0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Steen polijsten

Een steen die dof is, kunt u weer mooi laten glanzen door de steen te laten polijsten. U kunt dit laten doen bij ons. We hebben de juiste middelen in huis om de stenen in uw sieraad er weer als nieuw uit te laten zien.

Hoe wordt een steen dof?

Net als het metaal van uw sieraad, kan ook uw steen dof worden. Dit is niks geks. Er zijn verschillende redenen waarom een steen dof kan worden;

  • Vet en vuil: stenen nemen vet en vuil van hun omgeving op. Dit gebeurt veel bij poreuze stenen zoals malachiet.
  • Slijtage: door het dragen van een sieraad kan de beschermende coating die over bepaalde stenen zit aangetast worden, zoals het kwetsbare turkoois en barnsteen.
  • Intensief gebruik: gepolijste stenen in sieraden zoals ringen en armbanden kunnen door intensief gebruik hun polijstlaag verliezen.

Steen polijsten

Net zoals sieraden gepolijst kunnen worden, kunnen edelstenen dit ook. Een edelsteen polijsten is goedkoper dan een nieuwe edelsteen laten zetten. Wel doet u er verstandig aan dit door een vakkundige goudsmid te laten doen.

Heeft u een sieraad met een steen die dof is geworden, dan kunt u bij ons terecht om de steen te laten polijsten. We zijn eenn van de weinige juweliers in Nederland die dit ambacht nog uitoefenen. In ons eigen atelier beschikken we over de juiste apparatuur om uw edelstenen weer te laten glanzen. Helaas zijn er elke edelsteen die niet gepolijst kunnen worden. Voordat we aan de slag gaan, voorzien we u daarom graag voor een goed advies.

Maak afspraak of kom langs

Edelstenen werven

Moet er toch een nieuwe steen in uw sieraad worden gezet, dan kiezen we alleen voor edelstenen van hoge kwaliteit. Echter worden edelstenen van hoge kwaliteit steeds zeldzamer. Er zijn twee soorten mijnen waar edelstenen worden gewonnen: dagbouw en schachtbouw. Bij dagbouw ligt het gesteente dicht aan de oppervlakte, bij schachtbouw wordt er een schacht in de aarde geboord en delven mijnwerkers het gesteente diep uit de aarde. Vaak zijn edelstenen en kristallen ook een bijproduct van de goud-, koper- of zilverwinning.

We kopen uit principe alleen edelstenen uit landen met goede arbeidsomstandigheden. Onder goede arbeidsomstandigheden wordt het volgende verstaan: geen kinderarbeid, geen gebruik van chemicaliën bij de winning van de edelstenen en geen omgekapte bomen om de mijnen aan te leggen.

Tijdsduur steen polijsten

Het polijsten van een steen valt onder een kleine reparatie en duurt gemiddeld tussen de 2 en 3 weken. Moeten er nog meer reparaties aan uw sieraad worden uitgevoerd? Dan kan de reparatietijd oplopen tot 3 a 5 weken.

Kosten steen polijsten

De kosten voor het polijsten van een edelsteen zijn per steen verschillend. De prijs is afhankelijk van de grootte, het slijpsel en de mate waarin de steen dof of beschadigd is. We maken voor u een gespecificeerde prijsopgave.

Om deze prijsopgave te maken moet de steen eerst geïnspecteerd worden. Daarom vragen we u vooraf € 10 te voldoen voor het maken van de prijsopgave. Besluit u de edelsteen bij ons te laten polijsten? Dan worden deze  € 10 van het totaalbedrag afgetrokken.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.