0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Het repareren van een sieraad

bij Juwelier Jos

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, uw sieraad is kapot. Bijvoorbeeld, die mooie ketting die u van een geliefd familielid heeft gehad en plotseling breekt. Of een trouwring die doorgeknipt moet worden omdat uw hand opzwelt na een val. Wellicht heeft u een mooie opalen hanger die van de ketting is gevallen en de originele steen is gebroken. Wij kunnen ervoor zorgen dat de hanger in zijn oude glorie hersteld wordt met een steen naar uw keuze. 

Het zijn soms hartverscheurende momenten over een kapot sieraad dat veel emotionele waarde heeft voor de drager. Gelukkig is niet alle hoop verloren en kunnen de meeste sieraden, ook na een breuk, (bijna) onzichtbaar hersteld worden. Juwelier Jos heeft ervaren goudsmeden in dienst die uw favoriete sieraad kunnen herstellen, vermaken of opnieuw creëren. 

Waarom een sieraden reparatie?

Sieraden die vaak en regelmatig worden gedragen, zoals ringen, kettingen en armbanden, kunnen door het dragen en het ouder worden schade oplopen of fragieler worden.

Om er voor te zorgen dat uw sieraden, oud of nieuw, hun glorie en glans behouden, is het aan te bevelen om ze regelmatig door uw juwelier te laten controleren. Zo zal uw sieraad in optimale conditie blijven en zult u onnodige kosten kunnen voorkomen. Het repareren van een sieraad bij Juwelier Jos zal er voor zorgen dat uw favoriete sieraad in de beste conditie blijft.

Hoe gaat een sieraden reparatie in zijn werk?

Als u uw sieraad bij ons brengt voor een reparatie of onderhoudsbeurt zal onze goudsmid eerst bepalen wat het probleem is. Bij aanname van uw sieraad zult u een eerste indicatie krijgen van de te verwachten kosten. Pas na akkoord van onze prijsopgave zullen we de reparatie voor u uitvoeren.

Onze reparaties zijn onderverdeeld in 3 verschillende categoriën, te weten “kleine reparaties”, “grote reparaties” en “overige grote reparaties. Op onze pagina sieraden reparaties wordt het verschil precies uitgelegd. Ook kunt u tegelijkertijd de duur van de verschillende reparaties zien.

Onze goudsmid zal uw sieraad daarna met gebruik van de juiste materialen, zoals het edelmetaal en edelsteen, weer in oude glorie herstellen.

Sieraden reparaties bij Juwelier Jos, dé juwelier van Gouda
Ring vijlen bij Juwelier Jos. Kom lang voor een sieraden reparatie in ons atelier.

Hoe kan ik het beste mijn sieraden verzorgen?

Net zoals alle mooie dingen in ons leven, hebben ook onze sieraden regelmatig verzorging en onderhoud nodig. Zo zult u lang van uw sieraden kunnen genieten.

Het is daarom aan te bevelen uw sieraden te reinigen met een zachte doek of borstel. Een sieraad dat bezet is met edelstenen heeft extra zorg nodig. De zettingen kunnen soms een zwak punt zijn als men erachter blijft hangen. Laat u de zettingen regelmatig, eenmaal per jaar, door uw goudsmid controleren. Het contact met chemische stoffen zoals parfum, kan ook schade aanrichten aan uw sieraden. Probeert u deze te vermijden.

Draagt u uw sieraden niet, dan is het verstandig om ze in hun eigen doosjes te bewaren of eventueel in een daarvoor bestemde sieradendoos.

Wat kan Juwelier Jos voor u betekenen?

Juwelier Jos weet als geen ander dat uw sieraad belangrijk voor u is. Elk sieraad heeft zijn eigen verhaal. Een verhaal over de gever en de ontvanger. Vaak zijn deze verhalen geladen met emoties. Emoties zoals liefde, verdriet, vreugde en vooral herinneringen. Juwelier Jos begrijpt de emotionele waarde die sieraden hebben en is er trots op om ervoor te zorgen dat elk sieraad met respect en aandacht wordt behandeld. Met meer dan veertig jaar ervaring weet hij precies hoe het repareren van een sieraad in zijn werk gaat, zodat uw sieraad zo perfect mogelijk wordt hersteld. 

Dit vakmanschap en deze ervaring garanderen dat uw sieraad altijd de originele charme en schoonheid behoudt – een charme die verder gaat dan alleen de oppervlakkige glans.Een goed eindresultaat begint met het begrijpen van uw wensen. We bedenken vervolgens oplossingen die gebaseerd zijn op vakwerk, fantasie en innovatie. Onze persoonlijke aanpak stelt ons in staat om elke taak waarmee we worden geconfronteerd uit te voeren. We verheugen ons u te mogen verwelkomen in onze winkel in Gouda.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.