Frederique Constant
onderhoud en reparatie
U heeft een prachtig Frederique Constant horloge gekocht! Van harte gefeliciteerd en Juwelier Jos wenst u heel veel draagplezier.
Uw horloge is een precisie-instrument dat specifieke zorg en aandacht vereist en om de levensduur van uw horloge zo lang mogelijk te maken, hopen we dat u ons advies en onze onderhoudsaanbevelingen opvolgt.
Het merk Frederique Constant
In 1988 beginnen Aletta en Peter Stas hun eigen horlogemerk te ontwikkelen. Dit resulteert in de 18th Century Collection die in 1992 wordt gelanceerd.
Twee jaar later introduceren ze het eerste Heart Beat horloge, zo genoemd omdat het een opening heeft op de wijzerplaat bij 12 uur om het hart van het mechanische uurwerk te laten zien.
In 2001 versterkt Pim Koeslag het team en in de tussenliggende jaren verhuizen ze naar een grotere productiefaciliteit. In 2002 wordt besloten om het Zwitserse bedrijf Alpina over te nemen. De ontwikkelingen gaan steeds verder en in 2004 wordt de FC-910 geïntroduceerd dat volledig in eigen huis is ontwikkeld en geproduceerd. Ook dit horloge heeft de Heart Beat opening, alleen deze keer op 6 uur.
Samenwerking en verandering
In de volgende jaren ontstaat er een samenwerking met Austin-Healy waaruit de Vintage Valley collectie voortvloeit. In hetzelfde jaar wordt er een nieuw merk ontwikkeld, Ateliers deMonaco.
Ook Frederique Constant volgt de smartwatch trend en in 2015 wordt hun eerste horloge met een analoge wijzerplaat gelanceerd. Het horloge is verbonden met de Frederique Constant Smartwatch App.
Het volgende jaar is een jaar van verandering. Aletta en Peter Stas besluiten om op het aanbod van Citizen in te gaan. De Frederique Constant Groep wordt overgenomen.
Er volgen steeds weer nieuwe modellen en in 2020 ziet de smartwatch Vitality het levenslicht. Op aanvraag verschijnt een digitaal scherm en het horloge heeft een ingebouwde hartslagmeter.
In 2023 vierde de firma hun 35e verjaardag. Wat de toekomst gaat brengen? We zullen het zien.
De vervanging van de batterij in een Frederique Constant horloge
De batterij zal, afhankelijk van het gebruik van het horloge, tussen de 6 maanden en 1 jaar meegaan. Tijdens de vervanging van de batterij, zullen ook de O-ringen vervangen worden en na het sluiten van het horloge zal er een waterdichtheidstest uitgevoerd worden. De waterdichtheidstest wordt gedaan volgens de specificaties van elk model.
De kosten voor het vervangen van de batterij bij Juwelier Jos komen op €50.
Het onderhoud en reparatie van een Frederique Constant horloge
Interessant weetje:
Het balanswiel van een automatisch model beweegt 691.000 keer per 24 uur. Dit komt neer op meer dan 1 miljoen impulsen in 4 jaar tijd. Daarom is de aanbeveling van Frederique Constant uw horloge elke 4 jaar een onderhoudsbeurt te laten ondergaan.
Een complete onderhoudsbeurt omvat de volgende stappen:
- Demontage van het uurwerk.
- Ultrasone reiniging van de onderdelen van het uurwerk en vervanging van beschadigde onderdelen.
- Oliën van de verschillende onderdelen met de juiste oliën.
- Vervanging van de batterij en O-ringen.
- Montage van het horloge.
- Waterdichtheidstest naar gelang model en specificaties.
- De kast en de band worden ultrasoon gereinigd.
Een gedeeltelijke onderhoudsbeurt omvat de volgende stappen:
- Demontage van het uurwerk
- Gedeeltelijk reiniging en oliën van een of meer onderdelen van het uurwerk.
- Vervanging van de O-ringen.
- Waterdichtheidstest naar gelang model en specificaties.
- De kast en de band worden ultrasoon gereinigd.
Wat zijn de kosten voor een onderhoud een Frederique Constant horloge?
Als u uw horloge in ons atelier afgeeft voor een gedeeltelijke of complete onderhoudsbeurt, berekent Juwelier Jos een bedrag van €100 voor het maken van een prijsopgave. De kosten hangen af van de algemene toestand van uw horloge en de te vervangen onderdelen. De verschillende kosten zullen gespecificeerd aangegeven worden in de prijsopgave.
Pas na akkoord van u zal met de onderhoudsbeurt begonnen worden.
Hoe verzorg ik een horloge van Frederique Constant het beste en wat moet ik vermijden?
Tips voor dagelijkse verzorging
- Magnetische velden:
Blijft u voorzichtig met magnetische velden zoals speakers. Ze kunnen de loop van uw horloge beïnvloeden. - Schokken en stoten:
Vermijd hevige schokken en stoten die sporen kunnen achterlaten op de horlogekast en het interne mechanisme van het horloge kunnen beschadigen. - Temperatuurverschillen:
Vermijd grote temperatuurverschillen en stel uw horloge niet bloot aan extreme temperaturen (kouder dan 0ºC of warmer dan 60ºC). - Waterdichtheid:
Na verloop van tijd kunnen de O-ringen verslijten. Daardoor wordt de waterresistentie minder. We adviseren u de O-ringen minstens elke 4 jaar te laten checken. - Reiniging:
Om uw horlogekast en metalen armband schoon te maken, veegt u ze af met een beetje zeepwater (alleen bij waterdichte horloges) en droogt u ze af met een zachte doek. Als u een model heeft dat niet waterdicht is, moet u contact met water vermijden. Dit geldt ook voor horloges met een leren band. - De kroon:
Eenvoudige kroon: vergeet niet de kroon in de neutrale positie terug te zetten nadat u de tijd heeft ingesteld. Hiermee voorkomt u dat er vocht in het uurwerk komt.
Schroefkroon: vergeet niet de schroefkroon vast te schroeven nadat u de tijd heeft ingesteld om te voorkomen dat er vocht in het uurwerk komt.
Chronograaf drukknoppen: Gebruikt u deze niet als u in het water bent om te voorkomen dat er vocht in het uurwerk komt.
De kroon van de smartwatch: Dit is eigenlijk geen draaibare kroon, het is alleen een drukknop die niet kan draaien. Draait u de knop wel, dan kunt u het uurwerk beschadigen. Deze drukknop niet gebruiken in het water. - Bescherming:
Controleer of uw horloge goed om uw pols zit om de efficiëntie van het opwindsysteem te verbeteren en vroegtijdige slijtage van de schakels te voorkomen. Het dragen van een tweede horloge of sieraden aan dezelfde pols is niet aan te raden, aangezien deze krassen kunnen veroorzaken.
Bescherm uw horloge door het af te doen bij activiteiten die sterke trillingen of schokken kunnen veroorzaken. Schokken en trillingen kunnen de werking van het horloge storen. - De kalender:
Vermijd het verzetten van de tijd, dag en datum tussen 20.00 en 04.00. Dit zou de werking van uw horloge kunnen beïnvloeden. - Bewaren en/of meenemen:
Wanneer u het horloge niet om uw pols draagt, moet het op een veilige en droge plaats blijven, beschermd tegen licht. - De horlogeband:
Houdt het bandje van uw horloge als nieuw door enkele onderhoudstips op te volgen:
Voor leren bandjes, vermijd het volgende:
– Veelvuldig contact met water
– Blootstelling aan overmatige vochtigheid
– Langdurige blootstelling aan zonlicht
– Contact met cosmetica en olieachtige materialen
Juwelier Jos – waar staan we voor?
Juwelier Jos staat voor een directe service, vakmanschap, kwaliteit en persoonlijke begeleiding.
Onze reparatiediensten die aangeboden worden voor de verschillende horlogemerken, worden door ervaren horlogemakers uitgevoerd in ons atelier dat van de laatste technologie is voorzien.
Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen, dan nodigen we u van harte uit om onze winkel te bezoeken. Onze gastvrije medewerkers ontvangen u graag met een heerlijk kopje koffie of thee en staan te allen tijde klaar om al uw vragen te beantwoorden.
Als u er zeker van wilt zijn dat u genoeg tijd hebt met onze uurwerkmaker is het aan te raden online een afspraak te maken met behulp van onderstaande link.
Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.
Belangrijke Informatie over afspraak gaatjes schieten: Beide oren tegelijk schieten we alleen op dinsdag; op andere dagen schieten we de gaatjes om en om. We nemen contact met u op om uw afspraak te bevestigen of indien nodig te verplaatsen.
Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.