0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Laat een zegelring maken bij Juwelier Jos. Kies voor een zegelring voor heren of een zegelring voor dames

Bent u op zoek naar een zegelring? Wij kunnen u gegarandeerd helpen. U kunt bij ons terecht voor zowel een zegelring voor heren als voor een zegelring voor dames. Ontwerp uw eigen ring en personaliseer deze met een unieke gravure, zoals uw initialen, een handgeschreven tekst of een familiewapen. U heeft keuze uit een gouden zegelring of een zegelring van zilver. Kortom, enorm veel keuze. We creëren graag een unieke ring voor u die meer dan een levenlang meegaat en die u kunt doorgeven als erfstuk aan een familielid.

Zegelring heren in zilver met persoonlijke gravure op kop.
Zegelring dames in zilver met gegoten vingerafdruk op kop van overleden dierbare.

Zegelring ontwerpen en laten maken

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van sieraden op maat. Dus ook voor een unieke zegelring kunt u bij ons terecht. Hierbij is het mogelijk om een steen die u in uw bezit heeft in de ring te laten plaatsen. De steen zal dan leidend zijn in het ontwerp en de vorm van de ring bepalen.

U kunt ook kiezen voor een persoonlijke gravure, zoals een handschrift gravure. Wij laseren dan uw handgeschreven tekst of initialen op of in de ring. Deze gravure slijt niet en gaat een levenlang mee. Voor de andere soorten lasergravures kunt u zelf een lettertype kiezen. Ook is het mogelijk om symbolen, een logo, een monogram of andere soort inscriptie te laten plaatsen op een door u ontworpen ring.

Kies voor een strakke ring of juist voor een ring met of zonder schild, met lijnen of zonder lijnen of met een edelsteen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wilt u een zegelring ontwerpen en laten maken? Wij denken graag mee met u over alle mogelijkheden. Kom langs in onze winkel en krijg advies op maat.

Zegelring zilver zelf ontworpen door klant met eigen, paarse Lapis Lazuli steen.

Een zegelring, wat is dat eigenlijk?

Een zegelring is een uniek soort ring. Deze ring symboliseert de familieband en is een echt familie sieraad. Een ander woord voor zegelring is ook wel cachetring.

Een ring met zegel werd vroeger gemaakt als herkenningsteken van de familie en werd als erfstuk generaties lang doorgegeven. Vaak stond er een familiewapen op de ring of initialen van een voorouder. Een uniek en bijzonder sieraad om te bezitten. 

Een zegelring voor heren

We kunnen u helpen in de zoektocht naar een zegelring voor heren. Traditioneel gezien wordt een ring met zegel voornamelijk door heren gedragen. Deze ring gaat steeds van vader op zoon. Hierdoor is het een bijzonder erfstuk met emotionele waarde. Een ring bij mannen staat stoer, robuust en is tijdloos. Een prachtig sieraad om aan te schaffen als een beginnend erfstuk.

Bent u op zoek naar een ring voor heren? We kunnen een unieke, handgemaakte ring voor u ontwerpen die volledig gepersonaliseerd is. Denk hierbij aan een ring met persoonlijke initialen of een heraldiek. Hiermee bedoelen we een familiewapen. Zowel aan de buitenkant als de binnenkant van een cachetring kunnen we een gravure plaatsen.

Gouden zegelring voor heren met diagonale inkepingen.

Zegelringen voor dames

Een zegelring bij dames is tegenwoordig geen uitzondering op de regel meer. Steeds meer dames dragen een zegelring. Bijvoorbeeld gekregen uit een erfenis en gecombineerd met hippe, frisse sieraden.

Ook zien we regelmatig dames die een ring met zegel willen laten maken. Een dames zegelring is vaak minder groot en minder robuust dan een heren zegelring. Het licht hoekige en vaak stoere uiterlijk van een cachetring kan mooi gecombineerd worden met andere vintage sieraden en geeft een modern uiterlijk bij een dame.

Zegelring voor dames. Zilveren zegelring met dubbele band en vingerafdruk van dierbare in de kop meegegoten.
Zegelring voor heren. Zilveren brede, basis zegelring met gravure aan binnenzijde.

Kiest u een gouden zegelring of een zegelring van zilver?

U heeft de keuze uit een gouden zegelring of een zilveren zegelring. Traditioneel gezien wordt een ring vrijwel altijd van goud gemaakt. In de meeste gevallen geelgoud of witgoud. Een gouden ring voor heren verliest zijn waarde niet en is daarom een erfstuk met zowel emotionele waarde als fysieke waarde.

Een ring van zilver is ook een optie. Deze zal voornamelijk een emotionele waarde bevatten voor degene die het draagt. Een andere mogelijkheid is het kiezen voor een bicolor (tweekleurig) of tricolor (driekleurig) ring. Denk hierbij aan een combinatie van geelgoud en witgoud of van geelgoud, witgoud en roségoud.

Zilveren heren ring als zegelring et gegoten gravure op kop van gebouw/

Kom langs bij Juwelier Jos

U kunt hieronder direct een afspraak inplannen voor en bezoek aan onze winkel.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.