0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Het repareren van een sieraad

bij Juwelier Jos

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: Die mooie ketting die u van een geliefd familielid heeft gehad en die plotseling breekt. Of de trouwring die doorgeknipt moet worden omdat uw hand opzwelt na een val. Of die mooie opalen hanger die van de ketting valt en breekt. Of stelt u voor, u heeft een prachtige antieke speld geërfd. Alleen is de originele steen niet meer aanwezig. Juwelier Jos kan ervoor zorgen dat de speld in zijn oude glorie hersteld wordt met de steen van uw keuze. 

Het zijn soms hartverscheurende momenten over een kapot sieraad dat veel emotionele waarde heeft voor de drager. Gelukkig is niet alle hoop verloren en kunnen de meeste sieraden, ook na een breuk, (bijna) onzichtbaar hersteld worden. Juwelier Jos heeft ervaren goudsmeden in dienst die uw favoriete sieraad kunnen herstellen, vermaken of opnieuw creëren. 

Waarom een sieraden reparatie?

Sieraden die regelmatig worden gedragen, zoals ringen, kettingen en armbanden, kunnen door slijtage en veroudering schade oplopen. Een goede reparatie van sieraden is daarom belangrijk om er zeker van te zijn dat ze in goede staat blijven en uw persoonlijkheid blijven uitstralen. Door regelmatige controles van een juwelier kunt u ervoor zorgen dat uw favoriete sieraad in goede conditie blijft en dat u het met veel plezier kan blijven dragen.

Hoe gaat een sieraden reparatie in zijn werk?

De reparatie van een sieraad kan op een verscheidenheid aan manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van het type sieraad dat moet worden gerepareerd. In het algemeen begint de reparatieprocedure met een grondig onderzoek van uw sieraad om te bepalen welke reparaties nodig zijn en wat de beste oplossing is. Vervolgens kan een ervaren goudsmid de juiste materialen selecteren, waaronder edelmetalen, stenen en andere accessoires, om uw sieraad te herstellen. 

Na het onderzoek en beoordeling van de goudsmid zal hij, bij complexe reparaties, eerst een prijsopgave doen. Pas na akkoord van de prijsopgave zal hij de reparatie uitvoeren. Bij eenvoudigere sieradenreparaties, zoals een breuk in een ketting, het solderen van een oogje, het op maat maken van een ring of het repareren van een oorbel, zal ons winkelpersoneel u gelijk bij aanname de kosten kunnen doorgeven samen met de levertijd.

Hoe kan ik het beste mijn sieraden verzorgen?

Het goed verzorgen en onderhouden van sieraden is belangrijk om hun glans en lange levensduur te garanderen. Om ervoor te zorgen dat uw sieraden er zo goed mogelijk blijven uitzien, moet u ze regelmatig reinigen met een zachte doek of borstel, afhankelijk van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. 

Zorgt u er wel voor dat u nooit direct chemische of agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt op sieraden, vooral als ze bezet zijn met edelstenen. Het is bovendien aan te raden om uw sieraden in hun eigen doosjes te bewaren of in een speciale sieradendoos.

Wat kan Juwelier Jos voor u betekenen?

Juwelier Jos weet als geen ander dat uw sieraad belangrijk voor u is. Elk sieraad heeft zijn eigen verhaal. Een verhaal over de gever en de ontvanger. Vaak zijn deze verhalen geladen met emoties. Emoties zoals liefde, verdriet, vreugde en vooral herinneringen. Juwelier Jos begrijpt de emotionele waarde die sieraden hebben en is er trots op om ervoor te zorgen dat elk sieraad met respect en aandacht wordt behandeld. Met meer dan veertig jaar ervaring weet hij precies hoe hij moet werken tijdens een sieradenreparatie, zodat uw sieraad zo perfect mogelijk wordt hersteld. 

Dit vakmanschap en deze ervaring garanderen dat uw sieraad altijd de originele charme en schoonheid behoudt – een charme die verder gaat dan alleen de oppervlakkige glans.Een goed eindresultaat begint met het begrijpen van uw wensen. We bedenken vervolgens oplossingen die gebaseerd zijn op vakwerk, fantasie en innovatie. Onze persoonlijke aanpak stelt ons in staat om elke taak waarmee we worden geconfronteerd uit te voeren. We verheugen ons u te mogen verwelkomen in onze winkel in Gouda.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.