• 24 uur per dag online bestellen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Grote collectie
  • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Omega horloge

Bond, James Bond!

Sinds 1995 draagt James Bond Omega horloges in de wereldbekende films. De eerste film waarin een Omega horloge werd gedragen was Golden Eye. Volgens de president en CEO van Omega:

“James Bond deelt veel van OMEGA’s kwaliteiten, van exquise stijl tot avontuurlijke geest en veeleisende precisie.”

De geschiedenis van Omega

De eerste werkplaats van het bedrijf in 1848 werd geopend door de jonge horlogemaker Louis Brandt. Bijna 50 jaar later, in 1894, vonden zijn twee zonen, Louis-Paul en César, een nieuw uurwerk uit dat de horlogerie voor altijd zou veranderen. Hun innovatieve 19-ligne kaliber introduceerde baanbrekende mechanismen en productielijnen op industriële schaal.

Bovendien vestigde deze innovatie van Omega bijna meteen een nieuwe norm binnen de wereld van de horlogemakerij. Buiten dat het extreem nauwkeurig was, was het dusdanig ontworpen dat elke horlogemaker ter wereld elk onderdeel kon vervangen zonder ook maar enige aanpassing te doen. Ook het gebruik van stift en kroon was een revolutionaire verbetering voor het opwinden en instellen van de tijd. Dezelfde techniek wordt tegenwoordig nog steeds toegepast.

De broers noemden de beweging “Omega” symbool voor de ultieme prestatie. Na dit succes werd de hele onderneming 10 jaar later  in 1903, omgedoopt tot “OMEGA Watch & Co”. In 1982 werd de naam Omega SA geïntroduceerd.

Uw Omega horloge laten repareren?

Speciale Omega horloges

In 1965 koos NASA de Omega Speedmaster officieel als horloge om gedragen te worden tijdens alle missies van het Apolloprogramma. Het is het enige horloge dat daadwerkelijk op de maan is geweest.

Ook in de 70′ er jaren droeg Kojak uit de gelijknamige televisie serie een Omega Time Computer 1. Dit was het eerste Ledhorloge.

En uiteraard, zoals al hierboven vermeld, is Omega gebruikt in de James Bond films. In 2002, 2006 en 2015 werden er gelimiteerde edities uitgebracht van de Omega Seamaster.

Interessante weetjes over Omega horloges

Welke horloge reparaties doet wij?

Omega horloges service en reparatie

Juwelier Jos is officieel service- en reparatiepunt voor Omega horloges.