0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Sieraden reparatie Den Haag
Snelle, professionele en betrouwbare service

Heeft uw kostbare sieraad een reparatie nodig? 

Mijn naam is Jos van Juwelier Jos, uw vertrouwde sieraden reparatie specialist voor Den Haag en omstreken. Met mijn jarenlange ervaring in sieraden reparatie, zorg ik ervoor dat uw sieraden weer hun oorspronkelijke glans terugkrijgen!

U vraagt zich misschien af: “Wat maakt Juwelier Jos zo speciaal?” Laat me u een reden geven…

De noodzaak van sieraden reparatie voor Den Haag en omstreken

Als eigenaar van Juwelier Jos en met mijn winkel in Gouda, weet ik hoe dierbaar sieraden kunnen zijn voor mensen. Ze zijn niet alleen een symbool van stijl en klasse, maar hebben ook vaak persoonlijke en sentimentele waarde. Helaas kunnen ze soms beschadigd raken door slijtage, ongelukjes of gewoon de tand des tijds. Dit benadrukt de noodzaak van professionele, betrouwbare en eerlijke sieraden reparatie voor Den Haag en omstreken.

Wat maakt sieraden reparatie zo belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom regelmatige sieraden reparaties belangrijk zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld: 

 • Behoud van waarde: Sieraden, vooral de sieraden die zijn gemaakt van kostbare edelmetalen en stenen, kunnen aanzienlijk in waarde verminderen als ze niet goed onderhouden en wanneer nodig gerepareerd worden.
 • Persoonlijke herinneringen: Veel sieraden, zoals trouwringen of erfstukken, hebben een grote sentimentele waarde. Door deze sieraden in topconditie te houden, behoudt u de speciale herinneringen die ze voor u hebben.
 • Esthetiek: Unieke en prachtig ontworpen sieraden kunnen hun glans en uitstraling verliezen als ze niet goed worden verzorgd. Regelmatig onderhoud en waar nodig reparaties, helpen de esthetische aantrekkingskracht van uw sieraden te behouden.

Zelf doen of laten repareren?

Hoewel het verleidelijk kan zijn om te proberen uw sieraden zelf te repareren, is dit meestal geen goed idee. Professionele juweliers zoals Juwelier Jos hebben de juiste gereedschappen, vaardigheden en kennis om sieraden zorgvuldig en effectief te repareren, waardoor verdere schade wordt voorkomen. 

Voordelen van het kiezen voor een professionele juwelier voor uw sieraden reparatie voor Den Haag en omstreken zijn:

 • Gedetailleerde inspectie en schoonmaak
 • Accurate inschatting van de waarde van uw sieraad
 • Garantie op de uitgevoerde reparatiewerkzaamheden

Juwelier Jos neemt de zorg voor uw kostbare sieraden uiterst serieus. Onze onderhoud- en reparatie service geldt voor alle sieraden, zij het een ketting, een verlovingsring of een (antiek) horloge, u kunt er zeker van zijn dat we elke reparatie met de grootste precisie en aandacht voor detail uitvoeren. 

Ring vijlen bij Juwelier Jos. Kom lang voor een sieraden reparatie in ons atelier.
Trouwring reparaties bij Juwelier Jos. Jos meet trouwring op met schuifmaat achter werkbank
Sieraden reparaties bij Juwelier Jos, dé juwelier van Gouda

Hoe vindt u een betrouwbaar sieraden reparatiebedrijf in Den Haag en omstreken?

Als uw waardevolle sieraden een reparatie, onderhoud of reiniging nodig hebben, is het van belang een betrouwbaar en gespecialiseerd sieraden reparatiebedrijf te vinden. De juiste keuze verzekert u van hoogwaardig vakmanschap dat de levensduur van uw geliefde sieraden verlengt. 

Maar hoe kunt u een betrouwbaar sieraden reparatiebedrijf voor Den Haag en omstreken selecteren? Laten we eens kijken naar enkele essentiële elementen om in gedachten te houden.

Onderzoek en beoordelingen

Een betrouwbaar sieraden reparatiebedrijf heeft een gevestigde aanwezigheid op het internet met positieve beoordelingen van klanten. U kunt letten op:

 • Een bedrijf met een goede online reputatie: Lees beoordelingen van klanten om inzicht te krijgen in de dienstverlening en kwaliteit van het werk.
 • De transparantie van het bedrijf:. Een betrouwbaar reparatiebedrijf zal duidelijke informatie verstrekken over prijzen, reparatieproces en tijdsduur van de reparatie.

Ervaren juweliers met certificaat

Het vakmanschap van de juwelier is van essentieel belang voor de kwaliteit van de reparatie. Let op de volgende punten:

 • Zorg ervoor dat de juweliers gecertificeerd zijn: Dit betekent dat ze de nodige opleiding en certificering hebben om sieraden te repareren.
 • Onderzoek hoeveel ervaring de juwelier heeft: Een juwelier zoals Juwelier Jos met vele jaren ervaring in het veld kan beter omgaan met verschillende soorten reparaties.

De diensten en garanties

 • Ga na of het bedrijf meerdere sieraden reparatiediensten aanbiedt. Deze kunnen variëren van eenvoudige reiniging tot complexere restauratiewerkzaamheden.
 • Overweeg bedrijven die garanties op hun werk bieden. Dit getuigt van hun vertrouwen in de kwaliteit van hun werk.

Het selecteren van een betrouwbaar sieraden reparatiebedrijf voor Den Haag en omstreken hoeft niet moeilijk te zijn. Door aandacht te besteden aan recensies, kwalificaties van juweliers, en aangeboden diensten en garanties, kunt u met vertrouwen de juiste keuze maken. 

Juwelier Jos is trots op zijn uitstekende dienstverlening, ervaren en gecertificeerde juweliers en breed aanbod aan diensten. We staan voor u klaar voor al uw sieraden reparatie- en reiniging.

Een uurwerk van een horloge waarbij een onderdeel vervangen wordt.
Het mechanisme van een horloge uurwerk.

Veel voorkomende problemen aan sieraden waarvoor reparatie nodig is

Beschadigde of verloren stenen

Een van de meest voorkomende problemen is het verlies of beschadiging van stenen. Hieronder de mogelijke scenario’s:

 • Het verlies van stenen: Dit gebeurt vaak door slijtage of door een klap die het sieraad heeft opgelopen waardoor de steen los kwam.
 • Beschadigde stenen: Dit kan gebeuren wanneer het sieraad per ongeluk tegen een hard oppervlak stoot.

Als u merkt dat een steen ontbreekt of beschadigd is, is het belangrijk om het sieraad zo snel mogelijk naar een professionele juwelier te brengen voor een vakkundige reparatie.

Gebroken kettingen en sluitingen

Kettingen en armbanden zijn vooral vatbaar voor breuken. Dagelijks gebruik, ongelukjes en ook natuurlijke slijtage kunnen ervoor zorgen dat de ketting of de sluiting breekt. Juwelier Jos levert een naadloze reparatieservice en kan ook slotjes vervangen als dat nodig is.

Bijzondere oorlogsproblemen

Horloges zijn prachtige, ingewikkelde stukken technologie die ook vatbaar zijn voor hun eigen unieke set aan problemen. Welke problemen komen we regelmatig in ons atelier tegen:

 • Het horloge loopt niet (goed) meer: Dit kan te wijten zijn aan een defect mechanisch onderdeel, een lege batterij of een probleem met het uurwerk zelf.
 • Krassen op de wijzerplaat: Dit is een veelvoorkomend probleem bij horloges van alle soorten en maten.

Wacht u niet te lang als u iets vreemds merkt aan uw horloge. Breng het naar ons atelier voor reparatie. We hebben jarenlange ervaring met horlogereparatie en gebruiken alleen de beste materialen en technieken om ervoor te zorgen dat uw horloge snel weer als voorheen is.

Hoeveel kost reparatie van sieraden in Den Haag en omstreken?

Juwelier Jos begrijpt dat uw sieraden een sentimentele waarde voor u hebben. Of het nu een erfstuk is dat al generaties lang in uw familie is, of een recent cadeau dat een speciaal moment vertegenwoordigt, elk stuk is uniek en verdient aandacht en zorg. 

Gemiddelde kosten van sieraden reparatie

Elke reparatie is uniek en de kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals de aard van de reparatie, het type sieraad, de gebruikte materialen en de tijd die nodig is om de reparatie uit te voeren. Over het algemeen kan men echter verwachten dat:

 • Een eenvoudige reparatie, zoals het vervangen van een kapotte sluiting, begint meestal rond de €20.
 • Voor complexere reparaties zoals het opnieuw bevestigen van een losse diamant in een ring kunnen de kosten stijgen naar €50 – €100, afhankelijk van de grootte van de diamant.
 • Het herontwerpen van sieraden, zoals het omzetten van een oude ring in een nieuw ontwerp, kan aanzienlijk meer kosten, van €100 tot €500 of meer, afhankelijk van het ontwerp en de materialen die gebruikt worden.

De kosten variëren afhankelijk van het type sieraad

De hierboven vermelde prijzen zijn slechts schattingen. De werkelijke kosten van de reparatie kunnen verschillen op basis van het type sieraad. Doorgaans kunnen de kosten voor verschillende soorten sieraden variëren:

 • Ringen: Het repareren van een ring kan variëren tussen de €20 – €200, afhankelijk van het soort reparatie.
 • Horloges: Gemiddelde reparaties voor horloges starten rond de €50 en kunnen oplopen tot €450 voor meer complexe reparaties en merkhorloges.
 • Oorbellen: Het repareren van een eenvoudige oorbel begint rond de €15 en kan oplopen tot €50 afhankelijk van het vereiste werk.

Juwelier Jos streeft naar volledige transparantie en we stellen u altijd vooraf op de hoogte van de verwachte kosten. Onze experts streven ernaar om uw geliefde sieraden weer in hun originele glorie te herstellen, met minimale kosten en ongemak voor u.

Hoelang duurt de reparatie van uw sieraden?

Verschillende soorten reparaties, verschillende tijden

Juwelier Jos begrijpt dat uw sieraden waardevol zijn, niet alleen in monetaire termen maar ook emotioneel. Daarom proberen daarom elke reparatie zo snel en efficiënt mogelijk uit te voeren zonder concessies te doen aan de kwaliteit van ons werk. 

Echter, de specifieke tijdsduur van de reparaties kan variëren, afhankelijk van een aantal factoren:

 • Type reparatie: Sommige reparaties zijn eenvoudiger dan andere. Bijvoorbeeld, een gebroken ketting herstellen of een losse edelsteen weer vastzetten kan vaak binnen een paar dagen worden gedaan.
  Meer complexe reparaties, zoals het opnieuw vormgeven van een vervormde ring of het vervangen van verschillende gemiste edelstenen, kunnen echter langer duren.
 • Complexiteit van het sieraad: Het ontwerp en de complexiteit van het sieraad kunnen ook invloed hebben op de reparatietijd. Een eenvoudige gouden band kan bijvoorbeeld sneller gerepareerd worden dan een ingewikkeld vintage stuk met meerdere edelstenen en gedetailleerd filigraan.

Geschatte Reparatietijden bij Juwelier Jos

Hoewel de exacte reparatietijd per geval verschilt, geven we u graag een algemeen idee van wat u kunt verwachten als u uw sieraden naar ons brengt voor reparatie:

 • Eenvoudige reparaties: 1-3 werkdagen
 • Complexere reparaties: 1-2 weken
 • Heel complexe of specialistische reparaties: tot 4 weken

Uiteraard is het vervelend om uw favoriete sieraad te moeten missen. Juwelier Jos en zijn goudsmeden doen hun best om uw sieraad zo snel mogelijk te retourneren, zonder in te leveren op de kwaliteit van het werk.

Onthoud dat deze tijden schattingen zijn. Meestal zult u bij het afgeven van uw sieraad horen hoe lang de reparatie zal duren. In het geval dat de reparatietijd verandert, zult u hiervan op de hoogte gebracht worden. 

Betekenis van kwaliteit boven snelheid

Hoewel we begrijpen dat snelheid belangrijk is, vinden is het voor Juwelier Jos heel belangrijk om kwaliteit en vakmanschap niet uit het oog te verliezen. Elk sieraad dat door ons gerepareerd wordt, wordt met de grootst mogelijke zorg en aandacht behandeld. Zo zorgen we ervoor dat het herstelde sieraad net zo mooi en duurzaam is als het origineel.

Uiteindelijk is het doel van Juwelier Jos een balans te vinden tussen efficiëntie en excellentie, zodat onze klanten hun sieraden in de best mogelijke staat terugkrijgen, zonder onnodige vertraging.

Sieraden reparatie Den Haag en omstreken – in het kort

Als Juwelier Jos voor Den Haag en omstreken hebben we jarenlange ervaring met sieradenreparatie. Of het nu gaat om een klein verstelwerkje aan een armband, het opnieuw rijgen van een parelsnoer of een volledige restauratie van een erfstuk; we zorgen er altijd voor dat uw waardevolle sieraad weer in topconditie verkeert.

Heeft u een sieraad dat reparatie nodig heeft? Twijfel dan niet langer en neem contact met ons op. Samen bespreken we wat de mogelijkheden zijn en doen we er alles aan om jouw sieraad weer te laten stralen.

Bij Juwelier Jos in Gouda, die ook Den Haag en omstreken verzorgd, is uw sieraad in deskundige handen. Onze kennis, vaardigheden en passie voor het vak zorgen ervoor dat geen reparatie te ingewikkeld is.

 Heeft u een sieraad dat gereinigd of gerepareerd moet worden?
u mag een afspraak maken, maar dit is niet noodzakelijk. U kunt uw sieraad ook zo bij ons atelier afgeven.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.