0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Doorgeknipte ring repareren- 
Breng uw geliefde sieraad weer tot leven

Heeft u ooit uw ring per ongeluk doorgeknipt en wenst u deze te laten repareren? Welkom bij Juwelier Jos, uw deskundige met 40+ jaar ervaring in de wereld van sieraden reparaties.

Ik ben hier om u stap voor stap door het proces te leiden om uw dierbare ring weer in zijn oorspronkelijke staat terug te brengen. Laat mij u helpen uw herinneringen te bewaren.

Herstel van een doorgeknipte ring: wat houdt dit in?

Het is cruciaal om het idee te begrijpen dat achter het proces van het herstellen van een doorgeknipte ring ligt. Bij Juwelier Jos snappen we hoeveel onze klanten gehecht kunnen raken aan hun sieraden. Ze dragen vaak een hoop nostalgische waarde met zich mee en zijn soms zelfs familie-erfstukken. 

We willen u helpen uw geliefde juwelen zo lang mogelijk te koesteren. In deze blog zullen we uitleggen wat het herstel van een doorgeknipte ring inhoudt en waarom het van groot belang is om deze correct te herstellen.

Wat betekent een doorgeknipte ring herstellen?

Een ring doorsnijden is een gebruikelijke praktijk wanneer men door een fysiek ongeluk, een medische noodsituatie of gewichtstoename de ring niet meer van hun vinger kan verwijderen. Het herstellen hiervan houdt in dat de ring na het doorknippen, weer terug in zijn oorspronkelijke vorm wordt gebracht.

Dit proces omvat:

 • Het zorgvuldig samenvoegen van de doorgeknipte uiteinden
 • Het gebruiken van een laser of soldeer om de stukken te verbinden 
 • Het opnieuw vormen en polijsten van de ring om eventuele oneffenheden te verwijderen

Waarom is het belangrijk om de ring correct te herstellen

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om een doorgeknipte ring correct te herstellen:

 • Het helpt om de integriteit en sterkte van de ring te behouden.
 • Het verzekert dat de ring comfortabel om de vinger past en niet opnieuw hoeft te worden doorgeknipt.
 • Het herstelt de ring zover mogelijk terug in de originele staat.

Het is aan te raden een doorgeknipte ring te laten repareren door een professionele juwelier zoals Juwelier Jos. Niet alleen moet uw ring gerepareerd worden, hij zal ook weer op maat gemaakt moeten worden. Uiteindelijk gaat het erom dat u uw ring weer kunt gaan dragen. 

Bij Juwelier Jos begrijpen we de waarde van uw sieraden en stellen het op prijs dat u ons vertrouwt met de verzorging en het herstel daarvan. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over het herstellen van doorgeknipte ringen of voor een vrijblijvende offerte.

Sieraad solderen bij Juwelier Jos door Peter achter werkbank

Hoe u zelf een doorgeknipte ring kunt repareren: Een stap-voor-staphandleiding

Bij Juwelier Jos begrijpen we hoe speciaal uw sieraden voor u zijn. Als er iets mee gebeurt, zoals bijvoorbeeld een doorgeknipte ring, dan is het begrijpelijk dat u deze zo snel mogelijk wilt herstellen. 

U kunt in ons atelier terecht voor alle soorten sieradenreparaties. Toch willen we deze blog aanvullen met enkele tips voor degenen die zelf willen proberen hun doorgeknipte ring te repareren.

Wat u nodig heeft:

 • Ringzaag
 • Juwelier werkbank
 • Zuurstof- en propaangasbrander
 • Soldeer
 • Flux
 • Borstel en zeep
 • Polijstgereedschap

Stap 1: Voorbereiding

Begin door uw werkplek klaar te maken en uw veiligheidsuitrusting aan te trekken. Zorg ervoor dat uw ringzaag, juwelier werkbank, brander, soldeer, flux, borstel en zeep en polijstgereedschap bij de hand zijn.

Stap 2: De ring voorbereiden 

Gebruik de ringzaag om de uiteinden van de doorgeknipte ring gelijk te maken. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat het soldeer correct hecht. Daarna moet u de uiteinden van de ring vijlen om ze iets af te ronden, zodat ze beter passen wanneer ze worden samengevoegd.

Stap 3: Het soldeerproces

Gebruik de brander om de beide uiteinden van de ring te verwarmen, en pas dan flux en soldeer toe. De hitte zal het soldeer doen smelten en een verbinding tussen de twee uiteinden vormen. Het soldeerproces vereist geduld en precisie, dus neem uw tijd.

Stap 4: Afkoelen en reinigen

Laat de ring afkoelen. Reinig vervolgens de ring met zeep en een borstel om eventuele resten flux of soldeer te verwijderen. Zorg ervoor dat dit grondig gebeurt om eventuele resterende schadelijke stoffen te verwijderen.

Stap 5: Polijsten

De laatste stap is om de ring te polijsten. Hiervoor is er specifiek polijstgereedschap of doek.

Onthoud: Het zelf repareren van een doorgeknipte ring heeft zoals u ziet een aantal stappen nodig. Niet iedereen zal deze gereedschappen in huis hebben. Probeert u het liever niet zelf, dan kunt u uw doorgeknipte ring in ons atelier afgeven voor reparatie. Uw ring en ook andere sieraden zijn in veilige handen bij ons.

Mogelijke problemen bij het repareren van doorgeknipte ringen

Het repareren van een doorgeknipte ring is een intensief en nauwgezet proces. Het gaat vaak gepaard met meerdere uitdagingen. We zullen verder enkele van de meest voorkomende problemen die kunnen optreden bij het herstellen van doorgeknipte ringen met u bespreken. We geven tegelijkertijd advies hoe u deze problemen het best kan aanpakken. 

Problemen met de vorm en grootte

Een van de eerste problemen die zich kunnen voordoen, is een probleem met de vorm en grootte van de ring. Het doorknippen van een ring kan leiden tot vervorming.

 • Indien de oorspronkelijke grootte van de ring verloren gaat, kan dit leiden tot problemen met de pasvorm na reparatie.
 • Het is ook mogelijk dat het doorknippen van de ring kwam omdat de ring te klein was. Dit kan een extra uitdaging zijn bij het doorknippen.

Kosten van de reparatie

De kosten van een reparatie van een doorgeknipte ring hang helemaal af van de complexiteit van de ring. De kosten worden hoger als het een ring is met edelstenen of met een ingewikkeld patroon. Uw juwelier zal u een inschatting geven voor de kosten van de reparatie als u de ring in ons atelier achterlaat. 

Behoud van het originele ontwerp

Het herstellen van de oorspronkelijke vorm en ontwerp van de ring is een andere grote uitdaging bij het repareren van een doorgeknipte ring. Vooral als de ring een bijzondere emotionele waarde heeft.

Helaas zal niet elke ring na het doorknippen weer in originele staat teruggebracht kunnen worden. Uiteraard hangt dit af van de schade aan uw ring en de complexiteit van uw ring. Ons team van goudsmeden is expert en precies en zal proberen het originele ontwerp in stand te houden. 

Bij Juwelier Jos begrijpen we hoe belangrijk uw sieraden voor u zijn. Onze goudsmeden zijn ervaren in alle reparatiediensten. Voordat we met de reparatie van de doorgeknipte ring beginnen, zullen we u uitleggen hoe de reparatie wordt gedaan en wat de eventuele risico’s zijn.

Professionele herstelservices voor het repareren van doorgeknipte ringen

Een doorgeknipte ring repareren is niet iets wat u thuis kunt doen. Het kan zelfs uw waardevolle sieraad nog meer beschadigen als het niet op de juiste manier wordt gedaan. Daarom biedt Juwelier Jos professionele herstelservices voor het repareren van doorgeknipte ringen. 

We zullen wat dieper ingaan op de voordelen van het kiezen van onze professionele diensten in plaats van deze delicate taak zelf aan te pakken.

Wanneer is het het beste om een professional in te huren?

Het repareren van doorgeknipte ringen is geen taak voor een onervaren persoon. Het is vaak de beste keuze om een professional in te huren, bijvoorbeeld in de volgende gevallen: 

 • U heeft geen ervaring: Het repareren van sieraden vereist vaardigheid en precisie. Zonder specifieke ervaring en een vaste hand zou u uw sieraad nog verder kunnen beschadigen.
 • U heeft niet het juiste gereedschap: Het repareren van een doorgeknipte ring vereist gespecialiseerd gereedschap. Niet iedereen heeft dit thuis.
 • Het sieraad is waardevol: De waarde van een sieraad heeft een financiële en een emotionele kant. Bij een sieraad met een bijzonder verhaal of herinnering, is het belangrijk dat het goed gerepareerd wordt.

De voordelen van het inhuren van Juwelier Jos

Juwelier Jos en zijn team biedt u de volgende professionele diensten:

 • Ervaring en expertise: We hebben jarenlange ervaring in het repareren van sieraden en beschikken over de nodige vaardigheden en kennis om elke reparatie professioneel uit te voeren. 
 • Hoogwaardige reparatiediensten: We maken gebruik van de allernieuwste technologieën, hoogwaardige materialen, edelmetalen en edelstenen voor onze reparaties.
 • Tevredenheidsgarantie: Uw sieraad is in ons atelier in veilige handen.

Overweeg om Juwelier Jos in te schakelen voor professionele herstelservices bij het repareren van doorgeknipte ringen. Onze expertise, hoogwaardige service, een team van experten en jarenlange ervaring, zorgen ervoor dat uw ring weer in perfecte staat zal zijn.

Optimaal onderhoud van gerepareerde ringen

U heeft uw ring laten repareren bij Juwelier Jos. Uiteraard wilt u ervoor zorgen dat uw ring mooi blijft en goed onderhouden wordt. Een goed onderhoud zorgt ervoor dat er minder kans is op schade. Zo bent u er zeker van dat u nog lang van uw ring en andere sieraden zult genieten.

Maar hoe zorgt u goed voor uw gerepareerde ring? Hier zijn enkele nuttige tips.

Regelmatige reiniging

Klinkt logisch, zegt u misschien. Toch is dit een belangrijke stap in het onderhoud van uw ring en van andere sieraden.

 • Maak uw ring regelmatig schoon met een zachte doek en een specifieke sieradenreiniger voor zilver of goud. 
 • Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die uw ring kunnen beschadigen.

Voorkom blootstelling aan agressieve chemicaliën

Chemicaliën kunnen erg schadelijk zijn voor uw gerepareerde ring. Dit is zeker het geval als uw ring edelstenen bevat.

 • Doe altijd uw ring af tijdens het schoonmaken, het zwemmen in een gechloreerd zwembad of het werken met agressieve chemicaliën.
 • Laat uw ring niet achter in badkamers of een andere vochtige omgeving. De luchtvochtigheid kan oxidatie of corrosie veroorzaken. 

Regelmatige inspectie

Doe regelmatig inspecties van uw ring om ervoor te zorgen dat er geen schade is die u over het hoofd heeft gezien.

 • Controleer op losse stenen of slijtage.
 • Als u problemen opmerkt, breng het dan zo snel mogelijk naar een sieradenreparatieservice.
 • Zorg ervoor dat de ring altijd goed om uw vinger past. Een te losse ring zou kunnen afglijden of door wrijving meer krassen oplopen.

Opslag

Ook het goed bewaren van uw gerepareerde ring en andere sieraden is belangrijk voor de levensduur van uw sieraad. 

 • Bewaar uw ring op een koele, droge plaats uit de buurt van zonlicht en luchtvochtigheid.
 • Bewaar de ring in een daarvoor bestemd zakje of een juwelendoos die een zachte voering heeft. Zo kunt u krassen en andere schade aan uw sieraden voorkomen.
 • Leg geen sieraden op elkaar. Ze kunnen onderling krassen veroorzaken.

Het lijkt misschien wat moeizaam om uw sieraden individueel op te bergen. Maar een investering in een sieraad en de herinnering die ermee gepaard gaat, verdient een goede verzorging. Zo blijven uw sieraden in perfect staat en kunt u ze nog lang met veel plezier en trots dragen. 

Doorgeknipte ring repareren – in het kort

Sieraden zijn waardevolle items die dierbare momenten en herinneringen symboliseren. U wilt natuurlijk dat uw doorgesneden ring vakkundig wordt hersteld. Bij Juwelier Jos bieden we een deskundige reparatieservice, waarbij we met precisie en respect voor de oorspronkelijke staat van uw sieraad te werk gaan.

Met toewijding en vakmanschap vervaardigen en herstellen we sieraden, en ons doel is om iedere klant tevreden te stellen. Of het nu gaat om het herstellen van een beschadigde ring of het ontwerpen van een nieuw sieraad, bij Juwelier Jos bent u altijd welkom.

Juwelier Jos is er om u te helpen met uw doorgeknipte ring. Neem vandaag nog contact met ons op, en laten we samen kijken hoe we uw dierbare sieraad weer kunnen laten schitteren.

Wilt u een doorgeknipte ring laten repareren?

Maakt u dan een afspraak of komt u langs in ons atelier

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.