0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Trouwring vermaken bij Juwelier Jos.
Laat uw trouwring vermaken tot hanger of nieuw sieraad

Bent u in het bezit van een eigen trouwring of wellicht een trouwring of een set trouwringen van uw overleden ouders?

We zijn gespecialiseerd in trouwringen vermaken. We noemen dit ook wel het ‘tweede leven van een trouwring‘. Simpelweg omdat we de ring of de ringen nieuw leven inblazen.

We kunnen een trouwring vermaken tot hanger of geheel nieuw sieraad. Daarbij kunt u de ring behouden qua vorm en gravure of u kunt de ring om laten smelten tot een nieuw ontwerp. Er is ontzettend veel mogelijk. In onze winkel in Gouda hebben we talloze voorbeelden van trouwringen met een tweede leven.

Trouwring vermaken tot nieuw sieraad

Een trouwring vermaken is een goede manier om uw ring nieuw leven in te blazen. U kunt uw oude trouwringen laten vermaken tot een nieuw sieraad.

Wilt u bijvoorbeeld trouwringen vermaken na het overlijden van een ouder? Of heeft u eigen trouwring die u niet meer draagt of versleten is? We geven uw ring een tweede leven. Uw ringen vermaken gebeurt in ons atelier aan huis. Samen met u bespreken we alle mogelijkheden en wensen omtrent een nieuw sieraad. Zo creëren we een uniek en persoonlijk sieraad dat jarenlang mee gaat.

Als we een trouwring vermaken tot nieuw sieraad heeft u 2 keuzes:

U kunt ervoor kiezen om de trouwring qua vorm te behouden en hier een nieuw sieraad van te laten maken. De vorm, dus de breedte, dikte en ronding, is dan leidend voor het nieuwe ontwerp. Ook kunnen in deze optie eventuele gravures vaak volledig behouden worden.

Een tweede optie is om de ring om te smelten en een geheel nieuw en ander sieraad ervan te laten maken. De opties zijn dan vele malen groter, omdat u niet meer vast zit aan de vorm van de ringen.

Voorbeelden trouwringen met tweede leven

Wilt u oude trouwringen vermaken? Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. We laten u een aantal voorbeelden van trouwringen met een tweede leven zien. Ten eerste kunt u denken aan het samenvoegen van 2 ringen tot 1 ring. Hierbij kan er een briljant of andere steen aan de ring toegevoegd worden.

Een tweede optie is het omvormen van een ring naar een hanger. De ring kan in zijn geheel intact gehouden worden of doorgezaagd worden. Er wordt een oog aan de hanger gemaakt, zodat de vermaakte trouwring om een collier gedragen kan worden.

Tot slot kunt u uw trouwringen vermaken naar een nieuw sieraad. Dit sieraad kan een ring, oorbellen, armband of hanger worden. Of zelfs een aandenken dat u een ereplekje geeft in uw huis.

Het omsmelten wordt bij ons in huis gedaan. U kunt er dus zeker van zijn dat uw nieuwe sieraad alleen het goud bevat wat u heeft aangeleverd. Heeft u onvoldoende goud om het nieuwe, gewenste sieraad te laten maken? Of wilt u een extra kleur goud toevoegen? Dan gebeurt dit altijd in overleg met u. Samen met u bespreken we alle opties en mogelijkheden en krijgt u advies op maat.

Trouwringen samengevoegd tot 1 ring met open ruimte in midden en briljant geslepen diamant
Trouwring vermaakt tot schakelarmband met behoud van originele gravure

Ontwerp en productie

Een ontwerp om uw trouwring te laten vermaken komt tot stand tijdens een eerste gesprek met een van onze goudsmeden. Uw verhaal, persoonlijkheid en emoties spelen hierbij een belangrijke rol. Door goed te luisteren naar uw persoonlijk verhaal zijn we in staat uw wensen om te zetten in een prachtig, nieuw sieraad.

Het voorbeeldenboek dat we ‘Het tweede leven van een trouwring’ noemen, kan hierbij inzicht geven en een inspiratiebron zijn voor het nieuwe sieraad. De goudsmid zal het nieuwe sieraad met de hand voor u schetsen en hierbij samen met u bepalen wat voor u belangrijk is. U kunt uw wensen aangeven betreffende het behouden van eventuele gravures, de grootte van het sieraad en eventuele stenen die (her)gebruikt worden.

Als de ring geschetst is wordt het sieraad in ons 3D programma getekend. We sturen u vervolgens een aantal foto’s van het getekende sieraad. U kunt hier eventueel nog aanpassingen in laten doorvoeren. Zodra u akkoord geeft, wordt het sieraad in productie genomen. Het nieuwe sieraad kan gepersonaliseerd worden met zirkonia’s, briljanten of andere edelstenen, er kunnen gouden of zilveren versieringen (aplique) aan worden toegevoegd of het model wordt zo dicht mogelijk bij de originele vorm van de ring(en) gehouden. De keuze is volledig aan u.

 

Sieraad met emotionele waarde

Het vermaken of omvormen van een trouwring(en) na overlijden van een dierbare is vaak een emotioneel proces. De ring heeft meestal een hele geschiedenis achter zich en draagt veel herinneringen met zich mee. In overleg met de partner of de kinderen kan de trouwring of trouwringen tot een nieuw sieraad en daarmee tot een nieuwe herinnering omgevormd worden. Juwelier Jos zal altijd proberen de gravure van de trouwring(en) intact te houden om de emotionele waarde in tact te houden.

Trouwring vermaken tot hanger

Een trouwring vermaken tot hanger is een hele bijzondere manier om uw trouwring te vermaken. We kunnen een gouden ring vermaken naar een unieke en persoonlijke hanger. Enerzijds kunnen wij de ring volledig in tact houden om hier een hanger van te maken. Anderzijds kunnen wij uw trouwring vermaken tot hanger door deze doormidden te zagen en weer aan elkaar te solderen. In beide gevallen proberen we altijd de originele gravure te behouden.

Trouwringen vermaken na overlijden

Het vermaken van een trouwring na overlijden van een ouder is een bijzonder en emotioneel proces. Emotie, herinneringen en gevoel komen hierin samen. We begeleiden u zo goed mogelijk in dit proces door alle facetten met u te bespreken. De emotionele waarde van het sieraad wordt besproken en de bijbehorende opties om er een prachtig, nieuw, draagbaar en uniek sieraad voor u van te maken.

Trouwringen vermaken na overlijden, wat zijn de kosten?

De kosten voor het vermaken van een trouwring na overlijden van een dierbare verschillen per sieraad. De uiteindelijke prijs heeft te maken met de moeilijkheid, de aanpassingen, eventueel extra goud of zilver dat u heeft of wilt bijvoegen en de eventuele edelstenen die u laat plaatsen.

Omdat u zelf al het goud of zilver meeneemt, namelijk de trouwring(en), zijn de kosten aanzienlijk lager dan wanneer u een geheel nieuw sieraad zou laten ontwerpen zonder eigen edelmetalen. U betaalt in principe altijd het maakloon van €300.

Mocht u extra goud hebben om in te leveren of wordt niet al uw oude goud in het nieuwe sieraad gebruikt, dan kunt u dit goud inleveren bij ons. We zullen het bedrag dat u hiervoor krijgt volgens de huidige goedkoers aftrekken van het maakloon voor het produceren van de ring.

Als u te weinig goud heeft voor het maken van het nieuwe sieraad dan hanteren we de volgende rekensom. U betaalt altijd de standaard teken- en productiekosten van €300. Dit is voor een sieraad tot 5 gram. Voor het extra gewicht boven de 5 gram wordt €110 per gram berekend. Deze prijzen gelden op het moment van schrijven. Voor een accurate prijsindicatie vragen we u om langs te komen in onze winkel in Gouda. Wij bespreken dan alle mogelijkheden met u en u ontvangt vervolgens binnen 3 weken een op maat gemaakte prijsopgave om uw trouwring te laten vermaken.

Hieronder volgen enkele rekenvoorbeelden.

Trouwring vermaakt naar schakelarmband met behoud van originele gravure

Rekenvoorbeeld 1

 • U heeft 2 trouwringen van uw overleden ouders die samen 10 gram wegen.
 • U wilt hier een nieuwe, gouden hanger van laten maken.
 • Wij maken de gouden hanger voor u, maar gebruiken hiervoor niet al het goud dat u heeft ingeleverd. De nieuwe hanger weegt in totaal 5 gram.
 • U betaalt €300 teken- en productiekosten voor een sieraad t/m 5 gram.
 • U houdt 5 gram goud over.
 • Volgens de huidige dagkoers berekenen we wat 5 gram goud op dat moment waard is.
 • Als de huidige dagkoers bepaald dat we voor 5 gram goud €125 geven, wordt er €125 van het totaalbedrag afgehaald.
 • U betaalt in totaal €175.

Rekenvoorbeeld 2

 • U heeft 2 trouwringen van uw overleden ouders die samen 10 gram wegen.
 • U wilt hier een nieuwe, gouden hanger van laten maken.
 • We maken de gouden hanger voor u, maar gebruiken hier niet al het goud voor dat u heeft ingeleverd. De nieuwe hanger weegt in totaal 7 gram.
 • U betaalt €300 teken- en productiekosten voor een sieraad t/m 5 gram.
 • U betaalt per extra gram €110 teken- en productiekosten.
 • Uw nieuwe sieraad weegt 7 gram. U betaalt dus voor 2 gram teken- en productiekosten a €110 per gram (totaal € 220).
 • De totale kosten voor het ontwerpen en produceren van de hanger zijn (€300 + €220) €520.
 • U houdt 3 gram goud over.
 • Volgens de actuele dagkoers berekenen we wat 3 gram goud op dat moment waar is.
 • De huidige dagkoers bepaald dat we voor 3 gram goud €75 geven.
 • Er wordt €75 van het totaalbedrag afgehaald.
 • U betaalt in totaal €445.

Rekenvoorbeeld 3

 • U heeft een trouwring van uw overleden moeder die 5 gram weegt.
 • U wilt hier een nieuwe, gouden hanger van laten maken.
 • We maken de gouden hanger voor u en gebruiken hiervoor al het goud dat u heeft ingeleverd. De nieuwe hanger weegt in totaal 9 gram.
 • U betaalt €300 teken- en productiekosten voor een sieraad t/m 5 gram.
 • U betaalt per extra gram €110 teken- en productiekosten.
 • Uw nieuwe sieraad weegt 9 gram. U betaalt dus voor 4 gram teken- en productiekosten a €110 per gram (totaal €440).
 • U betaalt in totaal (€300 + €440) €740.
Trouwring vermaakt tot hanger. Ring is doorgezaagd en diagonaal aan elkaar geplaatst met grote briljant geslepen diamant aan de onderkant in zetkast
Trouwring vermaken tot hanger met vingerafdruk hanger in het midden in geelgoud

Erfenis verdeling

De erfenis verdeling kan soms lastig zijn. Het kan zijn dat de (klein)kinderen van de overledene allemaal graag een deel van de trouwring(en) willen en allemaal hun deel van de trouwring willen vermaken tot nieuw sieraad. De ring kan dan doorgesneden worden en de aparte delen worden verwerkt in verschillende, nieuwe sieraden. Natuurlijk wordt het hele ontwerp in samenwerking met alle familieleden gemaakt. De trouwringen die bijvoorbeeld uit een erfenis komen kunnen ook verwerkt worden tot nieuwe vriendschaps-, verlovings- of trouwringen. Wilt u trouwringen kopen? Ook dan kunt u bij ons terecht.

2 Geelgouden ringen samengevoegd tot 1 ring met 4 briljanten in zetkast bovenop kop
2 Geelgouden trouwringen aan elkaar gesoldeerd met diagonale lijn met briljanten

Tijdsduur trouwring aanpassen

Oude trouwringen vermaken naar een nieuw en draagbaar sieraad is geen gemakkelijke klus. Dit komt vooral omdat gravures en eventuele stenen behouden moeten worden. Het is dus tijdrovender dan het produceren van een geheel nieuw sieraad.

De levertijd voor het vermaken van ringen ligt gemiddeld tussen de 6 en 8 weken. Vaak ontvangt u binnen 3 weken de 3D tekening van de goudsmid met het ontwerp. Hier kunt u akkoord op geven of nog eventuele aanpassingen laten doorvoeren. Zodra u akkoord geeft, begint de levertijd van 6 tot 8 weken te lopen. Het sieraad wordt in productie genomen en wordt vervolgens afgewerkt. Hierdoor is het een langere levertijd dan voor andere reparaties en nieuwwerk. Houdt u dus rekening met een totale levertijd van rond de 8 tot 10 weken voor het vermaken van trouwringen.

Trouwring vermaken bij Juwelier Jos

Deze pagina informeerde u over de mogelijkheden omtrent het vermaken van trouwringen. Juwelier Jos is gespecialiseerd in het vermaken van trouwringen na overlijden van een dierbare. Hierin zijn verschillende mogelijkheden, zoals een trouwring vermaken tot hanger of ander sieraad.

We gaven u enkele voorbeelden van trouwringen met een tweede leen en gaven u een inkijk in het ontwerp- en productieproces.

Tot slot gaven we u informatie over de kosten en de tijd die het vermaken van trouwringen inneemt. Wilt u langskomen voor het vermaken van uw trouwring? Dan kunt u een afspraak maken voor een bezoek aan onze winkel.

Laat uw trouwring vermaken door Juwelier Jos

U kunt hieronder een afspraak inplannen voor een bezoek aan onze winkel.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.