0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Rolex polijsten kosten –
zo blijft uw kostbare uurwerk schitteren

Rolex polijsten kosten

Heeft u zich ooit afgevraagd hoeveel het kost om een Rolex te laten polijsten? 

Als horlogereparatie bedrijf heeft Juwelier Jos al jaren ervaring op dit gebied. We kennen de ins en outs van dit proces en delen in dit artikel graag de kosten met u.

Begrijpen wat Rolex polijsten inhoudt 

Bezit u een Rolex horloge, dan weet u hoe belangrijk onderhoud is om de originele glans en nieuwheid te behouden. Juwelier Jos begrijpt dit ook en biedt gespecialiseerde polijst service voor Rolex horloges. Maar wat houdt het polijsten van een Rolex eigenlijk in? We leggen u dit hier graag nader uit.

Wat houdt het polijsten van een Rolex horloge in? 

Het polijsten van een Rolex horloge is een deskundig proces dat wordt uitgevoerd om lichte krassen of deukjes, die door normaal gebruik ontstaan, te verwijderen. Dit proces herstelt de originele glans en het nieuwe uiterlijk van uw luxe uurwerk. Het vraagt echter om de juiste technieken en tools om ervoor te zorgen dat het polijsten correct en veilig wordt uitgevoerd.

De polijsttechnieken 

Bij Juwelier Jos nemen we de volgende stappen bij het polijsten:

 • Inspectie: Voorafgaand aan het polijsten inspecteren we uw Rolex om te bepalen welke onderdelen aandacht nodig hebben. Dit omvat het nauwkeurig beoordelen van de krassen en andere oppervlaktedefecten die de schoonheid van uw uurwerk in de weg staan.
 • Demontage: We ontmantelen het horloge voorzichtig om ervoor te zorgen dat de polijstwerkzaamheden alle gebieden bereiken. Dit zal ook voorkomen dat andere horlogeonderdelen worden beschadigd tijdens het polijsten.
 • Polijsten: We gebruiken speciale polijstgereedschappen en technieken afgestemd op uw specifieke Rolex model. We zorgen ervoor dat elk deel van het horloge met de grootste zorg behandeld wordt.

Waarom is polijsten belangrijk? 

Polijsten behoort tot essentieel onderhoud dat bijdraagt aan het uiterlijk en de levensduur van uw Rolex horloge. Wanneer het polijsten correct wordt uitgevoerd, dan:

 • Behoudt uw horloge zijn luxueuze uitstraling en glans.
 • Draagt het bij aan de levensduur van uw uurwerk door preventieve zorg.
 • Verhoogt het de waarde van uw horloge, zeer belangrijk als u in de toekomst zou willen verkopen.

Juwelier Jos begrijpt de waarde die u hecht aan uw Rolex en we behandelen uw horloge met de zorg en het respect die het verdient. Neem contact met ons op en laat uw Rolex stralen als nooit tevoren.

Een horlogeglas die wordt gepolijst, om de krassen te verwijderen.

Factoren die de kosten van het polijsten van een Rolex beïnvloeden

De kosten voor het polijsten van een Rolex variëren afhankelijk van verschillende factoren. We zullen deze factoren voor u op een rijtje zetten:

Complexiteit van het horloge

Een van de belangrijkste factoren die de prijs van het polijsten beïnvloedt, is de complexiteit van het horloge. Zo zal het polijsten van een Rolex Oyster Perpetual duurder zijn dan een Rolex Air-King. Het verschil ligt in de ingewikkelde details.

De aanwezigheid van edelstenen kan de prijs voor het polijsten verhogen. Bij een model met edelstenen is deze extra zorg en vaardigheid vereist om het horloge te polijsten zonder de edelstenen te beschadigen.

Toestand van het horloge

De algemene toestand van uw Rolex kan ook een aanzienlijke impact hebben op de uiteindelijke kosten. Als uw horloge veel krassen of deuken heeft, zal dit meer tijd en materiaal vergen om te repareren. Oudere of zeldzame modellen kunnen mogelijk hogere kosten met zich meebrengen, vooral als specifieke onderdelen vervangen moeten worden.

De keuze van de dienstverlener

De kosten kunnen ook variëren afhankelijk van wie de dienst verleent. De keuze tussen het gebruik van een geautoriseerde Rolex dealer, een onafhankelijke horlogemaker of een juwelierszaak zoals Juwelier Jos kan de prijs beïnvloeden.

Hoewel geautoriseerde dealers over het algemeen duurder zijn, bieden ze meer zekerheid met betrekking tot de kwaliteit van het werk en de authenticiteit van eventuele te vervangen onderdelen.

Juwelier Jos biedt u een kosteneffectieve dienst, terwijl we er toch voor zorgen dat uw kostbare Rolex de zorg en aandacht krijgt die het verdient. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Kosten voor het polijsten van een Rolex horloge in Nederland

Het bezitten van een Rolex horloge kan een symbool van rijkdom en status zijn. Maar zoals elk hoogwaardig product, vereist het regelmatig onderhoud en zorg om zijn luxe uitstraling in stand te houden. 

Een aspect van dit onderhoud is horloge polijsten. Juwelier Jos deelt uw liefde voor Rolex horloges en begrijpt het belang van kwaliteitsonderhoud. Daarom bieden we een Rolex expert polijst service.

Gemiddeld liggen de kosten voor het polijsten van een Rolex horloge tussen de 50 en 500 euro.

Het is belangrijk om te onthouden dat u niet alleen betaalt voor het polijsten, maar ook voor de expertise en vakmanschap van de horlogemaker.

Vakmanschap en kwaliteit bij Juwelier Jos

Juwelier Jos gebruikt speciaal ontwikkelde werktuigen en technieken om uw Rolex horloge zorgvuldig te polijsten. Onze experts hebben jarenlange ervaring in het behandelen van luxe horloges. Met hun vaardigheid en aandacht voor detail, streven ze ernaar om de best mogelijke resultaten te leveren en uw horloge te herstellen naar zijn oorspronkelijke glorie.

Tijdens het polijsten vervangen we onderdelen indien dit nodig is. We zorgen er altijd voor dat elke vervanging exact overeenkomt met de originele specificaties van Rolex.

Uw waardevolle Rolex verdient de beste zorg en aandacht. Kies voor Juwelier Jos voor uitmuntend vakmanschap in horloge reparaties en onderhoud. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze Rolex polijst diensten en een nauwkeurige kostenraming.

Een horloge met een mechanisch uurwerk die zichtbaar is.
Een horloge toolkit met verschillende soorten gereedschap.

Waarom is professioneel polijsten belangrijk?

 • Beschermt tegen beschadiging: Regelmatig polijsten kan ervoor zorgen dat uw Rolex bestand is tegen de tand des tijds en beschermt het tegen krassen en andere vormen van beschadiging. 
 • Handhaaft de waarde: Professioneel polijstwerk helpt de oorspronkelijke glans en het uiterlijk van uw Rolex te behouden, wat bijdraagt aan het behouden van de waarde. 
 • Verbetert de esthetiek: Het polijsten verhoogt de esthetische aantrekkingskracht van uw horloge, wat het nog meer een genot maakt om te dragen. 

Waarom kiezen voor professioneel polijsten?

Hoewel polijsten misschien op het eerste gezicht simpel lijkt, vereist het een hoog niveau van vakmanschap en precisie, vooral wanneer het gaat om luxe horloges als Rolex.

 • Precisie: We besteden aandacht aan de kleinste details om ervoor te zorgen dat elke component van uw Rolex perfect wordt gepolijst. 
 • Vakmanschap: Met onze vaardigheden en ervaring, kan Juwelier Jos de oorspronkelijke fabrieksafwerking van uw Rolex herstellen. 
 • Zorg: We waarderen uw horloge net zoveel als u en nemen extra zorg om te voorkomen dat er tijdens het polijstproces iets wordt beschadigd. 

5 manieren om de kosten van het polijsten van uw Rolex te minimaliseren

Duurzaamheid en finesse zijn twee belangrijke factoren die Rolex horloges onderscheiden van de rest. Aangezien een horloge vaak dag in, dag uit gedragen wordt kunnen kleine krasjes, deukjes of beschadigen ontstaan. 

Uiteraard is het niet nodig om elk krasje te laten polijsten maar het polijsten zou wel een onderdeel moeten zijn van het regelmatige onderhoud van uw Rolex. 

We geven u enkele manieren waarop u de kosten van het polijsten kunt verminderen zonder dat dit invloed heeft op de uitstraling van uw horloge. 

1. Regelmatig onderhoud

 • Het is beter om te voorkomen dan te genezen. Regelmatige reiniging en onderhoud kan onnodige krassen en beschadigingen voorkomen. Hierdoor blijft uw Rolex er zo goed als nieuw uitzien en bespaart u op toekomstige kosten.
 • Bewaar uw horloge in een stofvrije omgeving als u het niet draagt.
 • Regelmatig wisselen van horloges kan helpen om slijtage te verminderen.

2. Kies de juiste juwelier voor onderhoud

Het is belangrijk om een betrouwbare juwelier, zoals Juwelier Jos, te vinden voor het onderhoud en polijsten van uw Rolex.

 • We bieden concurrerende prijzen voor het onderhoud van uw Rolex.
 • We hebben een team van ervaren horlogemakers die het polijsten tot een minimum kunnen beperken door alleen te polijsten waar het nodig is.

3. Minimaliseer polijsten

Te veel polijsten kan de details van uw Rolex verminderen. Daarom moet het polijsten tot een minimum worden beperkt.

 • Het polijsten van een Rolex moet alleen worden gedaan als er duidelijke krassen zijn die de algemene esthetiek van het horloge in gevaar brengen.
 • Elke keer dat een horloge wordt gepolijst, worden er een heel dun laagje metaal verwijderd. Minder polijsten zorgt ervoor dat uw horloge langer meegaat. 

4. Wacht op speciale aanbiedingen en kortingen

Kijk uit voor speciale aanbiedingen of dienstenpakketten die door uw vertrouwde horlogereparateur worden aangeboden. Juwelier Jos geeft vaak kortingen en promoties op onze diensten.

5. Polijst niet elk deel van uw Rolex

 • De beslissing om elk onderdeel van uw Rolex te polijsten is een persoonlijke keuze die kan bijdragen aan extra kosten.
 • Overweeg alleen de onderdelen te polijsten die echt krassen of slijtage tonen. Dit kan helpen om de oorspronkelijke kenmerken van het horloge te behouden en te voorkomen dat er te veel detail wordt verwijderd.
Batterij vervangen van Casio uurwerk, los uurwerk met 3 batterijen ernaast op witte ondergrond.

Rolex polijsten kosten – in het kort

De kosten van het polijsten van uw Rolex variëren afhankelijk van de complexiteit van het model Rolex en de staat van het horloge dat moet worden uitgevoerd en de staat van het horloge.

Uw Rolex is een waardevol bezit dat, net als andere luxe voorwerpen, regelmatig verzorging nodig heeft. Door het polijsten zal uw horloge er weel glanzend en als nieuw uitzien. Onze ervaren horlogemakers behandelen uw Rolex vakkundig en zorgen ervoor dat elk onderdeel er op zijn best uitziet en er geen detail verloren gaat. 

Of u nu uw Rolex wilt laten polijsten om de levensduur te verlengen of om de originele glans en schoonheid ervan te herstellen, Juwelier Jos en zijn team staat klaar. Komt u vrijblijvend bij ons binnen en vraagt u naar onze prijs voor het polijsten van uw waardevolle Rolex. 

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.