0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Het ontwerpen van uw eigen zegelring

Waarom zelf uw eigen zegelring ontwerpen?

Het ontwerpen van een zegelring is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een uniek en persoonlijk sieraad. Het kan een geweldige keuze zijn voor mensen die hun familie-erfgoed willen eren, aangezien zegelringen vaak worden doorgegeven van generatie op generatie. Daarnaast kan een zegelring ook een betekenisvol cadeau zijn voor speciale gelegenheden, zoals jubilea, afstuderen of verjaardagen.

Bij het ontwerpen van uw zegelring kunt u de persoonlijke voorkeuren van de drager in acht nemen en zo een bijzonder sieraad creëren dat perfect bij die persoon past.

Het dragen van een zegelring is niet alleen voor mannen en zeker geen ouderwetse traditie. Men ziet steeds vaker dat jongeren een zegelring dragen. Voor vrouwen zijn er kleinere, wat sierlijke modellen.

Geelgouden zegelring met familiewapen op zegel en 3 banen met witgoud, roségoud en geelgoud op grijze ondergrond en bruine stenen achtergrond.
Zilveren heren ring als zegelring met gegoten gravure op kop van gebouw op blauwe ronde pal met groene planten erachter.

De zegelring:

Een uniek sieraad met een rijke geschiedenis

Een zegelring is een tijdloos sieraad dat al eeuwenlang wordt gedragen als symbool van status, macht en identiteit. Het dragen van een zegelring is een traditie die teruggaat tot de oudheid, waarbij koningen, adel en belangrijke figuren letterlijk hun stempel drukten met behulp van een zegel.

De geschiedenis van de zegelring in het kort:

De geschiedenis van de zegelring gaat terug tot het oude Egypte en Mesopotamië. In die tijd werden zegelringen gebruikt om belangrijke documenten te verzegelen en als een symbool van autoriteit.

Later, in de Romeinse en Griekse beschavingen, werden zegelringen gedragen door hooggeplaatste personen en gebruikt als een teken van sociale status. In de middeleeuwen werden zegelringen gebruikt als een persoonlijk zegel, bijvoorbeeld voor het ondertekenen van brieven of documenten met behulp van was.

Tegenwoordig heeft de zegelring een evolutie doorgemaakt en wordt hij voornamelijk gedragen als een elegant sieraad dat de persoonlijkheid en stijl van de drager weerspiegelt.

Zegelring bij Juwelier Jos laten ontwerpen en maken. Zoals deze zilveren zegelring met eigen, paarse Lapis Lazuli steen.

De verschillende vormen van de zegelring

Er zijn zes vormen die het meest voorkomen in zegelringen. Ook hieraan zit u uiteraard niet vast. Onze goudsmeden kunnen u over andere vormen informeren.

De zes meest populaire vormen die door de tijd heen stand hebben gehouden zijn:

Rond:
een elegante, traditionele vorm

Recht ovaal:
over het algemeen de meest populaire zegelringvorm.

Oxford:
een zware, vierkante ring die de vorm aanneemt van een massief vierkant of rechthoek met afgeronde hoeken

Bolvormig Ovaal:
een zwaardere, meer opvallend ogende ring die bijna rond is

Octagon:
een zeer moderne, veel minder traditionele ringvorm

Kussen:
een favoriete vorm tijdens het Victoriaanse tijdperk

Edelmetalen en edelstenen:

Bij het ontwerpen van uw zegelring zijn er verschillende edelmetalen waaruit u kunt kiezen, zoals goud, zilver of platina. Elk metaal heeft zijn eigen unieke kenmerken en uitstraling. Een combinatie van verschillende edelmetalen is in vele gevallen ook mogelijk.

Hetzelfde geldt voor edelstenen die kunnen worden toegevoegd aan het ontwerp van de zegelring om een extra vleugje kleur en persoonlijkheid toe te voegen. Populaire keuzes zijn bijvoorbeeld robijnen, saffieren, smaragden en diamanten.

Het selecteren van de juiste combinatie van edelmetalen en edelstenen is een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces, omdat dit de uitstraling en betekenis van de zegelring zal bepalen.

Wat betreft de kleur van de  edelstenen zijn de meest populaire de zwarte onyx, de diepblauwe lapis lazuli en de donkerrode carneool.Elk van deze edelstenen heeft zijn eigen uitstraling en werking.

Gouden zegelring voor heren met diagonale inkepingen op witte ondergrond met gouden lint erachter en grijze lijnen ernaast.
Zegelring geelgoud met anker en vogels en steen op cachet (zegel) met bewerkte scheen op spiegel waardoor het lijkt of het 2 ringen zijn.

Graveren en details van de ring

De zegelring is een ideale basis voor een gravering. Er kan zowel op het gladde oppervlak van goud of zilver gegraveerd worden als op de edelsteen als u daarvoor heeft gekozen.

U kunt bij een gravering denken aan de traditionele naam en/of datum, maar met de huidige lasertechnologie is het ook mogelijk een woord of korte tekst in het handschrift van een geliefd persoon te laten graveren. Wilt u liever geen tekst maar toch de gravering zeer persoonlijk maken? Dan kunt u kiezen voor een vingerafdruk.

Kom langs bij Juwelier Jos om uw eigen zegelring te ontwerpen

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.

 

Wat zijn de kosten van een zelf ontworpen zegelring?

We beloven u dat een bijzondere zegelring ook voor u binnen de mogelijkheden ligt. Er is voor ieder budget een zegelring beschikbaar.

Onze taak is het om u te helpen de beste manier te vinden om zo dicht mogelijk bij uw ideale zegelring te komen en tegelijkertijd zo dicht mogelijk bij uw budget te blijven. De prijs hangt af van het soort edelmetaal dat u gebruikt en of u edelstenen wilt laten plaatsen.

Tijdens het gesprek met onze goudsmid kunt u uw wensen en voorkeuren aangeven en zal hij u kunnen vertellen wat de mogelijkheden en kosten hiervoor zijn.

Wist u dat het ook mogelijk is om bij ons een ketting zelf te ontwerpen en een armband zelf te ontwerpen? U kunt zelfs een bijpassende set laten ontwerpen als u dat zou willen. Maak hierboven een afspraak om samen met één van onze goudsmeden alle mogelijkheden omtrent een zelf ontworpen sieraad te bespreken.