• 24 uur per dag online bestellen
 • Veilig betalen met iDeal
 • Grote collectie
 • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Trouwring vermaken tot hanger of nieuw sieraad

Wilt u uw trouwring vermaken? Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het vermaken van ringen en hebben ons in deze ambacht gespecialiseerd. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een trouwring vermaken na overlijden van een ouder of ouders. Ook kunnen wij een trouwring vermaken tot hanger. Op deze pagina geven we u enkele voorbeelden van vermaakte trouwringen en leggen we u het proces uit van ontwerp naar productie. Daarnaast informeren we u over de kosten en de tijdsduur voor het vermaken van trouwringen.

Wilt u een trouwring laten vermaken? Dan kunt u een afspraak inplannen voor een bezoek aan onze winkel in Gouda.

Trouwring vermaken tot nieuw sieraad

Een trouwring vermaken is een goede manier om uw ring nieuw leven in te blazen. U kunt uw oude trouwringen vermaken tot een nieuw sieraad. Wilt u bijvoorbeeld trouwringen vermaken na het overlijden van een ouder? Of heeft u eigen trouwring die u niet meer draagt of versleten is? Wij geven uw ring een tweede leven. Uw ringen vermaken gebeurt in ons atelier aan huis. Samen met u bespreken we alle mogelijkheden en wensen omtrent een nieuw sieraad. Zo creëren we een uniek en persoonlijk sieraad dat jarenlang mee gaat.

Voorbeelden vermaakte trouwringen

Wilt u oude trouwringen vermaken? Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Wij laten u een aantal voorbeelden van vermaakte trouwringen zien. Ten eerste kunt u denken aan het samenvoegen van 2 ringen tot 1 ring. Hierbij kan er een briljant of andere steen aan de ring toegevoegd worden.

Een tweede optie is het ombouwen van een ring naar een hanger. De ring kan in zijn geheel intact gehouden worden of doorgezaagd worden. Er wordt een oog aan de hanger gemaakt, zodat de vermaakte trouwring om een collier gedragen kan worden.

Tot slot kunt u uw trouwringen vermaken naar een nieuw sieraad. Dit sieraad kan een ring, oorbellen, armband of hanger worden. Of zelfs een aandenken dat u een ereplekje geeft in uw huis. Het omsmelten wordt bij ons in huis gedaan. U kunt er dus zeker van zijn dat uw nieuwe sieraad alleen het goud bevat wat u heeft aangeleverd. Heeft u onvoldoende goud om het nieuwe, gewenste sieraad van te maken? Of wilt u een extra kleur goud toevoegen? Dan gebeurt dit altijd in overleg met u.

Voorbeeld vermaakte trouwringen naar ring met 2 banden en briljant geelgoud
Trouwring vermaken na overlijden dierbare naar schakel armband geelgoud

Ontwerp en productie

Een ontwerp om uw trouwring te laten vermaken komt tot stand tijdens een eerste gesprek met één van onze goudsmeden. Uw verhaal, persoonlijkheid en emoties spelen hierbij een belangrijke rol. Door goed te luisteren naar uw persoonlijk verhaal zijn wij in staat uw wensen om te zetten in een prachtig, nieuw sieraad. Het voorbeeldenboek dat wij ‘Het tweede leven van een trouwring’ noemen, kan hierbij inzicht geven en een inspiratiebron zijn voor het nieuwe sieraad.

De goudsmid zal het nieuwe sieraad met de hand voor u schetsen en hierbij samen met u bepalen wat voor u belangrijk is. Zoals het behouden van eventuele gravures, de grootte van het sieraad en eventuele stenen die (her)gebruikt worden. Als de ring geschetst is wordt het sieraad in ons 3D programma getekend. Wij sturen u vervolgens een aantal foto’s van het getekende sieraad. U kunt hier eventueel nog aanpassingen in laten doorvoeren. Zodra u akkoord geeft, wordt het sieraad in productie genomen. 

Het nieuwe sieraad kan gepersonaliseerd worden met zirkonia’s, briljanten of andere edelstenen, er kunnen gouden of zilveren versieringen (applique) aan worden toegevoegd of het model wordt zo dicht mogelijk bij de originele vorm van de ring(en) gehouden. De keuze is volledig aan u. 

Uw trouwring vermaken? Maak direct een afspraak

Trouwringen vermaken na overlijden kosten

De kosten voor het vermaken van een trouwring na overlijden van een dierbare verschillen per sieraad. De uiteindelijke prijs heeft te maken met de moeilijkheid, de aanpassingen, eventueel extra goud of zilver dat u heeft of wilt bijvoegen en de eventuele edelstenen die u laat plaatsen.

Omdat u vaak zelf al de volledige grondstoffen meeneemt, namelijk de trouwring(en), zijn de kosten aanzienlijk lager dan wanneer u een geheel nieuw sieraad zou laten ontwerpen zonder eigen grondstoffen. U betaalt in principe altijd het maakloon a €300. Mocht u extra goud hebben om in te leveren of gebruikt u niet al uw oude goud in het nieuwe sieraad, dan kunt u dit goud inleveren bij ons. Wij zullen het bedrag dat u hiervoor krijgt volgens de huidige goedkoers aftrekken van het maakloon voor het produceren van de ring.

Als u te weinig goud heeft voor het maken van het nieuwe sieraad dan hanteren wij de volgende rekensom. U betaalt altijd de standaard teken- en productiekosten van €300. Dit is voor een sieraad tot 5 gram. Voor het extra gewicht boven de 5 gram wordt €110 per gram berekend. Hieronder volgen enkele voorbeelden.

Voorbeeld 1

 • U heeft 2 trouwringen van uw overleden ouders die samen 10 gram wegen.

 • U wilt hier een nieuwe, gouden hanger van laten maken.

 • Wij maken de gouden hanger voor u, maar gebruiken hier niet al het goud voor dat u heeft ingeleverd. De nieuwe hanger weegt in totaal 5 gram.

 • U betaalt €300 teken- en productiekosten voor een sieraad t/m 5 gram.

 • U houdt 5 gram goud over.

 • Volgens de huidige dagkoers berekenen wij wat 5 gram goud op dat moment waard is.

 • De huidige dagkoers bepaald dat wij voor 5 gram goud €125 geven.

 • Er wordt €125 van het totaalbedrag afgehaald.

 • U betaalt in totaal €175.

Voorbeeld 2

 • U heeft 2 trouwringen van uw overleden ouders die samen 10 gram wegen.

 • U wilt hier een nieuwe, gouden hanger van laten maken.

 • Wij maken de gouden hanger voor u, maar gebruiken hier niet al het goud voor dat u heeft ingeleverd. De nieuwe hanger weegt in totaal 7 gram.

 • U betaalt €300 teken- en productiekosten voor een sieraad t/m 5 gram.

 • U betaalt per extra gram €110 teken- en productiekosten.

 • Uw nieuwe sieraad weegt 7 gram. U betaalt dus voor 2 gram teken- en productiekosten a €110 per gram (totaal €220).

 • Uw totale kosten voor het ontwerpen en produceren van de hanger zijn €520 (€300 + €220).

 • U houdt 3 gram goud over.

 • Volgens de huidige dagkoers berekenen wij wat 3 gram goud op dat moment waar is.

 • De huidige dagkoers bepaald dat wij voor 3 gram goud €75 geven.

 • Er wordt €75 van het totaalbedrag afgehaald.

 • U betaalt in totaal €445.

Voorbeeld 3

 • U heeft een trouwring van uw overleden moeder die 5 gram weegt.

 • U wilt hier een nieuwe, gouden hanger van laten maken.

 • Wij maken de gouden hanger voor u en gebruiken hiervoor al het goud dat u heeft ingeleverd. De nieuwe hanger weegt in totaal 9 gram.

 • U betaalt €300 teken- en productiekosten voor een sieraad t/m 5 gram.

 • U betaalt per extra gram €110 teken- en productiekosten.

 • Uw nieuwe sieraad weegt 9 gram. U betaalt dus voor 4 gram teken- en productiekosten a €110 per gram (totaal €440).

 • Uw totale kosten voor het ontwerpen en produceren van de hanger zijn €720 (€300 + €440).

Sieraad met emotionele waarde

Het vermaken of omvormen van een trouwring(en) na overlijden van een dierbare is vaak een emotioneel proces. De ring heeft meestal een hele geschiedenis achter zich en draagt veel herinneringen met zich mee. In overleg met de partner of de kinderen kan de trouwring of trouwringen tot een nieuw sieraad en daarmee tot een nieuwe herinnering omgevormd worden. Juwelier Jos zal altijd proberen de gravure van de trouwring(en) intact te houden om de emotionele waarde in tact te houden. 

Trouwring vermaken tot hanger

Een trouwring vermaken tot hanger is een hele bijzonder manier om uw trouwring te vermaken. Wij kunnen een gouden ring vermaken naar een unieke en persoonlijke hanger. Enerzijds kunnen wij de ring volledig in tact houden om hier een hanger van te maken. Anderzijds kunnen wij uw trouwring vermaken tot hanger door deze doormidden te zagen en weer aan elkaar te solderen. In beide gevallen proberen we altijd de originele gravure te behouden.

Ringen vermaken naar hanger geelgoud asymetrisch met grote briljant
Trouwringen vermaken tot nieuw sieraad geelgouden hanger ring met traan hanger vingerafdruk

Wilt u meer weten? Maak direct een afspraak.

Erfenis verdeling

De erfenis verdeling kan soms lastig zijn. Het kan zijn dat de (klein)kinderen van de overledene allemaal graag een deel van de trouwring(en) willen en allemaal hun deel van de trouwring willen vermaken tot nieuw sieraad. De ring kan dan doorgesneden worden en de aparte delen worden verwerkt in verschillende, nieuwe sieraden. Natuurlijk wordt het hele ontwerp in samenwerking met alle familieleden gemaakt. De trouwringen die bij voorbeeld uit een erfenis komen kunnen ook verwerkt worden tot nieuwe vriendschaps-, verlovings- of trouwringen. Wilt u trouwringen kopen? Ook dan kunt u bij ons terecht.

Gouden ring vermaken naar ring met 4 briljanten in vierkant
2 Gouden ringen vermaken tot nieuwe ring met diagonale briljanten

Tijdsduur trouwring aanpassen

Oude trouwringen vermaken naar een nieuw en draagbaar sieraad is geen gemakkelijke klus. Dit komt vooral omdat gravures en eventuele stenen behouden moeten worden. Het is dus meer tijdrovend dan het produceren van een geheel nieuw sieraad.

De levertijd voor het vermaken van ringen ligt gemiddeld tussen de 6 en 8 weken. Vaak ontvangt u binnen 2 weken de 3D tekening van de goudsmid met het ontwerp. Hier kunt u akkoord op geven of nog eventuele aanpassingen laten doorvoeren. Zodra u akkoord geeft, begint de levertijd a 6 tot 8 weken met lopen. Het sieraad wordt in productie genomen en wordt vervolgens afgewerkt. Hierdoor is het een langere levertijd dan voor andere reparaties en nieuwwerk. Houdt u dus rekening met een totale levertijd van rond de 8 tot 10 weken voor het vermaken van trouwringen.

Kom langs in onze winkel

U kunt hier een afspraak inplannen voor een bezoek aan onze winkel.
Onder het genot van een kop koffie of thee bespreken we graag al uw wensen.

Trouwring vermaken bij Juwelier Jos

Deze pagina informeerde u over de mogelijkheden omtrent het vermaken van trouwringen. Juwelier Jos is gespecialiseerd in het vermaken van trouwringen na overlijden van een dierbare. Hierin zijn verschillende mogelijkheden, zoals een trouwring vermaken tot hanger of ander sieraad. We gaven u enkele voorbeelden van vermaakte trouwringen en gaven u een inkijk in het ontwerp- en productieproces. Tot slot gaven we u informatie over de kosten en de tijd die het vermaken van trouwringen inneemt. Wilt u langskomen voor het vermaken van uw trouwring? Dan kunt u een afspraak maken voor een bezoek aan onze winkel.