0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Oorbellen laten maken – 
We creëren uw droomsieraad op maat

Vraagt u zich af waar u prachtige en unieke oorbellen kunt laten maken? Welkom bij Juwelier Jos! Met meer dan 40+ jaar ervaring als sieraden ontwerper en reparateur, creëren we sieraden die uw stijl en persoonlijkheid weerspiegelen. Ontdek de onbegrensde mogelijkheden van maatwerk en laat u zich verrassen.

Het proces van oorbellen laten maken: een overzicht

Het is een prachtige ervaring om iets volledig unieks te creëren. Oorbellen laten maken valt zeker onder die categorie. U kunt een ontwerp kiezen dat helemaal past bij uw smaak, voorkeuren en stijl. Binnen het proces van het laten maken van oorbellen zijn er tal van momenten voor keuzes zodat de oorbellen precies bij u passen. Onze goudsmeden bij Juwelier Jos helpen u door dit proces met deskundige begeleiding en vakmanschap.

Een eerste gesprek

Het proces begint altijd met een gesprek. Tijdens dit gesprek bespreekt u al uw ideeën en wensen met een van onze ervaren goudsmeden. We nemen de tijd om te begrijpen wat voor soort ontwerp u zoekt. Tijdens dit gesprek geven we u advies over de verschillende mogelijkheden.

Ontwerp

Na het gesprek gaan we verder met het ontwerp van uw unieke oorbellen. Dit is waar onze deskundigheid en expertise echt in het spel komt. Al uw ideeën, voorkeuren en wensen worden omgezet naar een visueel ontwerp. Dit proces kan bestaan uit schetsen en/of digitale afbeelding.

Bespreking en finale goedkeuring

Als het ontwerp klaar is, krijgt u dit toegestuurd of komt u bij ons langs. U kunt zo de tijd nemen om het ontwerp goed te bekijken en aanpassingen toevoegen indien deze nodig zijn. Pas als u helemaal tevreden bent, geeft u het finale akkoord.

Productie

Nadat we uw goedkeuring hebben ontvangen gaan we aan de slag met de productie van uw oorbellen. Onze ervaren goudsmeden zullen uw oorbellen met precisie en aandacht voor detail gaan maken.

Eindcontrole en levering

Als laatste stap controleren we de oorbellen grondig op kwaliteit en vakmanschap. Als alles in orde is, contacteert Juwelier Jos u om het fantastische eindresultaat met u te delen. Uw unieke, gepersonaliseerde oorbellen zijn nu klaar om gedragen te worden.

Het laten maken van oorbellen is een spannende onderneming waarbij u elke stap van het proces betrokken bent. Met Juwelier Jos kunt u er zeker van zijn dat het eindresultaat precies is wat u voor ogen had.

Openingstijden van de vernieuwde winkel van Juwelier Jos

Overwegingen bij het kiezen van materialen voor aangepaste oorbellen

Uw toekomstige oorbellen bevatten verschillende materialen en edelmetalen. Bij de keuze hiervan zijn er een aantal punten waarbij u stil kunt staan. Komt u er niet helemaal uit, kunt u uw vragen altijd bij een van onze personeelsleden van Juwelier Jos neerleggen. 

Huidgevoeligheid

Tegenwoordig hebben steeds meer personen kunnen een allergische reactie op bepaalde typen metalen. Gelukkig is het mogelijk om voor hypoallergene materialen zoals sterlingzilver, goud, platina en titanium te kiezen.

 • Sterling zilver is een populaire keuze. Het heeft de glans en duurzaamheid. Echter, niet iedereen kan zilver dragen.
 • Goud komt in verschillende karaten zoals 14 en 18 karaat voor en in meerdere kleuren (geel, wit, rosé). Hoe hoger het karaat van het goud, hoe minder waarschijnlijk het is dat er een allergische reactie optreedt. 
 • Platina is uiterst duurzaam en hypoallergeen. Het is een goede keuze voor mensen met gevoelige huid. 
 • Titanium oorbellen zijn lichtgewicht, extreem sterk en bovendien hypoallergeen.

Ontwerp en stijl

Het ontwerp en de stijl van de oorbellen moeten uw persoonlijkheid en smaak weerspiegelen. Echter, de keuze van het edelmetaal kan beïnvloed worden door het ontwerp dat u in gedachten had. 

 • Gaat uw voorkeur uit naar een delicaat en gedetailleerd ontwerp, dan zal er een sterker metaal zoals goud of platina gebruikt worden om te voorkomen dat het sieraad makkelijk buigt of breekt. 
 • Kiest u liever iets eenvoudigs en moderns, dan kunnen titanium en roestvrij staal een goede keuze zijn.

Budget

Juwelier Jos zullen we proberen de perfecte balans te vinden tussen prijs en kwaliteit. Uw budget is belangrijk voor ons en we helpen u uw ontwerp te realiseren binnen uw budget. 

Het is belangrijk om de perfecte oorbellen te vinden en Juwelier Jos begrijpt dat. Bovenstaande drie overwegingen zullen u helpen om de juiste keuze te maken. Wilt u alvast wat ideeën opdoen? Bekijk onze uitgebreide collectie in onze webshop of kom langs in onze winkel voor persoonlijk advies door een van onze personeelsleden.

Sieraad solderen bij Juwelier Jos door Peter achter werkbank

De belangrijke rol van een ervaren juwelier bij het laten maken van oorbellen

Juwelier Jos gelooft dat de keuze van een ervaren juwelier fundamenteel is bij het creëren van perfect vervaardigde, op maat gemaakte oorbellen. Onze experten combineren ambachtelijke vakkundigheid met gedetailleerde aandacht voor verfijning. Naast dat we ons op deze principes richten, begrijpen we ook het belang van uw persoonlijke smaak en stijl. 

Het keuzeproces vereist grondige kennis

Een ervaren juwelier is bekend met de verschillende stadia van het ontwerpen van sieraden. Hierbij hoort ook het kiezen van de juiste edelstenen, de passende kleur en het ideale slijpwerk die zijn aangepast aan uw specifieke eisen. Enkele punten om te overwegen bij uw keuze: 

 • Een ervaren juwelier heeft uitgebreide kennis van edelstenen en de eigenschappen (zoals hardheid en draagbaarheid) daarvan.
 • Hij adviseert u nauwkeurig over de beste opties binnen uw budget en de kwaliteit van de door u gekozen steen.
 • Een deskundige juwelier zal ook rekening houden met uw huidtint bij het adviseren van de ideale kleur edelsteen voor uw oorbellen.

Vakmanschap op hoog niveau

Een doorgewinterde juwelier zoals Juwelier Jos garandeert een uitzonderlijk niveau van vakmanschap. Ons team heeft door de jaren heen vaardigheden en technieken ontwikkeld om de fijnste en meest bijzondere oorbellen te creëren voor onze klanten. Denkt u aan:

 • Met oog voor detail zorgen onze ervaren juweliers voor strenge kwaliteitscontrolemethoden, waardoor de drager lang van de oorbellen kan genieten.
 • Ze gebruiken de hoogwaardigste materialen, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en lange levensduur van uw kostbare oorbellen.

Bekwaamheid in maatwerk

Wanneer u kiest voor Juwelier Jos, kiest u voor een service die specifiek is afgestemd op uw wensen en behoeften. Dat is de schoonheid van maatwerk. Hierbij zijn een paar kernpunten:

 • De nauwe samenwerking tussen u als klant en onze goudsmid zorgt ervoor dat we uw visie realiseren. Uw oorbellen zullen niet langer alleen in uw dromen bestaan.
 • Onze juweliers hebben veel ervaring in het aanpassen van ontwerpen, aanpassen van maten en het voldoen aan specifieke stijlverzoeken. 

Juwelier Jos hecht veel waarde aan de relatie met onze klanten en behalve dat het eindresultaat een mooi sieraad is, bieden we u de unieke ervaring om met onze goudsmid samen te werken. 

Steen voor trouwring wordt gecontroleerd met loep achter werkbank

Kostenfactor: wat het laten maken van oorbellen over het algemeen kost

Als expert op het gebied van sieraden, reparatie en creatie, begrijpt juwelier Jos dat budget een belangrijke overweging is bij het laten maken van oorbellen. Daarom willen we wat meer duidelijkheid scheppen over de algemene kosten van het op maat maken van oorbellen.

De kosten van materialen

De grootste kostenpost bij het maken van oorbellen zijn vaak de materialen. Edelmetalen zoals goud en zilver, maar ook het soort edelsteen dat u kiest, hebben allemaal invloed op de prijs.

 • Goud: Gouden oorbellen zijn vaak de duurste optie, afhankelijk van het karaat.
 • Zilver: Zilveren oorbellen zijn wat vriendelijker voor uw budget. Toch kunnen ook zilveren oorbellen een luxe en stijlvolle uitstraling hebben.
 • Edelstenen: De kosten van de edelstenen variëren enorm, afhankelijk van type, grootte en kwaliteit.

Arbeidskosten

De arbeidskosten hangen af van de hoeveelheid werk die de oorbellen nodig hebben. Een eenvoudig knopje zonder een edelsteen zal logischerwijs minder werk nodig hebben dan een complex ontwerp met gezette edelstenen. Bedenk echter dat u investeert in vakmanschap en een uniek handgemaakt sieraad.

Extra kosten

Er kunnen extra kosten zijn voor bijzondere verzoeken of extra diensten, zoals:

 • Gravure: Het graveren van een speciale boodschap of initialen kan een extra kostenfactor zijn.
 • Speciale verzoeken: Het gebruik van materialen die niet-standaard zijn of een bijzonder complex ontwerp kan ook de prijs verhogen.

Juwelier Jos zal u een transparante prijsopgave geven, zodat u vooraf weet hoe de kosten zijn opgebouwd. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en een nauwkeurige prijsopgave die gebaseerd zijn op uw persoonlijke voorkeuren en stijl.

Waaier oorbellen zilver met blauwe stenen hangend aan tak met pluimen op achtergrond.

Hoe verzorg ik mijn op maat gemaakte oorbellen?

Op maat gemaakte sieraden zijn bijzonder en betekenen veel voor hun eigenaars. Ze weerspiegelen vaak een stuk persoonlijkheid en zijn met liefde gemaakt. Omdat op maat gemaakte oorbellen geen massaproductiesieraden zijn, verdienen ze speciale zorg en aandacht. Juwelier Jos deelt een aantal belangrijke tips over de verzorging en het onderhoud van op maat gemaakte oorbellen.

Voorkom krassen en deukjes

Voorkom dat uw op maat gemaakte oorbellen beschadigd raken door ze op een veilige plek te bewaren. Dit zijn enkele nuttige tips:

 • Bewaar uw oorbellen in een sieradenkistje of zakje wanneer u ze niet draagt.
 • Leg ze niet zomaar los in uw tas of op uw nachtkastje.
 • Vermijd contact met scherpe en harde voorwerpen.

Reinig op de juiste manier

De materialen waaruit uw op maat gemaakte oorbellen zijn gemaakt, bepalen hoe u ze het beste kunt schoonmaken:

 • Gouden oorbellen: Deze kunt u reinigen met een zachte tandenborstel en wat zeepwater. Spoel ze daarna goed af en droog ze met een zachte doek.
 • Zilveren oorbellen: Deze kunt u het beste reinigen met een speciale zilverpoetsdoek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen.
 • Edelstenen: Deze zijn heel delicaat en kunnen het beste worden gereinigd met een zachte doek. Vermijd het gebruik van water en zeep.

Vermijd contact met chemicaliën

Helaas zitten er veel chemicaliën in veel producten die we dagelijks gebruiken, zoals parfums, lotions en schoonmaakmiddelen. Deze chemicaliën kunnen schadelijk zijn voor uw op maat gemaakte oorbellen. Daarom is het verstandig om uw oorbellen af te doen voordat u deze producten gebruikt.

Jaarlijkse controle bij Juwelier Jos

Om ervoor te zorgen dat uw op maat gemaakt oorbellen zo lang mogelijk meegaan, is de aanbeveling dat u ze jaarlijks laat controleren. Zeker als de oorbellen ook edelstenen bevatten. Onze goudsmeden beoordelen de algemene toestand van uw oorbellen, zullen ze professioneel reinigen en waar nodig reparatie en onderhoud uitvoeren. 

Op maat gemaakte oorbellen verdienen het om met zorg en liefde te worden behandeld. Bij Juwelier Jos zijn we ons daarvan bewust en we staan altijd klaar om u te helpen met advies over de zorg en het onderhoud van uw dierbare sieraden.

VoordeelBeschrijving
UniekheidEen sieraad dat nergens anders te vinden is, volledig uniek voor de drager.
Persoonlijke expressieDe mogelijkheid om persoonlijke verhalen, herinneringen of symbolen te integreren.
Perfecte pasvormOp maat gemaakt om perfect aan te sluiten bij de voorkeuren en maat van de drager.
Hoge kwaliteitVervaardigd met aandacht voor detail en gebruik van hoogwaardige materialen.
Emotionele waardeCreëert een diepere emotionele band door de persoonlijke input en het unieke ontwerp.
DuurzaamheidOntworpen om lang mee te gaan, vaak met de mogelijkheid tot reparatie of aanpassing.
AanpasbaarheidFlexibiliteit om ontwerpelementen aan te passen gebaseerd op veranderende smaken of wensen.

Wilt u oorbellen laten maken?

Maakt u dan een afspraak, u bent van harte welkom!

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.