0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Horloge polijsten kosten: Helderheid en glans opnieuw binnen handbereik

Wat zijn eigenlijk de kosten van een horloge polijsten? Als erkende horlogereparateur zijn wij hier bij Juwelier Jos specialist in. Met jarenlange ervaring in de horlogebranche geven wij in dit artikel inzicht in de kosten van een horloge polijsten en wat daarbij komt kijken. 

Wat is een horloge polijsten eigenlijk?

Het bezitten van een prachtig horloge is een luxe die veel mensen waarderen. Maar net als ieder waardevol item, vereist ook een horloge regelmatig onderhoud om zijn glans en prestige te behouden. Eén van de meest voorkomende methoden om dit te bereiken, is door een horloge te polijsten. Maar wat houdt een horloge polijsten precies in? Laten we dat eens van dichterbij bekijken.

Definitie van horloges polijsten

Een horloge polijsten is een handeling waarbij kleine krassen en onvolkomenheden op de oppervlakte van een horloge worden verwijderd. Dit kan de behuizing van het horloge zijn, de armband/schakels of zelfs het glas zijn. Het uiteindelijke doel is om het horloge zijn oorspronkelijke glans en afwerking te geven, dat het net lijkt alsof het horloge net uit de winkels komt.

Technieken voor horlogepolijsten

Er zijn verschillende technieken en processen die worden gebruikt bij het polijsten van horloges, waaronder:

Handmatig polijsten: Dit is de meest traditionele methode en vereist een hoge mate van vakmanschap. Het proces omvat het gebruik van verschillende polijstpasta’s en doeken, evenals diverse bewegingen om krassen effectief te verwijderen.

Machine polijsten: Deze techniek gebruikt gespecialiseerde machines voor het polijsten, die werken door hitte en druk te produceren. Hoewel deze methode sneller kan zijn, vereist het nog steeds expertise om ervoor te zorgen dat het horloge niet beschadigd raakt. Dit is dan ook de techniek die het meeste wordt gebruikt. Het is zeer effectief. 

Ultrasonisch polijsten: Dit is een modernere methode die ultrasone golven gebruikt om vuil en micro-krassen te verwijderen. Het resultaat is een hoogglanzend en schoon horloge. Om deze techniek te kunnen gebruiken wordt het horloge open gemaakt en het uurwerk verwijdert. Het horloge wordt namelijk in het water gelegd om het gewenste resultaat te kunnen krijgen. Deze techniek wordt veelal gebruikt om bijvoorbeeld een ketting schoon te maken waarbij vuil tussen de schakels is gekomen. 

Wij hebben ervaring met het gebruik van al deze technieken en kiezen de meest geschikte methode op basis van het type en de conditie van uw horloge.

Belang van het regelmatig polijsten

Het regelmatig polijsten van uw horloge heeft een aantal voordelen. Als hoofddoel helpt het om uw horloge er als nieuw uit te laten zien, ongeacht de leeftijd. Het kan ook helpen om de waarde van uw horloge te behouden, vooral als het gaat om een vintage of collector’s item. Helaas kunnen niet alle horloges gepolijst worden omdat dit de laag van uw horloge eraf kan halen als deze bijvoorbeeld een goudkleurige laag heeft. Als u uw horloge langs brengt in onze winkel dan kunnen wij direct vertellen of het mogelijk is om uw horloge te polijsten. Wij polijsten niet alleen horloges maar ook sieraden, vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden. Wie weet glimmen straks al uw sieraden weer als nieuw. Het is zeker de moeite waard. 

De elegantie van een horloge polijsten: Een overzicht van verschillende technieken

Een belangrijk aspect van het behouden van een mooi horloge is het polijsten, naast een jaarlijks onderhoud. Er zijn verschillende soorten polijst technieken die voor verschillende resultaten zorgen. In dit bericht gaan we in op de drie meest voorkomende methoden van een horloge polijsten: machinepolijsten, handpolijsten en ultrasoon polijsten.

Machine polijsten

Machine polijsten is een techniek waarbij het horloge in een machine wordt geplaatst die een combinatie van slijpmiddelen en polijstmiddelen gebruikt om snel en efficiënt alle krassen te verwijderen.

  • Met deze techniek is het mogelijk om het horloge zeer nauwkeurig te polijsten.
  • Machine polijsten kan kosten efficiënter zijn dan het handmatig polijsten.
  • Biedt een gelijkmatige afwerking. Kan op alle metalen oppervlakken van het horloge worden toegepast.

Met de hand polijsten

Handpolijsten is een ambachtelijke en grondige methode die zorgt voor een meer persoonlijke en unieke finish dan machinepolijsten.

  • Een zeer gedetailleerde methode die kan bijdragen aan het behoud van de originele kenmerken van het horloge.
  • Deze methode is vooral gunstig voor vintage horloges.
  • Met de hand polijsten geeft het horloge een authentieke en hoogwaardige uitstraling.
  • Omdat het met de hand wordt gedaan, kan het langer duren en mogelijk duurder zijn dan met een machine polijsten.

Ultrasoon polijsten

Ultrasoon polijsten is een moderne, innovatieve techniek voor het polijsten van horloges. Het maakt gebruik van geluidsgolven en een speciale reinigingsvloeistof om vuil en krassen van het horlogeoppervlak te verwijderen.

  • Dit is een niet-abrasieve methode, dus deze zal het horloge niet beschadigen.
  • Geluidsgolven kunnen diep in kleine spleten en kieren dringen die traditionele polijstmethoden misschien niet kunnen bereiken.
  • Deze methode is zeer snel en efficiënt.

Wij, bij Juwelier Jos, hebben de ervaring en de expertise om elk van deze methoden toe te passen, zodat uw horloge er weer als nieuw uit zal zien.
Neem vandaag nog contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

 

Hoe beïnvloeden verschillende factoren de kosten?

In de wereld van horloges speelt onderhoud een cruciale rol. Het polijsten van uw horloge kan deze er weer zo goed als nieuw uit laten zien. Maar er zijn verschillende factoren die de kosten van deze service kunnen beïnvloeden. Wij begrijpen dat een overzicht van de kosten van polijsten nuttig kunnen zijn voor onze klanten. Laten we eens kijken naar de belangrijkste factoren die bijdragen aan deze kosten.

Merk en model van het horloge

Het merk en model van een horloge is één van de belangrijkste factoren die de kosten van polijsten beïnvloeden. Luxe horloges, zoals een Rolex, Omega of Tag Heuer, vragen vaak hogere polijst kosten vanwege de complexiteit en de specifieke eisen van hun design.

Het model van een horloge kan ook een verschil maken. Sommige horloges hebben bijvoorbeeld een gecompliceerd en gedetailleerd ontwerp dat meer tijd en expertise vereist om te polijsten.

De staat van het horloge

De algemene staat van uw horloge is een andere belangrijke factor. Als uw horloge bijvoorbeeld ernstige krassen of beschadigingen heeft, kan het polijsten langer duren en daardoor meer kosten.

Als het horloge echter in een goede conditie is, met slechts lichte oppervlaktekrassen, zullen de kosten van het polijsten lager zijn.

De verschillende polijst methodes die worden gebruikt

De polijst methodes die worden gebruikt spelen ook een rol in de kosten. Sommige methodes kunnen duurder zijn dan anderen. Bij Juwelier Jos maken wij gebruik van hoogwaardige polijstmiddelen om het beste resultaat te bereiken.

Er kan ook een verschil in prijs zijn, afhankelijk of u kiest voor een volledige polijstbeurt of alleen voor een bepaald deel van het horloge.

Doordat de prijs verschilt en afhankelijk van het type en model horloge hebben wij een handig overzicht met kosten. Hier kunt u precies uitrekenen wat de kosten zullen zijn en direct een afspraak inplannen. Wij streven ernaar om transparant te zijn over onze prijzen en onze klanten te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze met betrekking tot het onderhoud van hun horloge. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Het onderhouden van uw horloge

Regelmatig onderhoud kan de behoefte aan een polijstbeurt verminderen. Hier zijn enkele eenvoudige stappen die u zelf kunt uitvoeren om uw horloge er op zijn best uit te laten zien:

Vermijd krassen: Wees voorzichtig met uw horloge en vermijd contact met harde oppervlakken of materialen die krassen kunnen veroorzaken.
Schoonmaken: Maak uw horloge regelmatig schoon met een zachte doek om vuil en vingerafdrukken te verwijderen. Lauwwarm water kan ook helpen, zorg er wel voor dat het uurwerk niet nat wordt, dit kan namelijk het uurwerk beschadigen.
Opbergen: Wanneer u uw horloge niet draagt, berg het dan op in een zachte en veilige plek om het te beschermen tegen onnodige beschadigingen.

De kosten van een horloge polijsten


Als u een liefhebber bent van hoogwaardige uurwerken, begrijpt u het belang van regelmatig onderhoud van uw horloge. Met onze ervaring in de horlogebranche begrijpen wij ook dat de kosten voor het polijsten van een horloge een punt van overweging kunnen zijn.

Hoewel de exacte kosten variëren door verschillende factoren, is het essentieel om te onthouden dat deze service de levensduur van uw uurwerk aanzienlijk verlengt. Het houdt uw horloge glanzend, nieuw en functioneel, ongeacht de leeftijd van uw horloge. Laat de kosten dus niet bepalend zijn voor het nemen van deze belangrijke beslissing.

Bij Juwelier Jos gaan we namelijk altijd een stap verder om ervoor te zorgen dat onze klanten waar voor hun geld krijgen.

Heeft u een horloge die wat liefde en zorg nodig heeft? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Laat ons team van experts u helpen uw horloge de zorg te geven die het verdient!

Neem nu contact met ons op voor al uw horloge vragen en onderhoud.