrijpen we dat het een moeilijke tijd kan zijn en we willen alles doen wat we kunnen om u te steunen. We zijn trots op ons vakmanschap en beloven u een sieraad te leveren dat een passende herdenking is aan uw dierbare en een sieraad dat kan worden gekoesterd voor vele jaren.

het plaatsen van de as

personaliseren van uw assieraad
door lasertechniek

Soorten assieraden: ringen, hangers, armbanden en meer

Op het onvermijdelijke pad van het verlies van een dierbare, kunnen assieraden een troostrijke en mooie manier zijn om die speciale persoon dichtbij te houden. Bij Juwelier Jos bieden we een ruim assortiment aan deze unieke herinneringssieraden.

Asringen

Asringen zijn een subtiele en elegante manier om het aandenken aan uw dierbare dichtbij u te dragen. Deze kunnen worden ontworpen met een kleine holte om de as van de overledene te bewaren. Enkele kenmerken van onze asringcollectie zijn:

 • Verkrijgbaar in verschillende designs en edelmetalen zoals goud, zilver en witgoud.
 • Veel van onze modellen bieden de mogelijkheid om assieraden te personaliseren met gravures of geboortestenen.
 • We bieden ringmaten die geschikt zijn voor zowel mannen als vrouwen.

Ashangers

Ashangers bieden een tastbare en zichtbare herinnering aan uw dierbare. Deze draagt u aan een ketting of collier dicht bij uw hart. Enkele unieke aspecten van onze ashanger-collectie:

 • Breed scala aan vormen en stijlen, variërend van traditionele kruizen tot moderne geometrische ontwerpen.
 • De mogelijkheid om de hanger te laten graveren met een speciale boodschap.

Armbanden

Het dragen van een asarmband kan een subtiele en elegante manier zijn om uw dierbare te gedenken. Onze asarmband-collectie omvat:

 • Verschillende stijlen en materialen, zoals bedelarmbanden en leren bandjes.
 • Opties voor kinderen, volwassenen en unisex ontwerpen.
 • Alle armbanden zijn verstelbaar en kunnen gepersonaliseerd worden door middel van gravures.

Meer opties…

Behalve de hierboven genoemde assieraden bieden we bij Juwelier Jos ook andere assieraden aan. U kunt hierbij denken aan oorbellen, broches of zelfs manchetknopen. Ook deze assieraden worden allemaal handgemaakt naar aanleiding van uw persoonlijke voorkeur. 

De warmte en verbondenheid die het dragen van as sieraden kunnen geven, kunnen bijdragen aan het verwerkingsproces. Bij Juwelier Jos helpen we u graag verder met het maken van deze belangrijke keuze.

Goudsmid Jessy soldeert een gouden ring achter haar werkbank

Het kiezen van het juiste assieraad voor uw geliefde –
tips en overwegingen

Een assieraad is meer dan alleen een sieraad dat wordt gekocht bij een outfit of voor een speciale gelegenheid. Achter elk assieraad ligt een verhaal. Dit verhaal en de bijzondere band tussen uw dierbare en u wordt weergegeven in uw assieraad. 

Waar kunt u aan denken als u een assieraad wilt kiezen?

Overweegt u de volgende vragen:

 • Wat voor soort edelmetalen vindt u mooi? Houdt u van goud, zilver, roségoud of platina?
 • Welke vormen en ontwerpen spreken u aan? Zoekt u iets eenvoudigs of heeft u liever een gedetailleerder ontwerp?
 • Zoekt u iets wat dagelijks kan worden gedragen of meer iets voor speciale gelegenheden?

Herinneringen levend houden

Een assieraad is meer dan alleen een mooi sieraad. Het is een symbool van uw herinnering aan uw dierbare en kan helpen om om deze herinnering tastbaar te maken. Hoe kunt u dit doen? 

 • Is er een symbool, zoals een hart of kruis dat speciaal voor hen was?
 • Hadden ze een favoriete kleur die u zou willen opnemen?
 • Is er een bepaalde tekst of inscriptie die u zou willen toevoegen?

 Comfort en draagbaarheid

Bent u van plan om uw assieraad elke dag te dragen?
Overweegt u dan een duurzaam edelmetaal dat niet snel beschadigd. Denkt u ook aan het gemak en draagcomfort van uw assieraad. 

Kies met uw hart

Tot slot het is belangrijk te vermelden dat er geen ‘foute’ keuze is. 

Het kiezen van een assieraad is en blijft emotioneel en persoonlijk omdat het verbonden is aan een persoon die niet meer bij u is. Het is aan u om te bepalen hoe u uw connectie met deze persoon weer laat geven in een sieraad van uw keuze. 

Neemt u de tijd om te kiezen. Ons winkelpersoneel en goudsmeden kunnen u adviseren, maar de uiteindelijke keuze komt uit uw emotie en hart. 

As verwerken in sieraden – in het kort

Het verwerken van as in assieraden is een bijzonder proces. Het is uniek en vol mogelijkheden en creativiteit. Een assieraad weerspiegelt de band tussen de overleden persoon en de drager van het assieraad. 

We hopen dat dit artikel u de informatie heeft gegeven over hoe as verwerkt wordt in onze sieraden. 

Bij Juwelier Jos begrijpen we deze emotie en we zijn vereerd u te mogen begeleiden bij de keuze. Zo kunnen we samen een assieraad vervaardigen dat de juiste herinnering en band tussen u en uw dierbare weergeeft.  

Zet vandaag nog de eerste stap naar uw unieke assieraad. Laat een blijvende herinnering maken, vol liefde en persoonlijke betekenis. Ons winkelpersoneel staat voor u klaar. 

ashanger moeder en kind,
zichtbare as, witgoud

ashanger traan met zirkonias
niet zichtbare as, witgoud

Bent u geïnteresseerd in een assieraad?

Maak een afspraak in onze winkel.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.