0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Dames sieraden

Waardevaste dames sieraden worden vervaardigd van edelmetalen zoals goud, zilver en platina.

Bij een bijouterie of een sieradenwinkel worden sieraden verkocht die van onedel materiaal gemaakt zijn zoals koper, messing en titanium. Meestal worden deze sieraden voorzien van een dun laagje goud (verguld) en is het voor de koper op het oog lastig van echt te onderscheiden.

De prijs van deze vergulden sieraden ligt uiteraard lager dan van de 14 of 18 karaat gouden sieraden. Er zijn ook dames sieraden die gemaakt zijn van bot, veren, schelpen, kralen en koraal. Lees hier meer informatie over het verschil tussen juwelen en bijou.

Soorten dames sieraden

Er zijn talloze verschillende soorten sieraden, zoals ringen, colliers, armbanden, oorbellen en hangers. Ook een horloge en een dasspeld vallen onder sieraden.

Eigenlijk alles dat valt onder het versieren van het lichaam is een sieraad. Een tattoo, piercing of andere uiting valt in die zin ook onder een sieraad. Populaire dames sieraden blijven gouden en zilveren  armbanden, ringen en kettingen. Verder zijn aparte armbanden en stoere dames sieraden erg in trek.

Sieraden van toen en nu

Sieraden werden van oudsher gebruikt om de kleding bij elkaar te houden en functioneerden vaak ook als betaalmiddel. Pas later werden ze gebruikt om het lichaam te verfraaien, om status aan te geven en om de liefde te betuigen.

In vroegere jaren waren damessieraden alleen voor de hogere klassen beschikbaar en werden óf in opdracht gegeven bij de juwelier óf ze werden verkocht bij grote modehuizen. In de laatste 100 jaar zijn damessieraden gelukkig toegankelijker geworden voor een veel breder publiek.

De laatste jaren is er een een duidelijke trend ontstaan dat mensen zelf een aandeel willen hebben in het ontwerpen van sieraden. Wat is er mooier dan uw gevoelens omzetten en samen met een goudsmid te komen tot een uniek sieraad?

Sieraden ontwerp van goud, zilver of platina

Bij ons kunt u enkel terecht voor alle soorten dames sieraden van edelmetalen zoals goud (minimaal 14 karaat), Sterling zilver en platina.

Doordat Juwelier Jos het ambacht van goudsmeden hoog in hert vaandel heeft staan is een eigen sieradenlijn ontworpen. We bieden u een collectie heren- en dames sieraden die uniek en nergens anders verkrijgbaar is.

Elk sieraad wordt na uw bestelling op maat gemaakt. U kunt hierbij denken aan een sieraad met een bijzondere. gravure, een askamer voor het plaatsen van as of het toevoegen van een edelsteen of vingerafdruk.

Sieraden van edelmetalen duur?

De prijs wordt opgebouwd door meerdere elementen, zoals ambacht, tijd, ontwerp, edelsteen, dagprijs per gram edelmetaal. Daardoor hoeft een ‘echt’ sieraad niet perse duur te zijn. Natuurlijk ligt de prijs hoger dan de bijou variaties die in moderne sieraden winkels te verkrijgen zijn. Het voordeel is dat uw sieraad langer mooi en waardevast blijft.

In onze collectie hebben we voor elk budget ‘waardevolle en duurzame‘ edelmetalen dames sieraden. Bepaal uw budget en kies tijdens een afspraak een sieraad dat bij u past.

Juwelier Jos heeft dames sieraden vanaf € 49,50 tot unieke exclusieve dames sieraden geheel op maat en vakkundig vervaardigd naar uw specifieke wensen.

Unieke sieraden voor dames bij Juwelier Jos

Wij zijn gespecialiseerd in het personaliseren van dames sieraden. Wij zetten een idee om naar een tastbaar sieraad door het sieraad in 3D te ontwerpen, te tekenen en te printen. Vervolgens wordt het sieraad in het gewenste edelmetaal gegoten en afgewerkt.

U bent van harte welkom om in de winkel uw ideeën en wensen te bespreken en samen met u het ontwerp tot leven te brengen.

Onze winkel in Gouda is uitgerust met de laatste nieuwe apparatuur, zoals bijvoorbeeld een speciale machine voor lasergravures. Dit maakt het mogelijk unieke graveringen te plaatsen in alle sieraden, zoals vingerafdrukken, tekst in eigen handschrift of een afbeelding. Ook is het mogelijk van uw oude trouwringen een nieuw sieraad te ontwerpen en zo van een “oud” erfstuk een “nieuw” erfstuk te creëren.

Zie onze serie artikelen over “van idee tot sieraad” om te lezen hoe dit proces in zijn werk gaat.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.