0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Pulsar horloge batterij vervangen –
Simpele stappen voor een lange levensduur

Tikt uw pulsar horloge niet meer zoals het hoort? Vervang dan de batterij! 

Ik ben Juwelier Jos, uw betrouwbare partner voor horlogereparaties. Met jarenlange ervaring kan ik garanderen dat uw geliefde uurwerk binnen no-time weer zal tikken als nieuw. 

Ik zal u uitleggen hoe het proces van het vervangen van een Pulsar horloge batterij in ons atelier wordt gedaan.

Wat is een Pulsar horloge en de unieke kenmerken?

Pulsar horloges zijn behoorlijk indrukwekkend. Ze zijn innovatief, vol technologische hoogstandjes en hebben een uniek stijlvol ontwerp. In dit artikel gaan we dieper in op wat een Pulsar horloge eigenlijk is en we zetten de unieke kenmerken op een rijtje.

Geschiedenis van Pulsar horloges

Pulsar kwam voort uit een periode van grote technologische vooruitgang. Het begon allemaal in de vroege jaren 70, toen Pulsar, een merk van Seiko Watch Corporation, het allereerste led digitale horloge introduceerde. Het was een revolutionair ontwerp dat volledig alle traditionele verwachtingen doorbrak. Het maakte een sterk statement in de horloge-industrie.

Ondanks de veranderende tijden heeft het merk Pulsar haar pioniersgeest behouden. Pulsar blijft op zoek naar nieuwe technologieën en verbeterde functionaliteiten.

Unieke kenmerken van Pulsar horloges

Pulsar horloges verschillen op vele fronten van andere soortgelijke merken horloges. Hierdoor hebben ze een prominente plaats veroverd in de horlogemarkt. 

De unieke kenmerken die Pulsar horloges van andere onderscheiden zijn als volgt:

 • Innovatieve technologie: Pulsar horloges bevatten de nieuwste technologieën, zoals ledverlichting, zonne-energie en kinetische energie.
 • Kwaliteit en duurzaamheid: Pulsar horloges staan bekend om hun hoge kwaliteit en duurzaamheid. Ze zijn gemaakt van premium materialen die een lange levensduur garanderen.
 • Verscheidenheid aan stijlen: Pulsar horloges komen in een verscheidenheid aan stijlen en designs, zowel voor mannen als vrouwen. Van klassiek tot modern, er is altijd wel een Pulsar horloge die bij uw persoonlijke stijl past.
 • Betaalbaar: Ondanks alle hightech kenmerken en hoge kwaliteit, zijn Pulsar horloges verrassend betaalbaar. Ze bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Juwelier Jos kent en waardeert de unieke kenmerken van Pulsar horloges en de geschiedenis. Heeft u een Pulsar horloge en wilt u de batterij laten vervangen of heeft uw horloge een onderhoudsbeurt nodig? U bent bij Juwelier Jos aan het juiste adres. 

Batterij vervangen in horloge met pincet. Kom langs voor horloge reparatie bij Juwelier Jos.
Een horloge die gerepareerd wordt, het uurwerk is zichtbaar.

Waarom moet de batterij van uw Pulsar horloge vervangen worden?

Het horloge is inmiddels niet meer uit onze dagelijkse routine weg te denken. Van belangrijke vergaderingen tot het bijhouden van fitnessresultaten, u vertrouwt op uw horloge voor zoveel verschillende taken. 

De batterij is het hart van uw horloge dat ervoor zorgt dat alles soepel en nauwkeurig wordt uitgevoerd. Als de batterij zijn functie niet meer voldoende uitvoert, zal hij vervangen moeten worden. 

Waarom? We leggen het u uit:

Wanneer de levensduur van de batterij afneemt

Veel fabrikanten geven aan dat de levensduur van de batterij van hun horloges ongeveer twee tot drie jaar is. Dit varieert uiteraard want het is afhankelijk van hoe vaak, hoe en waar u uw Pulsar horloge gebruikt. 

 • Als u merkt dat uw horloge langzaam loopt of frequent stopt.
 • Als het horloge niet alle functies kan uitvoeren.
 • Als het horloge volledig stopt, zou dit een indicatie kunnen zijn dat de batterij aan vervanging toe is. 

Juwelier Jos kunnen we de batterij van uw Pulsar horloge professioneel en efficiënt vervangen.

Bescherming tegen corrosie en schade

Soms wilt u uw horloge gewoon beschermen tegen mogelijk ernstige schade. 

 • Een oude of lekkende batterij kan corrosie in uw horloge veroorzaken, waardoor de inwendige onderdelen kunnen worden aangetast. 
 • Het vervangen van de batterij kan helpen om dit risico te verminderen.

Juwelier Jos zorgt niet alleen voor het plaatsen van een nieuwe batterij, maar we behandelen zorgvuldig ook eventuele corrosie of schade die al is ontstaan.

Verbeterde prestaties

Ook al is uw horloge nog steeds in beweging, het kan zijn dat het niet op zijn best presteert. 

 • Dit kan komen door een batterij die bijna leeg is.
 • Economie-modi of gereduceerde functionaliteit zijn signalen die erop wijzen dat een nieuwe batterij nodig is.

Laat bij Juwelier Jos de batterij van uw Pulsar horloge vervangen om de typische nauwkeurigheid en prestaties te herstellen.

Een tijdige vervanging van de batterij in uw Pulsar horloge zal ervoor zorgen dat u horloge soepel en effectief blijft werken. Onthoud dat een batterijvervanging door professionals zoals Juwelier Jos ervoor zorgt dat het proces veilig en correct wordt uitgevoerd, met minimale risico’s voor uw waardevolle uurwerk.

Stap-voor-stap handleiding: Zelf de batterij van een Pulsar horloge vervangen?

Is de batterij leeg en wilt u zelf proberen de batterij te vervangen? Met een beetje zorg en de juiste tools kunt u deze klus zelf klaren. In deze stap-voor-staphandleiding legt Juwelier Jos u uit hoe u zelf de batterij van een Pulsar horloge kunt vervangen.

Stap 1: Verzamel het benodigde gereedschap

Voor het vervangen van de batterij van uw Pulsar horloge heeft u specifieke gereedschap nodig:

 • Een kleine platte schroevendraaier of horlogemakersgereedschap
 • Een pincet
 • Een schone, droge doek
 • Een nieuwe batterij, specifiek voor uw type Pulsar horloge

Stap 2: Open de behuizing van het horloge

 • Leg het horloge op de doek zodat de achterkant makkelijk te bereiken is.
 • Gebruik de platte schroevendraaier of horlogemakersgereedschap om de achterkant van de behuizing voorzichtig los te schroeven.

Stap 3: Vervang de batterij

 • Met het pincet kunt u voorzichtig de oude batterij uit het horloge halen, probeer daarbij niets anders in het horloge aan te raken.
 • Plaats de nieuwe batterij met behulp van het pincet voorzichtig terug in het horloge.
 • Zorg ervoor dat de batterij correct is geplaatst. De positieve (meestal gemarkeerd met een ‘+’ teken) kant van de batterij moet naar boven wijzen.

Stap 4: Sluit de behuizing van het horloge

 • Schroef de achterkant van de behuizing weer op zijn plaats.
 • Zorg ervoor dat de achterkant van de behuizing goed vastzit om water en stof uit uw horloge te houden.

Mocht u onverwachts toch problemen ondervinden tijdens het vervangen van de batterij, aarzel dan niet om contact op te nemen met een professional zoals Juwelier Jos. We staan altijd klaar om te helpen en advies te geven.

Let wel: Als u zelf de batterij vervangt is uw horloge niet meer waterdicht. Zeker als u een type Pulsar horloge heeft dat tot een bepaalde diepte waterdicht zou zijn, is het noodzakelijk om bij Juwelier Jos de batterij te laten vervangen en een waterdichtheidstest te laten doen. 

Een horloge met een mechanisch uurwerk die zichtbaar is.
Een horloge toolkit met verschillende soorten gereedschap.

Het voorkomen van fouten bij het vervangen van een Pulsar horloge batterij

Juwelier Jos weet hoe belangrijk het is om uw horloge in topconditie te houden. Een essentieel onderdeel van dat proces is het correct vervangen van de batterij. Ondanks dat het een vrij eenvoudige taak lijkt, worden er nog steeds veel fouten gemaakt bij het vervangen van een Pulsar horlogebatterij. We delen enkele van de meest voorkomende fouten en hoe u deze kunt vermijden.

Het niet correct openen van de achterkant van het horloge: 

Er bestaan verschillende achterkanten van horloges die elk op hun eigen manier hebben geopend moeten worden. Wordt de achterkant niet op de correcte manier geopend kunt u schade aan de kast van uw horloge veroorzaken. 

Het gebruik van verkeerd gereedschap: 

Er zijn verschillende hulpmiddelen om de kast te openen en speciaal horlogemaker gereedschap dat u kan helpen bij het vervangen van de batterij. Zonder het juiste gereedschap kunt u ongewild schade aan en in het horloge aanrichten. 

Niet voldoende reinigen van het horloge: 

Reiniging en onderhoud van het horloge is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat alle onderdelen geolied zijn en optimaal werken. Bij het ondeskundig vervangen van de batterij zou er stof of vuil in het uurwerk terecht kunnen komen. Op den duur kan dit leiden tot een slechtere prestatie of zelfs schade van uw horloge. 

De batterij onjuist plaatsen:

Ook dit komt helaas erg vaak voor. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de polariteit van de batterij correct is voordat u deze plaatst. Het omkeren van de batterij kan leiden tot schade aan het horloge.

Hoe deze fouten te vermijden?

Correcte kennis en gereedschap:

De beste manier om deze veelgemaakte fouten te vermijden is door het correcte gereedschap te gebruiken en de nodige kennis te vergaren als u besluit de batterij zelf te vervangen. 

Juwelier Jos biedt deze dienst aan, waardoor u verzekerd bent van een correcte batterijvervanging voor uw Pulsar horloge.

Maak een afspraak bij ons en we zorgen ervoor dat uw horloge weer in topconditie is!

Hoe belangrijk is het regelmatig vervangen van de batterij?

U kunt de batterij van een horloge zien als de motor van uw horloge. Net zo als bij onderhoud van de motor van een auto is ook de regelmatige vervanging van de batterij van een horloge een deel van het onderhoud. Zo zorgt u ervoor dat uw horloge optimaal blijft functioneren. We geven u een aantal redenen waarom dit zo belangrijk is.

Voorkom schade

Een van de grootste risico’s van een oude of beschadigde batterij is lekkage. Wanneer een batterij begint te lekken, kan het zuur ernstige schade aanrichten aan de interne onderdelen van uw Pulsar horloge. Dit kan dan leiden tot dure reparaties, soms zelfs onherstelbare schade.

 • Regelmatige vervanging voorkomt dat de batterij gaat lekken.
 • Het bespaart u extra kosten aan mogelijke reparaties.

Zorg voor goede tijdwaarneming 

Uw Pulsar horloge is afhankelijk van een goed functionerende batterij om accuraat de tijd bij te houden. Een zwakke of bijna lege batterij kan leiden tot inconsistente tijdwaarneming. Hierdoor zou u belangrijke afspraken of deadlines kunnen missen.

 • Een nieuwe batterij zorgt voor accurate tijdwaarneming.
 • U kunt erop vertrouwen dat uw horloge de juiste tijd weergeeft.

Professionele batterij vervanging door Juwelier Jos

Juwelier Jos biedt een professionele horloge batterij vervang service aan. We zorgen ervoor dat de batterij op een veilige en effectieve manier wordt vervangen. Nadat de batterij is vervangen, wordt uw horloge gecontroleerd om er zeker van te zijn dat het naar behoren functioneert.

 • Wij bieden een snelle en betrouwbare service.
 • Onze professionele horlogemakers zorgen ervoor dat uw horloge in goede handen is.

Kortom, het regelmatig vervangen van uw Pulsar horloge batterij houdt uw horloge in topconditie en bespaart u mogelijke toekomstige kosten aan reparaties.

Batterij vervangen van Casio uurwerk, los uurwerk met 3 batterijen ernaast op witte ondergrond.

Pulsar horloge batterij vervangen – in het kort

De horlogemakers van Juwelier Jos hebben veel ervaring in het vervangen van batterijen. Naast het vervangen van de batterij bieden we ook een gedegen onderhoudsservice aan voor uw horloges. 

Besluit u om de batterij zelf te vervangen, dan hopen we dat onze stap voor stap-handleiding u helpt. Twijfelt u of u het zelf kan of heeft u niet het juiste gereedschap? Onze horlogemakers vervangen de batterij snel en vakkundig. 

Juwelier Jos behandelt elk horloge alsof het van onszelf is. Neem vandaag nog contact met ons op en geef uw Pulsar horloge de liefde en zorg die het verdient. 

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.