0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Armband repareren –

Snelle en betrouwbare service voor uw sieraad

Zit er een breuk in uw favoriete armband en weet u niet wat u moet doen? Geen paniek, Juwelier Jos staat voor u klaar!
Met 40+ jaar ervaring in sieraden reparaties hebben we talloze sieraden nieuw leven ingeblazen. Leer hoe we te werk gaan met armband repareren en hoe we uw geliefde sieraad kunnen herstellen.

Identificatie van het probleem met de armband

Als er iets mis is met uw favoriete armband, kunnen we deze voor u repareren. Maar voordat we aan de slag gaan, moeten we altijd eerst het specifieke probleem met uw armband identificeren. We duiken wat dieper in het proces van probleemidentificatie.

Visuele inspectie

Het eerste wat de goudsmeden van Juwelier Jos doen, is een grondige visuele inspectie. We zijn op zoek naar zichtbare gebreken zoals:

  • Scheuren
  • Vervormingen
  • Beschadigde sluitingen
  • Ontbrekende edelstenen

Nauwkeurige testen

Op basis van de visuele inspectie, verrichten we vervolgens meer specifieke tests.

  • In het geval van edelstenen, controleren we of ze los zitten of ontbreken, en of ze nog dezelfde glans en kleur hebben.
  • Bij metaal testen we op krassen, verkleuringen en corrosie. We controleren ook of het metaal nog steeds zijn vorm behoudt en of er delen ontbreken.

Oorzaak van het probleem vaststellen

Na deze inspecties kunnen we meestal de oorzaak van het probleem vaststellen. Vaak ontstaan problemen door het normale gebruik, maar soms worden ze veroorzaakt door ongevallen, verkeerde opslag of blootstelling aan schadelijke stoffen.

Uw armband repareren

Zodra we het probleem hebben geïdentificeerd en begrepen, kunnen we de beste manier vinden om uw armband te repareren. Of het nu het vervangen van een edelsteen, het repareren van een sluiting of het opnieuw vormgeven van het metaal betreft, u kunt erop vertrouwen dat Juwelier Jos de nodige zorgvuldigheid en precisie zal betrachten.

Heeft u problemen met uw armband? Aarzel dan niet om ons te bezoeken voor een grondige inspectie en professionele reparatie.

Sieraden reparaties bij Juwelier Jos door Peter achter werkbank die een ring soldeert

De verzorging van uw armband na reparatie

Net zoals u ook uw auto en andere apparaten een goede verzorging en onderhoud geeft, is dit ook van belang bij een sieraad. 

Juwelier Jos herstelt uw sieraden en geeft advies hoe u uw sieraden het best kunt verzorgen. We geven u enkele tips: 

Regelmatige reiniging

De regelmatige reiniging van uw sieraden is niet alleen een manier om reparaties te voorkomen (zie vorige paragraaf), maar ook een manier om uw sieraden in handen te hebben. U merkt dan of er een steentje los zit, een armband te los of te vast zit, of dat de schakels van uw armband te dun zijn geworden. 

Hoe kunt u uw sieraden reinigen?

  • Maak een zachte zeep van water en een mild afwasmiddel
  • Dompel de armband onder en gebruik een zachte doek om deze voorzichtig schoon te maken
  • Spoel af met schoon water en droog grondig

Wees voorzichtig met chemicaliën

Contact met agressieve chemicaliën kan leiden tot verkleuring van uw armband. Het liefst doet u uw armband af als u met schoonmaakmiddelen aan de gang gaat, gaat zwemmen of de sauna in gaat. 

Geschikte opslag

Reparaties zijn vaak nodig vanwege onzorgvuldige opslag, waardoor sieraden met elkaar in contact komen en elkaar bekrassen. Het opbergen van uw sieraden in afzonderlijke compartimenten van een sieradendoos of in aparte doosjes kan helpen schade te voorkomen.

Juwelier Jos voor uw armband onderhoud

Juwelier Jos en zijn team weet dat elke armband en sieraad waarde heeft, niet alleen financiële waarde, maar zeker ook emotionele waarde. 

Als u uw sieraden goed verzorgt en regelmatig bij uw juwelier laat onderhouden en onderzoeken, zult u lang van uw sieraden kunnen genieten. 

Zijn er nog zaken onduidelijk en wilt u meer informatie hebben over hoe u het beste uw sieraden onderhoud? Aarzelt u niet en vraagt u het ons. 

Zelf repareren van een armband

Wilt u zelf uw armband repareren? 

Er zijn zeker armbanden die u zelf kunt repareren. Denkt u maar een aan een kralenarmband die op elastiek geregen is. 

Echter, voor zilveren en gouden armbanden is het aan te bevelen dat u deze naar Juwelier Jos brengt om dit professioneel en vakkundig te laten doen. Dan bent u er zeker van de reparatie door een ervaren goudsmid wordt gedaan en uw sieraad in de beste staat weer naar u terugkomt. 

Voorkomen van reparaties 

Reinig uw sieraden regelmatig

Als u uw armband – maar ook andere sieraden – regelmatig reinigt en goed opbergt, zult u de kans op beschadiging en slijtage en daarmee kans op reparatie verminderen. 

Stof, vuil en zweet kunnen op langere termijn kleine beschadigingen veroorzaken. De beste manier om uw sieraden te reinigen is een sopje van milde zeep, afspoelen en drogen met een zachte doek. 

Armband repareren – in het kort

Heeft u een armband die kapot is of een armband die een controle nodig heeft? Juwelier Jos en zijn team van goudsmeden staan voor u klaar. 

We hebben ruim 40 jaar ervaring in het ontwerpen, onderhouden en repareren van sieraden.

U kunt hierbij denken aan een kleine reparatie zoals het vervangen of repareren van een kapotte sluiting, het terugplaatsen van een verloren of losse steen, of het herstel van een armband die is gebroken. Na de reparatie zal uw sieraad er weer als nieuw uitzien. 

Kom vandaag nog langs en ervaar de topservice van Juwelier Jos. Uw sieraden zijn bij ons in veilige handen.

Zorg voor uw sieraden, maar vooral, geniet van hun schoonheid. Graag tot ziens bij Juwelier Jos!

 Heeft u een armband die gerepareerd moet worden?

Komt u langs in onze winkel in Gouda !

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.