0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Van der Gang Watches
onderhoud en reparatie

De horloges van Van der Gang zijn een relatief nieuwe speler in de horloge-industrie. Ze zijn “pas” opgericht in 2002. 

Dit betekent geenszins dat een Van der Gang horloge onderdoet voor een ander merk. Het is een uniek horloge dat voldoet aan de zeer hoge standaard van het merk. Het oog voor detail is de kracht. De Van der Gang horloges worden in gelimiteerde oplagen gemaakt. 

Bent u de trotse eigenaar of eigenares van een Van der Gang horloge? Dan is dit artikel voor u. U weet dat elk horloge uit vele onderdelen bestaat en om uw horloge in perfecte staat te behouden, geven we u in dit artikel achtergrondinformatie over het merk en tips voor onderhoud en reparatie. 

Het merk Van der Gang Watches

Wybe van der Gang begon een bedrijf in fijnmechanica nadat hij in 1990 de Leidse Instrumentenmakers school had afgerond. De interesse in steeds kleinere precisieproducten leiden in 2002 tot het ontwerpen van zijn eerste horloge. Het krijgt de naam “Original” mee en als het in 2004 de Zwitserse perfectie heeft bereikt wordt dit horloge op de markt gebracht. 

Vier jaar later werd de eigen productie-eenheid opgezet en kan op wat grotere, maar nog steeds exclusieve schaal, de horloges in huis gefabriceerd worden. 

Deze perfectie, oog voor detail en vakmanschap leiden in 2014 tot het uitroepen van het model Vlieger tot het European Watch of the Year. 

Inmiddels bestaat de collectie uit 5 verschillende modellen: Chronograaf, Classic GMT, Original, Dames en Vlieger. Alle modellen worden in gelimiteerde oplage uitgebracht. 

Elk jaar brengt Van der Gang Watches een Limitée versie uit. Dit is een model dat heruitgebracht wordt in een andere combinatie van materiaal en ontwerp dan het originele model. De oplage is sterk gelimiteerd. 

Een stoer horloge met een cognac lederen band.
Een man die een horloge om zijn pols draagt, met bruine leren band.

De horlogeband van een Van der Gang horloge

De horlogeband kan het uiterlijk van uw horloge veranderen. Van der Gang heeft hierop ingespeeld en heeft het “Easy Change” systeem ingevoerd, waardoor het eenvoudig is om de horlogeband te vervangen.

U kunt kiezen uit de klassieke en luxe krokodil leren horlogeband, de struisvogel leren band met een wat speelsere uitstraling en de Cordura banden die een sportieve uitstraling heeft, maar ook gedragen kan worden bij een zakelijk pak. 

De Cordura band is gemaakt van een mix van linnen en nylon. De achterkant van de band is met natuurlijk rubber afgewerkt. Deze stof werd in het verleden gebruikt voor militaire kleden, rugzakken, enz. 

Horloge batterij vervangen met pincet in open uurwerk van horloge

Van der Gang Watches onderhoud en reparatie

Een horloge bestaat, afhankelijk van het model, uit tussen de 150 en 350 verschillende onderdelen. De meeste van deze onderdelen zijn constant in beweging. U kunt zich voorstellen dat er na verloop van tijd slijtage kan ontstaan. Ook kan de olie na verloop van tijd gaan indrogen.

Daarom is de aanbeveling van de fabrikant dat u elke 4 à 6 jaar een onderhoudsbeurt laat uitvoeren in een door Van der Gang Watches gecertificeerd service center.

Zo zal uw horloge u zeker gedurende meerdere generaties vergezellen. 

De stappen van een onderhoudsbeurt:

 Een complete onderhoudsbeurt omvat de volgende stappen: 

 • Demontage en reiniging van het uurwerk.
 • Reiniging en oliën van het echappement, de rotor en de wisselaar.
 • Vervangen van versleten onderdelen.
 • Controle van radarwerk en alle functies van het horloge.
 • Afstellen van het echappement.
 • Reiniging van de kast
 • Vervanging van de pakkingen, oliën van de verschillende onderdelen in het uurwerk.
 • Montage van het horloge.
 • Waterdichtheidstest naar gelang model en specificaties.

Wat zijn de kosten voor een onderhoud een Van der Gang horloge?

Als u uw horloge in ons atelier afgeeft voor een onderhoudsbeurt, berekent Juwelier Jos een bedrag van €75 voor het maken van een prijsopgave. De kosten van onderhoud en/of reparatie hangen af van de algemene toestand van uw horloge en de te vervangen onderdelen. 

De verschillende kosten zullen gespecificeerd aangegeven worden in de prijsopgave. Pas na akkoord van u zal met de onderhoudsbeurt begonnen worden. 

Let wel: de onderhoudsbeurt wordt niet bij ons in het atelier uitgevoerd. Uw horloge wordt naar de werkplaats van Van der Gang Watches gestuurd.

Een horloge dat gerepareerd wordt, het uurwerk is zichtbaar.

Hoe verzorg ik een horloge van Van der Gang het beste en wat moet ik vermijden?

Tips voor dagelijkse verzorging

 • Magnetische velden:
  Vermijd u magnetische velden. Deze kunnen namelijk de interne settings beïnvloeden. 
 • Schokken en stoten:
  Vermijd hevige schokken en stoten die sporen kunnen achterlaten op de horlogekast en het interne mechanisme van het horloge kunnen beschadigen.
 • Temperatuurverschillen:
  Vermijd grote temperatuurverschillen en stel uw horloge niet bloot aan extreme temperaturen. Laat uw horloge bijvoorbeeld niet liggen in uw auto.
 • Waterdichtheid:
  Het is aan te raden om elk jaar een waterdichtheidstest uit te laten voeren. Zeker als uw horloge een stevige schok heeft gehad, is het aan te raden een waterdichtheidstest uit te laten voeren.
 • Reiniging:
  U kunt uw horloge regelmatig schoonmaken met een zachte doek.
 • Bescherming:
  Gebruikt u de kroon, functietoetsen en de drukknoppen niet als u onder water bent of nog vochtig is.
 • De kalender:
  Vermijd het verzetten van de tijd, dag en datum tussen 20.00 en 04.00. Dit zou de werking van uw horloge kunnen beïnvloeden.
 • Bewaren en/of meenemen:
  Wanneer u het horloge niet om uw pols draagt, moet het op een veilige en droge plaats blijven, beschermd tegen licht.
 • De horlogeband:
  Zorgt u ervoor dat de band van uw horloge precies om uw pols past als u het horloge koopt. Houdt het bandje van uw horloge als nieuw door enkele onderhoudstips op te volgen:

  Voor leren bandjes vermijdt het volgende:

  – contact met water
  – Blootstelling aan overmatige vochtigheid
  – Langdurige blootstelling aan zonlicht
  – Contact met cosmetica en olieachtige materialen

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Juwelier Jos en zijn team bestaat uit zeer ervaren horlogemakers en goudsmeden. Termen als vakmanschap, uitstekende kwaliteit en persoonlijke begeleiding staan bij ons hoog in het vaandel. 

Juwelier Jos biedt een breed scala aan reparatie- en onderhoudsdiensten aan voor de verschillende horlogemerken. Ons atelier wordt ondersteund door technologie van de laatste orde. U kunt erop vertrouwen dat uw horloge de beste zorg krijgt. 

U bent van harte w elkom in ons atelier in Gouda. 

Als u er zeker van wilt zijn dat u genoeg tijd hebt met onze uurwerkmaker is het aan te raden online een afspraak te maken met behulp van onderstaande link.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.