0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Hublot onderhoud en reparatie

U bent de trotse eigenaar van een Hublot horloge. Van harte gefeliciteerd!  Uiteraard wilt u lang van uw horloge genieten. Hiervoor is het nodig om regelmatig een onderhoudsbeurt uit te laten voeren door een erkend service centrum voor Hublot horloges. Het advies van Hublot is om dit elke 3 tot 5 jaar te laten doen.

Tijdens het dragen wordt uw horloge blootgesteld aan temperatuurschommelingen, vocht, zweet en soms misschien zelfs stoten. Daarom is het belangrijk om uw horloge regelmatig te laten checken, zodat uw horloge optimaal blijft functioneren. 

Het merk Hublot

De oprichter van Hublot is Carlo Crocco, die in 1975 horloges in Italië verkocht onder de naam van zijn vrouw “Marie-Daniel-Montre”. Het merk Hublot werd voor het eerst in 1980 geïntroduceerd op de horlogebeurs in Basel. 

Hublot is het eerste merk dat het aandurfde om goud en rubber in hetzelfde horloge te combineren. Zo fusioneren ze nieuwe materialen en brengen traditie en modern samen. Ze noemen het “Art of Fusion”.

Hublot heeft zelfs een eigen laboratorium voor metallurgie en materialen. Dit laboratorium werkt samen met de afdeling onderzoek en ontwikkeling. Daarnaast beschikken ze over een eigen gieterij. Door deze bijzondere samenwerking van verschillende afdelingen zijn er nieuwe kostbare legeringen ontwikkeld, die voorheen niet bestonden in de horloge-industrie. He Magic Gold is hier een voorbeeld van. Verder produceert Hublot bijzondere composieten zoals keramiek en saffier in verschillende kleuren. 

Het werken met verschillende materialen is de passie en uitdaging van het merk Hublot. 

Een stoer horloge met een cognac lederen band.
Een uurwerk van een horloge waarbij een onderdeel vervangen wordt.

Het vervangen van de batterij

De Hublot quartz horloges werken op batterij. Normaal gaan deze batterijen 3 tot 5 jaar mee. Dit is afhankelijk van hoe vaak u uw horloge draagt en hoe vaak u de verschillende functies gebruikt. Als u merkt dat uw horloge langzamer loopt, stopt, of als de secondewijzer sprongetjes van 4 seconden maakt, is dit een teken dat de batterij vervangen moet worden. 

Als u de batterij laat vervangen, is het aan te raden ook de O-ringen en de kroon te laten controleren. 

De waterdichtheid van uw Hublot horloge

Sommige Hublot modellen zijn extreem waterdicht, zelfs tot 4000 meter diepte. Om de waterdichtheid van uw horloge te bewaren wordt door Hublot aanbevolen dit elke 3 tot 5 jaar te laten testen. Variatie in temperatuur, vochtigheid en het stoten tijdens het dagelijks dragen kan de waterdichtheid van uw horloge aantasten. 

Horloge batterij vervangen met pincet in open uurwerk van horloge

Het opwinden van uw Hublot horloge

De Hublot modellen die met de hand opgewonden worden, hebben normaal gezien een reserve van 4 tot 5 dagen. Om uw horloge compleet op te winden moet u de kroon zo’n 50 keer ronddraaien. 

Andere modellen winden zichzelf op door de beweging van uw arm tijdens het dragen. Dit betekent dat als u uw horloge een tijd niet draagt dat het zal stoppen. U kunt dan uw horloge weer handmatig opwinden. 

Bij het opwinden niet vergeten de kroon weer terug in de originele stand te zetten. 

Het verzetten van de datum

Elk model Hublot horloge heeft zijn eigen handleiding. Leest u dit aandachtig door. Over het algemeen wordt aangeraden de datum niet te verzetten tussen 20.00 en 01.00. In deze periode is de kalenderschijf ingeschakeld. Probeert u in deze tijdspanne de datum te verzetten, loopt u het risico het mechanisme te beschadigen. 

Een horloge dat gerepareerd wordt, het uurwerk is zichtbaar.

Wat zijn de kosten voor een onderhoud van een Hublot horloge?

De kosten voor een onderhoudsbeurt voor een Hublot zijn vanaf € 700 voor een mechanisch uurwerk en vanaf € 250 voor een kwarts uurwerk.

Let wel dat de onderhoudsbeurt in het atelier van Hublot zal plaatsvinden. Onze horlogemakers zullen u op de hoogte houden van de te verwachten kosten en het verloop van de reparatie.

Hoe verzorg ik mijn Hublot horloge het beste en wat moet ik vermijden?

Tips voor dagelijkse verzorging

 • Magnetische velden:
  Onze horloges worden dagelijks blootgesteld aan verschillende magnetische velden. Afhankelijk van de intensiteit kunnen deze velden het functioneren van uw horloge beïnvloeden.
  Door langdurige blootstelling aan een magnetisch veld (zoals uw horloge elke avond op een wekker laten liggen) kunnen de spoelen aan elkaar plakken en als gevolg daarvan kan het horloge vertragen, versnellen en zelfs stoppen. Blijf daarom waar mogelijk uit de buurt van deze velden.
 • Reiniging:
  Afhankelijk van het model zal uw Hublot horloge min of meer waterdicht zijn. U kunt uw horloge daarom rustig schoonmaken met lauwwarm zeepwater, afspoelen en met een vochtige doek afdoen als dit nodig is. Als u in zee of chloorwater heeft gezwommen is het aan te raden uw horloge daarna in zoet water af te spoelen.
 • Bescherming:
  Bescherm uw horloge door het af te doen bij activiteiten die sterke trillingen of schokken kunnen veroorzaken. Schokken en trillingen kunnen de werking van het horloge storen.
 • De kalender:
  Als u de datum wilt verzetten is het beter dit overdag te doen.
 • Bewaren en/of meenemen:
  Wanneer u het horloge niet om uw pols draagt, moet het op een veilige en droge plaats blijven, beschermd tegen licht. Het beste is uw horloge in de doos te bewaren waarin u hem heeft gekocht of als u meerdere horloges heeft, deze in een speciale horloge doos op te bergen. 
 • De horlogeband:
  Houdt het bandje van uw horloge als nieuw door enkele onderhoudstips op te volgen:
  Sommige Hublot modellen hebben een horlogeband van alligator leer: vermijd het volgende:
  – Ga niet met een horloge met leren band zwemmen
  – Blootstelling aan overmatige vochtigheid
  – Langdurige blootstelling aan zonlicht
  – Contact met cosmetica en olieachtige materialen
 • Voor matte keramische banden:Ondanks dat een keramische band niet kan beschadigen, kan het toch lichte krassen oplopen. Hublot beschikt over speciale licht schurende rubberschijfjes die, als ze door het midden gesneden zijn, gebruikt kunnen worden om de krasjes van mat keramisch te verwijderen. U kunt dit zelf doen en hoeft hiervoor niet naar een juwelier. 

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Bij Juwelier Jos staan persoonlijke begeleiding, directe service, vakmanschap en kwaliteit voorop.

Onze ervaren uurwerkmakers behandelen uw horloge met de grootste zorg en bieden verschillende reparatiediensten aan om ervoor te zorgen dat uw horloge weer in topconditie verkeert. 

Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen, dan nodigen we u van harte uit om onze winkel te bezoeken. Onze gastvrije medewerkers ontvangen u graag met een heerlijk kopje koffie of thee en staan te allen tijde klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Als u er zeker van wilt zijn dat u genoeg tijd hebt met onze uurwerkmaker is het aan te raden online een afspraak te maken met behulp van onderstaande link.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.