0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Horlogemaker Rotterdam –
Waar traditie en moderne technologie samenkomen

Bent u op zoek naar een deskundige horlogemaker in Rotterdam? Juwelier Jos uit Gouda combineert jarenlange ervaring met uitstekend vakmanschap voor al uw horloge reparaties. Het onderhouden, repareren en zelfs herstellen van uw geliefde uurwerk is onze specialiteit. 

De kunst van het horlogemaken in Rotterdam: tijdloos vakmanschap

Bent u nieuwsgierig naar de unieke vaardigheden en technieken die nodig zijn om een ​​verfijnd en prachtig uurwerk te repareren en te onderhouden? We richten ons op zowel de klassieke esthetiek als op de innovatieve mechanismen die elk horloge onderscheidend maken. Duik met ons in de fascinerende wereld van de horlogereparatie in de omgeving van de stad Rotterdam.

Hoe onze aandacht voor detail uurwerken tot leven brengt

Elk horloge is een klein meesterwerk – een nauwkeurige balans tussen ontwerp, techniek en liefde voor de kunst. Bij het repareren, onderhouden en restaureren van dergelijke delicate voorwerpen letten we op:

 • Kwaliteitscontrole: Voor elk uurwerk dat we onder handen nemen, streven we naar een ​​optimale balans in prestaties en duurzaamheid.
 • Vakmanschap: Onze horlogemakers hebben jarenlange ervaring en diepgaande kennis van zowel klassieke als moderne horlogetechnieken.
 • Service na verkoop: Naast het aanbieden van voortreffelijke uurwerken, zetten we ons in voor consistente follow-up diensten om de perfecte werking van uw horloge te waarborgen.

Onze horlogemakers: bewakers van een tijdloos ambacht

Zoals elke bekwame kunstenaar, hebben onze horlogemakers een scherp oog voor detail en een volledig begrip van de complexiteit van reparatie, onderhoud en restauratie van de verschillende merken horloges. Enkele van hun belangrijkste vaardigheden omvatten:

 • Precisie: Gezien de minuscule en fijne onderdelen waarmee ze werken, is precisie een kritieke vaardigheid voor elke horlogemaker.
 • Geduld: Horlogemaken is geen haastklus; het vereist zorgvuldige en bedachtzame arbeid om een ​​kwaliteitshorloge te produceren.
 • Creativiteit: De beste horloges zijn meer dan functionele objecten; ze zijn draagbare kunstwerken.

Juwelier Jos staat achter de beproefde methoden van het ambachtelijke horlogemaken, terwijl we tegelijkertijd nieuwe technieken en technologieën omarmen om aan de eisen van de moderne tijd te voldoen. Voor de regio Rotterdam bevindt Juwelier Jos zich in het centrum van Gouda. We streven ernaar het tijdloze vakmanschap van horlogemaken met elegantie en expertise voor te zetten.

Het mechanisme van een horloge uurwerk.
Een uurwerk van een horloge waarbij een onderdeel vervangen wordt.

Bekende horlogemakers van Rotterdam

In de horloge-industrie heeft Rotterdam een rijke geschiedenis met vele getalenteerde horlogemakers. Sommigen zijn bekend voor hun uitzonderlijke ambachtelijke vaardigheden, anderen met hun innoverende technieken en opvallende designs. In deze paragraaf zullen we licht werpen op enkele van de meest bekende horlogemakers van Rotterdam.

Horlogemaker Arie de Klerk

Arie de Klerk staat bekend als één van de meest getalenteerde horlogemakers van Rotterdam. Hij onderscheidt zich door: 

 • Expertise: Arie de Klerk heeft zich gespecialiseerd in het repareren van antieke klokken en horloges.
 • Precisie: In de horlogewereld is precisie een onmiskenbaar kenmerk van uitmuntendheid. Arie de Klerk is bekend om zijn oog voor detail en zijn hoge nauwkeurigheid bij het maken en repareren van horloges.
 • Ervaring: Met meer dan drie decennia ervaring in de industrie wordt Arie de Klerk bewonderd om zijn ruime kennis en beheersing van het vak.

Horlogemaker Loek van Rooijen

Loek van Rooijen is een erkend horlogemaker uit Rotterdam wiens werk alom gerespecteerd wordt. Hier zijn een paar dingen die hem bijzonder maken:

 • Innovatie: Loek van Rooijen onderscheidt zich door zijn vernuft bij het maken van horloges. Hij heeft veel conventies weten te trotseren door het creëren van unieke en innovatieve horloge ontwerpen.
 • Kwaliteit: Of het nu gaat om de gebruikte materialen of de eindafwerking, Van Rooijen streeft altijd naar de hoogste kwaliteit in zijn werk.
 • Maatwerk: Een ander kenmerk van Loek van Rooijen is zijn vermogen om gepersonaliseerde horloges te produceren die de stijl en persoonlijkheid van de drager weerspiegelen.

Juwelier Jos waardeert het vakmanschap en de excellente werken van deze bekende horlogemakers van Rotterdam. Of u nu een liefhebber van horloges bent, een verzamelaar, of iemand die het belang inziet van investeren in kwaliteit en design, we hopen dat u genoten heeft van dit overzicht van enkele van onze lokale meesters in de horlogemakerij.

Horlogemaker repareert een Christian Dior uurwerk met witte handschoenen aan.

Het educatieve aspect: horlogemakersopleidingen in Rotterdam

Zelfs in het digitale tijdperk blijft het maken van mechanische horloges een zeer gewaardeerd ambacht. 

Maar hoe wordt iemand expert in dit ingewikkeld vakgebied? Is het mogelijk in Rotterdam een horlogemakersopleiding volgen? Het antwoord is ja.

In dit gedeelte van onze blog kijken we naar de educatieve aspecten van het horlogemakersvak door specifiek Rotterdams horlogemakersopleidingen te onderzoeken.

De relevante opleidingen

Er zijn diverse programma’s en instituten in en rond Rotterdam waar geïnteresseerden kunnen leren over het delicate werk van een horlogemaker. Hier zijn er enkele:

 • Vakschool Schoonhoven biedt een voltijdse BBL-opleiding aan in ‘uurwerktechniek’, waar u kunt leren hoe u verschillende soorten uurwerken en klokken repareert en onderhoudt.
 • Rotterdamse Uurwerk Opleiding (RUO) biedt een gespecialiseerd programma aan in horlogemaken dat is ontworpen om diepgaande technische vaardigheden te bieden aan degenen die een carrière willen in de horlogesector.
 • Daarnaast biedt het Zadkine Techniek College in Rotterdam een MBO-niveau 3 opleiding aan in uurwerktechniek, waar studenten de kans krijgen om praktische ervaring op te doen in het repareren en onderhouden van verschillende horloges.

Toekomstkansen

Na het afronden van een horlogemakersopleiding, zijn er diverse toekomstkansen. U kunt:

 • Werken in een gespecialiseerde horlogereparatiewerkplaats of juwelierszaak, zoals Juwelier Jos.
 • Een eigen bedrijf opstarten in het repareren en onderhouden van horloges.
 • In dienst treden bij een horlogefabrikant en werken op hun onderhouds- of productieafdelingen.

Het vak van horlogemaker is een vak dat geduld, precisie en aandacht voor detail vereist. Het is een fantastische carrière voor iemand die passie voor mechanica heeft. Rotterdam biedt een aantal mogelijkheden om dit ambacht te leren.

Een horloge dat gerepareerd wordt, het uurwerk is zichtbaar.

De invloed van de Rotterdamse horlogemakerij op de wereldwijde industrie

De horloge-industrie is buitengewoon dynamisch en speelt een belangrijke rol op internationaal niveau. Van alle belangrijke steden die in deze industrie een rol spelen, heeft Rotterdam een bijzondere plek ingenomen. Maar hoe is de Rotterdamse horlogemakerij zo invloedrijk geworden en wat is hun invloed op de wereldwijde horloge-industrie?

De historische groei van de Rotterdamse horlogemakerij

Rotterdam is al sinds de middeleeuwen een commercieel en industrieel machtscentrum. De horlogemakerij heeft zich hier op een unieke manier ontwikkeld:

 • Intensieve handelsrelaties: Door de strategische ligging heeft Rotterdam sterke handelsrelaties kunnen opbouwen met horlogemakers en leveranciers over de hele wereld.
 • Vakmanschap: Rotterdamse horlogemakers staan bekend om hun uitmuntend vakmanschap en aandacht voor detail. 
 • Innovatie: Vanaf het begin stond de Rotterdamse horlogemakerij open voor nieuwe technologieën en innovaties. 

De invloed van de Rotterdamse horlogemakerij op de wereldwijde horloge-industrie

Rotterdam heeft een belangrijke rol gespeeld in de wereldwijde acceptatie en verspreiding van hoogwaardige horloges. Hier zijn een paar voorbeelden van hoe de Rotterdamse horlogemakerij de wereldwijde industrie heeft beïnvloed:

 • Standaardisatie: Rotterdamse horlogemakers hebben veel bijgedragen aan de standaardisatie van horlogecomponenten, waardoor het productieproces is geoptimaliseerd.
 • Hoogwaardige productie: Rotterdam staat bekend om de productie van luxe horloges van hoge kwaliteit dat wereldwijd wordt opgemerkt. 
 • Pionier in duurzaamheid: Rotterdamse horlogemakers waren enkele van de eersten die duurzame praktijken in de horlogemakerij toepasten.
Een horloge dat aan het begin staat van de reparatie.

Hoe vindt u een betrouwbare horlogemaker in Rotterdam?

Als u een waardevol horloge bezit, is het vervelend als het niet perfect functioneert. Misschien is het horlogebandje beschadigd, loopt het uurwerk achter of heeft een ander probleem. 

Het herstellen van uw horloge is een taak die u moet overlaten aan een betrouwbare en gekwalificeerde horlogemaker. We geven u enkele tips om u te helpen bij de keuze van een betrouwbare horlogemaker in Rotterdam en omgeving.

Zoek naar de juiste specialist

Uiteraard is het belangrijk dat de horlogemaker in kwestie gespecialiseerd is in het type horloge dat u wilt laten repareren. Let op de volgende kenmerken bij het kiezen van een horlogemaker:

 • De horlogemaker heeft een uitgebreide kennis van verschillende soorten horloges, zowel vintage modellen als high-end luxe horloges. 
 • Hij heeft ervaring in het werken met het specifieke merk en model van uw horloge. 
 • Hij biedt specifieke diensten aan, zoals waterdicht-tests, druktests of restauratie van antieke horloges. 

Beoordeel hun reputatie

Het is ook nuttig om de reputatie te beoordelen alvorens uw keuze te maken. Zoek naar:

 • Positieve klantenbeoordelingen en recensies, vooral van klanten die soortgelijke horlogemerken als het uwe hebben laten repareren.
 • Is de juwelier lid van erkende horlogemakersverenigingen. 
 • Het niveau van klantenservice – zijn ze responsief, vriendelijk en behulpzaam?

Vraag naar de klantenservice na aankoop van uw horloge

Een goede horlogemaker biedt altijd ondersteuning na de reparatie en/of onderhoud:

 • Ze geven een garantie op hun werk. Zo geeft Juwelier Jos een garantie van een jaar op de door ons uitgevoerde reparaties. 
 • Ze kunnen routineonderhoud aanbieden om uw horloge in goede conditie te houden.

Een betrouwbare, professionele horlogemaker vinden in Rotterdam hoeft geen lastige taak te zijn. Met bovenstaande tips in gedachten, hopen we dat u een betrouwbare horlogemaker zult vinden. Neem gerust contact met ons op als u vragen hebt of meer informatie wenst. Bij Juwelier Jos staan we altijd klaar om u te helpen.

Horlogemaker Rotterdam – in het kort

Als u op zoek bent naar een vakkundige horlogemaker in Rotterdam en omstreken, bent u bij Juwelier Jos in Gouda aan het juiste adres. Met onze jarenlange ervaring en passie voor horloges, zorgen we ervoor dat uw kostbare horloge weer op tijd loopt. 

U bent van harte welkom in onze winkel in Gouda. Zo kunt u kennis maken met ons uitgebreid assortiment en de diensten die we aanbieden. Juwelier Jos is de juiste juwelier voor horloge reparaties, complete revisies en onderhoud. 

Van Rolex tot Seiko, van vintage tot modern; we repareren en onderhouden alle merken en modellen horloges met zorg en aandacht.

Een horloge die gerepareerd wordt, het uurwerk is zichtbaar.
Een horloge toolkit met verschillende soorten gereedschap.
Een zakhorloge met waarvan het uurwerk open ligt. Deze wordt schoongemaakt.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.