0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Zirkonia in ring laten zetten –

stralend mooi, perfect voor elke stijl!

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe een zirkonia in een ring wordt gezet? Bij Juwelier Jos hebben we met onze 40+ jaar ervaring als sieraden ontwerper en reparateur het proces tot een kunst verheven. Ontdek in ons volgende artikel hoe we dit precies doen. Van het kiezen van de perfecte zirkonia tot het zetten ervan in uw kostbare ring.

We begeleiden u door elk detail, zodat u een dieper inzicht krijgt in ons vakmanschap.

De wereld van zirkonia: Een prachtig alternatief voor diamant

Als een gerenommeerde sieraden ontwerper en -reparateur hebben we regelmatig vragen over verschillende soorten edelstenen die we gebruiken in onze sieraden. Een van de populaire edelstenen die we vaak in onze ringen plaatsen, is zirkonia. Maar wat is zirkonia eigenlijk en waarom kiezen klanten deze edelsteen boven anderen, vooral boven diamanten? Dit worden we vaak gevraagd. Laten we eens duiken in de intrigerende wereld van zirkonia.

Wat is zirkonia?

Zirkonia is een synthetisch gemaakte edelsteen die vooral bewonderd wordt, omdat de schittering zoveel lijkt op de diamant. De naam zirkonia komt van het zirkoon – het mineraal waarvan de zirkonia wordt gemaakt. De edelsteen zirkonia is echter anders dan het natuurlijk zirkoon.

 • Zirkonia is gemaakt van zirkoniumoxide en wordt geproduceerd door een proces dat smelten en langzaam afkoelen omvat. Het resultaat is een kleurloos materiaal dat vergelijkbaar is met diamant.
 • De edelsteen zirkonia is niet zo hard als diamant en daardoor ook niet zo duurzaam. Het is een betaalbare en toch esthetisch aantrekkelijke optie voor alle personen die graag van schittering en fonkelende sieraden houden.

Zirkonia vs diamant

Hoewel diamant zeer gewaardeerd en gewild is in de juwelenwereld, kiezen steeds meer mensen voor zirkonia om verschillende redenen.

 • Kosten: Diamanten zijn duur. Zirkonia is een betaalbaar alternatief dat net zo stralend en glanzend is op het eerste gezicht.
 • Duurzaamheid: Hoewel het niet zo hard is als diamant, kan zirkonia trots zijn op een goede duurzaamheid en is het perfect voor dagelijks gebruik.
 • Verscheidenheid: Omdat zirkonia edelstenen synthetisch zijn, kunnen ze ingekleurd worden. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. De diamant is niet in zoveel kleuren verkrijgbaar. Een gekleurde diamant is eerder zeldzaam en dat maakt het weer duurder.

Waarom kiezen voor zirkonia?

 • Zirkonia is ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar betaalbare, doch stijlvolle en glanzende sieraden.
 • Met goede verzorging en onderhoud kan zirkonia vele jaren meegaan en zijn schittering behouden.
 • Omdat zirkonia kunstmatig wordt gemaakt en niet wordt gewonnen, kan de zirkonia een goede keuze zijn voor personen die ethische overwegingen hebben.

Of u nu op zoek bent naar een verlovingsring, een verjaardagscadeau of een traktatie voor uzelf, we hebben het juiste zirkonia sieraad voor u.

Sieraden reparaties bij Juwelier Jos door Peter achter werkbank die een ring soldeert

Het proces van zirkonia in een ring laten zetten: belichting van een uniek juweliersambacht

Bij Juwelier Jos geloven we in het delen van ons ambacht en de technieken die we toepassen om prachtige sieraden te creëren. 

We geven u een blik in de keuken van ons atelier en leggen u uit hoe een zirkonia steen in een ring wordt gezet. Ook zullen we een tipje van de sluier oplichten en uitleggen welke machines en technieken in ons atelier worden toegepast. 

Het selecteren van de zirkonia

Voordat we de zirkonia in de ring zetten, moeten we eerst de perfecte steen selecteren. Enkele zaken waar we op letten zijn:

 • De kwaliteit van de zirkonia: We zorgen ervoor dat we alleen zirkonia edelstenen van de hoogste kwaliteit gebruiken.
 • De afmetingen van de zirkonia: De grootte en vorm van de zirkonia moeten passen bij het ontwerp van de ring.

Voorbereiding van de ring

Na het selecteren van de zirkonia is het tijd om de ring voor te bereiden. Hier zijn de stappen die we volgen:

 • Markering: We markeren eerst waar de steen moet komen.
 • Boren: Met gespecialiseerde juweliersgereedschappen, boren we een gat op de gemarkeerde plek.
 • Vormgeven: We vormen het gat zodat het de zirkonia precies kan herbergen.

Het plaatsen van de zirkonia

Het daadwerkelijk plaatsen van de zirkonia in de ring is een zorgvuldig en delicaat proces. De volgende stappen worden genomen:

 • Positioneren: De zirkonia wordt in het gat geplaatst.
 • Zetten: Met behulp van een ‘setting punch’ wordt de zirkonia stevig in de ring gezet. Door lichte druk uit te oefenen op de zirkonia met de setting punch, zetten we de steen vast in de ring.
 • Afwerking: Tot slot polijsten we de ring om eventuele krasjes of imperfecties die tijdens het proces zijn ontstaan, te verwijderen. Hierdoor krijgt de ring een glanzende afwerking.

Bij Juwelier Jos streven we naar perfectie bij elk stuk dat we creëren. Heeft u wat meer inzicht in hoe we te werk gaan? We blazen graag uw droomsieraad leven in, neemt u contact met ons op en we beginnen het proces.

Asring 3 banden met zirkonia's gemaakt door Juwelier Jos

(As)ring met vingerafdruk en zirkonia sterren

De kosten van zirkonia in een ring laten zetten

Als u op zoek bent naar een betaalbare, maar toch sprankelende toevoeging aan uw sieraden, dan is het laten inzetten van zirkonia in een ring een uitstekende keuze. Maar hoeveel kost dat nu precies? We zullen de gemiddelde kosten van het inzetten van zirkonia in een ring bespreken en deze vergelijken met de prijzen van het inzetten van andere soorten edelstenen.

De gemiddelde kosten van het inzetten van zirkonia

Zoals u heeft kunnen lezen is de zirkonia het betaalbare zusje van de diamant. Hij doet op de eerste blik niet veel onder voor de diamant en heeft een mooie schittering. 

De kosten voor het laten inzetten van zirkonia in een ring variëren en is afhankelijk van de maat en kwaliteit van de zirkonia, de complexiteit van het ontwerp en de arbeidskosten.

Bij Juwelier Jos starten we met een gemiddelde prijs van € 50 tot € 100 voor het inzetten van een eenvoudige zirkonia, afhankelijk van de grootte van de steen. Deze prijs omvat de kosten van de steen zelf, het inzetten van de steen en de eventuele aanpassingen aan de ring. 

Vergelijking met andere soorten edelstenen

De kosten voor het maken van een ring zijn afhankelijk van het model en het aantal arbeidsuren. Als er aan uw ring een edelsteen wordt toegevoegd zal de totale prijs van de ring bepaald worden door de waarde van de edelsteen die u laat plaatsen. 

 • Diamant: Het inzetten van een diamant is aanzienlijk duurder dan zirkonia. Gemiddeld kunt u uitgaan van een prijs voor het inzetten van een diamant vanaf € 500 tot zelfs enkele duizenden euro’s, afhankelijk van de kwaliteit en grootte van de diamant.
 • Robijnen of smaragden: Ook het inzetten van andere edelstenen zoals robijnen of smaragden kan kostbaar zijn. De kosten voor het inzetten van deze stenen beginnen meestal rond de € 200 tot € 500. Ook deze kosten zijn weer afhankelijk van de kwaliteit en grootte van de steen.
 • Semi-edelstenen: Andere halfedelstenen, zoals topaas of citrien, kunnen een meer betaalbare optie zijn, met prijzen vaak variërend van € 30 tot € 100 voor het inzetten van de steen.

Een ring met zirkonia is de ideale keuze voor iedereen die een mooie, fonkelende ring wil hebben zonder al te veel te willen betalen. Ons winkelpersoneel helpt u graag de juiste steen en ring te kiezen. We staan voor u klaar!

Prachtige collectie van zirkonia ringen bij Juwelier Jos

Zoekt u iets wat net zoveel schittert als een diamant, maar dan zonder het prijskaartje van een echte edelsteen? Zirkonia kan precies zijn wat u zoekt. Dit synthetische kristal is hard, optisch foutloos en meestal kleurloos, maar kan ook in een breed scala aan kleuren komen. Bij Juwelier Jos bieden we een verscheidenheid aan ringen waarin prachtige zirkonia stenen zijn gezet. Bekijk enkele van onze prachtige ringen.

Zirkonia solitair ringen

 • Solitair Zirkonia Ring in Witgoud: Deze ring heeft een prachtige zirkonia steen die prominent in het midden is gezet op een band van 14 karaat witgoud. Eenvoudig maar stijlvol, dit juweel verlegt de grenzen van klasse en verfijning.
 • Gele Goud Solitaire Zirkonia Ring: Dit ontwerp is perfect voor mensen die een subtiele hint van luxe willen dragen. In deze ring zit een enkele zirkonia steen gevat in een zachte 14 karaat gele gouden band.

Zirkonia Ringen met uitbundige ontwerpen

 • Cluster Zirkonia Ring: Deze unieke ring valt op door zijn cluster van zirkonia stenen, waardoor het de perfecte keuze is voor wie van luxe houdt. 
 • Pave Zirkonia Ring: Het is een echt meesterwerk dat doet denken aan een met sterren bezaaide hemel, deze ring is bezet met een schare van kleine zirkonia’s, die in perfecte harmonie samenwerken om een unieke schoonheid te creëren.

Bij Juwelier Jos maken we mooie sieraden die toegankelijk zijn voor iedereen en voor elk budget. Onze zirkonia ringen zijn betaalbaar en hebben een luxe uitstraling. U zult zich bij het dragen van een van deze ringen speciaal voelen.

Bent u op zoek naar iets specifieks? Ons vriendelijke team is altijd klaar om u te helpen bij het vinden van uw perfecte sieraad.

Voor uw zirkonia ring zorgen als een pro: 5 toptips

Iedereen houdt van de sprankelende schoonheid van een ring met een of meerdere zirkonia stenen. Echter, zoals met elk waardevol bezit, behoort het tot uw verantwoordelijkheden om uw zirkonia ring in topconditie te houden. 

Gelukkig hoeft u geen professionele juwelier te zijn om uw ring in zijn beste staat te behouden. We geven u vijf handige tips om uw ring te verzorgen: 

Schoonmaken? Zacht en eenvoudig!

Het reinigen van uw zirkonia ring hoeft geen ingewikkeld proces te zijn. Hier zijn eenvoudige stappen om uw ring sprankelend schoon te houden:

 • Maak een zachte reinigingsoplossing met warm water en een zachte zeep.
 • Gebruik een zachte tandenborstel om vuil en olie voorzichtig van de ring te verwijderen.
 • Spoel de ring zorgvuldig af en droog hem daarna volledig af met een zachte doek.
 • Belangrijk is om nooit harde chemicaliën of schurende stoffen te gebruiken bij het schoonmaken van uw Zirkonia ring, omdat deze de ring kunnen beschadigen.

Vermijd krassen en beschadigingen

Hoewel Zirkonia een harde steen is, kan het nog steeds krassen en schade oplopen als het niet goed wordt verzorgd. Enkele eenvoudige preventieve maatregelen kunnen uw ring langer mooi houden:

 • Draag de ring niet tijdens huishoudelijke taken of tijdens het sporten.
 • Voorkom dat de ring in aanraking komt met harde oppervlakken.
 • Doe de ring af bij het hanteren van schurende materialen.

De juiste manier van opbergen

Mooi sieraden mogen op een mooie manier opgeborgen worden. Als u uw sieraden op de juiste manier opbergt, zal de levensduur ook langer zijn. We geven u enkele tips en richtlijnen hoe u het best uw sieraden opbergt: 

 • Bewaar uw zirkonia ring apart van andere sieraden om krassen te voorkomen.
 • Gebruik een zachte sieradendoos of een stoffen zakje voor het bewaren van uw ring.
 • Voorkom dat de ring wordt blootgesteld aan direct zonlicht of hoge temperaturen.

Zelfs met de beste zorg kan uw zirkonia ring na verloop van tijd tekenen van slijtage vertonen. Als dat het geval is, neem dan gerust contact met ons op bij Juwelier Jos, uw betrouwbare specialist in sieradenreparatie. We helpen u graag om de glans van uw geliefde Zirkonia ring te herstellen!

Zirkonia in ring laten zetten – in het kort

Wij hopen dat dit artikel u wat meer inzicht heeft gegeven om zirkonia in een ring te laten zetten. 

Ons winkelpersoneel en team van ervaren juweliers gebruiken de beste kwaliteit aan edelmetalen en edelstenen. We zorgen ervoor dat u de ring vindt die u in gedachten had. 

Zirkonia is een prachtig alternatief voor diamant en kan uw ring die extra blinkende uitstraling geven waar u naar op zoek bent. Met onze hulp kan uw ring die persoonlijke touch krijgen die het echt uniek maakt.

Heeft dit artikel u geïnspireerd om zirkonia in uw ring te laten zetten? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs bij onze juwelier. We staan klaar om u te begeleiden bij het proces.

Wilt u ook een ring met een zirkonia?

Maakt u een afspraak of komt u langs in onze winkel in Gouda !

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.