0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Girard-Perregaux

onderhoud en reparatie

De horloges van Girard-Perregaux hebben een lange geschiedenis achter zich. 

Bent u in het bezit van een van deze prachtige horloges? Dan weet u dat uw bijzondere horloge een precisie-instrument is dat specifieke zorg en aandacht vereist.  Om de levensduur van uw horloge zo lang mogelijk te maken, hopen we dat u ons advies en onze onderhoudsaanbevelingen opvolgt.

Het merk Girard-Perregaux

De geschiedenis van dit merk begon al in 1791 met Jean-François Bautte, die met zijn 19 jonge jaren al vele vaardigheden had verzameld op gebied van de horlogerie, goudsmederij en horlogemaker. 

Zijn belangrijkste klanten waren de aristocraten en de koningshuizen. Hij ontwierp kleine pistooltjes die parfum bevatten of een klein uurwerkje behuisden. Deze pistooltjes waren versierd met emaille en edelstenen. 

Zijn inventiviteit werd de basis van Girard-Perregaux dat in 1856 werd opgericht, 2 jaar nadat Constant Girard trouwde met Marie Perregaux. Marie was de dochter van een bekend horlogemaker. 

In 1867 leverde Constant Girard een opmerkelijke prestatie met de creatie van een horloge met de tourbillon met Drie Gouden Bruggen. Het iconische ontwerp veranderde de tourbillon van een verborgen mechanisch element in een centraal stuk van de esthetiek van het horloge. Deze creatie was baanbrekend en is in latere jaren herzien en gemoderniseerd. 

Ontwikkelingen in de 20e eeuw

In de 60 er en 70 er jaren lanceerde Girard-Perregaux zijn eerste mechanische horloge en zijn eerste quartz horloge. 

In 1975 gaat Girard-Perregaux uitbreiden naar de sporthorloges en hij lanceert de Lauerato lijn. Deze horloges hebben een typische 8-hoekige lunette en een geïntegreerde armband. Ze combineren elegantie en sportiviteit op een manier die weinige horlogemakers kunnen evenaren. 

In 1992 ging Girard-Perregaux een samenwerking aan met Ferrari. Hieruit ontstond de lijn GP3000 met ultradunne calibers. Later, in 2021, komt hier nog een samenwerking met Aston Martin bij voor de weg- en formule I wagens.

Aan de verschillende lijnen worden modellen toegevoegd met meer complicaties zoals kalenders, maanfasen en wereld timers. Toch lukt het Girard-Perregaux altijd om functionaliteit en elegantie met elkaar te blijven combineren. 

Girard-Perregaux is niet alleen een luxe horlogemerk. Het is bijna een horologisch instituut te noemen en is een symbool van Zwitserse horlogerie. 

Iedere keer weer bewijzen ze met de tijd mee te kunnen gaan en toch blijven ze trouw aan hun origine. 

Ontwikkelingen in de 21e eeuw

In 2011 werd een meerderheid van Girard-Perregaux overgenomen door Kering, een Franse holding firma. 4 jaar later neemt Kering de rest over. 

Een stoer horloge met een cognac lederen band.
Een man die een horloge om zijn pols draagt, met bruine leren band.

De vervanging van de batterij in een Girard-Perregaux horloge

De batterij zal, afhankelijk van het model van het horloge, tussen de 2 en de 3 jaar meegaan. Een horloge met meerdere functies, zoals een chronograaf, zal meer batterij verbruiken als een horloge dat alleen de tijd en datum aangeeft. 

Als u merkt dat uw horloge langzamer of sneller loopt, of zelfs stilstaat, is het tijd om de batterij te laten vervangen. 

De kosten voor het vervangen van de batterij bij Juwelier Jos komen op €50. 

Horloge batterij vervangen met pincet in open uurwerk van horloge

Het onderhoud en reparatie van een Girard-Perregaux horloge

Een horloge bestaat, afhankelijk van het model, uit tussen de 150 en 350 verschillende onderdelen. De meeste van deze onderdelen zijn constant in beweging. U kunt zich voorstellen dat er na verloop van tijd slijtage kan ontstaan. 

Daarom is de aanbeveling van de fabrikant dat u elke 3 à 5 jaar een onderhoudsbeurt laat uitvoeren in een door Girard-Perregaux gecertificeerd service center. Dit is 5 jaar voor mechanische horloges en 3 jaar voor niet-waterresistente horloges. 

Zo zal uw horloge u zeker gedurende meerdere generaties vergezellen. 

 Een complete onderhoudsbeurt omvat de volgende stappen: 

 • Demontage van het uurwerk.
 • Ultrasone reiniging van de onderdelen van het uurwerk, controle en waar nodig vervanging van beschadigde onderdelen.
 • Oliën van de verschillende onderdelen met de juiste oliën. 
 • Vervanging van de batterij en O-ringen.
 • Montage van het horloge.
 • Waterdichtheidstest naar gelang model en specificaties.

Na elke servicebeurt moet uw horloge manueel opgedraaid worden (behalve bij een horloge met batterij), voordat u het weer gaat dragen. 

Wat zijn de kosten voor een onderhoud een Girard-Perregaux horloge?

Als u uw horloge in ons atelier afgeeft voor een onderhoudsbeurt, berekent Juwelier Jos een bedrag van €75 voor het maken van een prijsopgave. De kosten van onderhoud en/of reparatie hangen af van de algemene toestand van uw horloge en de te vervangen onderdelen. 

De verschillende kosten zullen gespecificeerd aangegeven worden in de prijsopgave. Als u besluit het onderhoud door onze horlogemakers te laten uitvoeren, worden de kosten van de prijsopgave afgetrokken. 

Pas na akkoord van u zal met de onderhoudsbeurt begonnen worden. 

Een horloge dat gerepareerd wordt, het uurwerk is zichtbaar.

Hoe verzorg ik een horloge van Girard-Perregaux het beste en wat moet ik vermijden?

Tips voor dagelijkse verzorging

 • Handleiding:
  Leest u de handleiding van uw horloge nauwkeurig en volgt u de onderhoudsinstructies.
 • Magnetische velden:
  Vermijd u magnetische velden. Deze kunnen namelijk de interne instellingen beïnvloeden. 
 • Schokken en stoten:
  Vermijd hevige schokken en stoten die sporen kunnen achterlaten op de horlogekast en het interne mechanisme van het horloge kunnen beschadigen.
 • Temperatuurverschillen:
  Vermijd grote temperatuurverschillen en stel uw horloge niet bloot aan extreme temperaturen. Laat uw horloge bijvoorbeeld niet liggen in uw auto.
 • Waterdichtheid:
  Girard-Perregaux adviseert om elk jaar een waterdichtheidstest uit te laten voeren. In het geval dat u tegelijkertijd de batterij laat vervangen, zal de waterdichtheidstest tegelijkertijd uitvoert worden. Ook als uw horloge een stevige schok heeft gehad, is het aan te raden een waterdichtheidstest uit te laten voeren.
 • Reiniging:
  Als u met uw horloge in een zwembad of in zee bent geweest, spoelt u het dan af met zoetwater.
 • Mechanische modellen:
  Als u een horloge heeft dat manueel opgedraaid moet worden, doet u dit dan 1 keer per dag, liefst in de ochtend.
 • Bescherming:
  Gebruikt u de kroon, functietoetsen en de drukknoppen niet als u onder water bent of nog vochtig is.
 • De kalender:
  Vermijd het verzetten van de tijd, dag en datum tussen 20.00 en 04.00. Dit zou de werking van uw horloge kunnen beïnvloeden.
 • Bewaren en/of meenemen:
  Wanneer u het horloge niet om uw pols draagt, moet het op een veilige en droge plaats blijven, beschermd tegen licht.
 • De horlogeband:
  Zorgt u ervoor dat de band van uw horloge precies om uw pols past als u het horloge koopt. Houdt het bandje van uw horloge als nieuw door enkele onderhoudstips op te volgen:

  Voor leren bandjes vermijdt het volgende:
  – contact met water, dit geldt zeker voor de bandjes van krokodil leer.
  – Blootstelling aan overmatige vochtigheid
  – Langdurige blootstelling aan zonlicht
  – Contact met cosmetica en olieachtige materialen

Juwelier Jos – waar staan we voor?

Het team van Juwelier Jos bestaat uit ervaren horlogemakers en goudsmeden. Vakmanschap, kwaliteit en persoonlijke begeleiding zijn belangrijke punten in ons bedrijf. 

De reparatie en onderhoudsdiensten die Juwelier Jos aanbiedt zijn voor de verschillende horlogemerken. Ons atelier is met de laatste technologie uitgerust om u zo goed mogelijk te kunnen bedienen. 

U bent van harte welkom in ons atelier in Gouda. 

Als u er zeker van wilt zijn dat u genoeg tijd hebt met onze uurwerkmaker is het aan te raden online een afspraak te maken met behulp van onderstaande link.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.