• 24 uur per dag online bestellen
 • Veilig betalen met iDeal
 • Grote collectie
 • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Trouwring aanpassen

Juwelier en goudsmid Jos kan samen met u een nieuw sieraad ontwerpen van uw trouwringen of van de trouwringen van uw dierbaren. Hiermee kunt u de emotionele waarde behouden die het sieraad voor u heeft en de trouwring aanpassen naar uw persoonlijke wensen. 

Sieraad met emotionele waarde

Het vermaken of omvormen van een trouwring(en) is vaak een emotioneel proces. De ring heeft een hele geschiedenis achter zich en draagt veel herinneringen met zich mee. In overleg met de partner of de kinderen kan de trouwring of trouwringen tot een nieuw sieraad en daarmee tot een nieuwe herinnering omgevormd worden. Juwelier Jos zal altijd proberen de gravure van de trouwring(en) intact te houden om de emotionele waarde in tact te houden. 

Ontwerp

Een ontwerp voor het tweede leven van een trouwring komt tot stand tijdens een eerste gesprek met goudsmid en Juwelier Jos. Uw verhaal, persoonlijkheid en emoties spelen hierbij een belangrijke rol. Door goed te luisteren naar uw persoonlijk verhaal is hij in staat uw emoties om te zetten in een prachtig nieuw sieraad. Het voorbeeldenboek kan hierbij inzicht geven en een inspiratiebron zijn voor het nieuwe sieraad.

De goudmid zal het nieuwe sieraad met de hand voor u schetsen en hierbij samen met u bepalen wat voor u belangrijk is. Zoals het behouden van eventuele gravures, de breedte van de ring en eventuele stenen die (her)gebruikt worden. Als de ring geschetst is wordt het sieraad in ons 3D programma getekend. Wij sturen u vervolgens een aantal foto’s van de getekende ring. U kunt hier eventueel nog aanpassingen in laten doorvoeren. Zodra u akkoord geeft, wordt het sieraad in productie genomen. 

Persoonlijk en uniek sieraad

Het nieuwe sieraad kan gepersonaliseerd worden met zirkonia’s, briljanten of andere edelstenen, er kunnen gouden of zilveren versieringen (applique) aan de ring worden toegevoegd of het model wordt zo dicht mogelijk bij de originele vorm van de ringen gehouden. De keuze is volledig aan u. 

Verdelen van trouwring(en)

Het kan zijn dat de (klein)kinderen van de overledene allemaal graag een deel van de trouwring(en) willen. De ring(en) kan dan doorgesneden worden en de aparte delen worden dan verwerkt in verschillende nieuwe sieraden. Natuurlijk wordt het hele ontwerp in samenwerking met de familieleden gemaakt.

De trouwringen die bij voorbeeld uit een erfenis komen kunnen ook verwerkt worden tot nieuwe vriendschaps-, verlovings- of trouwringen. 

Omsmelten

Het is uiteraard ook mogelijk om de trouwring(en) om te smelten tot een nieuw sieraad. Dit sieraad kan een ring, oorbellen, armband of hanger worden of zelfs een aandenken zijn wat u een ereplekje geeft in uw huis. Het omsmelten wordt bij Juwelier Jos gedaan, u kunt er dus zeker van zijn dat uw nieuwe sieraad alleen het goud bevat wat u heeft aangeleverd. 

Kosten trouwring aanpassen

De kosten voor het vermaken van een trouwring verschillen per sieraad. De uiteindelijke prijs heeft te maken met de moeilijkheid, de aanpassingen, eventueel extra goud of zilver dat u heeft of wilt bijvoegen en de eventele edelstenen die u laat plaatsen.

Omdat u vaak zelf al de volledige grondstoffen meeneemt, namelijk de trouwring(en), zijn de kosten aanzienlijk lager dan wanneer u een geheel nieuw sieraad zou laten ontwerpen zonder eigen grondstoffen. U betaalt in principe altijd het maakloon a €250. Mocht u extra goud hebben om in te leveren of gebruikt u niet al uw oude goud in het nieuwe sieraad, dan kunt u dit goud inleveren bij ons. Wij zullen het bedrag dat u hiervoor krijgt volgens de huidige goedkoers aftrekken van het maakloon voor het produceren van de ring. Hieronder volgt een voorbeeld. 

Voorbeeld

 • U heeft 2 trouwringen van uw overleden ouders die samen 9 gram wegen en een oud collier dat u niet meer draagt a 4 gram. In totaal heeft u dus 13 gram goud.
 • U wilt hier een nieuwe, gouden hanger van laten maken met behoud van gravures.
  Wij maken de gouden hanger voor u, maar gebruiken hier niet al het goud voor dat u heeft ingeleverd. De nieuwe hanger weegt totaal 7 gram.
 • U houdt 6 gram goud over.
 • U betaalt €250 maakloon.
 • Volgens de huidige dagkoers berekenen wij wat 6 gram goud op dat moment waar is.
 • De huidige dagkoers bepaald dat wij voor 6 gram goud €156 geven.
 • Er wordt €156 van het totaalbedrag afgehaald.
 • U betaalt in totaal €94.

Tijdsduur trouwring aanpassen

Het vermaken van een oud sieraad met een emotionele waarde naar een nieuw en draagbaar sieraad is geen gemakkelijke klus. Dit komt vooral omdat gravures en eventuele stenen behouden moeten worden. Het is dus meer tijdrovend dan het produceren van een geheel nieuw sieraad.

De levertijd voor het vermaken van (een) oude trouwring(en) gemiddeld is daarom tussen de 4 en 6 weken. Vaak ontvangt u binnen 2 weken de rekening van de goudsmid met het ontwerp. Hier kunt u akkoord op geven of nog eventuele aanpassingen laten doorvoeren. Vervolgens wordt het sieraad in productie genomen en moet het nog afgewerkt worden. Hierdoor is het een langere levertijd dan voor andere reparaties en nieuwwerk. 

Juwelier Jos, meer dan alleen een juwelier

Met passie en aandacht voor het ambacht gebruikt goudsmid Jos al 40 jaar zijn creativiteit en inlevingsvermogen om samen met de klant tot een passend ontwerp en tastbare herinnering te komen. In het vermaken van trouwringen heeft Jos inmiddels jarenlange ervaring. Juwelier Jos heeft dit sinds het begin van zijn carriere voor vele klanten mogen uitvoeren.